GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Σύντροφοι”, τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αποκαλύψαμε και προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε όσ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αποκαλύψαμε και προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, τον αφανή λόγο για τον οποίο προβλέπεται στον Προϋπολογισμό 2011, ότι το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα είναι μικρότερο του Ελλείμματος της Κεντρικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ποντάρει σε άνοδο των τιμών δεικτών και μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 2011.
Δηλαδή σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 υψηλότερες κατά πολύ τιμές δεικτών και μετοχών τον Δεκέμβριο 2011, ώστε να αυξηθεί η αξία της μετοχικής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, για να δημιουργηθεί πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων».
Ας προσεγγίσουμε λοιπόν το επενδυτικό κλίμα με το οποίο ξεκινάει ο Δεκέμβριος 2010.
Τις τελευταίες 5 εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) κλείνει αρνητικά σε εβδομαδιαία κλίμακα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22/10/2010 έκλεισε στις...
 1.605,82 μονάδες, την επόμενη Παρασκευή 29/10/2010 έκλεισε στις 1.547,43 μονάδες και εν συνεχεία την 5/11/2010 (Παρασκευή) στις 1.507,79 μονάδες, την 12/11/2010 (Παρασκευή) στις 1.497,20 μονάδες, την 19/11/2010 (Παρασκευή) στις 1.492,67 μονάδες, την 26/11/2010 (Παρασκευή) στις 1.436,66 μονάδες. Αρνητικό ρεκόρ που έχει πολλά χρόνια να εμφανισθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).
Ας προσέξουμε λίγο τις ημερομηνίες…
Όλα ξεκινάνε την εβδομάδα 22 Οκτωβρίου-29 Οκτωβρίου. Είναι η εβδομάδα που τίθεται δημόσια και κορυφώνεται το εκβιαστικό δίλημμα «είτε ψηφίζεται τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε θα έχουμε πρόωρες Βουλευτικές εκλογές». Και ναι μεν το δίλημμα αυτό περιόρισε την έκταση της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα λόγω του κλίματος πολιτικής αστάθειας που δημιουργήθηκε, έθεσε το Χρηματιστήριο σε πτωτική τροχιά ενώ όπως θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες μας εκτόξευσε το spread των 10-ετών Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων στα ύψη.
Ακολούθησαν:
• Οι επιτηδευμένες Γερμανικές επικοινωνιακές παρεμβάσεις που έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη του Νομισματικού Πολέμου, επιδιώκοντας την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ας θυμηθούμε τα προφητικά λόγια του Δευκαλίωνα της 28ης Οκτωβρίου «Για λόγους ιστορίας σημειώνουμε ότι στις 28 Οκτωβρίου στις 15:47 η ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου ήταν 1,3877» (ΣΣ στις 29 Νοεμβρίου στις 19:18 η ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου ήταν 1,3109).
• Η συνεδρίαση του G20 στην Κορέα στις 11-12 Νοεμβρίου, που δεν πέτυχε να δώσει ένα τέλος στον Νομισματικό Πόλεμο.
• Οι μετέπειτα συνεχείς επιθετικές επικοινωνιακές Γερμανικές παρεμβάσεις, που κλιμακώνουν τον Νομισματικό Πόλεμο και συνεχίζουν να υποτιμούν το ευρώ.
Μοιραία λοιπόν, μέσα σε αυτό το κλίμα νομισματικής αναταραχής, οι αδύνατοι χρηματιστηριακά κρίκοι όπως είναι η Αθήνα, κινούνται πτωτικά.
Τα παραπάνω αναφέρονται προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι το Χρηματιστηριακό κλίμα είναι δυνατόν να επηρεαστεί από παράγοντες που δεν υπόκεινται στην βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Βέβαια, η εξέλιξη του Νομισματικού Πολέμου ήταν εύκολο να προβλεφθεί από αξιόπιστα και σοβαρά κυβερνητικά επιτελεία, που τουλάχιστον θα έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα.
Μπαίνουμε λοιπόν στον Χρηματιστηριακό Δεκέμβριο 2010 με κακούς οιωνούς και προϋποθέσεις.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι πιθανότατα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009, θα έχουμε απώλειες και συνεπώς δημιουργία Ελλείμματος-«μαύρης τρύπας στα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων», που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Είναι και αυτός ένας λόγος που διευρύνθηκε το Έλλειμμα και απαιτούνται νέα εισπρακτικά μέτρα.
Όποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου μεθόδευσε την έντονη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το υπό μελέτη χρονικό διάστημα, προκειμένου τον Δεκέμβριο 2011 να επωφεληθεί δημοσιονομικά από την πιθανή άνοδο τιμών δεικτών και μετοχών είναι αφελής. Μπορεί να υπάρχουν και στο κυβερνητικό επιτελείο εξ’ ίσου αφελείς, αλλά τέτοιοι σχεδιασμοί στις 100 φορές, τις 99 δεν επιτυγχάνουν τον στόχο τους. Διότι ως γνωστόν… τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους…

6 σχόλια

  1. ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ KARLSRUE ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

    Πρωτοφανής είναι η απόφαση του Συνταγματικου Δικαστηρίου.Κρίνεται νόμιμη η χρησιμοποιηση των δεδομένων που αποκτωνται απο την Γερμανική Κυβερνηση με νομιμο ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο στο εξωτερικό.

    Με απλά λόγια η Γερμανικη Κυβέρνηση νομιμοποιει αυτο που ακόμη και στην περίοδο του ναζιστικου καθεστωτος ηταν παράνομο.

    Το πρόβλημα είναι οτι πλέον η Γερμανια εχει την νομιμη δυνατότητα να ΚΛΕΒΕΙ τα προσωπικά δεδομένα οχι μόνο των πολιτων της αλλα όλων εκεινων που επιθυμεί.

    Η Γερμανια με την απόφαση αυτη γίνεται ο υπ αριθμον 1 εχθρος των προσωπικων δεδομενων παγκοσμιως με ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΛΥΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. THA FATE KOLODAKTYLO APO TOUS GERMANARADES POU THA PAEI SYNEFO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. THA FATE KOLODAKTYLO APO TOUS GERMANARADES POU THA PAEI SYNEFO OSO GIA TA METAKSOTA BRAKIA THELOUN KAI METAKSOTOUS KOLOUS MALAKEMPORA KAmpsampeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι εμφανής η αμηχανία των δεξιών!!

    Εκτός της καταστροφής, την οποία επέφεραν στον τόπο, είναι εμφανής και η ντροπή που νιώθουν, για την καταγωγή τους, τα φασιστοειδή βασιλοχουντο-δεξιά τομάρια και συνεργάτες των Ναζί!!!!!

    Τους ενοχλεί η Ιστορία!!!

    Προσπαθούν να την κρύψουν, σαν τη σκόνη κάτω απ' το χαλί, αλλά δεν τους βγαίνει...

    Δεν δένει και με το "παραμύθι" περί Μεσαίου Χώρου, με το οποίο προσπαθούν να αποκοιμίσουν κανέναν αριστερό ή κεντρώο- μπας και πάρουν την ψήφο του και δουν εξουσία, διότι ήταν πάντα οικτρή μειοψηφία στο λαό!!!!

    Αλλά ειδικά τώρα με το λαϊκιστή Σαμαρά, που έφερε την "ιδεολογική καθαρότητα" (γιατί ο μπουχέσας, τους είχε όλους στο μαντρί) έρχονται ακόμα πιό κοντά στις ρίζες τους:

    Στον απωθητικό πολιτισμό τους- τύπου Άνθιμου και Ψωμιάδη

    Και στη λαϊκή τους βάση- Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη
    (για τους οποίους αμφιβάλω ότι γνωρίζετε ποιοί είναι...)

    ΑΜΟΡΦΩΤΑ και ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα αυτοι δεν μας ελεγαν οτιοποιαδήποτε επιλογή προς επιμήκυνση του χρέους θα ήταν καταστροφική για τη χώρα? ΡΕ ΤΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ? ΡΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΙ ΓΑ...ΣΟΥ!!!
    ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΤΕ? ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση