GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα απεργία από τους αρχαιολόγους...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 25/11/2010 και  προσυγκέντρωση στα προπύλαια στην οδό Πανεπιστημ...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 25/11/2010 και  προσυγκέντρωση στα προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου στις 11.00 πμ
Φαίνεται ότι οι νομομαθείς της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΤ είναι πολύ απασχολημένοι αυτόν τον καιρό συντάσσοντας Μνημόνια και Εγκυκλίους (που προβλέπουν υπαναχωρήσεις του Πολιτισμού προς όφελος των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστικών στα «Μεγάλα Δημόσια Έργα»), ώστε να μη βρίσκουν τον χρόνο να ασχοληθούν με το διατυπωμένο, εδώ και μερικά έτη, αίτημα των αρχαιολόγων που εργάζονται με συμβάσεις, για την εξαίρεσή τους από το περιβόητο «24μηνο».
Θυμίζουμε ότι με τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, οι αρχαιολόγοι, μόλις συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας, χάνουν το δικαίωμά τους να εργαστούν ξανά στο αντικείμενο για το οποίο αφιέρωσαν χρόνια σπουδών, καθώς...
 οι αρχαιότητες ανήκουν αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο και μόνος φορέας του Ελληνικού Δημοσίου που μπορεί να τους προσλάβει στο αντικείμενο των σπουδών και της εξειδίκευσής τους είναι το ΥΠΠΟΤ. Αφετέρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αδυνατεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες έμπειρων και εξειδικευμένων επιστημόνων για ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες. Περιττό είναι δε να αναφερθεί ότι ζημιωμένα από το Προεδρικό Διάταγμα του 24μηνου είναι και τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, η φροντίδα των οποίων βαραίνει έκτακτο προσωπικό που δεν επιτρέπεται να έχει εμπειρία μεγαλύτερη των δύο ετών.
Ίσως πάλι να υπήρχε χρόνος, αλλά όχι και η ανάλογη «διάθεση» για την διευθέτηση του ζητήματος. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, δήλωσε κατά λέξη ότι το ζήτημα του 24μήνου «μπορεί και να είχε λυθεί» αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι διαμαρτυρίες των συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ στην Ακρόπολη των Αθηνών. Η ηγεσία του υπουργείου «Πολιτισμού» τιμωρεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με ανεργία, επειδή «δεν μπορεί να λύνει εργασιακά ζητήματα υπό το εκβιαστικό καθεστώς των καταλήψεων». Ανερυθρίαστα το ΥΠΠΟΤ, όχι μόνο γιγαντώνει τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει «αυτοματισμούς» ενάντια σε κάθε μελλοντική διαμαρτυρία, κινητοποίηση, αγώνα. Ταυτόχρονα, καλλιεργεί φρούδες ελπίδες στους συμβασιούχους ότι από στιγμή σε στιγμή αίρεται το πολυμίσητο 24μήνο!
Το κακό όμως δεν σταματάει εδώ. Οι νέες αποφάσεις του ΥΠΠΟΤ ωθούν όλο και περισσότερους εργαζομένους στον χώρο του Πολιτισμού υπό το ζυγό του 24μήνου, πολλαπλασιάζοντας τις στρατιές των ανέργων συμβασιούχων. Με Μνημόνια και Εγκυκλίους η ηγεσία του ΥΠΠΟΤ έχει στραφεί, πλέον ανοικτά, ενάντια στο προσωπικό στον χώρο του Πολιτισμού, ενάντια στα ίδια τα μνημεία. Οι αρχαιολόγοι έχουν δώσει σημαντικές μάχες για την κατάργηση του 24μήνου, και όλων των αντεργατικών και αντι-αρχαιολογικών, στην πραγματικότητα, μέτρων, και δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν έτσι.
Στα πλαίσια αυτά, και με δηλωμένη την πρόθεσή μας να οργανώσουμε και να μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), καλεί όλα τα μέλη του σε 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 25/11, και προ-συγκέντρωση στις 11:00 πμ, έξω από τον χώρο των Προπυλαίων, στην οδό Πανεπιστημίου, από κοινού με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατάργηση του περιορισμού του «24μήνου» (άρθρα 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004 «Παυλόπουλου»), νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν επιτρέπει την εργασία πέρα των 24 μηνών, ακυρώνοντας ουσιαστικά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την ευθύνη να βρει άμεσα λύση.
· Μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε αορίστου χρόνου, δίνοντας τέλος στη μακροχρόνια ομηρία.
· Κάλυψη των μεγάλων κενών στο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. με προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, ανταποκρινόμενων στις ανάγκες και αποστολή των υπηρεσιών του Πολιτισμού. Με τη λήξη των συμβάσεως στις 31/10/2010 οι Υπηρεσίες, τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι απογυμνώθηκαν από το απαραίτητο προσωπικό.
· Τήρηση της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Να ολοκληρώνονται όλα τα στάδια της έρευνας (συντήρηση, καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση των ευρημάτων) και όχι μόνο η ανασκαφή.
· Αυτόνομη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χωρίς τα δεσμά «Μνημονίων Συνεργασίας & Συναντίληψης», με κύριο σκοπό την επίσπευση των τεχνικών έργων. Να μη θυσιαστεί η πολιτισμική μας κληρονομιά στο βωμό του κέρδους των εργολάβων.
· Να μη περιοριστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού.
· Διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εξασφάλιση αξιοπρεπών αποδοχών χωρίς εκχωρήσεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
· Διατήρηση της αξιοπρέπειας στην εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην εργασία.
Καλούμε όλους τους φορείς, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, καθώς και όλους τους σκεπτόμενους και προβληματισμένους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας και να συνδράμουν στον αγώνα μας.
Για το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Κουτής Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

2 σχόλια

  1. Άντε πάλι.Φτου κι απ την αρχή!
    Με τέτοια μυαλά, σε δύσκολους καιρούς για όλους,διώχνοντας τον τουρισμό με τις καταλήψεις των ιερών μνημείων,δεν κερδίζετε τίποτα.
    Μόνο τη μηδενίστρια Παπαρήγα εξυπηρετείτε.
    Εσείς ,πάντως,λεβέντες μου,δεν κερδίζετε.
    Και ξέρετε γιατί;
    Γιατί δεν θα έχετε τη συμπαράσταση του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση