GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυλακισμένο …Νόμπελ

Toυ Θανάση Ι. Νικολαΐδη ΓΛΥΤΩΣΕ τη σφαίρα στο σβέρκο , στην πλατεία Τιεν Αμέν. Εκεί την πλήρωσαν «επαναστατημένοι» φοιτητές, με μια σφαίρα ...

Toυ Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΓΛΥΤΩΣΕ τη σφαίρα στο σβέρκο, στην πλατεία Τιεν Αμέν. Εκεί την πλήρωσαν «επαναστατημένοι» φοιτητές, με μια σφαίρα στο σβέρκο, σαν τα μοσχάρια πριν τη σφαγή. Για ένα πανό και μια κραυγή. Για ελευθερίες στην Κίνα που δεν είχαν και για δημοκρατία που διψούσαν. Ωστόσο, τον επεσήμαναν, κατέγραψαν τη φάτσα και το φρόνημά του και, τελικά τον «τύλιξαν» σε μια κόλλα. Στη φυλακή ο αντικαθεστωτικός Λιου Σιαομπό και η Κίνα δεν σήκωνε τέτοια. Κι ούτε τα σηκώνει. Κι ας ονειρεύεται ο λαός της (χωρίς να ξεσηκώνεται) «τη χιλιάκριβη τη λευτεριά».
ΚΑΙ, βέβαια, το καθεστώς έχει τα άλλοθί του. Τον αντίλογο, που έχει να κάνει με το δις του πληθυσμού, σε σχέση με τα δις που απαιτούνται για το επισιτιστικό τους πρόβλημα. Από ‘κει και...
 πέρα, είναι υπόθεση «Κυβέρνησης» (μονοκομματικής), συστήματος, νομενκλατούρας που απολαμβάνει και λαού που δουλεύει με το κεφάλι σκυμμένο και το στόμα κλειστό. Όσο για την ισχύ της Κίνας, την εκπροσώπησή της στον (αμερικανοκίνητο) ΟΗΕ και τις…αντιστάσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ (συμμαχικό εργαλείο στα χέρια των Αμερικανών), θυμήσου τις «κατά λάθος» βόμβες. Σκοτώθηκαν 3-4 στην Πρεσβεία τους (Σερβία), οι εναπομείνατες…έκλαιγαν και πέραν αυτού ουδέν.
ΞΑΝΑΠΑΜΕ στην αχανή και «λαοκρατούμενη» Κίνα. Είδαμε αντιφρονούντα; Τον μαρκάρουμε, τον παρακολουθούμε. «Εκφράστηκε» αντικαθεστωτικός; Του κατάσχουμε το πνευματικό του προϊόν και τον οδηγούμε στη φυλακή. Κι αν δεν βάλει…μυαλό, τον περιμένει η φάση του τρελοκομείου και η τελική της εξαφάνισης. Και, βέβαια, κάτι μας θυμίζουν τα παραπάνω από Ελλάδα (με τα τσακάλια της), αλλά…χούντα ήταν και πέρασε.
ΜΕ τέτοια και παρόμοια, δεν μπαίνουν οι λαοί σε τάξη. Χαφιέδες και ρουφιάνοι «κρατικοί» έχουν ημερομηνία λήξης. Κι αν το σύστημα βλέπει σαν εχθρό του τον ίδιο τον λαό, μην περιμένεις προκοπή, στον απέραντο ορίζοντα της παγκοσμιοποίησης. Αν δεν είδες (ως Κίνα) τις απλωμένες κεραίες του αντιπάλου, αν δεν προσδιόρισες τον εχθρό (Αμερικανούς…) κι αν δεν κατέγραψες την στρατηγική του με τις μεθόδους και τα κόλπα του, μην περιμένεις…χαΐρια με (κατα)διώξεις αντικαθεστωτικών. Χαλάλισέ του(ς) το Βραβείο (Νόμπελ), άνοιξε τις φυλακές (για έξω) και βγες στον Ήλιο. Με την εμπιστοσύνη των λαών στο πρόσωπό σου. Με την ιστορία σου απέναντι στους καουμπόηδες με το λάσο.

5 σχόλια

  1. Η απονομή τού βραβείου Νόμπελ,
    ειδικά στήν κατηγορία "ειρήνη",
    εδώ καί μισό αιώνα είναι κατευθυ-
    νόμενη πάντα από τή Δύση.
    Στοχευμένη,εξυπηρετούσα τή Δυτική
    παγκόσμια προπαγάνδα.
    Φτάσανε στό σημείο νά βραβεύσουν
    τόν...Μπούς!
    Σπάνια όμως,στοχεύουν καί σωστά.
    Π.χ. Ανουάρ Σαντάτ+Ισραηλινό Προ-
    θυπουργό (μού διαφεύγει),η αντι-
    καθεστωτική αποκλεισμένη στό σπίτι
    της Μιανμαρινή ο Νέλσων Μαντέλα
    καί ο φετινός.
    Έτυχε η προπαγάνδα νά συμπίπτει
    μέ τό παγκόσμιο κοινό αίσθημα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σμυρνιος
    Η απονομή Νόμπελ σε αντιφρονούντες είναι παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος. Θυμηθείται τον Σολτζενίτσιν τον οποίο όμως ξε΄χασαν μόλις κατάλαβαν ότι ε΄ναι "εθνικιστής".
    Ο κομμουνισμός είναι πάντα κακός, βλέπε και τα "εγκληματα του Στάλιν". Ωστόσο οι "καλοί": σκοτώνουν αδιακρίτως όπου εισβάλουν, από το Βιετνάμ παλιά, ωςτο Ιράκκαι το Αφγανιστάν σήμερα χωρίς να ξεχνάμε τους βομβαρδισμούς στη Σερβία. Στην Αγγλία σε κάθε 10 πολίτες αντιστοιχεί μια κάμερα-δημοκρατία ε; Η τηλεόρασή μας μας δειχνει πόσο δημοκρατική είναι,πόσες φωνές αντιφρονούντων (πχ στο Μνημόνιο)φιλοξενούνται καθημερινά και πόσο άνετα αναπτύσουν τις απόψεις τους. Οι τηλεοράσεις στη Δύση μιλουν επίσης καθημερινά για το πόσοι π'ενητες κυκλοφορούν από τις ΗΠΑ ως τηνΑγγλία ή τη Γαλλία, ας αφήσουμε την Ελλάδα ή τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία, με΄λος της ΕΕ.
    Η αξιόπιστία του μα΄ρτυρα (ή του καταγγελοντος) είναι στοιχείο που βαραινει στην κρίση του δικαστηρίου-δηλαδή στην κοινή γνώμη στην περίπτωσή μας. Μόλις προχθές ο Γιουνκερ κατήγγειλε ότι η Γερμανία και η Γαλλία ήξεραν την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά δεν μιλούσαν επειδή μας πουλουσαν όπλα και άλλα προϊόντα (και εμείς τα αγοράζαμε για να μην μιλάνε)Και αυτό θα το καταχωρήσουμε στις καλές πράξεις εναντι του κακού κινέζικου καθεστώτος;
    Ας αφήσουμε τις βλακείες και ας καταλάβουμε ότι η Κίνα προκαλεί φόβο (όπως η ΕΣΣΔ)και την πολεμούν, όπως τους πολεμάει και εκείνη. Καμια σχεση με ιδεολογίες και ελευθερίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είχε κάνει έτσι η Κίνα τότε στην πλατεία, τώρα θα είχε καταλήξει σαν την Ρωσία

    Αυτό ήταν το ζητούμενο και αυτό επισημαίνει και η σημερινή βράβευση του Κινέζου αντιφρονούντα

    Για να ξέρουμε για τι μιλάμε και να μην μας παραμυθιάζουνε με ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα τέτοια «πράσινα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τρομακτικό κράτος στην Κίνα, που δήθεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλες τέτοιες παπαριές, βρίσκεται στην κεφαλή της παγκόμιας οικονομίας. Και σε λίγο θα αγοράσουν το δημοκρατικό κατα τα άλλα ελληνικό κράτος, που επιτρέπει "δημοκρατικά" στους αλήτες της βουλής να κλέβουν, τους αλήτες του δρόμου να κλείνουν την κυκλοφορία όταν καβλώσουν και τον κάθε πικραμένο να βγαίνει στα κανάλια κια να παίρνει εκατομμυρια!
    Γ'αυτό αντε και γαμηθείτε στα κινέζικα...τσι τσου ζι!

    'Ενας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση