GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΔΝΤ "εισβάλει" και στην Ιρλανδία...

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η "άλωση" της Ιρλανδίας από το ΔΝΤ, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα σχέδιο οικον...

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η "άλωση" της Ιρλανδίας από το ΔΝΤ, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα σχέδιο οικονομικής βοήθειας, το οποίο μπορεί και να μην αποδειχθεί επαρκές για να ανακόψει την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Πηγές της Ε.Ε. αποκάλυψαν ότι η επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας της Ιρλανδίας μπορεί να συμπέσει με την παρουσίαση του τετραετούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για την εξασφάλιση 15 δισ. ευρώ, που...
 αναμένεται να παρουσιάσει η ιρλανδική κυβέρνηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το ποσό που ενδεχομένως να χρειαστεί η Ιρλανδία υπολογίζεται μεταξύ 45 και 90 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψαν πηγές στο Reuters, ανάλογα με το εάν η βοήθεια θα περιοριστεί μόνο στις τράπεζες ή θα περιλαμβάνει και το δημόσιο χρέος.
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, ανέφερε ότι η βοήθεια μπορεί να αυξηθεί εντός πέντε έως οκτώ ημερών εάν χρειαστεί. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κόουεν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας εξελίσσονται ικανοποιητικά και πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.  Εξακολουθεί ωστόσο να ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης των συνομιλιών στην περίπτωση που Δουβλίνο και Ε.Ε. δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στους όρους που θα συνοδεύουν την οικονομική βοήθεια, με την ιρλανδική κυβέρνηση να αποκλείει σθεναρά το ενδεχόμενο αύξησης του χαμηλού φορολογικού συντελεστή της χώρας προς επιχειρήσεις, στο 12,5%, πολύ χαμηλότερα από το μέσο κοινοτικό όρο.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Irish Times» ανέφερε ότι οι αρχικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Δουβλίνου και ΔΝΤ/Ε.Ε. επικεντρώθηκαν σε τρόπους μείωσης του μεγέθους ιρλανδικών τραπεζών που θεωρούνται υπερβολικά μεγάλες και είναι εξαρτημένες από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.
Η Allied Irish Bank, κάποτε η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε χθες ότι από τις αρχές του έτους έως σήμερα οι τραπεζικοί λογαριασμοί της έχουν μειωθεί κατά 13 δισ. ευρώ.

4 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ [ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ] ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκει είχαν ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΧΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΙRA.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΜΑΣ.
    ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=1Mj8FvZ3kl4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί παράγουν beer guinnes καί
    ουίσκι malt Jameson.
    Eμείς τσίπουρο τού Κώτσου.
    Αυτού πού διπλοδήλωσε 5 στρέματα,
    όπως άλλοι 15.
    Εκεί ψηλά στή βουνοπλαγιά!
    Γιά νά πάρει επιδότηση.
    15 νοματαίοι κατήχαν τά ίδια 5
    στρέματα γής.Επιδοτήθηκαν.....
    Καί λίγα έγραψα,γιά τούς κλεφτοκοτάδες.
    Τό κόμμα νάνε καλά.Κατάλαβες?
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??????
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση