GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα...

Από την Nομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Ηλείας    Σχόλιο για τις δηλώσεις Α. Κατσιφάρα σε σχέση με το φυσικό αέριο και την επέκταση του δικτύου τ...

Από την Nομαρχιακή Επιτροπή
ΚΚΕ Ηλείας  
Σχόλιο για τις δηλώσεις Α. Κατσιφάρα σε σχέση με το φυσικό αέριο και την επέκταση του δικτύου του στην Δυτική Ελλάδα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας εκτός από Υφυπουργός της αντιλαϊκής κυβέρνησης του κόμματός του κατακτά μια επιπλέον ιδιότητα: του διαμεσολαβητή και εκπροσώπου τύπου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Πελοποννήσου και των μονοπωλιακών ομίλων που ελέγχουν το φυσικό αέριο.
Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η στήριξη θέσεων της πλουτοκρατίας της Δυτικής Ελλάδας για την «βελτίωση των υποδομών» και την «επέκταση του φυσικού αερίου». Και μη μας πουν ότι ενδιαφέρονται για φθηνή ενέργεια για το λαό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, αλλά, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβά το τίμημα. Αντίθετα οι μεγαλοεπιχειρηματίες εξασφαλίζουν φθηνότερη ενέργεια και νέες επιδοτήσεις στο...
 όνομα της πράσινης ανάπτυξης. Αυτή είναι η ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ.
Για το ΚΚΕ υπάρχει ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης κάθε ενεργειακής πολιτικής. Είναι το πώς απαντά κανείς στο κεντρικό ερώτημα, αν η πολιτική αυτή θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ή την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, στο αν έχουμε μια ενεργειακή πολιτική που οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό ή, αντίθετα, την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα. Ο Α. Κατσικόπουλος και το ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού ενταχθεί στο αντιλαϊκό στρατόπεδο.
Ο λαός μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά, διορθώνοντας την ψήφο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το Νίκο Καραθανασόπουλο, με Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας το Γιώργο Καραπάνο, Δήμαρχο Πύργου το Χρήστο Γιάνναρο, Δήμαρχο Ήλιδας τον Άγγελο Κολόσακα, Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας το Σωτήρη Αναστασόπουλο, Δήμαρχο Ζαχάρως το Χρήστο Γιαννόπουλο, Δήμαρχο Λεχαινών το Γιάννη Θεοδωρόπουλο, Δήμαρχο Ανδρίτσαινας το Δημήτρη Κάγκουρα, Δήμαρχο Πηνειού τον Άγγελο Μπούζη.

7 σχόλια

  1. bre OUST apo dw tritokosmika stalinika apoleifadia.

    Ama den sas aresei makronhso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!
    ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    KAI H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!


    "4 Οκτωβρίου, Ημέρα των Ζώων..."
    ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ
    ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΓΑΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα λοιπόν, που ο εφιάλτης του ΔΝΤ πλανάται πάνω από τη χώρα,
    με τον ΓΑΠ σε ρόλο ανθύπατου και στρατιά ολόκληρη από θεραπαινίδες του Μνημονίου
    (Ντόρα,ΛΑΟΣ,Κουβέλης,ΜΜΕ)
    έχω την απαίτηση από το ΚΚΕ να βάλει για λίγο στην άκρη την ιδεολογική καθαρότητα και να στείλει στα αζήτητα του υποψηφίους του ΓΑΠ.

    Κακά τα ψέμματα, μόνο μια μαζική υπερψήφιση των αντιμνημονιακών υποψηφίων της ΝΔ από το ΚΚΕ θα κάνει ΓΑΠ και τους πιερότους-εξαπτέρυγα του να σωπάσουν οριστικά την επομένη των εκλογών.
    Η ευθύνη του ΚΚΕ μεγάλη.
    Αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μαυρίσει τους ΠΑΣΟΚΟυποψηφίους ψηφίζοντας ΝΔ στο Β γύρο θα έχει προσφέρει στον τόπο, στους εργαζομένους και σε όσους εκπροσωπεί.

    Δεν θέλω, ούτε αναμένω να το διακηρύξουν ανοιχτά.
    Δημοσίως ας λένε ό,τι θέλουν.
    Στν κάλπη όμως του Β γύρου ας στείλουν το λεφούσι του Μνημονίου στον υπόνομο.
    Και δεν θα ξεχαστεί αυτή συμβολή τους στον απεγκλωβισμό της χώρας από τους Μνημονιοτσολιάδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι καλο σε ότι πάνε κόντρα τα σκατά ονόματι ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι επενδύσεις και τ’ αδέλφια του
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ οι μέλλοντικοί ΚΡΟΙΣΟΙ
    _________________________________
    Εντονη δραστηριότητα επιδεικνύουν τους τελευταίους μήνες τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Νίκος και Αντρίκος Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως στις επενδύσεις. Ο Νίκος Παπανδρέου ασχολείται κυρίως με το θέμα των επενδύσεων από το εξωτερικό, ενώ ο Αντρίκος με τις «πράσινες επενδύσεις».

    Εδώ και λίγο καιρό ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται εντατικά για μία εκδήλωση που διοργανώνει στον «Αστέρα», στις 22 Οκτωβρίου, με θέμα «Mediterranean Climate Change Initiative», όπου θα τονιστεί η ανάγκη να περάσουμε από τα καύσιμα που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Ταυτόχρονα οργανώνει ένα φόρουμ («Mediterranean Green Development Investors Forum») το οποίο παρουσιάζεται ως ένα «συναρπαστικό event δικτύωσης που θα εξετάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές». Οπως υποστηρίζει, στην προσπάθειά του για τη δημιουργία πράσινης οικονομίας, θα συγκεντρώσει πολιτικούς, υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φορείς χάραξης πολιτικής, βιομήχανους, τραπεζίτες, και διεθνείς επενδυτές για να αναδείξουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στη Μεσόγειο, καθώς έχει σχεδιαστεί η δυνατότητα τυπικής και άτυπης δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων.

    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ του Αντρίκου «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security) ή αλλιώς Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής, η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και το σπόνσορινγκ, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ και το Δήμο Αθηναίων του Νικήτα Κακλαμάνη) και η European Investment Bank.

    Ενα πράσινο fund

    Ο Α. Παπανδρέου, μάλιστα, έχει έτοιμη εδώ και λίγο καιρό μία φιλόδοξη πρόταση για ένα πράσινο fund με σκοπό να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επενδύσεις που θα υλοποιήσουν αυτή την μετακίνηση των μεσογειακών χωρών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Για την τεκμηρίωση της πρότασης του fund εργάστηκε ο φίλος του, καθηγητής στο Μάντσεστερ, Αιμίλιος Αυγουλέας, μαζί με την συνεργάτιδα του Αντρίκου, Alina Lazar, η οποία κάνει και τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ του «Ι4cense». Σύμφωνα με το ίδιο το σχέδιο, για την υλοποίησή του χρειάζεται ένας υπερεθνικός χρηματοδότης, ο οποίος προτείνεται να είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά θα συμμετέχουν με μικρότερα κεφάλαια και οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

    Οπως αναφέρεται στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Αντρίκου, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, ενώ βασικός χορηγός είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    _________________________________
    πληρωνε ζωο ΠΑΣΟΚ
    απο αυτά που δεν έχεις. Κάνε τα παιδιά ΠΟΥΤΑΝΕΣ για το party ΤΟΥΣ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγκαλιά χέρι με χέρι ΚΚΕ και ΝΔ φάγανε τα σίδερα οι πρώτοι τα λεφτά οι δεύτεροι και τώρα πάλι εδώ ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν το άστρο τους οδηγεί στον ίδιο δρόμο: γκρεμίστε και τώρα όπως στη Μικρασία, όπως στον Εμφύλιο!
    Ντροπή;
    Τι είναι αυτό;
    Αυτό μόνο στον απλό λαό θα το βρεις και όχι στους επαγγελματίες κατεδαφιστές κάθε καλού!
    Σας πείραξε το μνημόνιο που κάνετε το παν για να μείνει η χώρα στην ανάγκη του, με τα καμώματά σας! Ζωντανά του κερατά!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση