GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατάσταση στο Στρατόπεδο Παπαναστασίου Ορεστιάδας...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/    Μια ακόμη καταγγελία ήρθε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που περιγράφει με τα πιο...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/  
Μια ακόμη καταγγελία ήρθε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι στην παραμεθόριο και μαζί τους οι κατώτερες βαθμίδες των Μισθοφόρων στρατιωτών (ΜΟΝ-ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ), αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο: πρόκειται για τα πληβιακά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που στρατολογημένοι από την ανεργία, την ανέχεια και την εργασιακή περιπλάνηση, έλκονται από τη βεβαιότητα ενός σίγουρου μισθού για να αποτελέσουν ένα σκαλοπάτι πάνω από τους φαντάρους στην εκμετάλλευση από διοικητές και κράτος, ενώ ταυτόχρονα χωρίς αντίρρηση θα επανδρώσουν τις δολοφονικές και κατοχικές ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, θα είναι αυτοί πρώτοι θα γίνουν αποδέκτες της διαταγής να δουν στο δρόμο για να συντρίψουν τις εργατικές εξεγέρσεις.
Στην επιστολή από την 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου αποκαλύπτονται τα Αδιέξοδα της Μισθοφορικής Ένταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, άρα και οι...
 λόγοι Αποχώρησης, φανερώνεται τμήμα αυτής της χακί καθημερινότητας, όπου η εντατικοποίηση και το αναίτιο χώσιμο όλων, πλην του διοικητή και των αξιωματικών, είναι καθεστώς.
Οι μονάδες της παραμεθορίου έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα επάνδρωσης εξαιτίας της πανσπερμίας των άχρηστων στρατοπέδων που διατήρησε η ΝΔ με τον Μεϊμαράκη και διατηρεί το ΠΑΣΟΚ με τον Ευ.Βενιζέλο, ώστε να ικανοποιήσει τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και να στηρίξει τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτευτών και δημάρχων των δύο κομμάτων εξουσίας.
Συχνά όμως αυτή η κατάσταση που εξαλείφει τις άδειες, χώνει ασύστολα και οδηγεί στην υπερκόπωση επιβαρύνεται από τις αυθαιρεσίες των διοικητών και των αξιωματικών, που θέλοντας σαν παρουσιάσουν στο ΓΕΣ μια εικόνα Αξιόμαχου και Πολεμικής ετοιμότητας των μονάδων τους, αυξάνουν κατακόρυφα τις υπηρεσίες.
Οι καταγγελίες επισημαίνουν τα εξής: «Στην 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου που βρίσκεται στην Ορεστιάδα οι ΜΟΝ-ΕΜΘ οι Υπαξιωματικοί κάνουν 5-6 υπηρεσίες, οι ΕΠΟΠ δίνουν 10 υπηρεσίες με αρκετά παραδείγματα 5 συνεχόμενων, αριθμός υπερβολικός και προπάντων παράνομος. Οι δε στρατιώτες κάνουν 20 υπηρεσίες και οι Αξιωματικοί ΜΟΝΟ 3!!!
Ενώ υπάρχει λύση στο πρόβλημα και η Μεραρχία ΧVI Μ/Κ ΜΠ έχει εκδώσει σχετική διαταγή για τη τροποποίηση του σχεδίου ασφαλείας των Μονάδων, ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Σιγουλάκης Δημήτριος αδιαφορεί παντελώς. Στις δε γειτονικές μονάδες, στις οποίες υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα λόγω του μειωμένου προσωπικού, οι διοικητές τους έχουν δώσει αξιόλογες λύσεις που εξυπηρετούν όλα τα στελέχη και τους φαντάρους.
Δυστυχώς, το ηθικό όλου του στρατιωτικού προσωπικού στην 311 ΕΜΑ είναι πολύ χαμηλό και όλοι ελπίζουν ότι με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι οι οποίοι μένουν άπραγοι εδώ και μήνες».
Από την επιστολή συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα είναι ευρύτερα και απαιτούν αγωνιστικές προσπάθειες.
Καλούμε τους φαντάρους και όσους θίγονται από την κατάσταση στη μονάδα να βγουν παραπονούμενοι και μάλιστα να ζητήσουν ακρόαση από τη Μεραρχία.
Τέλος, για μια ακόμη φορά όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ στον Στρατό είναι ότι Χειρότερο, ενώ ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ είναι ανάγκη.
Μάλιστα, όσο κανείς κατεβαίνει τα κλιμάκια της ιεραρχίας, τόσο πιο έντονη γίνεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

6 σχόλια

  1. ΒΑΜΠΙΡΙΑ

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι φίλε όπως τα λές...όμως..

    Στρατός Ναυτικό και Αεροπορία χρειάζεται να υπάρχουν δυστυχώς για όλους εμας που πληρώνουμε αυτή την αντιπαραγωγική ανάγκη όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπε και ο Θ. Πάγκαλος.

    Οι καραβανάδες ΟΛΩΝ των βαθμών και όχι μόνο οι χαμηλόβαθμοι είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία...
    Πολύ μεγάλος αριθμός Στρατηγών Πτεράρχων και Ναυάρχων με τεράστιους μισθούς και προνόμοια που βγάζουν μάτια Συνταξεις - εφάπαξ - μερίσματα για να κάνουν ...μία τρύπα στο νερό. Η αλαζονία η έπαρση και η ευθυνοφοβία τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι για γέλια... έτσι ήταν πάντοτε και ό χορός καλά κρατεί !!! Εις υγείαν των κορόιδων (του Ελληνικού Λαού) πάντοτε , άλλωστε γιαυτούς : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα 32 τηλέφωνα του Πάγκαλου που αισθάνεται πλέον πολύ μόνος στην κυβέρνηση...

    Υψηλούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς (στα σταθερά, αλλά και τα κινητά) συνεχίζουν να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης και επιμένουν να χρεώνουν ακόμη και αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Το παράδειγμα δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με λογαριασμό που φτάνει τις 2.530 ευρώ μηνιαίως και ακολουθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης , με λογαριασμό 2.600 ευρώ».

    Tα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου, δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του Γραφείου, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος.

    Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).

    Όπως επίσης διευκρινίζεται, το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης...


    = Αυτά δεν έπρεπε να τα καλύπτει από την τσέπη του ; Τις περικοπές ξέρουμε να τις κάνουμε ΜΟΝΟ για τους ΑΛΛΟΥΣ!
    Αλλά θα έρθει η ώρα σας, που θα πάει…

    = 1000000 ήταν τα τηλέφωνα της Μπατζελή για δυο μηνες !!
    17 χιλιάρικα ημερησίως !!!

    ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..
    ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ...
    ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ !
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ..ΠΟΥΤΑΝΟ..ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειαζόμαστε ένα στρατό ΑΠΟΛΥΤΩΣ επαγγελματικό που θα πλαισιώνεται από κληρωτούς, στα πρότυπα του ισραηλινού στρατού, όπου κάθε φαντάρος έχει δέκα και πλέον ειδικότητες. Ο στρατός αυτός πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος, ώστε να αποτελεί πραγματικό φόβητρο για όλους τους άσπονδους "φίλους" μας. Δυστυχώς απέχουμε ακόμα από αυτό τον στόχο. Όσο για τα απολειφάδια του Σπάρτακου έχω να πω τα εξής: ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΈΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;...Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΦΕΣΙ....
    ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο:ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ "ΚΑΡΑΒΑΝΑ" ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ 2.800 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ;...Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο: ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΡΙΑΣ;ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρόκειται για τα πληβιακά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που στρατολογημένοι από την ανεργία, την ανέχεια και την εργασιακή περιπλάνηση, έλκονται από τη βεβαιότητα ενός σίγουρου μισθού για να αποτελέσουν ένα σκαλοπάτι πάνω από τους φαντάρους
    /////////////////////////////////
    Κλάψ-κλάψ,ούι ούι,φρτττ χμμμφ,
    μέ συγκίνησες ατιμούλικο!!!
    Γυναίκαααα τετραπλό χαρτομάνδυλο.
    Αάαα γυναίκα θυμήσου νά στείλω
    mail εκ μέρους τών spartakos,νά
    υπηρετήσουν εθελοντικά στούς
    σπετνάντζ.
    Ναί βρέ αυτούς μέ τίς οριζόντιες
    ρίγες στό φανελάκι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση