GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θηλάζεις, τα σπάζεις κι αγιάζεις...

Του Γιάννη Λάζαρη http://www.freeinquiry.gr/ Ο Άγιος Νικόλαος και ο Μεσαίωνας στο Ναυτικό και τη ρωμαίικη κοινωνία Ποιός ήταν τόσο ενάρε...

Του Γιάννη Λάζαρη
http://www.freeinquiry.gr/
Ο Άγιος Νικόλαος και ο Μεσαίωνας στο Ναυτικό και τη ρωμαίικη κοινωνία
Ποιός ήταν τόσο ενάρετος, ώστε όταν ήταν βρέφος δεν θήλαζε Τετάρτη και Παρασκευή, παρά μόνο μετά τη δύση τού ήλιου, όταν ενηλικιώθηκε άγιασε γκρεμίζοντας αρχαίους ελληνικούς ναούς, ενώ έπιανε και κουβέντα με τα δαιμόνια, που έβγαιναν από αυτούς;
Ας προστρέξουμε στο Μέγα Συναξαριστή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας (τόμ. ΙΒ΄, Δεκεμβρίου ς΄, σελ. 207-229):
Ο καλός ο άγιος, από...
 βρέφος φαίνεται...

Βγήκαν οι δαίμονες από το ναό τής Αρτέμιδος, που γκρέμισε ο άγιος και τού κλαιγόντουσαν. Τι άλλο θ΄ ακούσουμε;
Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο, τον οποίο η Ρωμιοσύνη έχει ανακηρύξει προστάτη τού Ναυτικού της. «Χαίρε, ο εκτεφρώσας τούς βωμούς των ειδώλων» θα ψάλλει σήμερα ο ιερέας παρουσία σύσσωμης τής πολιτικο-στρατιωτικο-θρησκευτικής ηγεσίας τής Ρωμιοσύνης κατά τον επίσημο εορτασμό τού Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Βωμοί των ειδώλων, ήταν ο ναός τής Αρτέμιδος και άλλα αρχαία ελληνικά οικοδομήματα, τα οποία γκρέμισε ο υπ΄ όψη άγιος. Η Ρωμιοσύνη γιορτάζει το γκρέμισμα αυτό και ψάλλει το «χαίρε» για τον καταστροφέα, Νικόλαο. Επί πλέον όμως, έχει και το θράσος, μέσα στη σχιζοφρένειά της, να απαιτεί τα μάρμαρα ενός άλλου ναού -όσων τουλάχιστον διέφυγαν μέχρι στιγμής τής μανίας της- τού Παρθενώνα. (Βλ. Τής πλάκας).
Δείτε στη Θαμμένη Ελλάδα (σελ. 167, βιβλίο, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ), μιά χαρακτηριστική αγιογραφία από τη μονή Εσφιγμένου τού Αγίου Όρους, στην οποία εικονίζεται ο άγιος Νικόλαος και άλλοι χριστιανοί, ενώ καταστρέφουν διάφορα ελληνικά γλυπτικά καλλιτεχνήματα. Στο επάνω μέρος τής αγιογραφίας αναγράφεται ανορθόγραφα: «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΗΝΤΡΙΒΗ ΤΑ ΙΔΟΛΑ».
Σε ένα παληότερο σχόλιό μας, στο Τα σπάζεις κι αγιάζεις μπορείτε επίσης να δείτε τον Άγιο Νικόλαο σε πλήρη δράση να γκρεμίζει το ναό τής Αρτέμιδος από το εικονογραφημένο χριστιανικό περιοδικό για παιδιά των εκδόσεων «Λυδία».
Το βίντεο παίζεται αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση και διαφημίζει τον επίσημο εορτασμό τού Αγίου Νικολάου. Όταν βλέπετε κρατικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, στον Τύπο ή στο ραδιόφωνο (π.χ., για νοσοκομεία, για το τζόκερ, το λόττο κ.λπ.), αυτό σημαίνει πάντοτε, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά τα Μ.Μ.Ε..
Παρ΄ όλο που σήμερα διανύουμε εποχή λιτότητας και μεγάλων περικοπών, η κυβέρνηση τής Ρωμιοσύνης μοιράζει αφειδώς χρήματα στα κανάλια για τη χειραγώγηση τής κοινής γνώμης με την αρωγή αυτή τη φορά, τού προστάτη τού Ναυτικού της, Αγίου Νικολάου.
Αμήν...

15 σχόλια

  1. τωρα που υπαρχει ελευθερη κυκλοφορια γνωσης και οχι μεσαιωνας, δυστυχως δεν ειναι κ το καλυτερο για την εκκλησια

    αν δεν εξελληνιστει η ορθοδοξη εκκλησια δεν εχει μελλον στην ελλαδα, ας ψαξει αλλη χωρα να παει να "διαλυσει τα ειδωλα"

    αλλιως θα καταντησει μια γελιογραφια στη συγχρονη ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε, ο εκτεφρώσας τούς βωμούς των ειδώλων

    Εκπληκτικές οι αποκαλύψεις του κ. Λάζαρη για τον Άγιο Νικόλαο που ομολογουμένως αγνοούσα και πολύ πιθανόν να αγνοούν και πολλοί άλλοι συν-Έλληνες κατά τα άλλα … ελληνορθόδοξοι.

    Η Χριστιανική Θρησκεία κομίζει αναμφιβόλως σημαντικά και αξιοπρόσεκτα μηνύματα πέρα κι έξω από τις πολυποίκιλες εκτροπές πλήθους ρασοφόρων. Ωστόσο δεν χωρεί αμφιβολία ότι στα καθ’ ημάς και για το σύνολο του Μεγάλου Ελληνικού Πολιτισμού ο Χριστιανισμός ήρθε σε σφοδρή αντίθεση με τον Ελληνικό Πολιτισμό που έφθασε στο σημείο να καταστρέφει αξεπέραστα μνημεία και έργα μοναδικά, τιμή και καμάρι για τον Ελληνισμό. Προϊόν εμπάθειας και ακραίου θρησκευτικού φανατισμού που αδικεί την ελληνική κουλτούρα. Κοντολογίς θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο Ελληνισμός με τον Χριστιανισμό, έχουν τόση σχέση, όση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο. Παρά ταύτα οι τακτικισμοί και οι σκόπιμες πρακτικές κάνουν μονίμως και σταθερά λόγο για τον «Ελληνο-Χριστιανικό» πολιτισμό και ιδεώδες.

    Κομμάτι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε δεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!


    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου, είσαι μαλάκας !!
    Πληρωμένος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι τα ίδια οι χρηματοδοτούμενοι από τις μασονικές στοές Νεοπαγανιστές -δωδεκαθειστές.

    Απίστευτη η προπαγάνδα τους και η προσπάθεια τους να αλώσουν την Ελλάδα, με νεοεποχίτικες ιδέες.
    Και , δυστυχώς, όσοι είναι πέριξ δεν γνωρίζουν τα συγκοινωνούντα δοχεία των νεοεποχίτικων οργανώνσεων.
    Αστειτότητες τα περί ειδώλων.
    Τα είδωλα ήταν ψεύτικοι θεοί και καλά έκαναν οι Χριστιανοί και τα πέταξαν. Όποιος αρνείται τον Χριστό και δέχεται ψευτοθεούς, αργά ή γρήγορα, θα δει κάθε υφή της ζωής του να διαλύεται, και θα δυστυχεί παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι οι παγανιστές ψάχνουν να πουλήσουν κάνα βιβλίο για εξωγήινους και ΝΕΦΕΛΙΜ.
    Ούτε αρχαία ελληνικά δεν ξέρουν, αφού συγχέουν τον όρο "έλληνα" με τη σημερινή του έννοια, με τον όρο στα ρωμαϊκά χρόνια, που είχε θρησκευτική και όχι εθνική σημασία.
    Οι Χριστιανοί δεν στρέφονται εναντίον των " Ελλήνων" ως έθνους, αλλά των "ελλήνων" = πολυθεϊστών.
    Εξάλλου οι περισσότεροι Έλληνες είχαν γίνει Χριστιανοί, άρα δεν στρέφονταν κατά του εαυτού τους.
    Ο πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με μπουρδολογίες αυτού του τύπου , έχει περάσει προ καιρού. Και ένας, ένας όσοι τον κύρηξαν, από τους κύκλους τους δωδεκαθεϊστών, εξαφανίζονται και γελοιοποιούνται και έχουν πέσει στην αφάνεια, και δεν έχουν πωλήσεις τα περιοδικά και τα βιβλία τους, με τα οποία κάποιοι πλούτισαν πουλώντας αρχαιολατρία και ΕΛ και ΝΕΦΕΛΕΙΜ.
    Η Νέα τάξη έχει πολλά ποδάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπετε πόσο ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ είναι ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ. Βλέπετε πόσο ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσα παίρνεις φίλε μου για να γράφεις τέτοια ;Πήγα και στο site σου, Οκ, εκτός του ότι είσαι έμισθος, είσαι και μαλάκας του κερατα ! Πρόβλημα εσωτερικό, εκτός της αρπαχτής, καλός συνδιασμός !
    Κάνεις ..ιδεολογία την ..αθεία, είναι σαν να μετράς την πούτσα συο πρίν γαμήσεις, κι αν δεν σου βγαίνει
    12,765 εκ. δεν πηδάς και το ..φιλοσοφείς.
    Αντε πηδήξου λοιπόν, ώστε να μην βλέπεις πόσα εκ. έχει η πούτσα που σού χώνεται και να μην έχεις αναστολές !!!!
    Είσαι φαιδρός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσα παίρνεις φίλε μου για να γράφεις τέτοια ;Πήγα και στο site σου, Οκ, εκτός του ότι είσαι έμισθος, είσαι και μαλάκας του κερατα ! Πρόβλημα εσωτερικό, εκτός της αρπαχτής, καλός συνδιασμός !
    Κάνεις ..ιδεολογία την ..αθεία, είναι σαν να μετράς την πούτσα συο πρίν γαμήσεις, κι αν δεν σου βγαίνει
    12,765 εκ. δεν πηδάς και το ..φιλοσοφείς.
    Αντε πηδήξου λοιπόν, ώστε να μην βλέπεις πόσα εκ. έχει η πούτσα που σού χώνεται και να μην έχεις αναστολές !!!!
    Είσαι φαιδρός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου ρε παπαροθανασιου
    λοιπον τα εχει διαστρεβλωσει τα στοιχεια η eurostat για το ελλειμμα του 2009 που το εβγαλε 15,4% οταν εσεις προβλεπατε 6%?
    Η μηπως φταινε οι τρεις τελευταιοι μηνες του ΠΑΣΟΚ?
    Οπως και για το ελλειμμα ολου του 2004 εφταιγαν οι δυο πρωτοι μηνες του ΠΑΣΟΚ
    Για πες να γελασουμε λιγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας έχουν πρήξει τα συκώτια οι νεοπαγανιστές και οι άθεοι.
    Δηλαδή,
    ο Δίας που πηδούσε κάθε θηλυκό ή αρσενικό που κυκλοφορούσε, ο Άρης που προκαλούσε πολέμους, οι Αρχαίοι Έλληνες που στις εμφύλιες συγκρούσεις τους κατέστρεφαν τα ιερά των αντιπάλων, τι ήταν ; Αυτοί είχαν και την ίδια θρησκεία και δεν σέβονταν ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια των αντιπάλων ελληνικών πόλεων. Δεν μας λένε και πως ήρθαν αυτοί από την αρχαία Ελλάδα. Με παρθενογέννηση ή είναι εξωγήινοι ; Γιατί μέχρι και τον 19ο αιώνα παντού υπήρχαν στην Ελλάδα και την Οθ. Αυτοκρατορία ΡΩΜΙΟΙ, ελληνικής καταγωγής ορθόδοξοι χριστιανοί.
    Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας επέλεξαν την ελληνική φιλοσοφία, απαλλαγμένη από τις θρησκευτικές δεισιδαιμονίες της αρχαίας θρησκείας ( διάφορες απόψεις περί πεπρωμένου, προύπαρξης ψυχής, μετεμψύχωσης, πολλών ανθρωπόμορφων θεών ) και την έκαναν βάση του Χριστιανισμού που απλώθηκε σε όλο το κόσμο. Όσοι μιλάνε για πόλεμο του Χριστιανισμού και Ελληνισμού είναι στοιχειωδώς αγράμματοι και ανιστόρητοι, φανατικοί ρατσιστές και πολέμιοι του Χριστού και της Εκκλησίας.

    Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, μιλάνε για εξωγήινους Έλληνες και ότι οι Έλληνες ανακάλυψαν τα πάντα, ενώ οι άλλοι πολιτισμοί δεν είναι τίποτα. Φυσικά έχουν γίνει πάμπλουτοι, πουλώντας άχρηστα βιβλία σε χαμηλές τιμές, τα οποία δεν έχουν καμία αξία... Είναι της μόδας. Κάνουν όσα έκαναν τα αθειστικά καθεστώτα της Ρωσίας και Αλβανίας, αλλά με άλλη τακτική, προσαρμοσμένη στη τακτική της Θεοσοφίας, των μασονικών στοών και άλλων νεοεποχίτικων κινημάτων. Αποτελούν τον δούρειο ίππο της εβραιομασονίας με τον μανδύα των "ελληνολατρών". Εκατοντάδες άνθρωποι τους έχουν εγκαταλείψει και οι γραφικές συνάξεις τους, οι μεταξύ τους ύβρεις είναι αφάνταστες. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι πουλούν ένα προϊόν που διαλύει τον Ελληνισμό και τον υπονομεύει.
    Τα ψέματά τους τα αποκαλύπτει μια ιστοσελίδα
    www.apologitis.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε μαλάκα, το μουνί της μάνας σου !!!
    Ε, μαλάκα ! Αυτά θα τα έγραφες για τον Μωάμεθ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλες ηλιθιότητες δεν έχει να μας πει ο συγγραφέας του άρθρου; Μας έχουν πρήξει με τα περι καταστροφής των αρχαίων ναών από τους Χριστιανούς και άλλα παρόμοια.
    Αν δεν ήταν η εκκλησία στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας, ο κος αυτός σήμερα θα ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, οι δε γυναίκες συγγενείς του θα κυκλοφορούσαν με μπούρκα. Και φυσικά, για ύπαρξη αρχαίων κειμένων ούτε λόγος.
    Και κάτι τελευταίο, αν ποτέ αρρωστήσει ο κος αυτός, ας τρέξει στον Δία και την Ήρα να τον κάνουν καλά.
    Οι Χριστιανοί έχουν Θεό πραγματικό, ζωντανό και πάντα δίπλα τους σε κάθε πρόβλημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σας! Η γνωστή μέθοδος των Νεοπαγανιστών και των έμισθων κονδυλοφόρων! Ενα μόνο θα γράψω! "Κανείς ηθικός δεν απορίπτει τον Θεό, ο ανήθικος όμως, ναι".
    Αμαρτωλοί είμαστε, αλλά δεν είμαστε ειδωλολάτρες να προσκυνούμε σύνεφα, κεραυνούς, δένδρα και πέτρες! Νικολαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κύριος αυτός, αν τα έγραφε αυτά σε ένα μουσουλμανικό κράτος, τώρα θα είχε υποστεί το Οθωμανικό δίκαιο : νααααα ο κώλος του !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση