GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O κ. Πάγκαλος επανέρχεται...

Από το http://tolimeri.blogspot.com/ ΝΕΑ ΚΑΦΡΙΛΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ: "Μήπως ευθύνονται και οι πολίτες για τη κατάντια μας"; Η αλληλογρα...

Από το http://tolimeri.blogspot.com/
ΝΕΑ ΚΑΦΡΙΛΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ:
"Μήπως ευθύνονται και οι πολίτες για τη κατάντια μας";
Η αλληλογραφία με τους απόστρατους αξιωματικούς φαίνεται ότι θα καθιερωθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.
Μετά τον επίτιμο Α/ΓΕΝ Νίκο Παππά, που είναι και φίλος του, ο κ. Πάγκαλος έστειλε επιστολή και σε δεύτερο «επικριτή» του. Και κάθε επιστολή Πάγκαλου είναι εκρηκτική.
Αυτή τη φορά θέτει προ των ευθυνών τους και τους πολίτες για τις επιλογές τους όταν...
 ψηφίζουν.

Ο κ. Πάγκαλος εξηγεί με τα ίδια σχεδόν λόγια που είχε χρησιμοποιήσει και στην επιστολή προς το Ν. Παππά, την διαφορά μεταξύ «αντιπαραγωγικού» και «μη παραγωγικού». Τα νέα και ενδιαφέροντα όμως έχουν να κάνουν με τους συναδέλφους του πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες που τους ψηφίζουν.
Χαρακτηρίζει ισοπεδωτική τη λογική ότι όλοι είναι ίδιοι και επισημαίνει ότι «ο κακός πολιτικός κρίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον ίδιο το λαό...Και ερωτώ, λοιπόν αφού όλοι οι πολιτικοί είναι ανεπαρκείς,γιατί τόσα χρόνια ο λαός δεν τους έχει στείλει σπίτι τους;
Μήπως τελικά για την κατάντια της χώρας σήμερα δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί, αλλά και μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν άσκησε, ως όφειλε τα δημοκρατικά του καθήκοντα;»

Ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει και κάτι άλλο. Ότι πράγματι υπήρξαν πολιτικοί που «δεν ήταν σωστοί στην άσκηση των καθηκόντων τους», αλλά όπως γράφει «παρατηρώ ότι ορισμένοι απ΄ αυτούς εξακολουθούν να εκλέγονται σε διάφορα αξιώματα από το λαό. Φταίει μόνο το πολιτικό σύστημα γι΄ αυτό ή και οι πολίτες;»

19 σχόλια

  1. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας- Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;

    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το έλλειμα έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΒΑΣΙΛΟ-ΧΟΥΝΤΟ-ΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ!!!

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!!!

    Η ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2009.
    Παραιτηση του νεωτερου κ.καραμανλη απο πρωθυπουργος.

    Απο κει και περα τα πραγματα πηραν τον δρομο τους ..
    Ενα καθυστερημενο διανοητικα πραμμα αναλαμβανει
    "πρωθυπουργος" διορισμενος απο τις συμμοριες μπομπολισταν λαμπρακισταν κλπ..

    Και φτασαμε εδω που φτασαμε.
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ κανεις.
    Η Ελλαδα να γινει ρεντικολο
    διεθνως.
    Ακομα και ο αχρηστος τσαβες ,ο δικτατορας της Βενεζουελας μας εχει για παραδειγμα προς αποφυγη!!!
    Εμεις λεει δεν θα γινουμε Ελλαδα!!!
    Ημαρτον!!

    Πιστευω ετσι οπως εχουν τωρα τα πραγματα ΜΟΝΟΝ ενας Παπαδοπουλος θα μπορουσε να σωσει την κατασταση.

    Ομαδικες εκτελεσεις πασοκοσκυλαιων ,εξω το ΔΝΤ και ασε τους αλλους να γαυγιζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε πως δείχνουν τα ΝΕΑ τον Γιώργο

    Ο παλιός μου διευθυντής
    και αείμνηστος Χρήστος Κρυστάλλης
    μας έλεγε …..
    όποιος δεν σκέφτεται..η τρέχει
    η…συσκέπτεται ..

    ή μια παροιμία:
    όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια
    που έλεγε και ο θυμόσοφος λαός…
    Οταν δε από θυμόσοφος γίνει θυμωμένος τότε να δούμε τρεχάματα.

    Μάλλον το δάνειο της Εθνικής δεν επαρκεί.…
    Διώχνει και ο Σάλλας
    σε αγρανάπαυση κόσμο…
    Δυσκολίες για τέως διοικητές του Αγίου Όρους και τέως προϊσταμένους τους.

    Δες και "απολαύσετε" όλοι σας
    …τους σύγχρονους δεινόσαυρους ….
    ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Τα συμπεράσματα δικά σας ……
    για την μεγαλύτερη ΣΥΜΜΟΡΙΑ
    στον πλανήτη ΓΗ !!!

    την παγκόσμια off shore
    ΠΑΣΟΚ.ΑΕ. (πρώην Ελλάς).
    ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ-ΚΛΕΦΤΩΝ-ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. heads
    Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ,σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»

    ==
    Φυσικα φυσικα ..
    Στο "βημα" που αλλου??

    Και πως τουρθε τωρα να δωσει .."συνεντευξη" στο "βημα"??

    Δεν θα κοιμηθω αποψε αμα δεν μαθω ποσα πηρε ο αιχελ ,(ποσα του δωσανε) για να δωσει .."συνεντευξη"..

    Τι σου ειναι ρε οι αλητες..
    Βρηκαν τον μεθυστακα Γερμανο του ταξανε "δωρεαν διακοπες"(??) η ποιος ξερει τι αλλο και αρχισε να ξερναει..
    Φτου μασκαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. heads
    Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ,σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»

    ==
    Φυσικα φυσικα ..
    Στο "βημα" που αλλου??

    Και πως τουρθε τωρα να δωσει .."συνεντευξη" στο "βημα"??

    Δεν θα κοιμηθω αποψε αμα δεν μαθω ποσα πηρε ο αιχελ ,(ποσα του δωσανε) για να δωσει .."συνεντευξη"..

    Τι σου ειναι ρε οι αλητες..
    Βρηκαν τον μεθυστακα Γερμανο του ταξανε "δωρεαν διακοπες"(??) η ποιος ξερει τι αλλο και αρχισε να ξερναει..
    Φτου μασκαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παγκαλε, παλαιοτερα παραμονες Χριστουγεννων στα χωρια έσφαζαν τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ! Κ μην φανταστεις ότι επειη το Χριστουγεννιατικο μενου έχει παει προς γαλοπουλα ότι εσυ θα την γλυτωσεις..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα είπαν πολλοί
    και το Ανάν και το Μνημόνιο βασικό κοινό σημείο έχουν την παράδοση εθνικής κυριαρχίας στους “διεθνείς εντολοδότες”.
    Και νά ‘ταν μόνο αυτά ;
    Για θυμηθείτε το βιβλίο της Ρεπούση. Τι έκανε η ακαδημαϊκή αυτή μετριότητα; Ουσιαστικά copy-paste (και με λίγο πασπαλιψατέρ) από την τετράτομη “Ιστορία” του CDRSEE
    (του κυρίου Σόρος βεβαίως βεβαίως).

    Δηλαδή όχι μόνο η εθνική κυριαρχία, αλλά ακόμα και η ιστορία που μαθαίνουν τα παιδιά μας να καθορίζεται από τους “διεθνείς εντολοδότες”.
    Και ποιοί υποστήριζαν τη Ρεπούση ; Μα οι ίδιοι φυσικά που βγαίνουν στα κανάλια και υποστηρίζουν το μνημόνιο. Οι ίδιοι που υποστήριζαν και το σχέδιο Ανάν.

    Και η ιστορία αυτή πάει ακόμα πιο πίσω,ΥΠΟΡΓΟΙ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ..ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ / ΑΛΗΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.
    και έχει να κάνει με πάρα πολλά από αυτά που βιώνει η δύστυχη ελληνική παιδεία.

    Κοινός τόπος όλων αυτών των φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους ζητημάτων είναι η γενικευμένη αποδόμηση. Αποδόμηση της εθνικής εξουσίας, αποδόμηση της οικονομίας, αποδόμηση της κυριαρχίας, αποδόμηση της παιδείας. Με λίγα λόγια αποδόμηση της Ελλάδας και τσάκισμα του ηθικού του Έλληνα. Και ποιοί βγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοιο σκηνικό και προπαγανδίζουν αυτά που επιτάσσουν οι εντολοδότες ;

    Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ένα ετερόκλητο (αλλά στο βάθος συμπαγέστατο) συνονθύλευμα από πολιτικούς, δημοσιογράφους, “αναλυτές”, πανεπιστημιακούς και λοιπά γιουσουφάκια που εκτρέφονται στα διάφορα νεοφιλελεύθερα κογκλάβια και συναντώνται αρμονικά με τα (υποτιθέμενα αντίπαλα) συνασπιστήρια και εκσυγχρονιστήρια της άλλης (υποτίθεται) όχθης.

    Άσχετο εγκυκλοπαιδικό :
    επί τουρκοκρατίας, ‘τσογλάνια’ ονόμαζαν οι Έλληνες τα παιδιά που βοηθούσαν ή που έκαναν τα θελήματα των Τούρκων._______________________

    Και ένα υστερόγραφο (που μου ήρθε τώρα):
    Μήπως θυμάται κανείς το σκηνικό που είχε γίνει στις αρχές του ’90, αμέσως μετά το τεράστιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα Μακεδονία, με το άρθρο του Μίχα στην εφημερίδα (ή περιοδικό) της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Κ. Χατζηδάκη- MHTSSOTAKH ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φτάνει πια ρε καθυστερημένοι δεξιοί, μας έχετε πρήξει εδώ και χρόνια…

    Το μάθαμε, το εμπεδώσαμε το μάθημα:

    Οι δυνάμεις του Σατανά, οι Εβραίοι, οι υποχθόνιοι, που συνεχώς εξυφαίνουν συνομωσίες εναντίον της “πανίσχυρης οικονομικά” και “υπολογίσιμης” απ’ όλο τον κόσμο Ελλάδας (δεν κοιτάτε τα χάλια μας λέω γω…), οι μασόνοι, τα alien και τα ufo, σε στενή συνεργασία με το Λευκό Οίκο, τη λέσχη Μπίντελμπεργκ, το διεθνή Σιωνισμό (μαζί και το…666) και κάτω από τις λευκές πυραμίδες στην Τάκλα μακάν, καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη, όμως το ξανθό γένος και οι καταγόμενοι από τον Σείριο δεν χαμπαριάζουν και φυλάττουν Θερμοπύλες.

    Μην λέτε διαρκώς τα ίδια, καταντάει κουραστικό. Καμιά άλλη version δεν υπάρχει, να ανανεωθεί το ενδιαφέρον;

    Βαρεθήκαμε να γελάμε με τα ίδια.

    Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχετε κι άλλα ζητήματα να λύσετε: Έχασε ο Άνθιμος στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ και την περιφέρεια την πήρε μετά βίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπακωνσταντίνου: ο επόμενος "αντιστασιακός" κατά της Τροϊκας

    Τι ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!

    Μέρες διαβάζουμε ότι μετράει ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου: ή θα κάνει αυτά που του λέει ή Τρόικα ή θα φύγει φέρεται να είπε στους συνεργάτες του. Να μην ξεχνάει ότι υπάρχει η πιθανότητα και να τα κάνει και να φύγει .

    Κατά τα άλλα, ούτε ο καιρός δεν τον θέλει. Με τέτοια καλοκαιρία άντε να εισπράξεις φόρους από το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Βγήκε επίστης στην τηλεόραση και είπε οτι δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν θα ανέλθουν σε 8.000 συμπερι-λαμβανομένων των μετατάξεων.
    Το 2010, ανέφερε ο υπουργός, συνταξιοδοτούνται 40.000 άτομα κάτι που σημαίνει 8.000 προσλήψεις (βάσει της αναλογίας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις) στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μετατάξεις από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς που θα κλείσουν.

    Δεν θα αντιπαρατεθεί δηλαδή με την Τρόϊκα στο Σύνταγμα για τους Δημόσιους υπαλλήλους, επειδή είναι στις καλές του.
    Η επόμενη δήλωση θα αφορά την αποδοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας, ή φοβάται τον Παπα-δήμο;

    Ας εξειδικεύσουμε όμως το επιχείρημα του: Συνταξιοδοτούνται 10.000 εκπαιδευτικοί και δεν μπορούμε μα τους αντικαταστήσουμε γιατί και οι μετατάξεις μετράνε ως προσλήψεις. Συμπληρώνουμε τα κενά με μηχανοδηγούς, ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές. Έχουμε κενά στην αστυνομία: θα βάλουμε αγροφύλακες. Έχουμε κενά σε νοσηλευτές: θα βάλουμε οδηγούς τρόλεϊ. Μιλάμε για το μάνατζμεντ της φακής. Ότι δεν μας αρέσει, το πετάμε. Ιδίως τις «δεξιές» φακές…

    Ερωτηθείς στη συνέχεια σχετικά με το πότε θα μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2011 και μάλλον μετά τα μέσα της χρονιάς. Το πραγματικό τεστ, όπως είπε, θα γίνει όταν θα βγούμε στις αγορές με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

    Το θέμα είναι να βγει ο κόσμος στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, να κυκλοφορήσει το ρημαδοευρώ, να πάρεις φόρους, μπας και αφήσει ήσυχες τις γριές και τη σύνταξη τους και βλέπουμε για τις διεθνείς αγορές.

    Όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πως οι προϋποθέσεις αυτές θα αποτυπωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο.

    Πάλι με τη Λούκα ανακατεύεσαι και θα έχουμε δράματα. Είδε κι έπαθε να φύγει από το όμορο Υπουργείο και πάλι με το Χαρτοφυλάκιο της μπλέκεται. Περιμένουμε με αγωνία το νομοσχέδιο. Αν φανταστούμε ότι θα είναι αποτέλεσμα της αγαστούς συνεργασίας σας με τη Λούκα, να το αναμένουμε εντός του 2012 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού δίνουμε σημασία στο ΣΚΑΤΟΔΟΧΕΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ,
    ΔΕ ΓΑΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΑΜΑΣ
    ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), αν και είσαι γραφικό subhuman, θα μπω στον κόπο να σου ξανααπντήσω μπας και σε βγάλω από το εγκεφαλικό κόμα στο οποίο βρίσκεσαι εκ γεννετής.
    o Πάγκαλος επί της αρχής μπορεί να έχει και λίγο δίκιο! Είναι και δικιά μας ευθύνη όντως. Όμως πρέπει να αναρωτηθούμε ποιός έφερε τον κόμσο στην κατάσταση να είναι απόλυτα εξαρτώμενος απο τις πελατειακές σχέσεις αλλά και με ποιούς τρόπους.
    Ποιοί είναι εκείνοι που εξανδραπώδισαν τους πολίτες και του στέρησαν δυντοτήτες πργματικής μόρφωσης; Ποιοί τους στέρησαν την δυντότητα σκέψης διαμέσου της ουσιαστικής βλάνης της γλώσσας τους; Ποιοί έκαναν τους πολίτες νωθρούς, ευθυνόφοβους και εργασιοφοβικούς με το να τους παρέχουν ως διαβατήριο ζωής την κομματική ταυτότητα; Ποιοί τώρα πάνε να τους ξεπουλήσουν και τους εγκαλούν και από πάνω για πράγματα που στην ουσία δεν ευθύνονται και τόσο; Γιατί μην ξεχνάμε ο πολύς κόσμος για ΑΛΛΗ αλλαγή εξέλε τον Παπανδρέα το 81 και επίσης με ΑΛΛΟ πρόγραμμα εξέλεξε τον Τζέφρι το 2009. Όσο για τις δημοτικές το 60% της αποχής ακόμα δεν έχει ερμηνευθεί σωστά! Επειδή δεν συμφέρει όχι για τίποτε άλλο.
    Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon, κάνε μα την χάρη και πήγαινε σχολείο, έστω και σε αυτά της Διαμαντοπούλου. Κάπου θα οφεληθείς και εσύ δεν μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στις 29 Νοεμβρίου 2009 συνέβη το αδιανόητο για την μεταπολιτευτική παράγκα..

    Πριν από ένα χρόνο και κάτι ώρες, στις 29 Νοεμβρίου 2009, συνέβη το αδιανόητο. Ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε θριαμβευτικά τη Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του ιδίου έτους και την αποχώρηση το Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία της.

    Ο χρόνος που πέρασε ήταν μεστός σε γεγονότα και εξελίξεις. Συνοψίζοντας αυτά που πέτυχε ο Σαμαράς μέσα σε ένα μόνο χρόνο μπορούμε να πούμε ότι κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια:

    1.Παρέλαβε μια ισοπεδωμένη πολιτικά και ιδεολογικά Νέα Δημοκρατία, ύστερα από μια βαριά εκλογική ήττα, και την έκανε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της εν μέσω σφοδρότατων επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, αλλά εκμηδένισε κιόλας την διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    2. Ξανάδωσε στη ΝΔ ιδεολογικό στίγμα. Για πρώτη φορά η Κεντροδεξιά κάνει τις ιδέες της σημαία για να κερδίσει την κοινωνία. Δεν προσπαθεί πια να πείσει ότι… «δεν είναι δεξιά», μπας και την ψηφίσουν τίποτε απογοητευμένοι «κεντρώοι». Προβάλλει τα πιστεύω της και προσπαθεί να πείσει τους πάντες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο “κοινωνικός φιλελευθερισμός” βάλλεται σφοδρότατα αυτές τις ημέρες από την κυβερνητική παράταξη και τα εξαπτέρυγά της

    3. Έλεγξε πλήρως τη Νέα Δημοκρατία! Όχι με τον συνήθη τρόπο της κομματικής επιβολής, αλλά με μαζική προσχώρηση στελεχών του Κόμματος στις θέσεις του.

    4. Απάλλαξε το κόμμα από τα τζάκια και τις βαρονίες και διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη, πράγμα αδιανόητο για τα προηγούμενα χρόνια.

    5. Είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο όταν όλοι τον πίεζαν αφόρητα να πει ΝΑΙ και πρότεινε ένα εναλλακτικό οικονομικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που μπορεί να μην πείθει ακόμα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αλλά αποτελεί την πιο σοβαρή προσπάθεια του είδους μέχρι σήμερα.

    6. Σε μια στιγμή που όλοι έβαλαν καταιγιστικά εναντίον του για το Μνημόνιο και τις άλλες θέσεις του κατάφερε να αντεπιτεθεί και όχι μόνο να ορθώσει το ανάστημα της ΝΔ, αλλά να επιβάλλει τον αγώνα εναντίον του Μνημονίου ως κύριο πολιτικό διακύβευμα των τελευταίων εκλογών και να παρασύρει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό.

    Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν στη Νέα Δημοκρατία για να καταφέρει να προβάλλει ως πειστικός εναλλακτικός πόλος εξουσίας και αναφέρουμε μερικά από όσα έχουμε επισημάνει κατά καιρούς: Ριζική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού. ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Αποφασιστική βελτίωση της πολιτικής επικοινωνίας με τα πλατιά στρώματα, ενίσχυση της ιδεολογικής δουλειάς, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κλπ κλπ – Διαβάστε κι αυτό:Τι περιμένει η κοινωνία απο τον Αντώνη Σαμαρά

    Όμως με την απόφασή του να καταψηφίσει το Μνημόνιο και να τραβήξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές στα Εθνικά Θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος που διαφεντεύει ακόμα τις τύχες της χώρας. Από εδώ και πέρα αυτοί θα εισπράττουν μόνο φθορά και όταν θα κλονίζονται τα πάντα ο Αντώνης Σαμαράς και οι χιλιάδες που τον ακολουθούν θα στέκονται όρθιοι στον αγώνα για την Πατρίδα.

    «Σαν έτοιμοι από καιρό,
    σα θαρραλέοι»


    ** Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παρά τη λυσαλέα μάχη σε βάρος του, ήταν η απαρχή για μια νέα μέρα, ένα νέο ξημέρωμα για την Ελλάδα.

    Σε ένα χρόνο, ο νέος Αρχηγός έδειξε το δρόμο, συσπείρωσε, ενεργοποίησε πολλούς, έδωσε ελπίδα και όραμα σ’όλους μας που είμαστε κοντά του από τα φοιτητικά μας χρόνια. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χρειάζονται φρέσκα άξια και ικανά πρόσωπα, χρειάζεται δέσμευση για υλοποίηση των αναγκαίων βημάτων από κάθε ένα από μας.
    Μπροστά μας είναι ο μακρύς, αλλά γεμάτος προσδοκίες δρόμος.
    Να τον περπατήσομε με σταθερά βήματα. Μαζί με τον Αρχηγό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ $$$... ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
    ΔυΝαΤόοοοοοοοοοοο £££££££££££££££

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.
    Μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες πλαστογραφημένες συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια υγείας: νεκρών, αρτιμελών και υγιέστατων «ασθενών», με τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και μηχανημάτων στον Νομό Ηρακλείου από το «αμαρτωλό τρίγωνο» ΠΕΠΑΓΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

    Η ομάδα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη μπαίνει στην Εντατική!!!
    Άρον –Άρον ορκίζουν με αεροβάπτισμα το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 2010.
    Ο τρίτος στην σειρά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ζαμπετάκης Φανούριος (Φάνης) Ιατρός Καρδιολόγος, είναι η πέτρα του σκανδάλου των παράνομων - πλαστογραφημένων συνταγών που οι εφημερίδες φοβούνται να τον ονοματίσουν επειδή ανήκει στην ομάδα των «Ζωνιανών» -Παρασύρη Γεωργίου και Μαυρογιάννη Γεωργίου- οργανωτές του ψηφοδελτίου του Σταύρου Αρναουτάκη.

    Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να ορκίσουν τον Φάνη ως περιφερειακό σύμβουλο πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα του εισαγγελέα ώστε να έχει την ασπίδα προστασίας του Σ. Αρναουτάκη, δηλαδή των παραπάνω Ζωνιανών.
    Ο Ζαμπετάκης Φάνης είναι και καρδιακός φίλος του «Δασκάλου του» Παρασύρη Γιώργη φαρμακοποιού, Δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ γνωστός για το σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων ύψους 500.000.000 δραχμών της δεκαετίας του 1990-2000.

    Με την ατιμωρησία που εξασφάλισε τότε ο Παρασύρης το τροπάριο συνεχίστηκε από το ίδιο κύκλωμα, και κατά την δεκαετία 2000-2010 και αποκαλύφθηκε σήμερα ως «νέο» σκάνδαλο.
    Τελικά ο λαός γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι αυτοί νομίζουν!!!

    ΦΑΓΑΤΕ £££££££..ΦΑΓΑΤΕ $$$$$$$$$$
    ΤΩΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ..ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή όλα τα "ρυθμίζουν" όπως θέλουν, επειδή μας δουλεύουν με το να βρίσκουν τους φοροδιαφεύγοντες και αμέσως να εφευρίσκουν την περαίωση για να τα κουκουλώνουν, επειδή στρατιωτικοί, ιερείς, δημόσοι υπάλληλοι είμαστε αντιπαραγωγιγικοί,και επειδή ΠΟΤΕ όλοι αυτοί που τα λένε και μας καταντήσαν έτσι τώρα ΔΕΝ θα πληρώσουν, πρέπει πλέον ο κόσμος ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!
    Μερικώς το εφαρμόσαν το καλοκαίρι, αλλά και πάλι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο λαός.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ανεξαρτήτως το ποιον αντιπροσωπεύουν) ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Γιατί συνεχίζει ο λαός να το ψηφίζει;

    Και άντε οι πιο νέοι, αυτό το ΠΑΣΟΚ (του Παπαντωνίου) γνώρισαν, αυτό ξέρουν. Ναι αλλά υπήρχε και ΠΑΣΟΚ προ του Σημίτη, προ του χρηματιστηρίου.
    Με πράσινα λάβαρα, με πιασιάρικα συνθήματα, με φιλολαϊκές υποσχέσεις και πολιτικές, και πάει λέγοντας. Τι έγινε λοιπόν, τι μεσολάβησε, και ο κόσμος που γαλουχήθηκε με εκείνο το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να το ψηφίζει και σήμερα; Δεν βλέπουν ότι το «κίνημα» τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν, ή με αυτό που πρέσβευε πως ήταν;

    Και άντε να πεις ότι είναι θέμα ιδεολογίας, «έτσι μάθαμε έτσι ψηφίζουμε». Ναι αλλά και στο ΝΑΤΟ συνεχίζουμε να είμαστε, και στην νεότερη σκληρότερη εκδοχή της ΕΟΚ. Οπότε; Είναι δυνατόν κάποιος που ήταν γνήσιος θαυμαστής των υποσχέσεων του νεαρού τότε ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίζει πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σιδηροδέσμια και αναισθητοποιημένη στις δαγκάνες της τρόικας; Να ακούει κάθε μέρα για νέα μέτρα λιτότητας και να τους χειροκροτάει; Να του λένε πως όλοι μαζί τα φάγαμε, και αυτός να τους ψηφίζει; Να μεθοδεύουν διάλυση του κοινωνικού κράτους, και όχι μόνο να μην ανοίγει μύτη αλλά και να βγάζουν και περιφερειάρχες; Να προαναγγέλλουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι ψηφοφόροι του να εγκρίνουν και να επαυξάνουν;

    Μήπως πάθαμε γενική παράκρουση ως λαός; Μήπως είμαστε σε βυθιότητα; Μήπως όντως μας ψεκάζουν;

    Θα ήθελα να μπορούσα (ως δια μαγείας) να βγω στη τηλεόραση και να απευθύνω ένα ερώτημα σε όλα τα εκατομμύρια εκείνων των γνήσιων καθημερινών ανθρώπων που συνεχίζουν να πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζουν να το ψηφίζουν:
    Μα πάτε καλά ;
    Είναι δυνατόν να νομιμοποιείτε την ξεφτίλα ;
    Δεν βλέπετε ;
    Δεν αφουγκράζεστε ;
    Δεν κατανοείτε τι γίνεται ;
    Πόσο πιο πολύ πρέπει να σας πηδήξουν για να πονέσετε ;

    Φτύστε τους επιτέλους.
    Όπως μας έφτυσαν αυτοί,
    και συνεχίζουν να μας φτύνουν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και όμως, και σήμερα, πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουμε.
    Σε γκραν γκινιόλ έκδοση, βέβαια.

    Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει εκείνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τσοβόλας με τον Παπακωνσταντίνου; Ο Γεννηματάς με τον Ραγκούση; Η Μελίνα με τον Γερουλάνο;
    Απορώ και εξίσταμαι.
    ....................................Ξεχνάς όμως,ότι κι οί Παπακωνσταντίνου,Ραγκούσης,
    Γερουλάνος κ.α.,τής ίδίας ράτσας πράσινων τρωκτικών είναι κι αυτοί δλδ τής ράτσας laliotius akius mantelius pagalopigius zivagos lamogios pasokus-pasokus!!!!

    Εμείς οί ''παλαιότεροι'' πού γνωρίσαμε/γνωρίζουμε καί τούς πρώτους αλλά καί τούς δεύτερους τής πασοκο-αλητο-ελιτ,δέν διακρίνουμε καμμία διαφορά ή αλλαγή, τών χαρακτηριστικών τής συγκεκριμένης ράτσας!!!!

    Είναι όπως ό καρχαρίας,πού διά 300 εκατ.χρόνια,από τήν εμφάνισή του στήν γή,παραμένει χωρίς νά έχει υποστή καμμία μετάλλαξη (καί στό ένστικτο αλλά καί στήν βιολογικήν ""αρχιτεκτονικήν"" δομήν του).

    Μετά από χρόνια δέ,όταν ό ιστορικός τού μέλλοντος,αποφασίσει νά αποτυπώση στίς σελίδες τής Ιστορίας, τά γεγονότα τών 35 τελευταίων ετών (1975-2010),θά αναφέρεται στήν πολιτείαν ΠΑΣΟΚ περιγράφοντάς την,ώς τήν ""ΧΕΙΡΙΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ"" στήν Ελλάδα,
    χειρότερη κι από τίς
    ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. απατεωνες πολιτικους ειχαμε (Σημιτη, Παπανδρεου Α. Λαλιωτη, ρουσοπουλο, Βουλγαρακη και αλλους δεκαδες, βλακες πολιτικους ειχαμε και εχουμε (Παπανδρεου Γ. Καραμανλη Κ. και αλλους, προδοτες ειχαμε Δαμανακη Μ. Μπιστη Κουναλακη, Ανδρουλακη και ολους οσους προδοσαν τα οσια και ιερα τους, οποως και ολους οσους υπεγραψαν το μνημονιο-καταδικη αλλα απατεωνα, προδοτη, βλακα ολα σε ενα δηλαδη δεν ειχαμε ποτε ως χωρα και ως λαος μονο ο Παγκαλος εχει καταφερει το αδιανοητο, να εχει ολα αυτα τα πρωτεια μονος τους ενα αποβρασμα της κοινωνιας ενα καθαρμα που απο το πολυ κομπλεξ και το βρωμικο παρελθον του εχει ξεπερασει και τον ιδιο τους τον ευατο σε γελοιοτητα και οχι μονο.....το ανθρωπαριο που εκανε αντισραση απο το παριση κατα δικη του ομολογια στον ζατζηνικολαου γραφωντας ποιηματα κατα της χουντας και πινωντας σαμπανια στο cafe pari....
    φτου σου παλιοτομαρο που συνεχιζεις να προκαλεις, σε σιχαθηκαν ακομα και τα αφεντικα σου στην αμερικανικη πρεσβεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση