GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O αναβαθμισμένος ρόλος των Τραπεζών και οι συνέπειες του...

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης   http://topsaxtiri.blogspot.com/ Αναβαθμίζεται ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ε.Ε. ισχυροπο...


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
 http://topsaxtiri.blogspot.com/

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ε.Ε. ισχυροποιώντας τη θέση τους ως ρυθμιστές της ευρωπαικής οικονομίας και σιγά σιγά -και με το δεδομένο ότι η αμερικάνικη οικονομία ασθμαίνει επικίνδυνα-θα γίνουν και της παγκόσμιας οικονομίας.
Είχαμε αναφέρει ότι η οικονομική διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται.... ο κύριος Ρομπάι αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το ηθικό ζήτημα που τίθεται είναι ότι έστω και σε ευρωπαικό επίπεδο θέλουμε μια...
 ανεξάρτητη Ευρώπη με τις οικονομίες των λαών αυτοπροσδιοριζόμενες ή απλά ζητάμε μια Ευρώπη πλήρως υποταγμένη στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα.;
O σκοπός που ιδρύθηκε το τραπεζικό σύστημα είναι με τις πιστώσεις του να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Σιγά σιγά τοποθετήθηκε και ως πιστωτής κρατών..Σήμερα με τις αποφάσεις που παίρνονται στις Συνόδους Κορυφής γίνονται ρυθμιστές μια ολόκληρης ένωσης κρατών.Το μοντέλο αυτό θα οδηγήσει σε μια ιδιότυπη Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Δικτατορία..Και είναι επικίνδυνο το να καθορίζονται απροκάλυπτα ακόμη και πολιτικές αποφάσεις από τους τραπεζίτες εν ονόματι των χρεών.. Όπως είχε πεί και ο Μ. Ναπολέων «οι Τραπεζίτες δεν ανήκουν σε κάποιο έθνος ,δεν έχουν πατρίδα, σκοπός τους είναι μόνο το κέρδος.»
Βλέπουμε λοιπόν καταφανέστατα, που προσπαθούν κάποιοι να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης...Στη χώρα μας μετά τη στήριξη των Τραπεζών από δύο κυβερνήσεις
-και καλά έκαναν ως ένα βαθμό, γιατί θα κατέρρεε και το Κράτος μαζί τους-τώρα έχουν περάσει στο απέναντι επίπεδο.Μάλιστα αυτό που είχε πεί ο Υπουργός Οικονομικών να δώσουν ένα μέρος της κρατικής στήριξης στην Αγορά-σαφώς με τον ανάλογο τόκο-είναι η χειρότερη ανάθεση δημοσίου έργου χωρίς διαγωνισμό.. Πλέον η κοινωνική πολιτική περνάει μέσω Τραπεζών..Όπως επίσης αυτό που ειπώθηκε σήμερα στις ειδήσεις ότι καταργούνται σταδιακά οι Δ.ΟΥ. και απλά θα έχουν ελεγκτικό ρόλο γιατί οι πληρωμές θα γίνονται στις Τράπεζες..
Είναι πλέον απροκάλυπτη και στη χώρα μας η τυφλή «υποταγή» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.. Όμως η κοινή διαπίστωση παραμένει μία.Όπου ευημερούν οι Τράπεζες ,οι πολίτες είναι δυστυχισμένοι...

7 σχόλια

  1. Πολυφορολογούμενος2 Νοε 2010, 6:31:00 π.μ.

    Μετά τις εκλογές ακολουθεί νέα φοροεπιδρομή της πασοκικής λαίλαπας. Ο κόσμος να ετοιμασθεί να παραδώσει ότι ότι απέμεινε στο οικογενειακό πουγγί.
    Θα μας φάνε και όλες τις οικονομίες και τέλος θα μας στείλουν στον τάφο. Όσοι στο τέλος απομείνουν θα πάρουν ραβασάκια περαίωσης από την εφορία για τους νεκρούς.
    Η πασοκοκρατία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πάρει όσα απομείνουν και μέχρι θανάτου θα τους πληρώνουμε για να ζήσουν αυτοί και μόνο καλά.
    Κυκλοφορεί οι παλαμοκρούστες της πασοκικής διακυβέρνησης παίρνουν καλό μεροκάματο, ας προσέξουν είναι το τελεταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Η ΕΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η Ελλαδα παει σε αναδιαρθρωση του χρεους,μερικες απο τις Ελληνικες τραπεζες θα πουνε το ποιημα.Εκει να δεις τι εχει να γινει.
    Αναδιαρθρωση και "κουρεμα" σημαινει μειωση της αξιας των ομολογων αυτων που εχουν στα χερια τους τα χαρτια.
    Οι τραπεζιτες θα ουρλιαζουν για την πιστη τηρηση του μνημονιου οτι και αν σημαινει αυτο για τον λαο!!χρεωκοπιες,πτωχευσεις,κατασχεσεις,αυτοκτονιες,πεινα,εξαθλιωση,εξευτελισμος.Η λογικη απλη, ας την πληρωσει ο λαος και να σωθουμε εμεις κρατωντας τις αξιες των ομολογων που μας χρωσταει το Ελληνικο κρατος.Δηλαδη θελουν τον λαο και δαρμενο και γαμημενο για να την βγαλουν καθαρη.
    Απο τα 110 δις του δανειου, οι δανειστες μας υποχρεωνουν να τους δωσουμε αλλα 25 δις εκτος απο τα 28για να γινει πιο ευπεπτο το κουρεμα!!!
    Α ρε Μερκελ τι τραπεζι τους εστρωσες...αυτοι ειχανε μαθει να βγαζουν λεφτα απο το πουθενα και τωρα?? ξερεις τι ειναι να σου δινουν πιστωτικη καρτα με 22% τοκο!!!(οταν επιχειρησεις δουλευαν με μικτα περιθωρια κερδους 25-30%οπου μεσα σε αυτο ηταν και το 10-11-12%τοκοι δανειου!!!πως να μην σκασουν τα πλαφον και οι 6μηνες και οι 8μηνες επιταγες) ξερεις τι λεφτα γενναει αυτη η υπεραξια του τοκου απο το τιποτε??Μοιραζανε αβερτα παρτε ολοι, οι τοκοι να τρεχουν την ελαχιστη καταβολη να παιρνουμε και να δανειζουμε το κρατος μεσω ομολογων απο χρημα που δεν υπαρχει,ελα ομως που ηρθε ο κουρεας του Χιτλερ και θα πληρωσουν και αυτοι(αν και οικονομησανε δις).
    Θα παρουν δηλαδη 25 δις που θα χρεωθει ο λαος με τοκους!!!! για να ξεπερασουν το εμποδιο της αναδιαρθρωσης και του κουρεματος που ειναι αναποφευκτα!!!
    Τωρα το τι θα γινεται στην Ελληνικη κοινωνια??γαμησε τα!!!εχουν να πεσουν δαγκωνιες στις νεφραμιες που θα παει συννεφο. Ο ενας θα τρωει τον αλλο.
    Θλιβερο σεναριο δυστυχως!αλλα τοσο κοντινο.
    Ο ΓΑΠ εχθες εδωσε το μηνυμα στους πολιτικους, προπονηθειτε τουλαχιστον στις μεσαιες αποστασεις γιατι θα πεσει πολυ κυνηγητο!!τρεχατε ποδαρακια να μην σας χεσει ο κωλος σας η αλλιως χεστηκε ο πολυδωρος που ητανε στα ποδια γρηγορος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ...
    Κρανίου τόπος η αγορά και η οικονομία

    Χώρα υπό διάλυση και κυβέρνηση υπό πανικό, θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι όλο το μπάχαλο διογκώθηκε αμέσως μετά το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου για ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ή εθνικές εκλογές. Καθημερινά οι ειδήσεις για την οικονομία γίνονται όλο και πιο τραγικές με οδυνηρές συνέπειες. Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, η χρεοκοπία να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι πολλοί πιστεύουν.

    Το Χρηματιστήριο έχει πάθει πατατράκ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

    Τα spreads σταθερά πάνω από τις 800 μονάδες.

    Το ΔΝΤ, ο Πάγκαλος, η Κατσέλη και λοιπές κυβερνητικές δυνάμεις προετοιμάζουν το έδαφος της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου με αυξημένο επιτόκιο.

    Δειλά – δειλά κάποιοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους συνολικά.

    Ο Ρουμπινί (αν και γνωστός παίκτης στις διεθνείς αγορές) λέει ότι το θέμα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αλλά πότε. Μάλιστα, τονίζει ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ουσιαστικά αναβάλει το θάνατο του ασθενούς.

    Η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι οι Ελληνες θα έλθουν αντιμέτωποι με πολύ σκληρή λιτότητα λόγω ελεγχόμενης πτώχευσης

    Σύμφωνα με το άρθρο, μία “ελεγχόμενη” χρεοκοπία με τον τρόπο που καθορίζει συνήθως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Η περαιτέρω ώθηση της χώρας στο φαύλο κύκλο του χρέους με την αύξηση του δημόσιου χρέους από το 115% του ΑΕΠ κατά την έναρξη της “διάσωσης” στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας δεν έχει νόημα.

    Τα ελληνικά μέτρα επιτρέπουν στις τράπεζες και τα ταμεία να μετατοπίσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ των υποχρεώσεων τους στις κυβερνήσεις της ΕΕ, ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.

    Οι πρώτες ενδείξεις για τα έσοδα του Νοεμβρίου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές καθώς η μαύρη τρύπα μπορεί να ξεπεράσει το 1,8 δισ. ευρώ.

    Ολο αυτό το αρνητικό σκηνικό έχει παγώσει Ελληνες και ξένους με αποτέλεσμα η αγορά να θυμίζει “κρανίου τόπο”. Που είναι οι μεγάλες επενδύσεις που θα γινόταν στην Ελλάδα από τον κ. Παμπούκη και το fast track.

    Ολα έπεσαν στο λάκκο της οικονομικής κατάρρευσης και της πολιτικής αστάθειας, με ευθύνη της κυβέρνησης.

    Ήλθε και η τρομοκρατία να αποτελειώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

    Και τι κάνει ο κ. Παπανδρέου; Γυρίζει ανά την Ελλάδα και επαναφέρει τα εκλογικά διλήμματα και τους εκβιασμούς. Αφού πρώτα έχει τερματίσει στον Μαραθώνιο.

    Μήπως κάποιος πρέπει να του πει ότι ο Φειδιππίδης, ο Ευκλής, ο Θέρσιππος ή όποιος άλλος τέλος πάντως, αγγελιαφόρος αφού έφερε το ευχάριστο μήνυμα και είπε το Νενικήκαμεν τελικά ξεψύχησε;

    Κάπως έτσι θα ξεψυχήσει και η κυβέρνηση, χωρίς όμως να πει το νενικήκαμαν αλλά το… επτωχεύσαμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απεργία έχετε κ. Καψαμπέλη ; Είναι ήδη 5μ.μ . Πού είναι τα σχόλια από τις 12 το μεσημέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Αν γινουν βουλευτικες εκλογες τωρα ειναι για να σβηστουν τα πεπραγμενα των Παπακωσταντινου Ραγκουση κλπ....

    με τη διαγραφη λογω του νομου ευθυνης - ανευθυνοτητας υπουργων (οπως εκανε ο Καραμανλης)....

    Ομως δεν θα γινουν βουλευτικες εκλογες τον Δεκεμβριο ειπε στη Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος!!

    Τα σεναρια που κυκλοφορουν οι Ραγκουσηδες για να καψουν τον Γιωργο

    ΔΕΝ ισχυουν!!!

    Τι λενε οι Ραγκουσηδες:
    Εκλογές το συντοµότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου.

    Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου, αν φυσικά συντρέξουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.

    Μάλιστα, κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου.
    ---
    Το Πασοκ ΔΕΝ θα χασει τις εκλογες ουτε θα γινουν εθνικες εκλογες ειπε ο δρ Κουτσουκος

    απλα θα φυγουν οσοι κατεστεψαν το Πασοκ! (Ραγκουσης Παπακωσταντινου Γερουλανος Τσοκλη Νταλαρα κλπ...

    οι οποιοι εκβιαζουν τον Γιωργο με προσωπικα πολιτικα μυστικα που γνωριζουν να κανει "ηρωικη εξοδο" για να κατσουν οι ιδιοι στη θεση του Πρωθυπουργου!
    Αμ δεν!!

    Η Δημοκρατια θα νικησει!

    Γιωργος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση