GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ...

Από την Νέα Κίνηση Ταχυμεταφορών ΕΛ.ΤΑ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι εμείς (εργαζόμενοι και...

Από την Νέα Κίνηση Ταχυμεταφορών ΕΛ.ΤΑ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι εμείς (εργαζόμενοι και κοινωνία) αυτή την περίοδο, είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το χθες, σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.
Έχει συμβεί μια πραγματική κοσμογονία, που άλλαξε κάθε δεδομένο για κάθε εργαζόμενο.
Η ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζει τα όριά της. Είναι ένα καζάνι που βράζει και μέσα σ’ αυτό το καζάνι βράζουμε όλοι μαζί. Με εξαίρεση ένα μικροπυρήνα ανθρώπων, που μένουν στο απυρόβλητο, όλοι οι...
 υπόλοιποι είμαστε στην πραγματικότητα, στο ίδιο τσουβάλι. Όλων το εισόδημα μειώνεται, η εργασιακή πίεση αυξάνεται μαζί με τα χρόνια εργασίας, οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, υπερισχύουν των κλαδικών, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν προς το χειρότερο.
Για όλους το μέλλον είναι αβέβαιο.
Σήμερα γίνεται ένα ιστορικό πισωγύρισμα της Ελλάδας και εμείς είμαστε παρόντες. Δεν μπορούμε να κάνουμε σα να είναι μια συνηθισμένη μπόρα. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πράγματι, τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση, παίρνοντας μέτρα επί δικαίων και αδίκων.
Με την ολοκλήρωση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ακολουθεί η δεύτερη φάση εφαρμογής του μνημονίου, που παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού οδοστρωτήρα. Το ποσοστό της ανεργίας θα ξεπεράσει το 14% μέχρι τα τέλη του 2011, θα κλιμακωθεί η φτωχοποίηση ευρύτερων επαγγελματικών και κοινωνικών στρωμάτων ενώ συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα η μεσαία τάξη.
Με βάση λοιπόν την πολιτική του μνημονίου και τις εξαγγελίες των νέων ισοπεδωτικών μέτρων:
α) Μειώνονται και άλλο οι συντάξεις
β) Καταργούνται πολλές κατηγορίες επικουρικών συντάξεων
γ) Μειώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των απασχολούμενων στις ΔΕΚΟ μέσω της περικοπής των επιδομάτων.
δ) Μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της ουσιαστικής κατάργησης των κλαδικών και εθνικών συλλογικών συμβάσεων.
Μειώνεται συνεχώς το πραγματικό μας εισόδημα μέσω της νέας αύξησης των καταναλωτικών φόρων και ειδικά του ΦΠΑ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως είναι η εφαρμογή των σκληρότερων οικονομικών και κοινωνικών μέτρων, των τελευταίων δεκαετιών, από μια κυβέρνηση που εγκαταλείπεται μαζικά από τους ψηφοφόρους της. Μια κυβέρνηση ανίσχυρη να εφαρμόσει μέτρα του μνημονίου και συμπληρωματικά μέτρα εξαιτίας της μεγάλης αστοχίας στην οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση.
Ο συνδυασμός λαϊκής δυσαρέσκειας, απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και πρωτοφανούς σκληρότητας οικονομικών και κοινωνικών μέτρων οδηγεί σε πολιτική και κοινωνική έκρηξη.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πάντα με μια κοντόφθαλμη λογική, αδιαφορεί για το αύριο, επιλέγει να ξεχνά ότι προκειμένου να μπορέσει να ξεπληρώσει τα δάνεια που παίρνει, θα πρέπει να έχει τους απαραίτητους πόρους που θα δώσουν ανάπτυξη στη χώρα.
Όχι να τους ευτελίζει και να τους ξεπουλάει. Ένας τέτοιος πόρος που μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά είναι οι Ταχυμεταφορές.
Όμως η κυβέρνηση όπως περιγράφεται και στον προϋπολογισμό του 2011, μαζί με την πώληση του Καζίνο Mont Parnes, τη παράταση σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, τη πώληση των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, τη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την πώληση 3 Air bus A340. προβλέπει για τα ΕΛΤΑ την είσοδο στρατηγικού εταίρου με μειοψηφική συμμετοχή και δικαίωμα διαχείρισης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κυβέρνηση του μνημονίου αποκάλυψε επιτέλους τις πραγματικές προθέσεις απέναντι στον όμιλο ΕΛΤΑ. Αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις απέναντι στις Ταχυμεταφορές.
Μετά από μήνες οργανωμένης απαξίωσης της εταιρείας, δρομολογεί πλέον επισήμως την πώληση των Ταχυμεταφορών σε ιδιώτες.
Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι λύση σε φορείς που μπορεί να είναι κερδοφόροι.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες χρονιές η εταιρεία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛ.ΤΑ., που η κυβέρνηση του μνημονίου, θέλει να τις ιδιωτικοποιήσει είχαν κερδοφορία.
Ποιο είναι το όφελος λοιπόν από την πώληση μιας κερδοφόρου εταιρείας!!!! που δεν χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις για να θεμελιώσει μια δεσπόζουσα θέση στην ταχυδρομική αγορά;
Αυτή η επιλογή είναι κόντρα σε κάθε οικονομική λογική.
Είμαστε αντίθετοι στη λογική που επιβάλλει την πώληση των Ταχυμεταφορών με κάθε τίμημα.
Σε οποιονδήποτε αγοραστή.
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η άποψή μας. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκποίησης της εταιρείας είναι καταστροφική για το μέλλον μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Η εταιρεία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. να παραμείνει εξ ολοκλήρου στη μητρική.
Θέλουμε και απαιτούμαι σταθερή τροχιά ανάπτυξης της εταιρείας, που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση του υφιστάμενου δυναμικού της, στην τεχνογνωσία, στο εκτεταμένο δίκτυο της μητρικής εταιρείας, στις δυνατότητες συμμαχιών και συνεργασιών σε κεντρικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:
- Ύπαρξη μόνιμου προσωπικού και αύξηση του υφιστάμενου αριθμού, μέσω προσλήψεων
- Περιορισμός των ενοικιαζομένων
- Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα διέπει το σύνολο της αγοράς
- Εργασιακή ειρήνη με ικανοποιητική συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ, και υπογραφή ξεχωριστών συλλογικών συμβάσεων ή ένταξη στη συλλογική σύμβαση εργασίας της μητρικής εταιρείας.
- Ανάπτυξη δικτύου με καινοτόμες αποφάσεις εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογική εξέλιξη.
Ούτως ώστε να υπάρχει ικανοποίηση και των καταναλωτών, αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλο το προσωπικό. Ένα νέο πρότυπο δηλαδή που θα στηρίζεται στη γνώση, στην πληροφόρηση, στη τεχνογνωσία, στη καινοτομία, στην ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών.
Αυτοί οι άξονες μπορούν όχι μόνο να διασφαλίσουν μια κερδοφόρο εταιρεία στον ευρύτερο τομέα, αλλά και να προσφέρουν σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες βοηθώντας στη ρύθμιση της άναρχης αγοράς των Ταχυμεταφορών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε μια εποχή όπου το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, έχει απαξιωθεί, σε μια εποχή όπου η λαϊκή δυσαρέσκεια αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες, με απαξιωμένο και το συνδικαλιστικό κίνημα, εμείς χωρίς χρώματα και εξαρτήσεις με μοναδικό μας γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητοι και αχρωμάτιστοι μέσα από ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ΖΗΤΑΜΕ την ψήφο σας, για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τις πολιτικές ξεπουλήματος των Ταχυμεταφορών, μειώσεις των μισθών μας, καταργήσει των συλλογικών συμβάσεων με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων.
ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
- ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
- ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΟΤΗΤΑΣ
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
1. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΚΠ/Ε Ν. ΚΟΣΜΟΥ
2. ΜΠΑΡΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΔΡΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3. ΜΠΡΕΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΠ/Ε ΘΕΣ /ΚΗΣ- ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
4. ΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΕΔΡΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5. ΤΣΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΠ/Ε ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΨΗΦΙΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ
ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛ.ΤΑ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:
Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 05/12/2010,
από την ώρα 10:00 έως και 19:00.
Στην ΑΘΗΝΑ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου ( Γ΄Σεπτεμβρίου 11, 6ος όροφος ) και στη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ΚΠ/Ε ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λαγκαδά 199)

4 σχόλια

  1. Βρε βασιλοχουντοδεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!


    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΡΕ ΒΟΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ.....ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ ΖΩΩΟ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ......

    2 Κοινοβουλευτικές θητείες - 5 πραγματικά έτη στην κυβέρνηση!!!!!!

    Παγκόσμιο Ρεκόρ ανικανότητας, φυγομαχίας, ευθυνοφοβίας και αχρηστίας της αχρείας Δεξιάς!!!!

    Ο μπουχέσας, μόνος του δεν τις προκήρυξε τις εκλογές ή κάνω λάθος????

    Είχε ή δεν είχε το Σεπτέμβριο του 2009 ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ????

    Τότε γιατί το έκανε???

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ- ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΤΟΥ, ΕΧΑΣΑΝ "ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ!!!

    ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΛΛΟΥ!!!!

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΥΑΙΝΕΣ- ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ- ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!!


    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΑ (3+5)!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ!!

    ΜΕΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ........
    ΓΑΠ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ____________________________________
    η αλητεία του κουκουλοφόρου ΘΑΝΑΣΗ
    ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ εν δράση όπως τότε...ΤΑ
    ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.γέμισε όλα τα σχόλια πάλι με εμμετό....





    Η λοβοτομή που τους έκανε ο Ανδρέας δεν θεραπεύεται και οδηγεί στην ολική αποβλάκωση.




    ____________________________ΤΕΛΟΣ__

    Aφού είσαι τόσο
    ΚΟΠΑΝΟΣ
    και δεν καταλαβαίνει ότι καταστρέφει το PRESS- ΠΑΣΟΚ BLOKS
    ΣΟΥ ΛΕΩ και ευχαριστώ που το παρασέρνει στα έγκατα του ΒΟΘΡΟΥ όπου ζεις ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ λιγδασμίενε
    απο τα ΣΚΑΤΑ και τα ΚΑΤΟΥΡΑ,
    των χεστρών της Ιπποκράτους Πασοκ.
    ----------------------------------
    γελοίε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση