GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραλίγο να ρίξει το γάντι στην κοινωνία ο Γιώργος...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στην ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκε απόψε στην διακαναλική συνέντευξη του ο πρω...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στην ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκε απόψε στην διακαναλική συνέντευξη του ο πρωθυπουργός, αλλά στο τέλος αντί να το ρίξει στο πάτωμα, το ανέμιζε στον αέρα. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε, δυστυχώς!
«Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, «αλλά, αν βαρύνει η κατάσταση, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές, θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού… στις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», συμπλήρωσε.
Άρα δικαίως τόνισε ότι: «Δεν ζητώ χειροκροτήματα». Πώς να χειροκροτήσεις έναν ηγέτη που θέλει να δημιουργήσει κλίμα εκλογών για να ξεφύγει από μία κατάσταση που προφανώς δεν μπορεί πλέον να ελέγξει και φοβάται ότι θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, αλλά παράλληλα δεν τολμά να ρίξει το γάντι προς το εκλογικό σώμα, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι...
 αν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταψηφιστούν οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι, θα θεωρήσει ότι έχει απολέσει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση και αισθανόμενος αδύναμος θα αναγκαστεί , παραβιάζοντας το σύνταγμα, όπως και οι περισσότεροι από τους προηγούμενους στην θέση του, να διαλύσει την βουλή.
Έτσι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να καλεί τον λαό να πάρει θέση σε μία μορφή δημοψηφισματοποίησης των περιφερειακών εκλογών ως προς το αν θα συνεχίσει ή όχι την συγκεκριμένη πολιτική του ΔΝΤ, που χάραξε η κυβέρνηση, ενώ ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια την θέση του. Προκαλεί δηλαδή ο ίδιος αναστάτωση και εκλογολογία, ενώ παράλληλα εκχυδαΐζει τις μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και το νόημα της εκλογικής διαδικασίας στις περιφερειακές εκλογές, δίχως να ορίζει με σαφήνεια τις προθέσεις του.
Σαν να μην έφτανε, δηλαδή, η κρίση για την μορφή της οποίας είναι ο ίδιος απολύτως υπεύθυνος, έρχεται τώρα να προκαλέσει τα δύο τρίτα της κοινωνίας, που είναι τα θύματα της πολιτικής του, με το ενδεχόμενο εκλογών. Τέτοιον εκβιασμό δεν έχει επιχειρήσει κανείς ηγέτης την περίοδο της μεταπολίτευσης. Και σε αυτό πρωτοτυπεί ο Γιώργος Παπανδρέου, δείχνοντας πλέον ανοιχτά το επίπεδο της πολιτικής, αλλά και της γενικότερης κουλτούρας που τον χαρακτηρίζει. Το γάντι ή το πετάς ή δεν το βγάζεις καθόλου από το χέρι σου. Όταν το βγάζεις και αντί να το πετάξεις το ανεμίζεις, αναγκάζεις ακόμα και αυτόν που σε άκουσε προσεκτικά επιθυμώντας να ασκήσει σοβαρή κριτική, να εγκαταλείψει ευθύς εξαρχής κάθε προσπάθεια.
Ο Γιώργος σήμερα διέψευσε και τους τελευταίους που θα μπορούσαν κάτι να ελπίζουν από αυτόν. Έδειξε πολιτική αναξιοπρέπεια και πολιτικαντισμό, ο οποίος κατέστρεψε και τα τελευταία ίχνη του πολιτικού προφίλ που με επιμέλεια τόσα χρόνια σμίλευσε. Όχι μόνον το χειροκρότημα δεν αξίζει πλέον ο πρωθυπουργός μας, αλλά ούτε και την κριτική μας.

8 σχόλια

  1. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΕΙΣ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
    1]ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ 10 Δις/ετος – ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΡΙΣΕ 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 2010 ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΕ ΑΛΛΑ 50ΔΙΣ!! δηλαδη ΣΥΝΟΛΟ 78 ΔΙΣ !!!
    2] ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ -ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10ΔΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ 0,5 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011
    3]ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    4]ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ, Η ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
    4] ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ] – ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ -ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει λόγο να πάει σε εθνικές εκλογές ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάριξε όλα σε μια ζαριά γιατί πίστεψε ο καθυστερημένος πως είχε τα άντερα του πατέρα του.

    Και έχασε γιατί είναι άλλο πράγμα τα νεφρά κι άλλο τ' αρχίδια κι ας μοιάζουν μεταξύ τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην το αποοκιμάζεται το παιδί επειδή είναι κακομαθημένο.
    Θα το πει στον παππού του και δεν θα μας μιλάει , άσε που μπορεί και να μην τρώει και να κλεισθεί στο δωμάτιό του.
    Αν το παραπιέσουμε και θυμώσει πιο πολύ θα φύγει και από το σπίτι και θα πάει να μείνει μόνο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ερωτησεις των δημοσιογραφων και οι απαντησεις του προθυπουργου παραπεμπουν στο γνωμικο : Γεια σου Γιαννη πας για ψαρεμα; οχι!... για ψαρεμα. Ααα και εγω νομιζα πηγαινες για ψαρεμα!!!
    Αλλα ρωτουσαν αλλα απαντουσε αλλα καταλαβαινε αλλα υπονοουσε και το συμπερασμα ΤΙΠΟΤΕ!!!
    7 Δημοσιογραφοι αμηχανοι και ενας προθυπουργος σε πανικο απο τα πεπραγμενα του, προσπαθωντας να πεισει ακομα και τον ιδιο του τον εαυτο οτι βρισκεται η χωρα και αυτος στον σωστο δρομο.
    7 Δημοσιογραφοι με ερωτησεις επιδερμικες και "αναιμακτες" αβανταδορικες στρογγυλοποιημενες.
    Ακαταλυπτος ο λογος του προθυπουργου χωρις ποτε να απαντα στην ουσια της ερωτησης.
    Τραγικη πολιτικη φιγουρα!!!
    Εμμεσα εκβιαστικα διλληματα υφαρπαγης ψηφων με φοντο τις εκλογες σε σχεση με την κατασταση που επικρατει στην χωρα που ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,λες και αν παμε σε εκλογες θα παμε πιο κατω απο τον πατο που βρισκομαστε και μας οδηγησε αυτος.
    Ηταν γυμνος ο βασιλιας αβοηθητος και τραγικος.
    Μπερδεψε την αληθεια με την μιση αληθεια και τα ολεθρια ψεμματα.
    Συγχυση και αδυναμια εκφρασης αλλαζονικος εγωισμος και στο βαθος κηπος ο λαος.
    Αυτοανακυρηχθηκε σωτηρας μιας δεδομενης καταστασης που ο ιδιος επιδεινωσε με τον χειροτερο και αντικοινωνικοτερο τροπο.
    Επι ενα ολοκληρο χρονο ξεσκιζει στους φορους τα 2/3 του λαου παιρνοντας ακομα και χρηματα απο ανθρωπους που ουτε κατα διανοια επρεπε να αγγιξει,αφηνοντας στο απυροβλητο το 1/3 το μεγαλο κεφαλαιο τις τραπεζες και ολους αυτους που πλουτισαν χυδαια και παρανομα εις βαρος ολων μας.
    Αποφασισε οτι πρεπει να πληρωσουν και αυτοι!!!ευτυχως που το καταλαβε!!αφου πρωτα εδωσε εξετασεις στα αφεντικα του με τους στυγνους φορους που επεβαλλε σε ολα και ολους και ειδικοτερα στους μη εχοντες.
    Δηλαδη με λιγα λογια αντεστρεψε το παραδειγμα, αντι να παρει τα πολλα απο τους λιγους και λιγα απο τους πολλους, προτιμησε να ξεσκισει την πλειοψηφια για να παραδειγματιστει η μειοψηφικη ολιγαρχια μπας και πληρωσει τιποτε απο τα κλεμμενα απο τους πολλους.
    Εθεσε τον δρομο του μνημονιου ως δρομο χωρις επιστροφη,θετοντας ολους εμας προ του διλληματος ΔΝΤ-ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ χωρις ποτε να εχουμε συναινεσει στην αποφαση για τον ερχομο του ΔΝΤ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
    Η συνεντευξη ανεδειξε ενα ανικανο προθυπουργο,ευθυνοφοβο,πανικοβλημενο,ανερματιστο,ακατανοητο μα πανω απο ολα επικινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι ανεξαιρετως οι πολιτικοι στην προσπαθεια επιτευξης του σκοπου και των στοχων τους χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν διλληματα εξαναγκασμου προς τον λαο.ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΙ-ΟΧΙ" "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ" "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ" "ΔΝΤ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ".
    Το ερωτημα ειναι οταν ο κ προθυπουργος βρεθηκε προ του διλληματος για την ενταξη μας στο ΔΝΤ Η ΟΧΙ ΑΓΝΟΗΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΑΟΥ (ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ)και προχωρησε σε αποφασεις που σημερα ειναι σε εξελιξη φερνοντας τον λαο στην σημερινη καταντια να αποφασισει για κατι που διεπραξε ο ΙΔΙΟΣ χωρις την συναινεση του λαου εξαπατωντας τον με ψευτικες προεκλογικες υποσχεσεις που και ο ΙΔΙΟΣ γνωριζε ΕΞ ΑΡΧΗΣ οτι ψευδοτανε ασυστολα. Αλλωστε ειχε ενημερωθει για την οικονομια ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ και γνωριζε απο πρωτο χερι τις δυσμενεις συνεπειες που επιφερει το ΔΝΤ στην χωρα που δραστηριοποιειται. Ειναι παρα πολλα τα παραδειγματα και οι συνεντευξεις του ΙΔΙΟΥ που αναφερετε στο ΔΝΤ και τι σκοπους εξυπηρετει.
    Αυτο ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ! ειναι ψευτο διλλημα που αναπαραγουν τα ΜΜΕ που εκ του ασφαλους οι κιτρινισμενοι δημοσιοκαφροι εξυπηρετωντας ανομα συμφεροντα των αφεντικων τους επιδιδονται με μαεστρια για το τι θα γινει αν φυγει το ΔΝΤ και που θα βρουμε λεφτα να πληρωσουμε για την υγιεια την παιδεια.
    Αυτο σημαινει οτι πρεπει να συνεχισθει κατα την αποψη τους η δραστικη καταστροφη ολων μας για να συνεχισουν να πληρωνονται με δανειακα ΧΡΗΜΑΤΑ και δυσβασταχτους τοκους ολα, μεγαλονωντας το χρεος χωρις ποτε να μπορεσουμε να ξοφλησουμε. Η μηπως συμβαινει κατι αλλο και δεν το ειδαμε;
    Η χωρα εχει χρεοκοπησει εδω και καιρο και αυτο δεν το λεω εγω αλλα επιφανεις και μεγαλοι νομπελιστες οικονομολογοι απο ολο τον κοσμο που συνειδητα η κυβερνηση αγνοει υπηρετωντας ενα δρομο που δεν βγαζει πουθενα απλα διογκωνει το χρεος και το μεταφερει εμμεσα χρονικα φορτωνοντας στις πλατες μελλοντικων γενεων χρεη που δεν θα μπορεσουν να αντιμετωπισουν.
    Αυτη ειναι η μια εκδοχη, η αλλη ειναι οτι η δανειακη συμβαση που εχει υπογραψει η κυβερνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ. Αυτο σημαινει οτι στην περιπτωση που αλλαξει η κυβερνηση εχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ!!! και την παραπομπη στην ευθυνη του ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΟΣ να εκπληρωσει τους ορους της συμβασης!!! Ο καθενας μπορει να καταλαβει τι σημαινει αυτο για αυτους που αυθαιρετα και χωρις καμμια συναινεση αποφασισαν να φερουν το ΔΝΤ στην χωρα.
    Οι λεονταρισμοι περι ψηφου εμπιστοσυνης καταστροφης και χαους ειναι εμμεσα εκφοβισμος αρπαγης ψηφων.
    Η Τουρκια εδιωξε κακειν κακως το ΔΝΤ, η Ουγγαρια το ιδιο χωρες που ειναι κατω απο τον ζυγο του εξαθλιωνονται βλεπε Ρουμανια χωρις να μπορουν να αντιδρασουν.
    Διαβαστε σχετικα με το ΔΝΤ και τα εργα του απο οσες χωρες εχει περασει και δειτε τα σημερινα απομειναρια της χωρας και το καθεστως υποδουλωσης των στους διεθνεις τκογλυφους που κρυβονται πισω απο την εννοια "αγορες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αιτημα Πασοκτζηδων

    να μπει ο δρ Κουτσουκος

    στη θεση της Δραγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση