GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο   Eρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Για τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ο...

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

 Eρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Για τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
και Οικονομικών
Θέμα : Όργιο διορισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ για ανύπαρκτες ανάγκες Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας, προκήρυξε την πρόσληψη 53 ιατρών με διάφορες ειδικότητες, 46 Νοσηλευτριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 172 νοσηλευτριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 14 Νοσηλευτριών Μέσης Εκπαίδευσης και καλεί τους ενδιαφερόμενους στην υποβολή αιτήσεων εντός 10-ημέρου (από 14/12-2010 που έγινε η σχετική δημοσίευση μέχρι 24-12-2010 που λήγει η προθεσμία).
Δηλαδή συνολικά θα...
 προσληφθούν αυτές τις μέρες 239 άτομα του χώρου της υγείας μισθοδοτούμενα και υπαγόμενα εις το ΚΕΕΛΠΝΟ που, σύμφωνα με τις προκηρύξεις δεν θα εργάζονται στο ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά θα τοποθετηθούν σε δημόσια νοσοκομεία, ΜΕΘ και άλλους φορείς υγείας της χώρας.
Είναι ενδιαφέρον ότι ήδη έχει προσδιορισθεί ακόμη και ο τόπος εργασίας εκάστου για όλους σχεδόν τους προσλαμβανόμενους «σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό των Νοσοκομείων» όπως οι Προκηρύξεις αναγράφουν.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας καθαρά επιτελικός σχηματισμός με αντικειμενική αδυναμία ακόμη και να στεγάσει στοιχειωδώς όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό (και αυτό που ήδη διαθέτει), μεταβάλλεται προοδευτικά με ευθύνη της Κυβερνήσεως σε έναν εργοδότη ενός τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού που θα το «δανείσει» σε άλλους φορείς κυρίως νοσοκομεία, ενώ παράλληλα:
Κτηριακά μεγαθήρια της Δημόσιας Υγείας όπως το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Βάρη Αττικής) που απερίσκεπτα και απρογραμμάτιστα ανορθώθηκαν με Κοινοτικά Κονδύλια είναι και παραμένουν «ντουβάρια» κενά.
Παράλληλα, τα Δημόσια Νοσοκομεία (και πολύ λογικά) συζητείται το ενδεχόμενο να συγχωνευθούν ώστε να καταστούν οικονομικώς βιώσιμα.
Οι προσλήψεις στα περισσότερα νοσοκομεία δίδονται με «σταγονόμετρο» και πάντοτε στα πλαίσια πνεύματος και πολιτικής λιτότητας. Οι περισσότερες απελπισμένες αιτήσεις των διοικήσεών του δεν εισακούονται και τούτο είναι λογικό και σύμφωνο με τις αρχές του «Μνημονίου».
Το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, φορέας της βασικής υπευθυνότητας και αρμοδιότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ (του οποίου είναι υπηρεσία) παραμένει στα «χαρτιά» και σε κατάσταση «ύπνωσης» τουλάχιστον επί μια 5-ετία. Η Ελλάδα είναι τελικά η μοναδική χώρα της ΕΕ χωρίς Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών σε λειτουργία.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Θρακομακεδόνων (ένα άλλο μεγαθήριο με Κοινοτικά Κονδύλια για το οποίο μόνον τα εγκαίνια έγιναν χωρίς ποτέ να λειτουργήσει) φυτοζωεί από έλλειψη χρηματοδότησης της ίδια στιγμή που το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναπτύξει δική του «αυτόνομη» δράση και δραστηριότητα στα πεδία της ασφάλειας του αίματος και των μεταγγίσεων.
Μέσα σε όλα αυτά, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα προσλάβει 239 άτομα που θα τα «δανείσει» σε διάφορά νοσοκομεία διότι το ίδιο ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να τα απασχολήσει!
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι την εποχή της «διαφάνειας» το μόνον που δεν προκύπτει από τις ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο τρόπος και τα όργανα που θα κάνουν τις επιλογές των προκηρυγμένων θέσεων.
Είναι πασίγνωστο ότι οι συνολικώς μισθοδοτούμενοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικώς είναι πολύ περισσότεροι των παραπάνω.
Κατόπιν όλων αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ και ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ να μας ενημερώσετε :
1.Nα ενημερώσετε το Σώμα τί αποστολή θα καλύψουν οι ανωτέρω προκηρυσσόμενες θέσεις και ποίος ο «εθνικός σχεδιασμός» βάσει του οποίου τοποθετούνται ή απαφασίσθηκε να τοποθετηθούν. Πού είναι διατυπωμένος αυτός ο «Εθνικός Σχεδιασμός» και από ποίο φορέα διατυπώθηκε, συντάχθηκε και επικυρώθηκε ώστε να υλοποιηθεί σε νοσοκομεία;
2.Να κατατεθεί ονομαστικός κατάλογος του συνόλου των μισθοδοτούμενων από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπαλλήλων κάθε κατηγορίας, σχέσης εργασίας, βαθμίδας και ιδιότητας (περιλαμβανομένων και των λεγομένων «συμβασιούχων ερευνών» για τον μήνα Δεκέμβριο 2010.
3.Με ποίες προϋποθέσεις και ποία είναι τα κριτήρια αξιολόγησης των ενδιαφερομένων ως προς πλήρωση των θέσεων αυτών;
4.Ποία θα είναι η επιτροπή αξιολόγησης των ατόμων αυτών όλων των ειδικοτήτων;
5.Θα υπάρξει διαφάνεια στην αξιολόγηση των ατόμων αυτών ή θα είναι κάποιες συγκεκριμένες προσλήψεις που ήδη έχουν προαποφασισθεί;
6.Σε ποία μέσα του έντυπου τύπου δημοσιεύθηκε η παρούσα προκήρυξη;
7.Με ποίες πιστώσεις θα πληρώνονται τα 239 άτομα;
Αθήνα, 22/12/2010
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

3 σχόλια

  1. Χα, χα.. το ακούσατε αυτό για τη οικονομική πολιτικη του Καραμανλή?

    "Η Οικινομική Πολιτική της Λαδωμένης Χαρτοπετσέτας"

    (στη συνάντηση Παπαθανασίου-Κριστίν Λανγκάρντ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ Η ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ,Η ΑΦΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΒΡΩΜΟΥΝ ΚΑΙ ΖΕΧΝΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΣΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΣΚΕΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ!!!ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΚΕΝΟ????ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ !!!! ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΟΠΩΣ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΝΕΡΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ.Α. ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΟ "ΝΤΟΥΒΑΡΙ" ΑΥΤΟ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση