GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραινέσεις Προβόπουλου...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ της Τράπεζας Πειραιώς ο κ. Προβόπουλος, κλήθηκε να προφέρει τις υ...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ της Τράπεζας Πειραιώς ο κ. Προβόπουλος, κλήθηκε να προφέρει τις υπηρεσίες του σε πόστο (δεν υπάρχει ανώτερο) της Τράπεζας Ελλάδος. Έριξε μια ματιά στον προκάτοχό του και πήρε…κουράγιο. Με την ιδιαιτέρα και με τη μερσεντές του ο κ. Γκαργκάνας (ίσως και με τη φύλαξή του «δημοσία δαπάνη»)-με τα 4 εκατομμυριάκια του το χρόνο στη τσέπη ο Προβόπουλος. Σίγουρα, ζεστά και «αυτοτελώς φορολογούμενα» (σχεδόν καθαρά).
ΔΕΝ πρόσφερε το χρονιάτικό του για ν’ ανοίξουν 50 ΚΑΠΗ και η πρότασή του θύμισε το αντίστροφο του «ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι». Ούτε για μίζες μικροαπατεώνων περί τη λειτουργία τους μίλησε και τα «περήφανα γηρατειά» του στέλνουν χαιρετίσματα.
ΩΣΤΟΣΟ, θα συμφωνήσουμε μαζί του για την ΕΡΤ και τις αλήθειες του. Για το δημόσιο «συμμάζεμα» που καθυστερεί και...
 το πάρτι που συνεχίζεται. Οι γιατροί (υπερ)συνταγογραφούν απτόητοι, τα πιράνχας ξεκοκαλίζουν, οι φοροκλέφτες δεν αγωνιούν, στα υπουργεία πηγαινοέρχονται υπάλληλοι που «μουντζουρώνουν λευκά χαρτιά» (Καρυωτάκης). Το χρέος του ΟΣΕ βουλιάζει τις γραμμές, το ΦΠΑ μετράει σαν κέρδος, οι εθνοπατέρες μας νομοθετούν με πάθος, οι ευρωβουλευτές μας κολυμπούν στο χρήμα οι «δημαρχιακοί» ονειρεύονται και οι «περιφερειακοί» ονειροπολούν.
Η ΕΡΤ, λοιπόν, και τα παιδιά της. Με τις δομές, τον υδροκεφαλισμό και τις εισπράξεις της. Το Κράτος αδιάφορο κι εμείς αδύναμοι και μακρινοί να τους χτυπάμε παλαμάκια. Για να ξανάρχεται (δριμύτερος) ο τύπος του «στην υγειά μας ρε παιδιά», δαπανηρού για ‘μας, «αποδοτικού» για ‘κείνον, διασκεδαστικού για τους αφελείς τηλεοπτικούς…γλεντζέδες. Με τους ανέλεγκτους μισθούς σε τσέπες διορισμένων (και) απ’ το παράθυρο, με υπεράριθμους σε «δημιουργίες» (του τίποτα) και με το κερασάκι της Γιουροβίζιον «λιπαντικό» του (κρυφού) ισολογισμού της. Τι άλλο; Με τους Παναγόπουλους, Λυριτζήδες και Χούκλες να’ χουν «μετακομίσει», αλλά με την «προίκα» στο τσεπάκι απ’ το χιλιαρικάκι τους ημερησίως.
ΤΑ πράγματα είναι πολυεδρικά, οι δηλώσεις έχουν τη διπλή τους ανάγνωση κι εμείς την οπτική μας γωνία. Έχει τα δίκια του ο κ. Προβόπουλος κι ας τον ακούσουμε (ως προς το σπάταλο Κράτος).

11 σχόλια

  1. Φτηνός λαικιστής ως συνήθως κ.Νικολαίδη.
    Αν παροτρύνεις τα Golden Boys
    να δωρίσουν τις αμοιβές τους υπέρ του κοινωνικού κράτους,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΟΥ ?
    Αλλά πως να το κάνεις τόσο μονόπλευρος και τυφλά φανατισμένος που είσαι.
    Υ.Γ.1 Αλήθεια γιατί σταματήσατε να χαλάτε τον κόσμο γιά τις υπέρογκες αμοιβές των πράσινων golden boys ρε σύντροφοι?
    Μήπως σε μαρούλια πληρώνονται τώρα?

    Υ.Γ. 2 Παρεπιπτόντως ρίξε μιά ματιά εδώ : http://pentapostagma.blogspot.com/2010/08/blog-post_02.html
    γιά να καταλάβεις ποιόν φανατικά υποστηρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η Ελλαδα παει σε αναδιαρθρωση του χρεους,μερικες απο τις Ελληνικες τραπεζες θα πουνε το ποιημα.Εκει να δεις τι εχει να γινει.
    Αναδιαρθρωση και "κουρεμα" σημαινει μειωση της αξιας των ομολογων αυτων που εχουν στα χερια τους τα χαρτια.
    Οι τραπεζιτες θα ουρλιαζουν για την πιστη τηρηση του μνημονιου οτι και αν σημαινει αυτο για τον λαο!!χρεωκοπιες,πτωχευσεις,κατασχεσεις,αυτοκτονιες,πεινα,εξαθλιωση,εξευτελισμος.Η λογικη απλη, ας την πληρωσει ο λαος και να σωθουμε εμεις κρατωντας τις αξιες των ομολογων που μας χρωσταει το Ελληνικο κρατος.Δηλαδη θελουν τον λαο και δαρμενο και γαμημενο για να την βγαλουν καθαρη.
    Απο τα 110 δις του δανειου, οι δανειστες μας υποχρεωνουν να τους δωσουμε αλλα 25 δις εκτος απο τα 28για να γινει πιο ευπεπτο το κουρεμα!!!
    Α ρε Μερκελ τι τραπεζι τους εστρωσες...αυτοι ειχανε μαθει να βγαζουν λεφτα απο το πουθενα και τωρα?? ξερεις τι ειναι να σου δινουν πιστωτικη καρτα με 22% τοκο!!!(οταν επιχειρησεις δουλευαν με μικτα περιθωρια κερδους 25-30%οπου μεσα σε αυτο ηταν και το 10-11-12%τοκοι δανειου!!!πως να μην σκασουν τα πλαφον και οι 6μηνες και οι 8μηνες επιταγες) ξερεις τι λεφτα γενναει αυτη η υπεραξια του τοκου απο το τιποτε??Μοιραζανε αβερτα παρτε ολοι, οι τοκοι να τρεχουν την ελαχιστη καταβολη να παιρνουμε και να δανειζουμε το κρατος μεσω ομολογων απο χρημα που δεν υπαρχει,ελα ομως που ηρθε ο κουρεας του Χιτλερ και θα πληρωσουν και αυτοι(αν και οικονομησανε δις).
    Θα παρουν δηλαδη 25 δις που θα χρεωθει ο λαος με τοκους!!!! για να ξεπερασουν το εμποδιο της αναδιαρθρωσης και του κουρεματος που ειναι αναποφευκτα!!!
    Τωρα το τι θα γινεται στην Ελληνικη κοινωνια??γαμησε τα!!!εχουν να πεσουν δαγκωνιες στις νεφραμιες που θα παει συννεφο. Ο ενας θα τρωει τον αλλο.
    Θλιβερο σεναριο δυστυχως!αλλα τοσο κοντινο.
    Ο ΓΑΠ εχθες εδωσε το μηνυμα στους πολιτικους, προπονηθειτε τουλαχιστον στις μεσαιες αποστασεις γιατι θα πεσει πολυ κυνηγητο!!τρεχατε ποδαρακια να μην σας χεσει ο κωλος σας η αλλιως χεστηκε ο πολυδωρος που ητανε στα ποδια γρηγορος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύθηκε και το θέμα του που θα παρκάρουμε τις Μερσεντές ΤΟΥΣ.

    Συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι οι κύριοι «μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλος και Προβόπουλος για να συζητήσουν για θέματα οικονομικής πολιτικής.

    H συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων στο πώς θα τιμωρήσουν αυτούς που τα έφαγαν δηλαδή τον κόσμο. Αν κρίνουμε από τις παλαιότερες δηλώσεις του Πάγκαλου, όλοι μαζί τα φάγαμε και προτού πέσουμε στο Ζάλογγο να βρούμε που θα παρκάρουμε τις Μερσεντές μας.

    Φυσικά ο κ. Αντιπρόεδρος πιστεύει ότι όλοι έχουμε ακριβά αυτοκίνητα και εισοδήματα πάνω από 600.000 ευρώ το χρόνο όπως ο ίδιος.
    Μαζί τα μοιραστήκαμε άλλωστε, γιατί να διαφέρουμε ;

    Ο δε κ. Προβόπουλος πιστεύει κι αυτός ότι μαζί τα φάγαμε και κυρίως τα έφαγαν οι ηλικιωμένοι που πάνε μια – δυο εκδρομές το χρόνο.
    Τα έφαγαν επίσης οι μαθητές που μεταφέρονται με ταξί και λεωφορεία διότι το κράτος είναι ανίκανο να αγοράσει μερικά λεωφορεία και να βάλει ορισμένους τεμπέληδες να οδηγήσουν.

    Φυσικά ο κ. Προβόπουλος δεν έχει πει λέξη για τις στρατιές αντιπροέδρων και λοιπών παρατρεχάμενων στα κεντρικά της ΤτΕ και στα περισσότερα από 10 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί οι μισθοί τρέχουν αλλά σίγουρα δεν είναι όμοιοι με τον κόσμο που «μαζί τα έφαγε».

    Αξιος και των δυο ο μισθός. Λουλούδια που ανθίζουν στο «πράσινο» περιβόλι αλλά που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ανθίσουν οπουδήποτε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι παπάρα βρε Θανάση; Ήμαρτον!
    Προβ(ατ)όπουλο σου ζήτησε ο μάστερ σεφ να θυσιάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το μυστικό είναι στις αναλογίες. Αν δεν βάλεις αρκετό δεν δουλεύει, λίγο παραπάνω και ανατινάζεσαι. Πάμε για πακέτο Νο 2, σαν το ανοιξιάτικο αλλά με περισσότερα μπαχάρια.

    Την αρχή κάνει η κυβέρνηση με μια διακαναλική συζήτηση οπού ξεφεύγουν οι λέξεις “πτώχευση, αναδιάρθρωση, εκλογές”. Μετά αρχίζει το μουρμουρητό: “δεν βγαίνουμε, πέσαμε έξω”. Βοηθάνε αυτοί οι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές από Ελλάδα και εξωτερικό, και για να το κάνεις πιο διασκεδαστικό προσθέτεις κάποιες στάσεις πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, κάποια προβλήματα στις τράπεζες. Ο κόσμος ξεμένει από λεφτά (μέσα σε δυο-τρεις μέρες) και φυσικά πανικοβάλλεται. Στο καπάκι προκηρύσσεις βουλευτικές εκλογές εξπρές με το εξής δίλημμα: ή με ψηφίζετε και εξασφαλίζω την συνέχεια του δανεισμού της χώρας (το έχω ήδη κάνει με επιτυχία), ή φεύγω και πεινάτε.
    Πρέπει να γίνουν όλα πολύ γρήγορα γιατί αλλιώς κόβει.

    Το μόνο που ζητάνε από εμάς είναι μια υπογραφή κάτω δεξιά, εκεί που λέει: Mnimonio MK II (revised and extended).


    Μέχρι τώρα σερβίριζαν στο λαό ψωμί …τώρα όνειρα (φτώχεια) …….
    αίσχος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eeeeeeeeee.....ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΛΑΝΙΕΣ ΣΑΣ image mαλάκες
    και σκατά Πασόκ πατημένα.

    ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ...ΧΑΖΟΙ !

    Έγραψα, πριν μέρες, για το λάθος τους να εκθέσουν γυμνό τον βασιλιά σε ‘ζωντανή’ διακαναλική συνέντευξη. Εκεί που η πρωτοφανής προπαγάνδα κόντευε να μας κάνει να ξεχάσουμε την πραγματική εικόνα του ΓΑΠ, ο λαός ‘καμάρωσε’ αφτιασίδωτο τον Πρωθυπουργό του.

    Αμέσως η προπαγανδιστική μηχανή, με άμεσα ανακλαστικά, με επίγνωση της μεγάλης ζημιάς, τον εξαφάνισε από το προσκήνιο. Από την επομένη, κιόλας, οι ταλαντούχοι προπαγανδιστές μας πληροφόρησαν γραπτά (σε σεντόνι –συνοδεία κολακευτικής φωτό), τι ‘είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του’.

    Ακολούθησαν γραπτές συνεντεύξεις, όπου αμφιβάλλουμε αν ο ΓΑΠ είχε ιδέα για τις γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις που επιμελήθηκαν οι πολύπειροι συνεργάτες του μαζί με τις με τις δημοσιογραφικές ορντινάντζες των ‘ανεξάρτητων’ εφημερίδων. Για να ‘ξεκαθαρίσει ότι δεν μπλοφάρει’.

    ‘Ζωντανά’ τον παρουσίασαν, ξανά, στο Μαραθώνιο και ανησυχώντας για την εντύπωση που έκανε ο αθλητής, έβαλαν τα ανεξάρτητα νταβατζοΜΜΕ να κάνουν το βράδυ ‘ρεπορτάζ’ για την ευνοϊκή υποδοχή του κόσμου στην εμφάνιση του Πρωθυπουργού. Από κοντά οι εικόνες των Δρούτσα και της ‘πράσινης’ Μπιρμπίλη.

    Αγαπητοί φίλοι δεν αναφέρομαι σε όσα άλλα μας ετοίμασε η καθεστωτική προπαγάνδα αυτές τις μέρες....

    Μπροστά λοιπόν σ’ αυτή την σοβιετικού τύπου προπαγάνδα και σε όσα υποψιαζόμαστε ότι θα ακολουθήσουν σε οικονομικό, εθνικό, κοινωνικό επίπεδο, υπάρχει ένα μόνο καρτέρι, έχουμε μια και μοναδική βολή: την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές. Και είναι φανερό πόσο ανησυχεί ο ‘συνεταιρισμός’.

    Το μόνο που δεν μας λένε είναι πόσο επιζήμιες είναι για την πατρίδα οι εκλογές και αν ήταν στο χέρι τους θα τις ανέστειλαν μέχρι να αναρρώσει ο ασθενής.

    Ας αναλογιστούμε την απελπιστική κατάσταση προπαγάνδας και ασυδοσίας που μας περιμένει αν το σύστημα συμφερόντων που κάθισε στο σβέρκο της πατρίδας ‘δεν αισθανθεί ζεματισμένο σε αυτές τις εκλογές, αν πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέπεται να το ερμηνεύσει σαν επιδοκιμασία των όσων συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο’. Και δεν θα υπάρχει τότε, δυστυχώς, κανένα καρτέρι, ακολουθούν για τον ‘χορό συμφερόντων’ τρία ‘καθαρά’ χρόνια.

    Όσοι αγανακτούμε, μέχρι απελπισίας, με όσα συμβαίνουν γύρω μας, ας δώσουμε ηχηρή την απάντηση με την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Αν γινουν βουλευτικες εκλογες τωρα ειναι για να σβηστουν τα πεπραγμενα των Παπακωσταντινου Ραγκουση κλπ....

    με τη διαγραφη λογω του νομου ευθυνης - ανευθυνοτητας υπουργων (οπως εκανε ο Καραμανλης)....

    Ομως δεν θα γινουν βουλευτικες εκλογες τον Δεκεμβριο ειπε στη Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος!!

    Τα σεναρια που κυκλοφορουν οι Ραγκουσηδες για να καψουν τον Γιωργο

    ΔΕΝ ισχυουν!!!

    Τι λενε οι Ραγκουσηδες:
    Εκλογές το συντοµότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου.

    Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου, αν φυσικά συντρέξουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.

    Μάλιστα, κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου.
    ---
    Το Πασοκ ΔΕΝ θα χασει τις εκλογες ουτε θα γινουν εθνικες εκλογες ειπε ο δρ Κουτσουκος

    απλα θα φυγουν οσοι κατεστεψαν το Πασοκ! (Ραγκουσης Παπακωσταντινου Γερουλανος Τσοκλη Νταλαρα κλπ...

    οι οποιοι εκβιαζουν τον Γιωργο με προσωπικα πολιτικα μυστικα που γνωριζουν να κανει "ηρωικη εξοδο" για να κατσουν οι ιδιοι στη θεση του Πρωθυπουργου!
    Αμ δεν!!

    Η Δημοκρατια θα νικησει!

    Γιωργος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Αν γινουν βουλευτικες εκλογες τωρα ειναι για να σβηστουν τα πεπραγμενα των Παπακωσταντινου Ραγκουση κλπ....

    με τη διαγραφη λογω του νομου ευθυνης - ανευθυνοτητας υπουργων (οπως εκανε ο Καραμανλης)....

    Ομως δεν θα γινουν βουλευτικες εκλογες τον Δεκεμβριο ειπε στη Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος!!

    Τα σεναρια που κυκλοφορουν οι Ραγκουσηδες για να καψουν τον Γιωργο

    ΔΕΝ ισχυουν!!!
    ---

    Τα σενάρια πρόωρων εκλογών εντείνουν τους φόβους πολιτικής αστάθειας
    «Ριψοκίνδυνο» παιχνίδι χαρακτηρίζει το Reuters την απειλή προκήρυξης πρόωρων εκλογών του Γιώργου Παπανδρέου.
    Όπως εξηγούν οι συντάκτες, «η εκλογολογία...
    έχει ήδη προκαλέσει διεύρυνση των σπρεντ και πτώση των τραπεζικών μετοχών, καθώς οι αναλυτές φοβούνται την πολιτική αστάθεια».

    Σύμφωνα με το Reuters, «στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την άνετη πλειοψηφία που σήμερα διαθέτει και σε συνδυασμό με την πτώση και των άλλων μεγάλων κομμάτων το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν μια κυβέρνηση συνασπισμού ή οριακής πλειοψηφίας».

    «Και τα δύο σενάρια θα υπονόμευαν την αποφασιστικότητα για τις μεταρρυθμίσεις», καταλήγει το Reuters.

    Στο μεταξύ, νέα εκτίναξη σημείωσαν την Τρίτη τo spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων. Έφθασε στις 856 μονάδες βάσης από τις 825 που ήταν τη Δευτέρα

    ---
    Το Πασοκ ΔΕΝ θα χασει τις εκλογες ουτε θα γινουν εθνικες εκλογες ειπε ο δρ Κουτσουκος

    απλα θα φυγουν οσοι κατεστεψαν το Πασοκ! (Ραγκουσης Παπακωσταντινου Γερουλανος Τσοκλη Νταλαρα κλπ...

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ...

    οι οποιοι εκβιαζουν και δουλευουν τον Γιωργο με προσωπικα πολιτικα μυστικα που γνωριζουν να κανει "ηρωικη εξοδο" για να κατσουν οι ιδιοι στη θεση του Πρωθυπουργου!
    Αμ δεν!!

    Η Δημοκρατια θα νικησει!

    Αντώνης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AYTOW UA EINAI APO TOYW PRVTOYW POY UA SYLHFUOYN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mη φοβαστε αφειστε τα σχολια

    δεν θα αργησει η ωρα που θα συληφθει απο λαικες δυναμεις ο Ραγκουσης και Παπακωνσταντινου για "εσχατη προδοσια"
    mazi me ton klefti Provopoulo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση