GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπριτζ: Ομοσπονδία υπόδειγμα...

Από το http://www.sportsecrets.gr/    Στα προηγούμενα άρθρα σχετικά με τις αθλητικές ομοσπονδίες Κρίκετ , Τάε Κβον Ντο , Παγκρατίου , B...

Από το http://www.sportsecrets.gr/  
Στα προηγούμενα άρθρα σχετικά με τις αθλητικές ομοσπονδίες Κρίκετ, Τάε Κβον Ντο, Παγκρατίου, Body Building και Ράγκμπι, υπήρξαν κάποια σχόλια στην πλειονότητά τους καλοπροαίρετα, τα οποία αμφισβητούσαν το κατά πόσο είναι εφικτό οι ομοσπονδίες να πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης που έθεσα. Σήμερα έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (Ε.Ο.Μ.) που αποτελεί το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση!
Το μπριτζ είναι ένα άθλημα με την ευρεία έννοια του όρου, ένα πνευματικό άθλημα αν θέλετε. Σε αυτή την κατηγορία ανταγωνίζεται μόνο το σκάκι, το...
 οποίο παρεμπιπτόντως ανήκει σε ανώτερο κλιμάκιο στην κατάταξη της Γ.Γ.Α. και συγκεκριμένα στο 3ο. Το μπριτζ αναγνωρίστηκε σαν άθλημα στην Ελλάδα το 1975 ενώ η Ε.Ο.Μ. ιδρύθηκε μια δεκαετία νωρίτερα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (W.B.F.) αριθμεί 113 χώρες – μέλη και αναγνωρίστηκε σαν αθλητική ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 1995, μάλιστα το 2002 το μπριτζ μετείχε σαν άθλημα επίδειξης στην Χειμερινή Ολυμπιάδα.
Όποιος μπει στον κόπο να εξερευνήσει την εξαιρετική ιστοσελίδα της Ε.Ο.Μ. μπορεί να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές της, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και οι αγώνες της Εθνικής Ομάδας αλλά και μαθήματα μπριτζ σε διάφορους ομίλους 20 συνολικά κάθε εβδομάδα στην Αττική!
Δεν έχει νόημα να γράψω πολλά, γιατί απλά η Ε.Ο.Μ. προσφέρει στην ιστοσελίδα της όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο απλός χρήστης του internet. Έτσι πέρα από τα αγωνιστικά και προπονητικά θέματα υπάρχουν αναρτημένα και όλα τα οργανωτικά στοιχεία που σχετίζονται με την ομοσπονδία, όπως οι επιτροπές της, το μητρώο των 33 σωματείων που την απαρτίζουν με πλήρη στοιχεία υπευθύνων και χάρτες από το google maps που δείχνουν τη διεύθυνσή τους! Επίσης υπάρχει κανονικά αναρτημένο στο διαδίκτυο το μητρώο των αθλητών και μάλιστα με εύχρηστη υπηρεσία αναζήτησης! Αυτά να τα βλέπουν όσοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο…
Το σημαντικότερο θέμα κατά τη γνώμη μου που οφείλει μια σωστή ομοσπονδία να τηρεί, είναι η δημοσίευση των πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, γιατί πρώτον δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δεύτερον είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να βρει κάποιος απ’ έξω για την οικονομική διαχείριση. Και σε αυτό το θέμα η Ε.Ο.Μ. παίρνει άριστα αφού υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά πρακτικά.
Πόσο επιχορηγείται μια ομοσπονδία με 33 αληθινά σωματεία που καλλιεργούν μόνο το δικό της άθλημα ως επί το πλείστον; Μια ομοσπονδία που πληροί όλα τα κριτήρια διαφάνειας και προβολής στο διαδίκτυο; Το 2010 σύμφωνα με το αρχείο της Γ.Γ.Α. πήρε τακτική επιχορήγηση 22.500 ευρώ!!! Μόνο;;; Τα έτη 2008 και 2009 μάλιστα επιχορηγήθηκε με 75 χιλιάδες κατ’ έτος…
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Είναι αδύνατον μια ομοσπονδία με μπάτζετ 75 χιλιάδες ευρώ που απασχολεί περίπου 5 υπαλλήλους (επειδή έχει πάνω από 30 σωματεία) να μπορεί να αντεπεξέλθει με 22.5 χιλιάδες; Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ομοσπονδίας δεν θα μπορούσα να βρω τι έχει γίνει, όμως στη συγκεκριμένη έχοντας πρόσβαση στα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων η απορία μου λύνεται. Η Γ.Γ.Α. αποφάσισε να δώσει έκτακτη επιχορήγηση προς την Ε.Ο.Μ. το 2010 για την κάλυψη των εξόδων μισθοδοσίας ύψους 93 χιλιάδων ευρώ! Στο ίδιο αρχείο βλέπουμε ότι το ταμειακό υπόλοιπο της ομοσπονδίας στο τέλος του 2009 ήταν περίπου 134 χιλιάδες ευρώ! Και σε άλλο ότι η Ε.Ο.Μ. δεν έχει γραφεία σε δημόσιο κτίριο αλλά σε ιδιόκτητο!!!
Δεν ξέρω πώς σας φαίνονται όλα αυτά, αλλά εγώ έχω εντυπωσιαστεί από την οικονομική διαχείριση της Ε.Ο.Μ. τη διαφάνεια στη λειτουργία της και τη διαδικτυακή της παρουσία. Από εδώ και στο εξής ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και περιμένω από όλες τις ομοσπονδίες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα να στέκονται στο ύψος τους.

5 σχόλια

  1. Πασοκ


    Το Πασοκ να επιστρεψει στις ριζες του αν θελει να σωθει ειπε ο δρ Κουτσουκος στα καναλια στο Συνταγμα σημερα λιγο πριν το 20011.

    Ανασχηματισμος Παπακωνσταντινου Ραγκουση Νταλαρα Παμπουκη κλπ...

    ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    Μήνυμα καθολικής αποδοκιμασίας και αμφισβήτησης στέλνουν οι Έλληνες προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της Κάπα Research...




    Τα ποσοστά των δύο «κομμάτων εξουσίας» μόλις που ξεπερνούν αθροιζόμενα το 40%. Πρώτο κόμμα εξακολουθεί να παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται για πρώτη φορά στο 2%. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό του λευκού και του άκυρου, που για πρώτη φορά φτάνει το 21,2%.


    Τα ποσοστά


    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 22,2%, έναντι 20,2% της Νέας Δημοκρατίας. Η διαφορά των δύο μονάδων είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2009.


    Ακολουθούν το Κ.Κ.Ε. με 8,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) με 2,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 2,4%. Το 2,3% δήλωσε «Άλλο κόμμα», το 21,2% λευκό - άκυρο, το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 9,4%, ενώ 1,2% δεν απάντησε.


    Προηγείται ο Παπανδρέου


    Στην ερώτηση «Ποιος είναι για το 2010 ο σημαντικότερος Έλληνας με βάση το έργο και την προσφορά του;», προηγείται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με 34,6%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 10,7%.


    Ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να προηγείται και στο ερώτημα «Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;», αποσπώντας ποσοστό 38,2%, έναντι 25,1% του Αντώνη Σαμαρά.


    Το 31% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο πρωθυπουργός τον εκφράζει περισσότερο σε σχέση με τον κ. Σαμαρά, για το λόγο αυτό θα επέλεγε την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου. Αντίστοιχα, το 29,1% προτιμά την πολιτική που προτείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ «Δεν γνωρίζω - δεν απαντώ» δήλωσε το 40%.


    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, πε παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
    Και μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Χούντα τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή την οποία έχετε καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
    Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλόνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
    Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας!
    Και θα έρθω συγκεκριμένα στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
    Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, Εσείς επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
    Κυρίες και Κύριοι το Τραγικό σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή βλέπετε Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι να Συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
    Και μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Δικτατορία τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας και ίσως κάποιους από εσάς δεν παίρνω όρκο δεν το αποδέχομαι, αλλά αυτό λέει ο πολύς Λαός, εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή την οποία έχει καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
    Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλώνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
    Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας ή δεν έχει γίνει Ζόμπι σας.
    Και θα έρθω συγκεκριμένα σε ένα από πολλά σφάλματα σας στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
    Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις σας, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
    Και το τραγικό Κυρίες και Κύριοι σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας, από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι επιτρέπετε με την Απραξία σας να συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας και των Ασφαλιστικών Ταμείων τους από τους Φαρμακοποιούς, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….Αλλιώς ο Λοχίας θα είναι για πολλούς καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράκληση στις Βουλευτίνες μας, δεν λέω να ντυθούν με Μαοϊκές στολές, αλλά μην εμφανίζονται στην Βουλή με ρούχα που κοστίζουν πέντε και δέκα μισθούς συμπολιτών μας, είναι ντροπή και προσβολή για τον Ελληνικό Λαό που τις πληρώνει, και υποφέρει οικονομικά και κοινωνικά εξ αιτίας και δικών τους παραλείψεων και λαθών, αυτές να επιδεικνύουν τον πλούτο τους έστω και αν δεν συμμετείχαν ενεργά με την ψήφο τους σε ότι γινόταν εκεί, καθώς και μόνο η παρουσία τους εκεί δείχνει στον σε αυτόν Λαό με ποια πλευρά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση