GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κυρ Αντώνης βιάζεται να πάει να … συγκλη(ι)θεί!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Ευαίσθητος άνθρωπος αυτός ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά πολύ αγχωμένος πολιτικά. Εκεί που πάει να καβαλήσει το άρμα...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ευαίσθητος άνθρωπος αυτός ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά πολύ αγχωμένος πολιτικά. Εκεί που πάει να καβαλήσει το άρμα της εξουσίας, αυτή η άτιμη μοιάζει να του ξεγλιστρά, ενώ εκείνος μοιάζει να συγκλίνει στο άρμα. Και όσο του ξεγλιστρά, τόσο την ποθεί απεγνωσμένα, με αποτέλεσμα να μετεωρίζεται πολιτικά. Τώρα μάλιστα τελευταία, όποτε διαβάζω νέα του, συμβαίνει να τρέχουν στο μυαλό μου οι στίχοι από ένα παλιό αγαπημένο μου τραγουδάκι: «ο κυρ Αντώνης βιάζεται να πάει να κοιμηθεί γιατί το βράδυ στα όνειρά του θέλει να θυμηθεί, ό,τι ποτέ δεν έζησε μες τ' όνειρό του ζει μα η νύχτα φεύγει και λυπημένο τον βρίσκει η χαραυγή…».
Δεν είναι όνειρο αυτό που ζει. Εφιάλτης είναι στο πρόσωπο της Ντόρας! Είναι όμως αυτός λόγος να θέλει να «συγκλίνει» με το Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα α λα Σόκρατες, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεργασθούν για να...
 καταστρώσουν από κοινού ένα οικονομικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παρεμβάσεων στο πνεύμα του μνημονίου, εμφανιζόμενοι όμως να αντιστέκονται στους συντάκτες του μνημονίου;
Αν και στην Πορτογαλία η συναίνεση επιδιώκεται για να μην ενταχθεί η χώρα τους στον νέο μηχανισμό της ευρωζώνης, ο κ. Σαμαράς φέρεται πρόθυμος να συνεργήσει κατόπιν εορτής, για να «αλλάξει το μίγμα πολιτικής» στην Ελλάδα, όπως δηλώνουν συνεργάτες του. Δηλαδή να αραιώσει το δηλητηριώδες για την κοινωνία διάλυμα της τρόικας, θα έλεγα, για να είμαι ακριβής. Το μνημόνιο είναι διάλυμα και όχι μείγμα, μην μπερδευόμαστε! Δεν θα ήταν διάλυμα, αν δεν αποτελούσε νόμο το κράτους. Δεν πρόκειται για πρόταση διακυβέρνησης, αλλά για κανόνες άσκησης της πολιτικής οικονομίας στην χώρα μας, εγκεκριμένους από το κοινοβούλιο, που μάλιστα φέρονται – αντισυνταγματικά - να περιβάλλονται με αυξημένη ισχύ.
Άρα, ο α λα Σόκρατες πολιτικός λόγος της ΝΔ, είναι μάλλον πολλαπλά ατυχής. Εάν επιθυμεί ο κ. Σαμαράς να συμπράξει με τον κ. Παπανδρέου, ας επιλέξει έναν πολιτικά πρωτότυπο τρόπο για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ας κάνει λίγες μέρες υπομονή να μεταβληθούν τα διλήμματα του Γιώργου Παπανδρέου προς την κοινωνία, εξ αιτίας της αλλαγής κλίματος στις Βρυξέλλες και τότε ας κάνει το κουμάντο του.
Δεν μπορώ να φανταστώ καμία περίπτωση στην οποία ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα, όχι διότι δεν είναι ικανός, αλλά γιατί εάν οι εξελίξεις κινηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι στο επίπεδο της κοινωνίας, την απόλυτη πρωτοβουλία θα έχει ο κ. Παπανδρέου. Συνεπώς ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να βρει τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να ισχυριστεί ότι έχει την δυνατότητα να παρέμβει στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, μεταβάλλοντας προς το λαϊκότερο την κατεύθυνσή της. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο κ. Παπανδρέου, αν συμφωνούσε η τρόικα και στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί χώρος για συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η οποία θεωρητικά θα έδινε την δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να ισχυριστεί ότι επηρέασε το timing και το μείγμα της ασκούμενης πολιτικής. Άλλωστε, όπως δηλώνει, εκλογές δεν επιθυμεί, αλλά αποκλειστικά αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση. Και έτσι μεταβάλλεται η ΝΔ από κόμμα εξουσίας σε κόμμα διαμαρτυρίας. Για να πάψει να εμφανίζεται έτσι αναγκάζεται να αναπτύξει συναινετικό λόγο στο πλαίσιο του καθ’ ημάς κυβερνητισμού.
Το ερώτημα, όμως, που θα έπρεπε να τον απασχολεί, είναι προς τα πού θα απηύθυνε τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση. Είναι πράγματι αυτό το ζητούμενο από το σώμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ σήμερα; Είναι αρκετό ένα πιθανό «κυβερνητικό» προβάδισμα του κ. Σαμαρά έναντι της κ. Μπακογιάννη για να συγκρατήσει τους νεοφιλελεύθερους εκλογείς που υποστήριζαν την ΝΔ , στο πλευρό του; Μπορεί, τέλος, μέσω μιας τέτοιας συνεργασίας να αντέξει μεγαλύτερο διάστημα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου;
Όχι, είναι η ρεαλιστική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, με δύο όμως κρίσιμες ενστάσεις. Η συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πράγματι θα ενδυνάμωνε την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, μετά τους ανερμάτιστους χειρισμούς Παπανδρέου στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας των περιφερειακών εκλογών, ενώ παράλληλα θα ενίσχυε την συσπείρωση στο κόμμα της ΝΔ πολιτών, που έχουν πελατειακή εξάρτηση από αυτό.
Η ουσία είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να μην μπορεί να πολιτικοποιήσει την αντιμνημονιακή ρητορεία του. Το αδιέξοδο αυτό τον οδηγεί σε μια μορφή κυβερνητισμού, που αρθρώνεται μάλιστα με τον παλαιοκομματικό λόγο που συνηθίσαμε στην χώρα μας. Είναι άλλο πράγμα η αναζήτηση συναίνεσης στην βάση της αυτό-διακυβέρνησης της χώρας και άλλο η εξεύρεση τρόπου να νομιμοποιηθεί ο δικομματισμός κάτω από την ομπρέλα της τρόικας, ή στο πλαίσιο του «Σχεδίου Β» του ΔΝΤ. Θα ήταν μάλλον ανεδαφικό αν θεωρούσα ότι η ΝΔ μπορεί να αποκτήσει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, είναι κρίμα όμως, προσωπικά για τον Αντώνη Σαμαρά, να συμβάλλει στην διασκέδαση του αιτήματος γι’ αυτο-διακυβέρνηση. Αν το πράξει, απλώς πλέον η ΝΔ δεν θα έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη αυτοπαρουσιάζεται ιδεολογικά αυθεντικότερο και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορούσε μεσοπρόθεσμα να εκπροσωπήσει όλες τις διάσπαρτες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας, έτσι ώστε η Ντόρα με στυλ Hillary Rodham Clinton, να καλλιεργήσει τον θατσερισμό στην Ελλάδα, καθώς ο τελευταίος «αδικείται» πράγματι εντός της ΝΔ!
Μόνον που ο θατσερισμός ως κοινωνικό μοντέλο και όχι ως δημοσιονομική πρακτική, εμφανίζεται να ταυτίζεται με τον «τέταρτο δρόμο» που επαγγέλλεται ο Γιώργος, πολύ περισσότερο από τον «δεξιό-κοινωνισμό» που προβάλλει ο κ. Σαμαράς. Η συνεργασία του τελευταίου με τον Γιώργο θα καταλήξει να οδηγήσει συντομότερα κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στο κόμμα της Ντόρας, καθώς το κρίσιμο για τον λαό είναι το κοινωνικό μοντέλο και η αίσθηση της αυτο-διακυβέρνησης και όχι οι δημοσιονομικές διευθετήσεις. Και δυστυχώς, εάν η κυβέρνηση μετά από ένα διάστημα καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας, πετύχαινε πράγματι να μειώσει το έλλειμμα, τότε το κοινωνικό μοντέλο που προασπίζεται η κ. Μπακογιάννη θα ήταν μονόδρομος για την ανάπτυξη. Στο σημείο αυτό «συγκλίνει» ο τέταρτος δρόμος με τον θατσερισμό. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές διακηρύξεις του κ. Σαμαρά.
Περιθώριο συνεργασίας μεταξύ Αντώνη και Γιώργου στην πραγματικότητα δεν μπορεί να υπάρξει, σε αυτήν τουλάχιστον την φάση. Σε κάθε περίπτωση, χαμένος θα έβγαινε ο πρώτος. Στην χώρα μας υφίστανται τρία κρίσιμα για το μέλλον ερωτήματα, απόλυτα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο: η αυτο-διακυβέρνηση, το κοινωνικό μοντέλο και οι όροι ανάπτυξης. Οποιαδήποτε έννοια συναίνεσης πρέπει να περιλαμβάνει απάντηση και στα τρία αυτά από κοινού. Τούτο ιδεολογικοποιεί σε σημαντικό βαθμό τον κυβερνητισμό και διαμορφώνει νέες ανάγκες εκπροσώπησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού. Θέτει μάλιστα, κατά την γνώμη μου, σε αμφισβήτηση και το συνολικό πολιτειακό μοντέλο της μεταπολίτευσης. Αν ο κ. Σαμαράς ενδιαφέρεται να μακροημερεύσει στα πολιτικά πράγματα της χώρας, θα πρέπει ίσως να αφήσει τον νεοφιλελευθερισμό να τον «διαχειριστούν» άλλοι με μεγαλύτερη παράδοση σε αυτόν και να επικεντρωθεί στην αναπαράσταση της νέας ταυτότητας της Ελλάδας, αρθρώνοντας με έναν ξεκάθαρο πολιτικά τρόπο το εθνικό συμφέρον της στην συγκυρία. Απαιτείται δηλαδή, για να υπάρξει η δεξιά, να διαφοροποιηθεί ουσιωδώς τόσο από τον κ. Παπανδρέου, όσο και από την κ. Μπακογιάννη. Εάν ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρήσει να γίνει «σφήνα» μεταξύ Γιώργου και Ντόρας, θα εξαφανιστεί σύντομα κάτω από το άρμα της εξουσίας. Στην Ελλάδα θα βιώσουμε το επόμενο διάστημα τρομακτικές αλλαγές, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Συναινέσεις και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών φορέων είναι προφανές ότι θα απαιτηθεί. Το ζήτημα είναι εάν τα κριτήρια θα είναι συντηρητικά ή προοδευτικά. Αν, με άλλα λόγια, θα κατατείνουν στην συντήρηση του καθεστώτος ή στην υπέρβασή του. Και αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν αφορά μόνον στην αριστερά, αλλά και στην δεξιά. Αν η τελευταία επιθυμεί να συμβάλει στην πολιτική και κοινωνική αναδιοργάνωση.

13 σχόλια

  1. Ρε τον άχρηστο τον Καραμανλή :

    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει
    να μαίνεται η φονική πυρκαγιά στο Ισραήλ.

    Tο πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ισραήλ ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει εδώ και δύο ημέρες νοτιοανατολικά της Χάιφα και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 42 ανθρώπων.

    Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε τη «βαθιά ευγνωμοσύνη» του στην Αίγυπτο και την Ιορδανία που έστειλαν δυνάμεις για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έστειλαν αεροσκάφη κι ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

    Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε, επίσης, προσωπικά τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για την αποστολή βοήθειας. Ήταν η πρώτη συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, σε διάστημα 18 μηνών.

    Οι αρχές ελπίζουν ότι μεγάλη βοήθεια θα προσφέρει ένα αεροσκάφος το οποίο έστειλε η Ρωσία και μπορεί να μεταφέρει 42.000 λίτρα νερού. Και άλλα αεροσκάφη, με δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων νερού, στάλθηκαν και συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη στο λόφο Καρμέλ και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχε στοιχίσει 42 ζωές, είχε απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα γης κι είχε αναγκάσει 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το καταστροφικό έργο της φωτιάς ενίσχυσαν οι ισχυροί άνεμοι, ο ασυνήθιστα θερμός για την εποχή καιρός και η ξηρασία.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι φλόγες απειλούσαν τα χωριά Νιρ Τζιόν και Έιν Χοντ, που εκκενώθηκαν. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την πόλη Ντενίγια, προάστιο της Χάιφα.

    Μια άλλη φωτιά, που ξέσπασε κοντά στην Μααλότ, περίπου 40 χλμ. βόρεια από εκείνη στο λόφο Καρμέλ, τέθηκε υπό έλεγχο. Αξιωματούχοι είπαν ότι ενδέχεται να πρόκειται για εμπρησμό. Την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο άτομα ως ύποπτα για εμπρησμό στο Καρμέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε δεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!


    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΔ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ, ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΙΑΣ!!!!

    2 Κοινοβουλευτικές θητείες - 5 πραγματικά έτη στην κυβέρνηση!!!!!!

    Παγκόσμιο Ρεκόρ ανικανότητας, φυγομαχίας, ευθυνοφοβίας και αχρηστίας της αχρείας Δεξιάς!!!!

    Ο μπουχέσας, μόνος του δεν τις προκήρυξε τις εκλογές ή κάνω λάθος????

    Είχε ή δεν είχε το Σεπτέμβριο του 2009 ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ????

    Τότε γιατί το έκανε???

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ- ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΤΟΥ, ΕΧΑΣΑΝ "ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ!!!

    ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΛΛΟΥ!!!!

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΥΑΙΝΕΣ- ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ- ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!!


    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΑ (3+5)!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ!!

    ΜΕΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ

    Ποια να συγκριθεί μαζί της», έλεγαν όσοι παρατηρούσαν την όμορφη ξανθιά γυναίκα της φωτογραφίας, η οποία είχε συνεχώς το βλέμμα της στραμμένο... στον Αντώνη Σαμαρά!

    Όχι, μην πάει ο νους σας στο... πονηρό! Η όμορφη αυτή γυναίκα είναι αστυνομικός και ανήκει στην προσωπική φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Και, όπως ήταν φυσικό, τον συνόδευσε στην Πάτρα για τις εκδηλώσεις του Πολιούχου της πόλης στις 30 Νοεμβρίου!

    Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, η αστυνομικός ακολουθούσε διακριτικά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, όμως, το βλέμμα της ήταν βλέμμα γερακιού! Όσο για την εμφάνισή της; Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, δεν πήγαινε σε κανέναν ο νους ότι επρόκειτο για αστυνομικό! «Έχουμε κι εμείς στην Πάτρα όμορφες αστυνομικίνες, αλλά αυτή είναι κούκλα», σχολίαζε συνάδελφός της!
    Η νεαρή αστυνομικίνα, προφανώς άριστα εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη στο αντικείμενό της για την προστασία «υψηλών προσώπων», δεν μιλούσε πολύ!
    Απλώς κοιτούσε και ήταν πάντα σε ετοιμότητα!

    Από το newpost.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΑ Η ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ..

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ 1981 ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΡΕΤΑΚΗΣ ...
    (ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ?),

    ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.....

    ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ?

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

    ΣΤΕΡΕΨΕ ΠΙΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΚΟΜΨΑ ΑΣΤΕΙΑ,ΠΟΥ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΔΕ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
    'Η ΑΛΛΟΥ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ?

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΤΥΧΕΣ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΩΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ.

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ Η ΧΩΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. _______________________________
    "ΕΛΛΗΝΙΣ" ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ = 666 !!!!
    _______________________________
    ( 5+30+30+8+50+10+200 και
    40+80+1+20+70+3+10+1+50+50+8 =
    333 + 333= 666 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι 20 Δεκεμβρίου η απογραφή των Αιγοπροβάτων, στο Μητρώο.
    ΘΑΝΑΣΗ ..ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    Προλαβαίνεις
    για να είσαι απο τα πρώτα του Πασόκ, για σφάξιμο το ΠΑΣΧΑ !

    ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..
    ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ πολυτελείας...

    Εγραψε το ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs

    πως την λενε την μαμα του…
    ..να δεις πως την λενε……
    ΜΗΠΩΣ....

    ΜΑΡΓΑΚΑΡΕΤ...
    Η ΣΚΡΟΦΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑ !!!!!
    σημ. Σκρόφα γουρούνα είναι η θηλυκιά με γουρουνάκια.
    Ένα πράγμα δηλαδή ..ολοιδιο..
    Γιωργάκης-Νικοs-Αντρίκος
    και Σοφία της .Μινεσότα. !

    ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ..ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΝ΄΄
    ΤΩΡΑ.
    Οταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται οτι ειναι ενα υπερήφανο γουρούνι, αρα και η υπόλοιπη κυβέρνηση αποτελείται απο άλλα υπερήφανα γουρούνια ,
    ο αγαπητός αντιπρόεδρος
    Τι ζόρι τραβάει και το αρνείται ?
    ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ..ΠΡΑΣΟ, ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΣτΕ σταμάτησε την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας της Μονής Τοπλού !!!!!


    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3920/2010 απόφασή της, έκαναν δεκτή την αίτηση 300 κατοίκων της περιοχής Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου της Κρήτης, και ακύρωσε υπουργική απόφαση του 2007 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την τουριστική ανάπτυξη έκτασης του ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή (Μονή Τοπλού) στην εν λόγω περιοχή.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, δεχόμενη την εισήγηση της Κατερίνας Χριστοφορίδου, έκρινε ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου είναι παράνομη, καθώς δεν έχει προηγηθεί πρόβλεψη οργανωμένης δραστηριότητας με βάση χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ παράλληλα διαπίστωσε πλημμέλειες στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε ότι τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν αποτελούν “ένα σύνθετο έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο έχει το χαρακτήρα τουριστικού οικισμού”. Τέτοιας όμως μορφής τουριστική ανάπτυξη, ούτε ήπια είναι, ούτε περιλαμβάνεται στις κατευθύνσεις και στις προτάσεις του περιφερειακού πλαισίου Κρήτης, το οποίο προβλέπει ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών παράκτιων περιοχών της Βόρειας και Νότιας ακτής του νησιού, ενώ “αποκλείει τη μορφή εντατικής τουριστικής εκμετάλλευσης της Ανατολικής παράκτιας και ευαίσθητης περιβαλλοντικά ενότητας, όπου χωροθετείται το επίμαχο έργο”.

    Ακόμη αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας ότι από τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, προκύπτει ότι “η πραγματοποίηση έργων ανάπτυξης παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι επιτρεπτή μόνο σε περιοχές οι οποίες εκ των προτέρων και με βάση νόμιμα κριτήρια έχουν καθοριστεί ως περιοχές, προοριζόμενες για την ανάπτυξη των εν λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων”.

    Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ κάτοικοι, ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2007 με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της έκτασης του ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή (25.000 στρέμματα) η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Τα έργα θα τα υλοποιούσε η εταιρεία “Loyalward ltd”. Επίσης, απερρίφθησαν οι παρεμβάσεις υπέρ της υλοποίησης των έργων είχαν καταθέσει στο ΣτΕ η εταιρεία Loyalward, Μητροπόλεις, η τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εμπορικοί σύλλογοι, αθλητικοί και πολιτιστικοί όμιλοι της περιοχής.

    Και τώρα ;

    Ο Καρχιμάκης το έμαθε ;
    Υπογλώσσια έχει αρκετά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφιάλτης είναι στο πρόσωπο της Ντόρας! Είναι όμως αυτός λόγος να θέλει να «συγκλίνει» με το Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα α λα .....



    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. … Ένα είναι βέβαιο.
    Όταν κάποια στιγμή αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο Μ. Θ. θα διακόψουν
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    σχεδόν όλοι οι ραδ./κοί σταθμοί και τηλεοράσεις τα προγράμματα τους
    για να ανακοινώσουν το θλιβερό γεγονός παίζοντας “Ζορμπά” , “Κτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα” κ.α. Θα ακολουθήσουν τη σωρό του υπουργοί , πρωθυπουργοί , επαναστάτες και αντεπαναστάτες τραγουδώντας και κλαίγοντας.

    Μαζί του θα κηδέψουμε όλη την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ Ελλάδα…¨

    Και θα μιλώ και θα μιλώ τη γλώσσα,
    που ήταν κάποτε δική μας,
    που ήταν κάποτε το μόνο δικό μας που μας είχε απομείνει
    μέσα στους ίσκιους των νεκρών χρωμάτων
    των νεκρών εικόνων
    όταν οι νύχτες μας ήταν απλά επεισόδια
    της μεγάλης νύχτας που άρχισε πριν -πόσον καιρό;…

    Θα πολιορκώ το «κοίταζε τη δουλειά σου» με τη αγωνία μου.

    Θα θρυμματίζω τον ύπνο τους μ’ άσεμνα, φρικιαστικά βεγγαλικά.

    Σφαίρες αμέτρητες θα πέφτουν στους αδιάφορους διαβάτες,
    ώσπου ν’ αρχίσουν να σφαδάζουν
    ώσπου ν’ αρχίσουν ν’ αναρωτιούνται.

    Εμένα δε θα μπορούν να με σκοτώσουν.

    Όμως θαρρώ, οι μόνοι που -ίσως -καταλάβουν θα ναι τα παιδιά,
    πλούσια απ’ την κληρονομιά μας
    πρώτη φορά, τα παιδιά
    σκληρά στη μνήμη, σκληρά σε μας,
    θα διαβάσουν ίσως έγκαιρα
    τ’ αδέξια μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών
    διορθώνοντας τα λάθη,
    σβήνοντας τα ψέματα,
    ονοματίζοντας σωστά, χωρίς ρομαντισμούς τα παιδιά,
    χωρίς αναγραμματισμούς ηλικίας
    σημαδεμένα από την αστραπή
    τη γνώση της μοναξιάς της δύναμης
    που σε μας άργησε τόσο πολύ να ‘ρθει.

    Κατάσταση Πολιορκίας

    Στίχοι: Μαρίνα, Ρένα Χατζηδάκη
    Μουσική: Θεοδωράκης Μίκης
    Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη και Αντώνης Καλογιάννης.



    Υ.Γ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ..Ο ΑΝΟΗΤΟΣ.
    Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Ο ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ..ΔΝΤ
    ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς όλα τα δεξιά ανιστόρητα άτομα, που εξυμνούν τη χούντα…

    Θα σας πω μια ιστορία για το Ποιόν σας…

    Για το πόσο άνθρωποι είσαστε (ή μήπως απάνθρωπα τέρατα?) !

    Όταν συνελήφθη ο Αλέκος Παναγούλης από τη Χούντα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να δολοφονήσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τα χουντοδεξιά κτήνη, που σήμερα συστεγάζονται κατά 99% στη ΝΔ, τον υπέβαλλαν σε απάνθρωπα βασανιστήρια!!!

    Ένα εκ των οποίων, ήταν να του βάζουν μια πολύ λεπτή βελόνα στην ουρήθρα και από το άλλο της μισό, που προεξείχε, να της βάζουν φωτιά με έναν αναπτήρα!!!!
    Το αποτέλεσμα, φυσικά, ήταν το θύμα του βασανισμού αυτού, να λιποθυμούσε από τη φρίκη και το φόβο!!

    Αυτοί ήσασταν βρωμερά σκουλήκια, φασίστες…

    Εσείς…οι πατεράδες σας…οι παππούδες σας- οι δοσίλογοι στην Κατοχή!!!

    Βρωμερά και απάνθρωπα ΚΤΗΝΗ!!!!

    Μάλλιος, Μπάμπαλης, Θεοφιλογιαννάκος, Κραββαρίτης, Σπανός, Εμμανουηλίδης, Γκοτζαμάνης και εκατοντάδες άλλα μισάνθρωπα ανθρωποειδή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιά και ο λόγος περι ΤΣΟΓΛΑΝΩΝ
    που είναι και το λένε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ...
    ____________________________________
    Είχε προηγηθεί επί Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πτώχευση νομίζω, το εξής αμίμητο:

    Ένας χωροφύλακας ήλθε σε αντιπαράθεση με έναν υπάλληλο της Αγγλικής Πρεσβείας και τον χαστουκισε.
    «Δεν περνάς σου λέω ουρέ ζαγάρ’ !..»
    Ο θιγείς πηγε στην πρεσβεία και ο πρέσβυς απαιτησε δημοσια αποκατάσταση στην Πλατεια Συνταγματος !
    Πήγε ένα τάγμα της χωροφυλακής , απέδωσε τιμές στον θιγέντα και το λοιπό προσωπικό της αγγλικής πρεσβείας, εκφωνήθηκαν δεκάρικοι υποτέλειας από έλληνες αξιωματούχους και έτσι απεκατεστάθη η τρωθείσα τιμή του «ευγενούς».

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ...... !!!!!

    ΚΑΙ.......δεν είναι βρισιά αυτά που λέμε για το ΠΑΣΟΚ και τον ανάπηρο στο μυαλό αμέα Γιώργο. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ. ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ. ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ.ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ TOY ΔΝΤ-ΑΜΕΡΙΚΑΝ κλπ.

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ + ΓΙΩΡΓΟΣ
    είναι πλέον, απο μόνες τους βρισιές
    και πολύ αισχρές, απο μόνες τους !

    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ....σου γαμώ το γιούφτικο Χουντικο-ΠρασινοΡουφιανικό σόι σου..
    ΑΛΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
    ___________________________________
    υπόνομε σκατίλας-εμετού- ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944

    Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης

    Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός

    Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός

    Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος"


    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (όπως το παραπάνω).

    (ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ- «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ»- ΤΟ 1989, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΤΗΝ «ΑΥΡΙΑΝΗ», ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ «ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ»)

    ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «Φιλίπποβιτς», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕΡΒΙΚΟ ΟΝΟΜΑ!!

    ΦΙΛΙΠΠΟΒ ΝΑΙ, ΟΧΙ ΦΙΛΙΠΠΟΒΙΤΣ- ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΕΠΙΣΗΣ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ", ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΩΦ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 44’ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΑΣ ΠΑΤΡΩΝΩΝ (ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ- ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!).

    Ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ?

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 1944, ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 44’ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ (ΜΑΥδες, Ταγγματασφαλήτες και λοιποί προδότες δεξιοί!) ??

    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ…

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ!!!

    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΙΑ- Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ- ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΡΥΝΕΙ, ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο "ΔΕΞΙΟΣ" ΝΤΕ ΓΚΩΛ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση