GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ώρα για πανευρωπαϊκή διάσωση τραπεζών...

Από το http://www.banksnews.gr/ Πέντε μήνες μετά τις… τυμπανοκρουσίες των ευρωπαϊκών τεστ αντοχής, που έβγαλαν «καθαρές» τις δύο μεγαλύτ...

Από το http://www.banksnews.gr/
Πέντε μήνες μετά τις… τυμπανοκρουσίες των ευρωπαϊκών τεστ αντοχής, που έβγαλαν «καθαρές» τις δύο μεγαλύτερες ιρλανδικές τράπεζες, οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ υποχρεώνονται να διαθέσουν ένα «πακέτο» που μπορεί να φθάσει και τα 100 δις. ευρώ για τη διάσωση της Ιρλανδίας. Και ήδη ακούγονται στο διεθνές στερέωμα σοβαρές φωνές, που υποστηρίζουν με σοβαρά επιχειρήματα το αδιανόητο: οι διασώσεις κρατών είναι ασπιρίνες στον καρκίνο, η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα πακέτο διάσωσης όλων των τραπεζών, με «κούρεμα» μετόχων και πιστωτών!
Οι πανηγυρισμοί στις αγορές για τη διάσωση της Ιρλανδίας, με την «πικρή» συνταγή της τρόικας, δεν...
 κράτησαν παρά μόνο λίγες ώρες στις αγορές. Σύντομα, το ευρώ επανήλθε σε πτωτική τροχιά, μαζί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (με τη μεγάλη ένταση πιέσεων να κατευθύνεται στις τραπεζικές μετοχές), ενώ το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας, που θεωρείται η επόμενη υποψήφια χώρα για διάσωση, ήδη από χθες ενισχύθηκε, αντί να υποχωρήσει.
Στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, δεν κυριαρχεί πλέον μόνο η εντύπωση, ότι στην πραγματικότητα οι τράπεζες της Ευρωζώνης είναι πιο «άρρωστες» και από τα πιο υπερχρεωμένα κράτη, αλλά και η εδραιωμένη πεποίθηση, ότι οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Μόλις τον Ιούλιο, τα ευρωπαϊκά στρες τεστ είχαν δείξει, ότι η Bank of Ireland και η Allied Irish Banks, οι δύο κυρίαρχες ιρλανδικές τράπεζες, με μερίδιο αγοράς 53%, είχαν «θωρακισμένη» κεφαλαιακή επάρκεια για κάθε σενάριο εξέλιξης της κρίσης.
Από τον Σεπτέμβριο, άρχισε να διαπιστώνεται η πραγματική, άθλια οικονομική τους κατάσταση, τον Οκτώβριο οι μεγάλοι καταθέτες άρχισαν να τις εγκαταλείπουν και την Κυριακή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξη ενεργοποιήθηκε για την Ιρλανδία, πριν οι «τρύπες» στο τραπεζικό της σύστημα βυθίσουν στη χρεοκοπία και την κυβέρνηση του Δουβλίνου, στην απέλπιδα προσπάθειά της να τις σώσει.
Το παράδειγμα της Ιρλανδίας είναι αρκετό για να κρατά σε κατάσταση συναγερμού τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης: μόλις επτά τράπεζες (με μία, μόλις, ελληνική ανάμεσά τους, την ΑΤΕ) βρέθηκαν στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής με ανεπαρκή κεφαλαιακή θωράκιση, αλλά πλέον η ιρλανδική τραγωδία πείθει και τον πιο φανατικό υποστηρικτή της επάρκειας των ευρωπαϊκών αρχών, ότι στην πραγματικότητα οι έλεγχοι ήταν μια καλοστημένη φάρσα δημοσίων σχέσεων και είναι πολύ πιθανό να κρύβονται αρκετά ακόμη «ζόμπι», πίσω από τις γυαλιστερές ταμπέλες των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Σε αυτές τις συνθήκες, σοβαροί αναλυτές αρχίζουν να υποστηρίζουν, ότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι τα υπερχρεωμένα κράτη, αλλά τα επιμελώς κρυμμένα «τοξικά» στοιχεία ενεργητικού των τραπεζών, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να τινάξουν στον αέρα το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Οι τράπεζες της Ευρωζώνης στις εποχές της ευφορίας έκαναν τα πιο απίθανα ανοίγματα, ανέλαβαν τεράστια ρίσκα, «φόρτωσαν» τα χαρτοφυλάκιά τους με τα πιο επικίνδυνα, εξωτικά προϊόντας, χρηματοδότησαν τις πιο παράλογες «φούσκες» και τώρα αποτελούν το βασικό εμπόδιο στην έξοδο από την κρίση, μεγαλύτερο και από τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς των περισσότερων μελών της Ευρωζώνης.
Ο Τζέραλντ Χόλτχαμ, επικεφαλής εταίρος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Cadwyn Capital LLP και επισκέπτης καθηγητής του Cardiff Business School, γνωρίζει τις αγορές και ως «παίκτης», αλλά και με ακαδημαϊκή ιδιότητα. Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση των “Financial Times” υποστηρίζει μια άποψη που κερδίζει έδαφος διεθνώς, παρότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «εξτρεμιστική» από τους σταθερούς υποστηρικτές του δόγματος «τα κέρδη στους επενδυτές, οι ζημιές στους φορολογούμενους».
Ο Χόλτχαμ υποστηρίζει την εξής λύση για μια γρήγορη έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση: αντί να επιχειρούνται πανάκριβες διασώσεις κρατών, που θυμίζουν ασπιρίνες στον καρκίνο (ο ίδιος κάνει λόγο για «πανάκριβα τσιρότα σε μεγάλες πληγές»), η καλύτερη στρατηγική θα ήταν να τεθεί σε εφαρμογή ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της Ευρωζώνης, που αποτελούν στην πραγματικότητα τον πυρήνα της κρίσης.
Όμως, το μοντέλο διάσωσης που προτείνει ο Χόλτχαμ δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελαν οι τραπεζίτες, οι οποίοι προτιμούν να κρύβουν προσεκτικά τις ζημιές τους και, όταν τα πράγματα φθάνουν στο απροχώρητο, να τις μεταφέρουν στους προϋπολογισμούς των κρατών. Προτείνει, ειδικότερα, να διεξαχθούν το συντομότερο εξαντλητικά τεστ αντοχής (πραγματικά τεστ, όχι ασκήσεις δημοσίων σχέσεων) και, ακολούθως, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης να καλύψει ένα μέρος της «τρύπας», όχι δωρεάν, αλλά με έκδοση νέων μετοχών, που θα αποτελέσουν μια μορφή τιμωρίας των επενδυτών, αραιώνοντας τα μερίδια συμμετοχής τους. Οι υπόλοιπες ζημιές προτείνει να καλυφθούν με «κούρεμα» των κατόχων ομολόγων των προβληματικών τραπεζών, οι οποίοι ανέλαβαν τεράστια ρίσκα και είχαν αντίστοιχα υψηλές αποδόσεις στις καλές εποχές. Όταν η Ευρωζώνη ξεπεράσει την κρίση, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα πουλήσει τις μετοχές, πιθανόν εξασφαλίζοντας και ένα ικανοποιητικό κέρδος για τους φορολογούμενους.
Δυστυχώς, οι ευρωπαϊκές ηγεσίες είναι απίθανο να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση, που ίσως να σταθεροποιούσε πολύ ταχύτερα την Ευρωζώνη από τις σημερινές προσπάθειες διάσωσης κρατών, με τεράστιο κόστος για τις οικονομίες και τους πληθυσμούς. Προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που σε πολλές περιπτώσεις έχει διαφανεί ότι διατηρούν επικίνδυνα στενές σχέσεις με τους τραπεζίτες, προτιμούν να αποφεύγουν «πικρές» λύσεις για μετόχους και πιστωτές, φορτώνοντας συνεχώς νέα βάρη στους φορολογούμενους. Και οδηγώντας το «σκάφος» του ευρώ από θύελλα σε θύελλα…

8 σχόλια

  1. Σωστά, τις τράπεζες πρέπει να σώσουμε ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 11 χρόνια, (αν το βουλώσουν κάποιοι και γίνει πραγματικότητα), η διαχείριση στον λάκκο με τα φίδια που μας έριξαν είναι ανετότερη.
    Ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν το 2014 το δάνειο της τρόικας και τα υπόλοιπα που θα έληγαν.
    Βέβαια τα παιδιά όταν τους τα γράφαμε μας κατηγορούσαν και έπρεπε να έρθει κάθε …φούφουτος και να τους προτρέψει να δουν τι υπέγραψαν για να συνειδητοποιήσουν που μας έμπλεξαν.

    Με τις τελευταίες εξελίξεις όμως καταρρέει όλη η επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ.
    -ποια διαπραγμάτευση;
    -ούτε πρόσθεση δεν έκαναν;
    -ΙΧ πας να αγοράσεις και ρωτάς τις δόσεις…

    Το λυπηρότερο όλο : μέχρι προχθές δαιμονοποιούσαν κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση και κατηγορούσαν τα λόγια των υπολοίπων που έγιναν πράξεις δικές τους.
    Βέβαια να μην πανηγυρίζουμε, το μόνο που διαφαίνεται ως επιτυχία είναι ότι θα επιμηκυνθεί το ζόρισμα και ότι ίσως θα τα καταφέρουμε έχοντας στο σβέρκο μας 11 χρόνια το ΔΝΤ και την υπόλοιπη τρόικα.

    Θα πρέπει λοιπόν ορισμένοι αφενός να το βουλώσουν (που όποτε ανοίγουν το στόμα για δηλώσεις τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα δανεισμού εκτινάσσονται στα ύψη) αφετέρου να αφήσουν τις παρλαπίπες και να κάνουν τη δουλειά τους.
    Εν κατακλείδι:
    -μακάρι να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με την Ιρλανδία στη περιπέτεια που μας εν έπλεξαν οι αιθεροβάμονες πολιτικοί μας

    -ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε όχι απλά να παραιτηθεί αλλά να διωχθεί αφού για άλλη μια φορά καταδεικνύεται η ικανότητά του στον προγραμματισμό, στην υλοποίηση ακόμα και στην …πρόσθεση δόσεων και υποχρεώσεων.
    Είναι τραγικό οι τύχες της χώρας και οι κόποι των πολιτών να είναι σκοποί επικοινωνιακής πιρουέτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΘΑΡΟΥ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΣΤΗ ΝΕΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ???

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ????

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕ!!!

    ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ!!!

    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ 1975, ΣΟΛΩΝΑΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ "ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑΚΙΑ"...

    Ε, ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΝ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ…

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τραγικότερο ;
    Δεν υπάρχει ουσιαστικότερη ομολογία χρεωκοπίας από την επιμήκυνση. Αδυναμία εξόφλησης είναι και ικεσία για να μην μας πετάξουν στο δρόμο. Κατάντησαν τη χώρα οικόπεδο με χρονομίσθωση.
    …και θα έχουμε κάθε έντιμο πολιτικό σαν τον Αντιπρόεδρο και κάθε αντικειμενικό δημοσιογράφο σαν τον Καψή να μας δουλεύουν.

    Παντα ειμασταν η μονη Χωρα με μεταχρονολογημενες επιταγες.
    Σημερα εχουμε αναγωγη!! χαχααα τους μαθαινουμε νεα κολπα..
    since we need Global Financial Governace !

    ΓΑΠ ο Ιπποτης του Γυψου.xaxaxa
    και ο Πάγκαλος λόγω σωματότυπου ο πιστός ακόλουθος ;

    Δηλαδη μπορεί να πιστευει κανείς οτι το 2014 θα ειναι ολοι αυτοι
    οι χαμογελαστοι και δυστυχισμενοι Σοσιαλιστες ΕΔΩ ??
    Θα μας αφησουν τη χαρα και την ευτυχια του ΔΝΤ και θα πανε ταξιδι. Στα αρχίδια τους. Ζωα.
    Αλλά η παρακαταθήκη τους θα μείνει.

    Το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί πολλοί δεν είναι κόμμα είναι καθεστώς: εξυπηρετήσεων, βολέματος, χρηματοδοτήσεων. Ως μέλος έχεις εξασφαλίσει σπουδές, πτυχία, βόλεμα, προβολή, καρέκλες, χρήμα.
    Για να ξεριζωθεί η νοοτροπία δεν θέλει σφαλιάρα αλλά …κατραπακιά.


    ΥΓ.
    Το ξανάγραψα δεν ζητά συναίνεση από την κοινωνία ο ΓΑΠ, από τα ρετιρέ του κόμματός του ζητά. Αν κάνει εκλογές, για αυτό θα γίνουν, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που και ο ίδιος ανέθρεψε τόσα χρόνια. Νομίζεις ότι θέλει συναίνεση από τη ΝΔ το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ ;
    Από τον Φωτόπουλο, τον μανταλάκια, τον Παπασπύρου, εκλιπαρεί συναίνεση, τους Προέδρους και τα ΔΣ.
    Τους μισθοφόρους του καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι άλλα μέτρα ζητά η Κομισιόν για το 2011

    Αύξηση του ελλείμματος το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν εάν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, εκτός εκείνων που ήδη προβλέπονται στο μνημόνιο. Σύμφωνα με τις φθινοπωρινές της προβλέψεις για τις χώρες της ΕΕ, που ανακοίνωσε σήμερα για την τριετία 2010-2013, η Κομισιόν προβλέπει ότι:

    Για το 2010, το έλλειμμα της χώρας μας θα φθάσει το 9,6% του ΑΕΠ, η ύφεση το -4,2%, ο πληθωρισμός το 4,6%, η ανεργία το 12,5% και το δημόσιο χρέος το 140,2% του ΑΕΠ. Για το 2011, η Κομισιόν προβλέπει την διατήρηση της ύφεσης σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο -3,0% και ανάκαμψη από το δεύτερο μισό του έτους. Το έλλειμμα αναμένεται να υποχωρήσει στο 7,4% και το δημόσιο χρέος να εξακολουθήσει την ανοδική του πορεία στο 150,2% του ΑΕΠ. Η ανεργία επίσης αναμένεται να αυξηθεί στο 15% και ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 2,2%
    Στην παράγραφο που αφορά την Ελλάδα η Κομισιόν αναφέρει τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ληφθούν για το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των επιπρόσθετων (2,5%) αντιστοιχούν συνολικά στο 5,75% του ΑΕΠ.
    «Τα μέτρα είναι αρκετά ώστε να μειώσουν το έλλειμμα στο 7,5%. Περίπου τα δύο τρίτα των νέων μέτρων είναι μείωση δαπανών και τα περισσότερα διαρθρωτικά στη φύση τους.»

    Ωστόσο, για το 2012, η Κομισιόν προβλέπει ότι το έλλειμμα θα παρουσιάσει αυξητική τάση, στο 7,6%, εάν δεν παρθούν επιπρόσθετα μέτρα.
    «Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για το 2012, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην δανειακή συμφωνία (αλλά όχι επιπρόσθετα) και λόγω της κατάργησης των μέτρων προσωρινού χαρακτήρα που θα εφαρμοστούν το 2011, το έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 7,5% του ΑΕΠ το 2012. Το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί στο 156% του ΑΕΠ» αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει και η ανεργία που προβλέπεται να αγγίξει το 15,2% ενώ χώρα αναμένεται να γυρίσει σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης, 1,1%.
    This entry was posted in Οικονομία. Bookmark the permalink.
    Ένα σχόλιο στο Κι άλλα μέτρα ζητά η Κομισιόν για το 2011


    Τζίφος το πρόγραμμα και οι σωτήρες.
    Πλήρης αποτυχία που επιβεβαιώνει το αδιέξοδο του μονόδρομου και της μη εναλλακτικής.

    Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα τί άλλο μπορεί να είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΘΑΡΟΥ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΣΤΗ ΝΕΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ???

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ????

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕ!!!

    ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ!!!

    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ 1975, ΣΟΛΩΝΑΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ "ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑΚΙΑ"...

    Ε, ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΝ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ…

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αρθρο τα λέει όλα σ'αυτήν την παράγραφο:( Προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που σε πολλές περιπτώσεις έχει διαφανεί ότι διατηρούν επικίνδυνα στενές σχέσεις με τους τραπεζίτες, προτιμούν να αποφεύγουν «πικρές» λύσεις για μετόχους και πιστωτές, φορτώνοντας συνεχώς νέα βάρη στους φορολογούμενους.)
    Αν δεν αλλάξουν αυτές οι τοποθετημένες λυπηρές φυγούρες των διορισμένων από τους τραπεζίτες "ηγετών" τού κώλου της Ευρώπης, Μαύρο φίδι θα μας φαει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?

    Απάντηση..
    -ή η λάμπα ήταν ή η έκρηξη …
    - ήταν...Πυροκλάνι…
    - ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    - Aπλά η επιμήκυνση χάλασε τη σούπα. Πως να κάνει τώρα εκλογές ;
    Θέλει πρώτα τις εγκρίσεις των κοινοβουλίων και την τέταρτη δόση…
    πάει η λίστα λοιπόν.......

    - Τα πάντα είναι τουλάχιστον χαριτωμένα.....σκατάααααααα

    Για τις δε 100 μέρες, τι να πω, ιδεοληψία ΚΑΙ με αυτό πρέπει να έχει ο Γιωργάκης, τι στο καλό,
    τόσο του έπαιρνε για να ρίξει γκόμενα όταν ήταν φοιτητής ?

    * Δεν παει σε εκλογες αλλα εμεις δεν πρεπει να κοιμομαστε.

    - Πώς προφέρουμε μια, βαμμένη σε χρώμα κορακί και γεμάτη Χάρη συμπεριφορά, αναδεικνύουσα τη χαρακτηριστικώς όζουσα mentalité (=νοοτροπία) σιτεμένου-νεόπλουτου Ακρατινού δανδή (wannabe);
    ΤΣΙ-ΓΑ-ΡΑ-ΚΙ
    τάδε έφη..ο off shoore Υποργός Αλητείας ΧΑΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ.

    = Καλα {? } ολα αλλα οι πανηγυρισμοι των καθεστωτικων βουβουζελων ΜΜΕ {Mega,Alter ..}
    ”…να πάρει παράταση της αποπληρωμής του δανειου ” που κολλανε ?
    Α ! ρε ερημη Ελλαδα σε τι σουργελα τυπου ΓΑΠ επεσες .


    -δεν θα έχουμε αναδιάρθρωση
    -δεν θα μειωθούν οι μισθοί
    -δεν θα κοπούν οι συντάξεις
    -δεν θα επιμηκυνθεί ο χρόνος εργασίας
    -δεν θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις
    -δεν θα μπουν νέοι φόροι
    -δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
    -δεν θα πάμε στο ΔΝΤ
    -δεν θα πάρουμε νέα μέτρα (Απρίλιος 2010)
    -δεν θα πάρουμε νέα μέτρα (Οκτώβριος 2010)
    ..ή ο δεκάλογος της κυβίστησης …
    καθώς και οι γύφτοι έχουν μπέσα.

    ρε ΓΙΟΥΦΤΟΙ ΤΟΥ νεοΝΑΖΙ ΠΑΣΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση