GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αντ’ αυτών…»

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    ΕΠΟΧΗ αντικομμουνισμού και ο συναγερμός ήταν συνεχής. Για την πατρίδα που «κιν...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
ΕΠΟΧΗ αντικομμουνισμού και ο συναγερμός ήταν συνεχής. Για την πατρίδα που «κινδύνευε» όποτε γούσταραν οι αφέντες. Οι «μέσα», με την εντολή των «έξω» που μας είχαν σε συνεχή…επιτήρηση. Ιδεολογική, οικονομική και προπαντός….αντικομουνιστική. Κα τη φύλαγαν μέρα νύχτα. Με τους «εθνικόφρονες» σε πόστα. Με τους έχοντες αφανέρωτους. Με τους ντόπιους «προλετάριους» στις εσχατιές και με το δάκτυλο στη σκανδάλη μην έρθουν οι «κόκκινοι». Αν έρχονταν οι «μπολσεβίκοι», θα τους παίρναν’ την κατσίκα. Αν κατέβαιναν οι Ρώσοι, θα χάναμε την εθνική μας κυριαρχία.
ΜΕ τους «μεγάλους», λοιπόν, ξεσηκώνονταν και οι «μικροί». Με την αγραμματοσύνη τους οι τελευταίοι, με την άγνοια και με τη φανατίλα του οπαδού. Μαντρωμένοι στη στάνη του τσομπάνη και με τους λύκους παραδίπλα. Πολεμούσε (αντικομμουνιστικά) ο λεφτάς χωρίς να «εκτίθεται», αλλά στην πρώτη γραμμή και...
 με το Μ1 στον ώμο ο λέτσος. Του χτύπαγαν την πλάτη κι ήταν περήφανος και…ευτυχής. Λουσμένος στη φτώχια και στην «εθνικοφροσύνη» του. Με την ψευδαίσθηση πως υπηρετεί την πατρίδα (εκπεφρασμένη με τα πλούτη, τη δύναμη και την «ιδεολογία» των αφεντάδων).
ΤΑ χρόνια πέρασαν, «ιδεολογίες» παρέλασαν, ο κόσμος σήμερα πληροφορείται και συχνά παραπληροφορείται. Με τους «απάνω» και τους «κάτω» σε ρόλους αντίστοιχους μ’ εκείνους τους παλιούς και με τη ζυγαριά να ξαναγέρνει δραματικά. Τέλος ο κομμουνιστικός «κίνδυνος», αλλά η…μεταχείριση καλά κρατεί. Κινδύνεψαν(;) τραστ, έχοντες και δυνατοί; Δεν βγαίνουν αυτοί στο δρόμο. «Κινδυνεύουν» μεγαλοεκδότες; Ρίχνουν τα πρωτοσέλιδά τους, γεμάτα οργή και…αίμα. Δεν ικανοποιήθηκαν (διάβαζε δεν άρπαξαν δουλειές) μεγαλοκαναλάρχες; Με ένα νεύμα τους, οι ρεπόρτες την κάμερα. Για τη δίκαιη λαϊκή δυσαρέσκεια στο άδειο πιάτο, που συνιστά άμεση, πρακτική και «αποδοτική» προπαγάνδα.
ΚΑΙ με τους άλλους τους κρυφούς και δυνατούς; Δεν θα βγει ο βιομήχανος στο δρόμο-θα στείλει τον εργαζόμενο. Δεν θα δεις μεγαλογιατρό με πανό-θα στείλει τον…κηπουρό της βίλας του. Κι αν πεις να βάλεις χέρι στα μαφιόζικα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας (μίζες, υπερτιμολογήσεις…), θα δεις φανατισμένους μεροκαματιάρηδες στο δρόμο. Ασπίδα για τα πλούτη της ολιγαρχίας, πάθος για τα συμφέροντά τους.

16 σχόλια

  1. Μάστερ Σεφ... Θανάσης Ι. Νικολαίδης .
    Πιάτο ημέρας... παπάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το «ΟΧΙ» στο μνημόνιο της υποταγής, είναι «ΝΑΙ» στην Ελλάδα

    Βγήκαν και αλυχτούν, ότι το «όχι» στο μνημόνιο θα βλάψει τη χώρα. Θα την οδηγήσει στην πτώχευση και την καταστροφή.
    Ουδεν αναληθέστερον!
    Αντιθέτως, με το μνημόνιο και αν ακόμα όλα εξελιχθούν ομαλά, το 2013 θα έχουμε το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη, περίπου 150% του ΑΕΠ! Τότε θα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης.

    Προηγήθηκε βέβαια ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεκατρείς μήνες μετά την θριαμβευτική άνοδο του στην εξουσία, με νωπή ακόμα λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απείλησε πως αν ο λαός καταψηφίσει τους εκλεκτούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι δυνατόν κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός να εκβιάζει με το επιχείρημα ότι αν δεν ψηφίσετε αυτούς που θέλω, τότε θα σας τιμωρήσω με εκλογές. Δηλαδή, ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να διαλέξει κάτι διαφορετικό; Υποχρεούται να συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Παπανδρέου. Τέτοιες απειλές ούτε οι ελέω Θεού μονάρχες δεν απετόλμησαν!

    Πρόκειται για μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία, που φτάνει στα όρια της μοναρχικής αντίληψης περί την εξουσία. Ουσιαστικά αρνείται στον λαό το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, αρχή επί της οποίας στηρίζεται το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αρκούσε αυτός και μόνο ο λόγος για να καταψηφίσει ο ελληνικός λαός, τους υποψηφίους του κ. Παπανδρέου.
    Για να του δώσει ένα μάθημα ότι ο λαός παραμένει κυρίαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κ. Παπανδρέου για καθαρά προσωπικούς και κομματικούς λόγους έθεσε το δίλημμα γιατί έτσι ελπίζει να βάλει τάξη στο κόμμα και την κυβέρνησή και να σταματήσει την αμφισβήτησή του.

    Για τη χώρα; Ε, τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι. Τα spreads σκαρφάλωσαν στις 800 μονάδες μέσα σε 48 ώρες, τα CDS αυξήθηκαν, τα σενάρια της πτώχευσης επανήλθαν, ένα νέο σκηνικό κρίσης στήνεται και πάλι. Απλώς να υπενθυμίσω, ότι την τελευταία φορά που δημιουργήθηκε παρόμοιο σκηνικό η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ.

    Γιατί, όμως, ο κ. Παπανδρέου στήνει σκηνικό κρίσης; Εδώ θα αρχίσουμε τις υποθέσεις. Κατ’ αρχήν υπάρχει μια εκκρεμότητα με την προσφυγή κατά του μνημονίου. Λέτε να υπερισχύσει η άποψη ό,τι το μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί με την ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 ψήφων και όχι με την απλή των 151; Μήπως, ο κ. Παπανδρέου το γνωρίζει και για αυτό προσπάθησε να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές; Μήπως, επιχειρεί να προκαταλάβει την κρίση του Δικαστηρίου; Γιατί ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές;

    Δεύτερον, μήπως τα νέα μέτρα είναι αυστηρότερα των αναμενομένων και ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει μια a priori νομιμοποίησή τους; Δηλαδή ουσιαστικά ζητά εξουσιοδότηση, και μάλιστα εν λευκώ, για τη λήψη τους;

    Ότι και να συμβαίνει, είτε έθεσε το θέμα των πρόωρων εκλογών για καθαρά εσωκομματικούς λόγους, είτε επειδή επιδιώκει να υφαρπάξει μια εξουσιοδότηση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, το βέβαιον είναι ότι ο πρωθυπουργός και πάλι δεν είναι ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο παραπληροφορείς τόσο θα απαντάμε.
    Πάμε λοιπόν γιά την καθιερωμένη τάπα σου.
    Η εποχή αντικομμουνισμού όντως υπήρξε,κόντρα στα σχέδια βουλγαροποίησης της Μακεδονίας από ξένα κέντρα και τους εδώ εκφραστές.
    Εθνικόφρονες και "εθνικόφρονες" πράγματι υπήρξαν,γιατί υπήρχαν οι κομιτατζίδικες συμμορίες που κατατρομοκρατούσαν και καταπίεζαν τον απλό κόσμο της υπαίθρου που δεν υπέκυπτε στα μιερά σχάδια τους, παρέα με τους ινστρούχτορες της βουλγαροπροπαγάνδας.
    Ο κομμουνιστής - αυτονομιστής λέτσος με το Μ1 στον ώμο,ήταν "περήφανος και ευτυχής",λουσμένος στην ψευδαίσθηση του "σοσιαλιστικού παραδείσου".Τόσο "ευτυχής" που γιά να αναδείξει το υποτιθέμενο αξίωμα του,έβαζε καπάκια από αναψυκτικά στις επωμίδες του,ναι,οι παλιότεροι τον συγκεκριμένο ακόμα τον θυμούνται.
    Όσο γιά τους μεγαλοεπιχειρηματίες,μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες που ωρύεσαι,σου διαφεύγει (?) Θανάση μία σημαντική λεπτομέρεια :
    ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΣΗ,ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΣΤΕ ΘΑΝΑΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ?ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ?ΘΑΝΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγείτε στην επιφάνεια (αν σας βγάλουν) οι δυο σκουλικαντέρες που σας τρομάζει το φως...
    Ο Νικολαΐδης είναι φίλος μου και έχει άποψη. Εσείς, κ.κ. μαλάκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός»! Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ι. Μεταξάς. Χωρίς τον «πατέρα του ΟΧΙ» Ι. Μεταξά, το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ. Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε μεν το ΟΧΙ, αλλά εξ ανάγκης, γιατί εάν δεν το ’λεγε την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο λαός, τα ιταλικά στρατεύματα θα είχαν ήδη καταλάβει την μισή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μύθος 3ος: «Ο Ελληνικός Λαός πολέμησε το ’40 κατά του φασισμού». Πως, όμως, συνέβη αυτό, αφού και στην Ελλάδα είχαμε φασιστικό καθεστώς, όπως λένε οι ίδιοι; Ο ένας φασισμός πολέμησε τον άλλο; Η αλήθεια είναι, ότι, οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι κατά οποιασδήποτε μορφής πολιτεύματος. Κι όποιοι κι αν μας επιτίθονταν για να μας κατακτήσουν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μύθος 4ος: «Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν σαν γροθιά τον εισβολέα». Ναι, όλοι πλην των κομμουνιστών. Γιατί συνέβη αυτό; Ως γνωστόν, το 1940 ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η εντολή της Μόσχας προς τα κατά τόπους Κ.Κ. ήταν να μην είναι εχθρικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Οι αριστεροί εμφανίζουν ως απόδειξη της δήθεν πατριωτικής τους στάσεως, την περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 2ας Νοεμβρίου 1940, με την οποία ο έγκλειστος αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του εισβολέα. Όμως, η επιστολή αυτή ήταν πλαστή, δημιούργημα του δαιμόνιου υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη. Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ, σε άρθρο του Πλουμπίδη που δημοσιεύτηκε αργότερα στον παράνομο «Ριζοσπάστη»: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ-Τα επίσημα κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36). Έναν μήνα αργότερα, ο Ζαχαριάδης έστειλε πραγματική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσε τους ηρωϊκά μαχόμενους στρατιώτες μας να αρνηθούν να πολεμήσουν: «Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ελλαδα οφειλει στη δεξια, οφειλει πολλα, τα παντα θα ελεγα, οφειλει την ιδια της την υπαρξη!! οδειλει στη δεξια το οτι ποτε δεν στηθηκε ο ελληνας στην ουρα να παρει με κουπονι ενα πορτοκαλι!!! ποτε δεν στηθηκε στο κρυο στη βροχη και στον καυσωνα να εκλιπαρει για μια φετα ψωμι!!! οδειλει στη δεξια οτι δεν εγινε η ελλαδα ποτε βουλγαρια ρουμανια γιουγκοσλαβια αλβανια με τις γνωστη καταληξη σημερα αυτων των χωρων!!! (διαλυση, εξαθλιωση, καταπατηση καθε ανθρωπινου δικαιωματας κ.τ.λ.) επισης οδειλει σε διαφορα αστεια ανθρωπιδια που γραφουν και λενε οτι μαλακια τους καταιβει, να ομιλουν ελευθερα ακομα ακομα και να λενε αυτα που λενε, τις παπαριες τους δηλαδη περι....κομουνισμου!!! που σε οποιοδηποτε κρατος του κοσμου και να σε ακουσουν να μιλας περι κομουνισμου το 2010 θα σε περασουν για χαζο!!! τραβατε ρε αριστεροι της πλακας, χαβαλεδες να ρωτησετε τους βουλγαρους τους ρουμανους τους ρωσους τους ανατολιογερμανους τους κινεζους και τους αλβανους τι εστι κομουνισμος!!! με σαχλαμαριτσες και μαλακιες περι κομουνισμου ενταξει για να σας δω ρε κοπριτες μολις ερθει (που δεν προκειται ΠΟΤΕ) κανα κομουνιστικο καθεστως στην ελλαδα πως θα σκουζετε!!! μαλακισμενα που κανετε πλακιτσα με το φασιστικοτερο των καθεστωτων, γιατι ως γνωστο ο κομουνισμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!! ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ....
    αλλα ειπαμε μονο το απειρο και η βλακεια δεν εχουν ορια....
    καλη σας νυχτα μαλακες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι και φίλος μου. Εσύ παραμένεις χουντομαλάκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ANTE PSOFA KOLOKOUMOUNA TOU KERATA, PEDI POLLWN PATERADWN..ANTE STO DIALO ME TA KOLOKOUMOUNAKIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι «μέσα», με την εντολή των «έξω» που μας είχαν σε συνεχή…επιτήρηση. Ιδεολογική, οικονομική και προπαντός….αντικομουνιστική
    ///////////////////////////////
    Εσύ έγραψες.
    Εγώ π-φταίω πού ξεδιπλώνω τό
    μαντήλι?σούσ μαϊμούν πιθηκάκι!!!!
    Εντάξει τό παράκανα.Ζητώ συγνώμη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ τους «μεγάλους», λοιπόν, ξεσηκώνονταν και οι «μικροί». Με την αγραμματοσύνη τους οι τελευταίοι, με την άγνοια και με τη φανατίλα του οπαδού. Μαντρωμένοι στη στάνη του τσομπάνη και με τους λύκους παραδίπλα.
    ///////////////////////////////
    Έ έγραψες.έ έ γραψες!.
    Ότι είσαι φανατικούλης τό προσπερνώ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων, για να μιλάν για το παρελθόν, αυτοί που αιματοκύλισαν την Ελλάδα, επειδή στόχευαν την εξουσία με τη βία.

    Πρέπει να είσαι πνευματικά καθυστερημένος, για να θεωρείς αδικημένους τους κομμουνιστές οι οποίοι:
    - Αρχικά ήταν αντίθετοι με το ΟΧΙ του Μεταξά, γιατί ο Στάλιν είχε συμμαχήσει με τους Γερμανούς.
    - Χρησιμοποίησαν την εθνική αντίσταση και τους αγωνιστές της, για τον έλεγχο της χώρας και για την κατάληψη της εξουσίας μετά τον Β' Π. Π.
    - Αιματοκύλισαν την Ελλάδα, την ήδη ξεκληρισμένη από τους Γερμανούς, διότι δεν ήθελαν να επιλέξει ο Ελληνικός λαός, δημοκρατικά την κυβέρνησή του.
    - Υποστήριξαν τον ακρωτηριασμό της Μακεδονίας από την πατρίδα.
    - Υποστηρίξαν και συνεχίζουν με εμμονή αυτιστικού, το σοβιετικό-κομμουνιστικό σύστημα που εξαθλίωσε τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

    Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι, όσο σκληρό κι αν είναι, να καταλάβουν ότι αυτή η εμμονή, σε βαθμό θρησκευτικής πίστης, σε φαντασιώσεις και πλάνες, τους βλάπτει και τους γελοιοποιεί. Η ωριμότητα απαιτεί να βλέπεις την ωμή αλήθεια, όσο σκληρό αυτό κι αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Νικολαΐδης είναι φίλος μου και έχει άποψη. Εσείς, κ.κ. μαλάκες;

    29 Οκτ 2010 3:06:00 μ.μ.

    ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ,ΣΕ ΚΛΑΙΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση