GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο β' γύρος των και αυτοδιοικητικών αποκαλουμένων…

...και οι αναμενόμενες « παρενέργειες » Του Γιώργου Μητακίδη Λίγο πρίν την εκκίνηση του Β’ γύρου, και οι δύο μεγαλό-ινστρούχτορες της ...

...και οι αναμενόμενες «παρενέργειες»

Του Γιώργου Μητακίδη

Λίγο πρίν την εκκίνηση του Β’ γύρου, και οι δύο μεγαλό-ινστρούχτορες της κατ’ ευφημισμόν πολιτικής ζωής του τόπου δηλώνουν αισιόδοξοι μεν αδιάφοροι δε!
Είναι τα μάλα ικανοποιημένοι από τον Α’ γύρο και στον Β’ κατεβαίνουν για τη συμμετοχή, το «ευ αγωνίζεσθαι»!!!
Ότι είχαν να καταλάβουν το κατάλαβαν δεν χρειάζονται άλλο φροντιστήριο πολιτικής αγωγής.
Και βέβαια όλα αυτά καλά και άγια αλλά την επαύριον του Β’ γύρου ας τα εξηγήσουν όχι σε μας αλλά στα κομματικά στελέχη τους.
Η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι στον Β’ γύρο θα...
 μετρήσουν τα ήδη επιλεγμένα πρόσωπα περισσότερο από τις κομματικές ταυτότητες διότι οι «απεγκλωβισμένοι» αριστεροί του Α’ γύρου μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης θα διαλέξουν την πιο «ευπαρουσίαστη»; ή λιγότερο αντιπαθητική υποψηφιότητα!
Δύσκολο να περάσουν επίσημη γραμμή οι αριστεροί κομματικοί σχηματισμοί διότι και τα δύο μεγάλα κόμματα είναι εξίσου υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση.
Παρόλο, που στα λόγια οι μεν είναι υπέρ οι δε κατά του μνημονίου, στη συνείδηση των ψηφοφόρων είναι ταυτισμένοι.
Πιθανότατα το αποτέλεσμα της Κυριακής θα κριθεί από τις επί μέρους προσωπικές επιλογές των δύο αρχηγών καθώς επίσης ρόλο θα παίξουν σίγουρα και μάλιστα αρνητικό οι θρίαμβοι σε εκλογές δημάρχων από τον Α’ γύρο.
Άντε να μαζέψεις π.χ. τους Αμαρουσσιώτες να πάνε 2η Κυριακή στις κάλπες ΜΟΝΟΝ για περιφερειάρχη!!!
Παρόλο που ο κος Κικίλιας διετέλεσε και παίκτης της ομάδας του Αμαρουσσίου.
Δεν θα μπώ στον πειρασμό να κάνω κριτική στους κατά τόπους μονομάχους της Κυριακής, απλά προβλέπω ότι θα αποδειχθεί η μη επαρκής πολιτική οξυδέρκεια του κου Σαμαρά.
Διότι, εάν ηττηθούν οι υποψήφιοι του στις εκλογικές περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη πανωλεθρία στον Α’ γύρο, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, τότε τα Εισόδια της Παρθένου θα του μείνουν αξέχαστα.
«Χρεώνεται» την αντιμνημονιακή πολιτική και δεν θα καταφέρει να αποκομίσει οφέλη.
Μην απορήσουμε δηλαδή εάν βγει ο κος Παπανδρέου και πανηγυρίσει την ήττα της αντιμνημονιακής πολιτικής!!!
Τι θα του «κόστιζε» του κου Σαμαρά να δώσει κάτι στην αριστερά με αντιπαροχή τη στήριξη, σε «αντιμνημονιακό επίπεδο» στις μεγάλες μάχες του Β’ γύρου;
Έναν Βόλο, μια Λέσβο κάτι τις τέλος πάντων.
Ολιγαρκείς είναι οι άνθρωποι της αριστεράς.
Αλλά προφανώς δεν ήθελε να χάσει τις ελπίδες για μελλοντική άντληση ψήφων από τα δεξιά, το ΛΑΟΣ.
Λες και το ΛΑΟΣ έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα!!!
Πάντως δεν πέρασαν και αιώνες όταν με το μανδύα της Πολιτικής Άνοιξης, θεωρητικά, κινήθηκε μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ τώρα «αποτραβιέται» προς τα Δεξιά αφήνοντας το πεδίο του Κεντρώου χώρου ελεύθερο στην 21η Νοεμβρίου.
Ουσιαστικά αποδέχεται την ίδρυση του 3ου κόμματος εξουσίας.
Θα έχουμε δηλαδή την θεωρητικά Δεξιά του κου Σαμαρά με αριστερή πρακτική, αντιμνημονιακή και στα αριστερά του δύο κόμματα με δεξιά πρακτική υπέρ του μνημονίου.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν.
Εάν δούμε πάντως το πολιτικό τοπίο ΚΥΝΙΚΑ, χωρίς ρομαντισμούς και με δεδομένο ότι μεταξύ ΠΑ.Σ.Ο.Κ. και Ν.Δ. δεν υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στην πράξη, διότι από λόγια χορτάσαμε, αναρωτιόμαστε που θα πάει να σταθεί ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ το υπό ίδρυση κόμμα;
Πριν ριχτεί στη μάχη της εξουσίας, θα πρέπει έστω στην αρχή να δώσει ένα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ στίγμα;
Αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σκηνικό λείπει ένα καθαρά ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κόμμα, αριστερά του ΠΑΣΟΚ και όχι κάτι ανάμεσα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Εάν δηλαδή θεωρήσουμε ότι το ΛΑΟΣ εκφράζει τη Δεξιά προς την ακραία της μορφή, η Ν.Δ. την κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ τη Σοσιαλδημοκρατία που θα πάει η 21η Νοεμβρίου να «χωθεί»;
Σίγουρα η κα Μπακογιάννη, «εκ φύσεως», θέλει να μπει ανάμεσα στα δύο κόμματα και να είναι το πασπαρτού στις μελλοντικές κυβερνήσεις συνασπισμού, που οραματίζεται για το άμεσο μέλλον. Αλλά…
Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και δύο κομματικά στελέχη, που ουσιαστικά σιωπούν ιδεολογικοπολιτικά, Λαλιώτης και Βενιζέλος.
Θεωρητικά πάντα, ο πρώτος είναι η αριστερή πλευρά και ο δεύτερος η δεξιά πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Και οι δύο πάντως είναι ΕΝΕΡΓΑ κομματικά στελέχη.
Ο κος Παπανδρέου ουσιαστικά «έχει θέσει εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ» κι απλά ηγείται μιάς δικής του ομάδας εξουσίας με αρκετά ετερόκλητα στελέχη π.χ. Πάγκαλος και στη ΔΕΔΟΜΕΝΗ ήττα, στις επόμενες βουλευτικές θα απομείνει μόνος.
Δυστυχώς γι' αυτόν απεδείχθη ΑΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ πολιτικά.
Δέχτηκε να χρεωθεί την ήττα στις εκλογές του 2004 από τον Καραμανλή ενώ έπρεπε να πει του καθηγητή, μετά τις εκλογές «εάν χάσεις» θα αναλάβω αλλά προφανώς φοβήθηκε μην ξεπεταχτεί κάποιος άλλος.
Προτίμησε να σηκώσει αγόγγυστα το Σταυρό του μαρτυρίου.
Αλλά και έτσι έπρεπε να είχε προχωρήσει τότε, πριν ή μετά τις εκλογές του 2004, στην ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαλλαγμένος στα ίσα από τους παπαντωνάκηδες.
Όσον αφορά τη διακαναλική δεν θεωρώ ότι πρόθεση του ήταν να μπλοφάρει, απλά ήταν και αυτή μια λανθασμένη πολιτικά ενέργεια.
Σε ρόλο Μάρθας Βούρτση, στην ουσία, εκλιπαρούσε παρά απειλούσε.
Αυτοχειρία!!! ή σκοπιμότητα;
Αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματος του.
Πολλοί υπουργοί του έχουν αποστασιοποιηθεί π.χ. Καστανίδης, Χρυσοχοϊδης και μοιάζει αποφασισμένος να ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ μιάς και κανένας δεν θέλει να μοιραστεί μαζί του την ευθύνη της σημερινής ΤΡΑΓΙΚΗΣ κατάστασης.
Κοιτάει δεξιά και αριστερά και αναζητά χέρι βοήθειας, αλλά όλοι ποιούν την νήσσαν!
Για μια ακόμη φορά θα σηκώσει μόνος το Σταυρό.
Θυμίζει τον Πρωτοπαπαδάκη, Πρωθυπουργό για 2 μήνες το 1922, που χρεώθηκε τη Μικρασιατική Καταστροφή ή έστω του τη χρέωσαν.
Η σημερινή κατάσταση έχει ως κύριο σημείο αναφοράς τον κο καθηγητή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, το διαδεχθέντα αυτόν Κωστάκη, που προσπάθησε μεν , αλλά του πήρε και 5 χρόνια να ξεκαβαλλήσει από τον «ανεπαρκή» υπουργό του Εθνικής Οικονομίας, και έσπασε και τα μούτρα του εκεί στο Μπούργκας, και φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο Γιώργος.
Από ότι φαίνεται και το δικό του πουλαίν της οικονομίας έχει μείνει στα στάρτερ, χώρια που όταν τον βλέπεις δεν περιμένεις να ακούσεις καλό, μόνο κακά νέα.
Επιπλέον τους πήρε 5+ μήνες να καταλάβουν, που πάει το πράγμα, άρα ‘‘ντεφάκτο’’ ανεπαρκής ο "διευθυντής της ορχήστρας"
Βέβαια την Κυριακή πιθανολογώ ότι θα λάβει την τελευταία φιάλη οξυγόνου, από τον ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ καλαματιανό, αλλά ως πότε να αντέξει;
Δεν τον βλέπω να τσουγκρίζει αυγά σε στρατόπεδα φέτος!
Μήπως οι φετεινές εκλογές έχουν τρείς γύρους, 7,14 και 21 Νοεμβρίου.
Τυχαία η 21η Νοεμβρίου;
Δεν νομίζω!
Τσακωθείτε, μαλλιοτραβηχτείτε, ιδού η Μεσσίας έρχεται μόλις καταλαγιάσει ο αναπόφευκτος εκλογικός «εκνευρισμός» να μπει ΑΝΑΜΕΣΑ σας.
Λυπάμαι ειλικρινά, που δεν σχολιάζω τα της αριστεράς, δέσμια των «εμφυλίων» αγώνων της για αλληλοεπικράτηση.
Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να φρενάρει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τώρα που ξεφουσκώνει θα ιδρύσουν κάποιο άλλο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κόμμα να τους ξεναφρενάρει;
Άρα λογικά μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί σε αριστερό και δεξιό κομμάτι;
Το δεξιό κομμάτι (Βενιζέλος;) θα συμπράξει με τη Ντόρα και το αριστερό (Χρυσοχοϊδης-Λαλιώτης) θα συμπιέζει την αριστερά.
Ανακάτεμα της τράπουλας και ξαναμοίρασμα;
Το πολιτικά ορθόν για τον κο Παπανδρέου θα ήταν εξαρχής να αντιδιαστείλει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις μέχρις τώρα πολιτικές επιλογές του. Με αυτό τον τρόπο απρόσκοπτα ο λαός θα μπορούσε να εκλέξει τους καταλληλότερους για το αξίωμα που ψηφίζει, αντί να καλούμαστε να ερμηνεύσουμε την ψήφο στο Δήμο τάδε του Νομού δείνα υπό το πρίσμα του μνημονίου.
Από την άλλη πλευρά όμως και με δεδομένο ότι γι’ αυτά τα οποία πράττει πάνω από ένα χρόνο δεν πήρε ΠΟΤΕ λαϊκή εντολή, όφειλε από καιρό να έχει προκηρύξει εθνικές εκλογές. Να ξεκαθάριζε έτσι και η θέση των πολιτικών του αντιπάλων, που τώρα παριστάνουν τον Παπανδρέου πριν από τις προηγούμενες εκλογές, υποσχόμενοι την εντός ενός έτους ανάκαμψη.
Τώρα τι πέτυχε; με αυθαίρετες πολιτικές ερμηνείες να πάρει μια βραχύβια παράταση του πολιτικού μαρτυρίου του και να σφραγίσει ανεπιστρεπτί το δικό του πολιτικό μέλλον.
Διότι οι δηλώσεις τύπου δεν πρόκειται να πάρουμε άλλα μέτρα δεν μας λένε τίποτα.
Η προαναγγελόμενη περικοπή των εξόδων του σπάταλου δημόσιου τομέα δεν προσδιορίζεται λεπτομερώς.
Εάν π.χ. περιορίσει στο μισό το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με δεδομένο ότι η οικονομία μας έχει τα μαύρα χάλια της και ο μεγαλύτερος εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, ο περιορισμός του παραπάνω προγράμματος θα εντείνει τα προβλήματα ανεργίας και άρα το επιπλέον πάγωμα εν γένει της αγοράς.
Από τη στιγμή που δεν έχει τη διάθεση να έλθει σε μετωπική σύγκρουση ούτε με τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, η μόνη ελπίδα να γίνει κάτι ήταν η πανάρχαια συνταγή «φτιάξτε έργα» έτσι ώστε «να κινηθεί η αγορά και να κυκλοφορήσει το χρήμα».
Ούτε στις τράπεζες, που συνεχίζουν να έχουν κέρδη υπέρογκα, δεν μπορεί να βάλει φρένο.
Απλά εφαρμόζει μια πολιτική, του καλού λογιστή, καθ’ υπόδειξη αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο λαό.
Δυστυχώς όμως ούτε τα βασικά της λογιστικής δεν κατέχουν και θα είναι αναγκασμένος «μια ζωή» να τρέχει από τον ένα τοκογλύφο (πιστωτικό ίδρυμα) στον άλλο για να πληρώσει τους τόκους.
Για να αποπληρώσει το κεφάλαιο θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη.
Εάν τον περασμένο Μάρτη δηλώνατε χρεωκοπία θα σας «τρώγανε ζωντανό» οι εταίροι μας.
Θέλουν χρόνο να σας προετοιμάσουν για μια ομαλή, γι αυτούς, έξοδο και να σας απομυζήσουν ότι σας έχει ακόμη απομείνει.

21 σχόλια

  1. ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΕΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΥΠΟΦΗΦΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΙΝΗ .ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΔΣΟΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ ΜΟΙΑΖΣΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ .ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΙΧΡΟΙ . ΕΣΥ ΜΕ ΜΕ ΠΟΣΑ ΖΕΙΣ . ΣΠΙΤΙΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ,ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΕ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΣΙΕ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ντόρα θα σαρώσει το παλιό πολιτικό σκηνικό.Στις 21 Νοεμβρίου γίνεται η αρχή.
    Επιτέλους ιδρύεται και στη χώρα μας ένα σοβαρό κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα.Το είχε ανάγκη ο κόσμος.
    Με ανοιχτές τις πόρτες στις νέες ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας,μακριά από φέουδα και παραγοντισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λαμόγια - σοσιαληστες με τις μίζες και τις αποκαλούμενες επιχορηγίες μας έφαγαν όλα τα λεφτά, τώρα μας κλέβουν μισθούς και συντάξεις αύριο τι θα μας κλέψουν??
    Την Κυριακή καταδικάζουμε με την ψήφο μας τους κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΥΡΟ στο τριο ΚΑΜΙΝΗ ΜΙΧΑ ΣΓΟΥΡΟ ανήκουν στην χωρία των μνημονιακών και αυτών που μας υποδούλωσαν στους τοκογλύφους.
    Προσοχή δεν είναι ανεξάρτητοι.
    Πάμε για απελευθέρωση και απαλλαγή από τους μιζαδορολήπτες και επιχορηγουμένους από την πλάτη μας.
    Θέλουμε τα κλεμμένα πίσω, θέλουμε τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
    ΤΗΝ Κυριακή ψηφίζουμε ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και ΚΙΚΙΛΙΑ.
    Εσύ ανώνυμε 1229/11.11.10, είσαι ένα πληρωμένο λασπολογικό φερέφωνο της δημοσιογραφικής καφρίλας. Ζήτησε άμα έχεις τ@ ......., τον οικονομικό έλεγχο των μιζαρισθέντων και επιχορηγηθέντων, που βοά το σύμπαν, προφανώς και εσύ είσαι ένας από αυτούς, που μας τα έφαγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το φοβούνται οι ΗΠΑ,άρα ευκταίο,αλλά και όχι ανέφικτο

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Ακολουθει συμπυκνωμένα ο βασικος πυρήνας των θεμελιωδων προσωπικων πολιτικων απόψεών μου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,αν όχι ο σημερινος,ο Γ.Παπανδρέου,κάποιος επόμενος,ή διασπασμένο τμήμα του ΠΑΣΟΚ, θα ευνοει και θα
    πραγματοποιει συγκυβερνήσεις με τον ΣΥΝ, και λήψη δανείων απο την Κίνα και απο άλλες χώρες εκτος ΕΕ και ΝΑΤΟ.
    Αυτο το φοβούνται οι ΗΠΑ,άρα είναι ευκταίο,αλλά και όχι ανέφικτο,στο όχι και τόσο μακρινο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ ας απαντήσουν
    1. Μέχρι το 2004 χρεώθηκε την χώρα με τουλάχιστον 120 δις ευρω?
    2. Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν απο την πώληση των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΕΥΑΘ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εμπορική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα και λοιπές δημόσιες επιχειρήσεις?
    3. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα μήπως πήγαν να καλύψουν τα ελλείμματα που είχαν δημιουργηθεί?
    4. Τα 180 δις ευρώ πόσα ευρώ κατ έτος επιβάρυναν το έλλειμμα? Μήπως ήταν περίπου 20 δις ευρώ τον χρόνο? Δηλαδή στην 5/ετία της Ν.Δ. συνολικά επιβάρυνθηκε το δημόσιο χρέος με άλλα 100 δις ευρώ περίπου?
    5. Λένε ότι η Ν.Δ. φεύγοντας άφησε έλλειμα 300 δίς ευρώ, έχουμε και λέμε το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν άφησε 180 και 100 οι τόκοι [αν βέβαια αυτό είναι αληθές] μας κάνουν 280, άρα μόνο 20 χρέωσε η Ν.Δ. στην πενταετία. Εδώ δεν υπολογίσαμε και την κάλυψη που είχαμε από την πώληση των παραπάνω δημοσίων επιχειρήσεων.
    Φίλοι καλοί σας παρακαλώ, εάν κάνω λάθος διωρθώστε με, αυτά έχω ακούσει. Όλα αυτά τα έγραψα καλόπιστα. Θα ήθελα να μάθω την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.
    Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Λ.Παπαδήμος, που χαρακτήρισε «αυταπάτη» την άποψη ότι χρόνιες στρεβλώσεις της οικονομίας μπορούν να ανατραπούν με ανώδυνες λύσεις. «Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις με ακόμη δυσκολότερη υλοποίηση»

    ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ, ΔΥΣΤΙΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα και ο Παπαδήμος πετάει … “βόμβες”....στον ΜΑΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ γ΄.

    Ακόμη και ο άτυπος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο Λουκάς Παπαδήμος, μας ρίχνει τη βόμβα του λέγοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και η πορεία προς την εξυγίανση δε θα είναι καθόλου εύκολη.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέγαρο χθες το βράδυ τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους ούτε για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες όπως και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

    Με μήνυμα προς τον κ. Παπανδρέου μοιάζει αυτή η επισήμανση.
    Σύμφωνα με το μνιφέστο Παπαδήμου για την οικονομία , βασικοί άξονες της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί πρέπει είναι οι:

    - Η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του κόστους ώστε να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις

    - Η συναίνεση για τις πολιτικές. Η σωτηρία της χώρας πρέπει να είναι δέσμευση όλων να πράξουν το καθήκον τους. Η συμβολή όλων μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση της προσπάθειας (λέγε με συγκυβέρνηση).

    Για την πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους δήλωσε ότι «η αναδιάρθρωση δεν αποτελεί επιθυμητή λύση για την Ελλάδα και την ΕΕ. Ούτε είναι αναγκαία αλλά ούτε και αναπόφευκτη».


    */ Άλλο ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και θα παραμιλάνε..
    άς τον δουν τα πιστά κομματόσκυλα του Πασόκ που βρέξει χιονίσει το κεφάλι κάτω…..

    να πληρώσουν αυτοί τελικά φόρο βλακείας και εθελοδουλείας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ 592 ΕΥΡΩ !

    Η γενιά των 592 ευρώ είναι εδώ
    Η χρεοκοπημένη γενιά είναι εδώ!

    Το σήριαλ του ΔΝΤ
    στο MEGA κανάλι του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ
    ------------------------------------
    1.000.000 αποχή, 500.000 άκυρα ;
    Και πολλά είναι τα 592 ευρώ,
    τέτοια χαιβάνια που’μαστε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να ψηφίσουμε
    την δεύτερη Κυριακή ;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα.

    Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα.
    Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων.

    Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού.
    Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΓΕ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΒΡΩΜΟ-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

    ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ.

    ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

    ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΕ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ 592 ΕΥΡΩ !

    Η γενιά των 592 ευρώ είναι εδώ
    Η χρεοκοπημένη γενιά είναι εδώ!

    Το σήριαλ του ΔΝΤ
    στο MEGA κανάλι του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ
    ------------------------------------
    1.000.000 αποχή, 500.000 άκυρα ;
    Και πολλά είναι τα 592 ευρώ,
    τέτοια χαιβάνια που’μαστε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. “Μπορεί, μάλιστα, τέτοιες απονενοημένες κινήσεις να φέρουν και τα αντίθετα αποτελέσματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του για το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ.”
    Κανονικό χειρουργείο…
    Μωρέ μπράβο!…

    Ο ΔΟΛ έθαψε τον Γιωργάκη για ακόμα μια φορά. Εξόργισαν όλη την Αριστερά και το μαύρο θα χτυπήσει κόκκινο. Πλην Δυτικής Ελλάδας, προβλέπω ΌΛΕΣ τις περιφέρειες γαλάζιες αν συνεχίσουν έτσι..


    Μποϋκοτάζ στις φυλλάδες του ΔΟΛ και αντιμνημονιακή ψήφο την Κυριακή
    να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους αλαζόνες της Μιχαλακοπούλου που συμπεριφέρονται λες και είναι οι ιδιοκτήτες της Δημοκρατίας.....
    ...δηλαδή της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. - Πάντως μην τα ακούτε αυτά περί μπλόφας.

    Στο τσακ ήταν να κάνει εκλογές ο Γιώργος.

    Στο σύνδεσμο φιλελλήνων Αμερικανών Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιός κουβαλάει ετεροδημότες απο τα Χανιά;

    Αληθεύει ότι μια πικραμένη κυρία μεγάλης ηλικίας από τα Χανία της Κρήτης μεταφέρει απο τα Χανιά στην Αθήνα …ετεροδημότες ψηφοφόρους του Σγουρού ;
    ΕΛΑ ΝΤΕ……………….
    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;;
    ΠΟΙΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ……
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!


    Είναι που είναι δεμένη με το κόσμο της παράταξης…
    Που να μην ήτανε κιόλας..
    Θα τους έφερνε και με φουσκωτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μας έβγαλαν τον προβόπουλο να μας προετοιμάσει για νέα πασοκοφοκαταιγίδα.
    Κόσμε μάθε η ΠΑΣΟΚΡΑΤΊΑ μας έχει γεμίσει ψέμματα η μύτη του πινόκιο έχει μεγαλώσει τόόόόόόόόόόσο, που δεν μπορούν να την μαζέψουν.
    ΜΑΥΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

    Την Κυριακή ψηφίζουμε αντίσταση στην φασιστική ΔουΝουΤοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΘΕΙ Η.............ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ Α ΓΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετά την επιτυχία που είχε "Το γλυκό της Κυριακής: Γαμήσι με αμμοχάλικο και φλόκια γλάσσο για πασόκους".

    ΤΩΡΑ

    Για τους εθνικοσοσια-ΛΗΣΤΕΣ οπαδούς του ΠΑνελλήνιου Συλλόγου Οργανωμένης Κλοπής και του αυτιστικού προδότη σάπιου σπέρματος φιλέλληνα τουρίστα bravoyorgo tsant mineiko ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ:


    «Το τραγούδι της Κυριακής:
    Γειά χαρά και βαφανκούλο, τελειώσαμε και πάρε και τον πούλο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ” Εχω βαρεθεί να ακούω πολιτικούς, δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού να μιλάνε για το Μνημόνιο.

    Ξέρετε την αλήθεια; Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
    Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
    Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.

    Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:

    Πάγωμα των συντάξεων!
    Μείωση των υψηλότερων συντάξεων!
    Αύξηση του ΦΠΑ
    Περαιτέρω αύξηση στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα!
    Φορολόγηση αυθαίρετων κτισμάτων!
    Πράσινα τέλη!
    Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια
    Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.

    ΚΑι μετά από αυτά έρχεται το 2012.
    Πάρτε και το 2012 να το έχετε.
    Ζείτε ακόμα ;
    Για δείτε τι λέει για το 2012.
    Πάγωμα συντάξεων!
    Διεύρυνση φορολογικής βάσης ΦΠΑ!
    Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
    Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
    Ανάπτυξη θέλετε.
    Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια.
    Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
    ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!!

    Αντέχετε;;
    Ε, πάρτε και το 2013
    Βλέπετε τι λέει;
    Πάγωμα συντάξεων και το 2013!
    ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές
    του 2010!!!

    Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει ;
    Δεν πειράζει.
    Υπομονή.
    Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το … 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.

    Πάρτε και το 2014.
    Προσέξτε τώρα.
    Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

    Από σήμερα λοιπόν ό,τι ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
    Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!

    Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, “κρύβοντας” με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
    Ε, λοιπόν.
    Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
    Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι μελλοθάνατοι….

    Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση