GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δώρα από τον Στρος Καν περιμένουν οι τραπεζίτες...

Από το http://www.banksnews.gr/ Ως ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος, θεωρούν...

Από το http://www.banksnews.gr/
Ως ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος, θεωρούν οι Έλληνες τραπεζίτες την επικείμενη επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα, την Δευτέρα και την Τρίτη, προσβλέποντας σε σημαντικά «δώρα» από τον Γάλλο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τα οποία θα επωφεληθεί το τραπεζικό σύστημα.
Είναι κοινό μυστικό, ότι ο Στρος Καν, μαζί με το συμπατριώτη του πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, αποτελούν τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ. Άλλωστε, ο...
 επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη διεθνή συζήτηση για την επιμήκυνση του δανείου, η οποία θα πρέπει να έχει κλείσει το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο, ώστε να αποσυνδεθεί οριστικά η ωρολογιακή βόμβα της ελληνικής χρεοκοπίας το 2014-2015, όταν η χώρα επρόκειτο, βάσει του αρχικού μνημονίου, να έλθει αντιμέτωπη με εξαιρετικά υψηλά ποσά χρεολυσίων.
Όμως, για τις ελληνικές τράπεζες υπάρχει στον ορίζοντα άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, που θεωρούν ότι πρέπει να αρχίσει να συζητείται έγκαιρα με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση με τη σύμφωνη γνώμη και της Γερμανίας, πριν αρχίσουν να εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια:
- Η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Γερμανίας, αφήνει για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους χωρών της Ευρωζώνης, έστω και αν προβλέπεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά, χωρίς τους αυτοματισμούς που ζητούσε η Άνγκελα Μέρκελ.
- Οι γερμανικές πρωτοβουλίες, εκτιμούν οι τραπεζίτες, οριστικά χωρίζουν τις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες και, εκ των πραγμάτων, τα ελληνικά ομόλογα τοποθετούνται στη δεύτερη και μάλιστα σε θέση ουραγού. Αυτό δημιουργεί της προϋποθέσεις για μόνιμα υψηλό κόστος χρηματοδότησης του Δημοσίου και, πιθανότατα, εκτροχιάζει κάθε σχέδιο επαναφοράς της χώρας στην αγορά ομολόγων από το 2012, όπως προβλέπει το μνημόνιο, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με τη συμφωνία επιμήκυνσης του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ.
- Έτσι, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ πριν από το 2014-2015 σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει ομαλά τις υποχρεώσεις της από τις αγορές, αφού θα έχει απαγορευτικά υψηλό χρέος, ακόμη και αν έχει εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα του μνημονίου, ενώ θα επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη της αναδιάρθρωσης του χρέους, που θα αποθαρρύνει την επάνοδο επενδυτών στα ομόλογα. «Η χώρα θα παραμείνει σε αποκλεισμό από τις αγορές και πρέπει να βρεθεί μια λύση πριν από το 2012», εκτιμά τραπεζικό στέλεχος.
Αυτή τη λύση περιμένουν οι τραπεζίτες από τον Ντομινίκ Στρος Καν: όπως λένε, θα πρέπει από τώρα να αρχίσει η επεξεργασία μιας συμφωνίας για ένα πρόσθετο δάνειο από την Ευρώπη και το Ταμείο προς την Ελλάδα, με το οποίο θα εξασφαλίσει η χώρα χρηματοδότηση ακόμη και αν παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές το 2012. Οι εκπρόσωποι της τρόικας από το ΔΝΤ και την Κομισιόν σε τελευταίες δηλώσεις τους δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο χορήγησης αυτού του πρόσθετου δανείου, αλλά στην τραπεζική αγορά εκτιμούν ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά θα πρέπει άμεσα να «ζεσταίνεται» η διαπραγμάτευση για αυτή τη χρηματοδότηση, ώστε να αποφευχθούν νέες περιπέτειες με λεπτές διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής.
«Αν φθάσουμε στο τέλος του 2011, με το spread να παραμένει πάνω από τις 700 μονάδες και τη χώρα υποχρεωμένη μέσα στο 2012 να βγει στις αγορές για να διαθέσει ομόλογα, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η χώρα θα περάσει πάλι μια περιπέτεια, που θα θέσει σε πρωτοφανή δοκιμασία και την αντοχή του τραπεζικού συστήματος», τονίζει έμπειρο τραπεζικό στέλεχος. Από αυτή την άποψη, η επίσκεψη Στρος Καν στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., θεωρείται ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να προσφέρει ο επικεφαλής του ΔΝΤ ένα σημαντικό «δώρο» στην κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα: να αρχίσει η μορφοποίηση μιας συμφωνίας, που θα εξασφαλίσει έγκαιρα ότι η χώρα δεν θα βρεθεί στο έλεος των αγορών το 2012.

13 σχόλια

  1. Μιά και ο λόγος περι ΤΣΟΓΛΑΝΩΝ
    που είναι και το λένε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ...
    χοίροι στύλ Παπανδρέου.....

    Είχε προηγηθεί επί Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πτώχευση νομίζω, το εξής αμίμητο:

    Ένας χωροφύλακας ήλθε σε αντιπαράθεση με έναν υπάλληλο της Αγγλικής Πρεσβείας και τον χαστουκισε.
    «Δεν περνάς σου λέω ουρέ ζαγάρ’ !..»

    Ο θιγείς πηγε στην πρεσβεία και ο πρέσβυς απαιτησε δημοσια αποκατάσταση στην Πλατεια Συνταγματος !

    Πήγε ένα τάγμα της χωροφυλακής , απέδωσε τιμές στον θιγέντα και το λοιπό προσωπικό της αγγλικής πρεσβείας, εκφωνήθηκαν δεκάρικοι υποτέλειας από έλληνες αξιωματούχους και έτσι απεκατεστάθη η τρωθείσα τιμή του «ευγενούς».

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ......


    Δεν είναι εκλεγμενος πλεον.
    Κατελυσε το συνταγμα, εκανε πραξικοπημα, ειναι κατοχικος πρωθυπουργευων.

    Και εγω και ο καθενας μας, κανοντας οτι λεει το συνταγμα, ΠΡΕΠΕΙ να διαφυλαξουμε την Δημοκρατια και την ΕΕΥΘΕΡΙΑ της πατριδας.
    Αρα θα κανουμε οτι περναει απ' το χερι μας για να οδηγηθει ο προδοτης στο Γουδι.

    Εχεις αντιρρηση ;__________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά και ο λόγος περι ΤΣΟΓΛΑΝΩΝ
    που είναι και το λένε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ...
    χοίροι στύλ Παπανδρέου.....

    Δεν είναι εκλεγμενος πλεον.
    Κατελυσε το συνταγμα, εκανε πραξικοπημα, ειναι κατοχικος πρωθυπουργευων.
    Και εγω και ο καθενας μας, κανοντας οτι λεει το συνταγμα, ΠΡΕΠΕΙ να διαφυλαξουμε την Δημοκρατια και την ΕΕΥΘΕΡΙΑ της πατριδας.
    Αρα θα κανουμε οτι περναει απ' το χερι μας για να οδηγηθει ο προδοτης στο Γουδι.

    Εχεις αντιρρηση ;__________________

    ΚΑΙ.......δεν είναι βρισιά αυτά που λέμε για το ΠΑΣΟΚ και τον ανάπηρο στο μυαλό αμέα Γιώργο. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ. ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ. ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ.ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ TOY ΔΝΤ-ΑΜΕΡΙΚΑΝ κλπ.

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ + ΓΙΩΡΓΟΣ
    είναι πλέον, απο μόνες τους βρισιές
    και πολύ αισχρές, απο μόνες τους !

    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ....σου γαμώ το γιούφτικο Χουντικο-ΠρασινοΡουφιανικό σόι σου..
    ΑΛΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
    ___________________________________
    υπόνομε σκατίλας-εμετού- ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ KAIΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨHΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥN ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρέπομαι για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κουστωδία του.
    Η Ελλάδα θα σβήσει δημογραφικά σε 10 χρόνια, αφού κατάργησε όλα τα κίνητρα για τους Πολύτεκνους και τους Τρίτεκνους. Οικογένειες με 1 και 2 παιδιά δεν τα βγάζουν πέρα, ακόμα και με εισοδήματα 50.000 ευρώ, γιατί το κάθε παιδί έχει πολλά έξοδα ( φροντιστήρια, ρούχα, ξένες γλώσσες κλπ ).
    Πόσω μάλλον οικογένειες με 3 παιδιά, με 5 ή 6 ή και 10 !

    Είναι φανερό ότι το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο. Καλά μελετημένο.
    Προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα, ενώ εκείνοι εισπράττουν υψηλότατους μισθούς και επιδόματα και εξεταστικές και εκτός έδρας, πάνω από 150.000 ευρώ ετησίως, χώρια τα άλλα έσοδα από άλλες πηγές ( πχ ενοίκια από ακίνητα ).
    Η ΝΔ αν δεν αντιδράσει δυναμικά για να προστατέψει τους Τρίτεκνους και τους Πολύτεκνους που στέλνει στον Καιάδα η κυβέρνηση δεν θα έχει πολιτικό μέλλον.

    Σήμερα κιόλας… Που είναι οι Τρίτεκνοι και οι Πολύτεκνοι που στήριξαν ΠΑΣΟΚ ; Που είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ ;
    Θα παραμείνουν μέλη στο κόμμα που τους διαλύει ;



    Οι άνθρωποι πλέον είναι ελεεινοί.
    Τιμωρούν όσους κάνουν πολλά παιδιά.
    Τέτοιο μίσος είναι πρωτόγνωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παγίδα που ετοιμάζει o Στρος Καν στην αντιπολίτευση.

    Κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα καθώς οι πληροφορίες μας (και δύσκολα πέφτουμε έξω) μιλάνε για… γιαλατζί δωράκι στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Ντ. Στρος Καν έρχεται στην Ελλάδα για να ανοίξει ξεκάθαρα το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα. Μαζί μ’ αυτό θα ζητήσει, όπως λέγεται, και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας. Βλέποντας κι ο ίδιος ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει με τίποτε μπροστά θα καταθέσει προτάσεις ώστε να γίνουν κάποιες κινήσεις και να βγει η χώρα από την ύφεση. Στόχος η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

    Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και να την παγιδεύσει εμφανίζοντας όλα τα προηγούμενα σε ένα δελεαστικό πακέτο «τροποποίησης του Μνημονίου».

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αφού οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας επέκριναν (γεγονός πρωτοφανές) τις τελευταίες ημέρες με συνεντεύξεις τους σε ελληνικά ΜΜΕ την στάση που κρατά απέναντι στο Μνημόνιο ο Αντώνης Σαμαράς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σήμερα σε κυριακάτικες εφημερίδες εμφανίζονται «πληροφορίες» που φέρουν τον Α. Σαμαρά να συναινεί με τροποποίηση του Μνημονίου «υπό προϋποθέσεις» (!!!).

    “Στενός συνεργάτης” του προέδρου της Ν.Δ εμφανίζεται μάλιστα στην “Καθημερινή” να δηλώνει ότι «θα σηκώσουμε το βάρος της συναίνεσης, μόνο αν η κυβέρνηση δείξει αποφασισμένη να πάρει πρωτοβουλίες που σε τρεις – τέσσερις μήνες η αλλαγή του κλίματος θα είναι ορατή και μετρήσιμη στην αγορά» (!!!). Προφανώς ο συγκεκριμένος “συνεργάτης” του προέδρου της ΝΔ (αν δεχθούμε φυσικά και ότι υπάρχει και ότι είναι και “στενός”) πιστεύει ότι έχει να κάνει με έναν ειλικρινή πρωθυπουργό που δεν πιάστηκε ποτέ να λέει την μια μέρα το ένα και την άλλη το αντίθετο και είναι ειλικρινέστατος.

    Ενδεχομένως μάλιστα ο συγκεκριμένος “συνεργάτης” να ανήκει σε άλλο κόμμα από εκείνο
    του οποίου ο εκπρόσωπος καταδίκαζε προχθες τον πρωθυπουργό με την δήλωση: “Η διγλωσσία του κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο” (Π. Παναγιωτόπουλος). Ή να μην έχει καταλάβει, απλώς, ούτε σε ποιό κόμμα, ούτε σε ποιά χώρα βρίσκεται

    Κατά τα άλλα, κύκλοι στην Κομισιόν υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι και η Γερμανία εμφανίζονται αντίθετοι με την πολιτική του ΔΝΤ και του Στρος Καν για επιμήκυνση αλλά τα πάντα θα παιχτούν στους όρους με τους οποίους θα αυξηθεί η διάρκεια αποπληρωμής, αλλά και ένα πιθανό νέο δάνειο.

    Βέβαια, η επιλογή του επικεφαλής του ΔΝΤ να ανοίξει στην Αθήνα θέμα ανάπτυξης της χώρας έχει δύο στόχους:

    Ο πρώτος είναι να εμφανιστεί η Τρόικα ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα δανεικά αλλά κι ότι θέλει να αναπτυχθεί η χώρα. Αυτό βολεύει και την κυβέρνηση και σ’ αυτό το σημείο υπάρχει σίγουρα deal κάτω από το τραπέζι. Θα βγουν Τρίτη και Τετάρτη οι Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης, Παμπούκης και λοιποί και θα πανηγυρίζουν γιατί το ΔΝΤ θα έχει ανοίξει ένα τέτοιο θέμα.

    Ο δεύτερος στόχος είναι το αντάλλαγμα που θα ζητήσει ο Στρος Καν, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μείωση του εργατικού κόστους. Βλέποντας την κυβέρνηση βασιλικότερη του βασιλέως θα ζητήσει να μειωθούν οι μισθοί, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

    Υπάρχει τέλος και ο… μύχιος πόθος που δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα της χώρας. Το κόλπο γνωστό: απαξιώνουμε όσο μπορούμε μια χώρα, τη ρίχνουμε στο βούρκο αλλά στο τέλος της σώζουμε αφού της αρπάξουμε ότι πολύτιμο της έμεινε, τα ασημικά.

    Πετρέλαια στο Αιγαίο, ενέργεια παντού, ακίνητα – φιλέτα, ΔΕΚΟ κερδοφόρες που θα περάσουν σε
    χέρια ιδιωτών, οδικά έργα στους νταβατζήδες, εθνικά θέματα ορθάνοιχτα που θα οδηγηθούν σε οδυνηρές συμφωνίες κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
    ΔΙΟΤΙ
    ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
    ΕΙΝΑΙ 1.440.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
    ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ;;;;;;;;
    ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ , ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ . ( ΗΛΕΚΡΙΚΟΣ , ΜΕΤΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΤΡΟΛΕΙ , ΤΡΑΜ . ) KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ .
    Για το κατάντημα των μέσων μαζικής μεταφοράς , ( ηλεκτρικός μετρό , λεωφορεία ,τρόλεϊ , τραμ . ) την μεγαλύτερη εύθηνη την έχουν οι συνδικαλιστές τους και οι εργαζόμενοι που μαζί με τις δοτές άχρηστες και ανίκανες διοικήσεις τους δεν προτείνουν σωστά μέτρα για αύξηση των εσόδων των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ,κοιτάζουν μόνο να αναθέτουν την φύλαξη των σταθμών σε εταιρείες σεκιούριτι με ανίκανο προσωπικό που μόνο για σεκιούριτι δεν κάνουν ,ο ΗΣΑΠ να αναθέτει σε απατεώνες εργολάβους την αλλαγή των γραμμών που για δουλεία ενός έτους το πολύ αυτές την κάνουν σε πέντε και βαλε χρόνια για να τα οικονομάνε ( ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ κάποτε που είχε τον ΗΣΑΠ το πρωί δούλευαν κανονικά τα τραίνα και το βράδυ αλλάζανε τις γραμμές χωρίς να ταλαιπωρείτε ο κόσμος ) , να περνούν μεγάλους μισθούς με τις υπερορίες και τα επιδόματα .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ , ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 120.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ
    ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ .
    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ :
    Να καταργήσουν την εταιρία σεκιούριτι η να φέρουν άλλη ,αλλά με ικανότερο προσωπικό ειδικευμένο στη φύλαξη .
    Ο ΗΣΑΠ να ανακαλέσει την σύμβαση με τον εργολάβο που κάνει τα έργα για τις γραμμές και να ελέγξει από την αρχή τις συμφωνίες γιατί το έργο είναι υπερτιμημένο .
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΚΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
    (Το προσωπικό θα βρεθεί από τις μετατάξεις του δημοσίου και ΔΕΚΟ )
    ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ . KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .
    ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .
    ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ .
    ΙΚΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ..Ν.Τ. ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ( ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙ )ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙΑ , ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .
    ΜΙΣΘΟΙ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ .ΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΤΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;;
    Η Ελλάδα παρουσιάζει αυτά τα τεράστια ελλείμματα που φτάσαμε κοντά στην χρεοκοπία και με μισθούς και συντάξεις που έρχονται όπου νάνε μετά τις εκλογές που θα γίνουν από 300 – 900 ευρώ , από την στιγμή που πλάκωσαν ανεξέλεγκτα βάση σχεδίου οι λαθρομετανάστες – μετανάστες τώρα αυτή την στιγμή είναι 6.000.000 και μέχρι το 2020 θα γίνουν 20.000..000 οι λαθρομετανάστες – μετανάστες , γι αυτό θα κάνουν το τζαμί και που ψηφίσαν το κόστος κατασκευής τα κόμματα προ ημερών την χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ελλάδος 15.000.000 ευρώ και ακολουθούν και αλλά τζαμιά για να καλυφτούν οι ανάγκες των μουσουλμάνων για προσευχές που θα τα πληρώσουν όλα οι Έλληνες . Ο λαθρομετανάστης .μετανάστης εχει ανάγκη από νοσοκομεία , φάρμακα , ιατρό , σύνταξη χρήματα για εδώ και άλλα να στέλνει στις πατρίδες τους μεταφορές για κινείτε , έξοδα για προστασία από αυτούς ,διαφεύγοντα κέρδη από φόρους , παραεμπόριο και πάρα πολλά άλλα . ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΧΕΥΟΥΜΕ ΜΥΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
    ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ :
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ,
    ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΟΗΕ , ΤΟ ΝΑΤΟ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,
    ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ .
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ , ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΟΝΑΤΟ , ΤΟΝ ΟΗΕ ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ , ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΚΟ .

    Το ΠΑΣΟΚ έφήβρε την λέξη ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ για να μην μιλήσει ο Έλληνας , και να λέει το ΠΑΣΟΚ μέσω των καναλιών του και
    μεγαλοδημοσιωγράφων του , Α είσαι κατά των ξένων είσαι ρατσιστής και πας στην γωνιά και σε απομονώνουν και είσαι δακτηλοδεικτούμενος .
    Αυτό είναι το κόλπο για να μην μιλάει ο Έλληνας και οι άλλοι να κάνουν την δουλεία τους χωρίς εμπόδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!

    (Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την “3η δοση” , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)

    Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι “τροικανοί” και να τους
    διαολοστειλουμε!!!!!

    Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΑΝΕ!!!!!
    Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους…!!!!!!!!!

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!

    (Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την “3η δοση” , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)

    Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι “τροικανοί” και να τους
    διαολοστειλουμε!!!!!

    Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΑΝΕ!!!!!
    Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους…!!!!!!!!!

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" "ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

    Αυτός θα έπρεπε να είναι τίτλος του δημοσιεύματος σας. Άλλωστε όπως διάβασα στις εφημερίδες "θα εξηγήσει το μνημόνιο"!!!!???? στους βουλευτές.

    Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ποιός είναι ο αργηγός της Ελλάδας. Η κατοχική κυβέρνηση κάνει στην "άκρη" για να μιλήσει ο πραγματικός αρχηγός της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΟΥ Ο ΦΥΡΕΡ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΦΟΡΑΩ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ
    ΜΕ ΤΥΠΩΣΗ ΠΙΣΩ

    "
    HELLAS NOT FOR SALE
    I M F
    G O H O M E "

    ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00

    - Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)
    - Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
    - Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
    - Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
    - Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Ο Αλεξης ζει!!

    Ολοι στην ειρηνικη πορεια μνημης στις 6 Δεκεμβρη ειπε ο δρ Κουτσουkος στην Μηλιωνη σήμερα!

    Πρσοχή στις προβοκάτσιες του παρακράτους της δεξιάς!!

    Ας μην ξεχναμε οτι τον Δεκεμβρη του 2008 από τις 10 Δεκέμβρη 2008 και μετά οι μυστικες υπηρεσιες της δεξιάς βασει σχεδίου ( Σαρκοζι αλλα Γκρεκ) Ξενοκρατης 2 εκαψαν την Αθηνα για να εκφοβισουν την γενικευση των κινητοποιησεων!!


    Τιμούμε και τους Νεκρους της Μαρφιν
    που σκοτωσε σκοπιμα το παρακρατος της δεξιας και βασει σχεδιου οι κατωθι:

    α. οι μυστικες υπηρεσίες της δεξιας που θέλαν να αποτρέψουν μια γενίκευση των κινητοποιήσεων, οπως εκανε ανάλογα ο Σαρκοζι

    β. οι υπευθυνοι της τραπεζας Μαρφιν που δεν ειχαν ουτε αδεια, ουτε πυρασφαλεια ουτε αλεξισφαιρα τζαμια ουτε κανονικη αδεια λειτουργια για το ερηπομενο παλαιοκλασσικο, ουτε λειτουργουσε η πορτα εξοδου ουτε τους αφησαν να βγουν...

    γ. στο σχεδιο συμμετειχαν τμηματα της πουροσβεστικης της δεξιας που ολιγωρησε και δεν αντεδρασε σωστα και αστυνομιας του Πολυδωρα...που ακομα παραμενει ανεπαφη!!!

    "Τιμη και Δοξα" στον Αλεξη το συμβολο της νεολαιας του 21ου αιώνα στην Ελλαδα και Ευρώπη!!

    Ολοι να προσκυνησουμε στην μνημη του Αλέξη!! Ας μην ξεχναμε οτι από τον Αλέξη και μετα έπεσε η δεξιά!!

    Σωτήρης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπου βλέπετε πασόκο, επί ψώλου το διπλοκάποτο και γαμίστε του τη μάνα



    Χτύπησες στόχο,παρατηρήστε τίς γνήσια πασοκίτηκες φάτσες τών
    συνδικαλιστών !!!

    Εχουν κάτι τό πασοκικό πάνω τους,κάτι σαν πράσινες ΚΑΜΠΙΕΣ

    ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    - Μου φαίνεται ότι αν δεν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, δεν θα δει άσπρη μέρα η ελληνική κοινωνία.

    Απάντηση

    To πασοκ δεν ειναι κομμα για να διαλυθει. Ειναι τροπος ζωης.
    Κι αυτο δεν αλλάζει ευκολα.
    Θέλει ξύλο πολύυυυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση