GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατάσταση στα Ταχυδρομεία...

Από την ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Κυβερνητικών Παραγόντων και των Εκπροσώπων της Τρόικας, έχει γίνει πλέον απόλυτα...

Από την ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ
Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Κυβερνητικών Παραγόντων και των Εκπροσώπων της Τρόικας, έχει γίνει πλέον απόλυτα σαφές, τι εννοούσε η Κυβέρνηση όταν, πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όταν εξηγώντας την πολιτική της απέναντι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, δήλωνε «μέχρι εδώ».
Σαφέστατα και αδιαμφισβήτητα εννοούσε νέες και μάλιστα ευρύτερου φάσματος δραστικές περικοπές μισθών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και απολύσεις.
Επίσης έχει γίνει αντιληπτό από όλους ότι, οι αναποτελεσματικές Διοικήσεις που εδώ και ένα περίπου χρόνο η Κυβέρνηση έχει διορίσει σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, οδηγούν τους προαναφερόμενους φορείς, σε καταστροφική πορεία συρρίκνωσης και απαξίωσης και πιστεύουμε ότι αυτό δεν έγινε τυχαία αν λάβουμε υπόψη τις κατά καιρούς δηλώσεις του Αντιπροέδρου της.
Είχαμε μέχρι σήμερα την πεποίθηση ότι το...
 κορυφαίο λάθος της Κυβέρνησης ήταν πως σχεδίαζε και νομοθετούσε με γνώμονα τις Νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις της Τρόικας. Όμως δια-πιστώνουμε, με πολύ οδυνηρό τρόπο, ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλά με «Νεοφιλελεύθε-ρους Σοσιαλιστές», αλλά με ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση στη Χώρα.
Ειδικά στο Ταχυδρομείο, δεν γνωρίζουν τα προβλήματα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο, εκτός από το να κρύψουν τις αντεργατικές πολιτικές τους, «κάτω από το χαλί».
Ο ΕΛΤΑ (-7,97% πτώση τζίρου σε σχέση με πέρυσι) και οι Ταχυμεταφορές ( ακόμα χειρότερα -16,88 %) παρουσιάζουν φέτος μεγάλη μείωση κύκλου εργασιών και σημαντική μείωση στο μερίδιο αγοράς.
Τα αποτελέσματα χρήσης και των δύο(2) προαναφερόμενων Εταιρειών παρά το γεγονός ότι οι μισθοί μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 22%, βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Ίσως η φετινή χρήση να είναι αρνητική.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του ΕΛΤΑ, η Κυβέρνηση - σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες μας - ετοιμάζεται να «φορτώσει» στον Όμιλο ΕΛΤΑ χίλιους πεντακόσιους (1500) επιπλέον υπαλλήλους, από την πρώην Ολυ-μπιακή (700) και από τον ΟΣΕ (800).
Τόσο εξαιτίας της μεγάλης προϋπηρεσίας των υπό μετάταξη, όσο και λόγω του προβλεπόμενου από Νόμο ειδικού μισθολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους υπαλλήλους της πρώην Ο.Α., το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας τους θα υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
Έχουν ενημερώσει τους υπό μετάταξη συναδέλφους, με τους οποίους είμαστε αλληλέγγυοι, ότι θα μεταταγούν σε ΔΕΚΟ που στο τέλος του 2011 θα παρουσιάζει ελλείμματα πάνω από εκατό (100) εκ. ΕΥΡΩ;
Τι θα κάνουν τότε οι κύριοι της Κυβέρνησης;
Θα ψάχνουν ξανά να βρουν «καταφύγιο» για να «τακτοποιήσουν» τόσο αυτούς, όσο και εμάς τους οκτώμισυ χιλιάδες (8.500) ήδη υπηρετούντες στον Όμιλο Ταχυδρομικούς;
Δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με το μέλλον του ΕΛΤΑ!
Με τον ΟΓΑ τι γίνεται;
Θα μπορέσει ο ΕΛΤΑ να γίνει μέσα σε ένα μήνα Τράπεζα; Ή η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ θα έχει, μόνη αυτή το θλιβερό προνόμιο της δικαίωσης, αφού από την πρώτη στιγμή ( Καλοκαίρι 2010) έλεγε στους «μαθητευόμενους μάγους» της Διοίκησης και όχι μόνο, ότι θα βρεθούν σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποσχέσεών τους απέναντι στην Κοινωνία;
Πως άραγε σκέπτεται η Διοίκηση του ΕΛΤΑ να αναπληρώσει τα έσοδα που έχασε;
Σχεδιάζει κανείς για το μέλλον του Οργανισμού;
Ή είμαστε ευχαριστημένοι που το 2010, παρά τα πρόσθετα έσοδα από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έχοντας και το ΤΑΕ και τον ΟΓΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, που το 2011 φεύγουν, χάσαμε σε κύκλο εργασιών εκατό (100) εκατομμύρια σε σχέση με το 2009 & το 2008;

6 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΕΧΩ όταν γαμάω πασοκσούδες φοράω πάντα καπότα για να μην κάνουν πασοκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥ ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΙΝΗΤΑ Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ,ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ .ΣΚΕΤΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σε όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να ἐξοδεύῃ
    καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;

    Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
    νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
    ταμεῖο δίχως χρήματα
    καὶ δόξης τόσα μνήματα;
    Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
    καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
    κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
    τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;

    Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
    κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
    ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
    ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.

    Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
    ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
    οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
    δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
    συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.

    Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
    σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.

    Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
    σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!

    Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
    πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη…
    αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
    δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
    ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
    Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
    Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
    συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.

    Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
    τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
    Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
    σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.

    Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
    νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
    Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
    στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.

    Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Γιώργος Σουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ.ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ.ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΠΑΡΑΣΥΡΩΜΕΝΑ ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΜΑΝΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΕΠΙΓΟΝΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ,ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.01 σου μοιάζαν για δεξιοί???
    άντε πιες λίγο νερό να συνέλθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πασοκ δεν είναι ιδεολογία,
    είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ για αυτούς
    τους ΑΛΗΤΕΣ.


    Δικιο, απολυτο δικιο.


    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ:
    ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση