GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική παρέμβαση ιεραρχών...

Αν δούμε με προσοχή την «απολογία» των ιεραρχών της εκκλησίας του φυλλαδίου παρέμβασης για τη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας από τη πλ...

Αν δούμε με προσοχή την «απολογία» των ιεραρχών της εκκλησίας του φυλλαδίου παρέμβασης για τη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας από τη πλευρά του επικοινωνιολόγου θα τη βαθμολογούσαμε με άριστα. Επικαλούνται την «αλήθεια» ότι αυτή μόνο σώζει και ένα σωρό καταγγελίες που συνιστούν λίβελο κατά της κυβερνητικής πολιτικής που μόνο οι μετρ της επικοινωνίας θα μπορούσαν να συντάξουν. Αλλά αν δεν ήταν ικανοί για κάτι τέτοιο δε θα είχαν τα πόστα που κληρονόμησαν.
Δεν έχουμε δει όμως αντίστοιχες πράξεις ή παρεμβάσεις επί χούντας-διότι τότε διάβαζαν- και να ορθώνουν το ανάστημα τους για τα δεινά του τόπου μα με καλυμμένη συμμετοχή ευλογούσαν το τότε καθεστώς. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον ζήτησε συγνώμη για την ανάμειξη της...
 χώρας του στην άλωση της δημοκρατίας της Ελλάδας ενώ οι ιεράρχες λούφαξαν και κάποιοι ακόμα διατηρούν τις θέσεις τους. Στην αρχαία Ελλάδα οι ιερείς ασχολούνταν μόνο με τα της θρησκείας και τα των εορτών. Σήμερα έχουν αυτοανακηρυχθεί σε μορφή εξουσίας η οποία δυστυχώς επηρεάζει σφόδρα τις απαίδευτες μάζες.
Τελικά όλα είναι θέμα παιδείας.
Διονύσης Στ.

14 σχόλια

  1. Τελικα αν δουμε το αποτελεσμα των δημοτικων εγλογων στη Θεσσαλονικη και το στραπατσο του Ανθιμου νομιζω οτι υπερεκτιμουμε την επιροη της Εκκλησιας Περα απο κατι γυναικουλες ο κοσμος δεν τρωει Κουτοχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gamimenoi papades den ehete iero ke osio ute dropi sas endiaferi mono i kilia sas....thelete oli kremasma mazi me tus sinergates sas tus pulimenus politikus tus alus koiliodulus ke ipokrites....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτική και θρησκεία;
    Από πότε;
    http://www.youtube.com/watch?v=68OIuFPssxA

    Προς Εφεσίους 6:10-12

    "Τέλος, αδελφοί μου, ενδυναμώνεστε στον Κύριο, και στην κυριαρχική δύναμη της ισχύος του· ντυθείτε την πανοπλία του Θεού, για να μπορέσετε να σταθείτε ενάντια στις μεθοδείες του διαβόλου· επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλ’ ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου του αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια." http://www.jba.gr/gr/Articles/jbaoct98.htm

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΕΔΕΣ.ΚΑΘΙΚΙΑ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΔΕΗ , ΕΡΤ, ΕΥΔΑΠ ,ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ,ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΡΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.ΠΑΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ,ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙΣ.ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ .ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΕΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΨΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΔΟΕ ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΥΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΙΓΑΡΚΟΙΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ,ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΣΑΣ ΚΩΛΥΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ , ΧΑΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ,ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΣΟΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά το καλτσόν Καψαμπέλη μη μου πεις ότι τότε επί χούντας είχες το blog σου και δεν το ξέραμε; Που γνωρίζεις εσύ από χούντα ρε Καψαμπέλη και έχεις το δικαίωμα να μιλάς; άσε τους παπάδες καλά τα λένε η μήπως δεν είναι έτσι, θάρθει και η σειρά τους, Εσύ πώς αισθάνεσαι; είσαι υπό κατοχή ναι ή όχι; iδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα, συγνώμη το πήδηγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ "ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ . ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ"


    Ο ΜΟΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΒΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΣΤΗ, ΣΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥΡΓΑΣ.


    ΕΙΝΑΙ "ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ" ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.


    ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .

    ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΠΑΠΑΔΟΠΤΡΑΓΟΙ".


    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.


    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .

    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πιο πιθανό να αποκτήσουμε τίμιους πολιτικούς ΠΑΡΑ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν οι Ελληνες μορφωθούν στοιχειωδώς - όταν λέμε μόρφωση εννοούμε πρωτίστως να γνωρίσουμε και να ενστερνιστούμε τον τρόπο σκέψης, την φιλοσοφία, τον τρόπο δόμησης του κράτους, τις αξίες, τη συμπεριφορά κλπ των Αρχαίων Ελλήνων, που τόσο πολύ τους επικαλούμαστε αλλά δυστυχώς απέχουμε έτη φωτός απ'αυτούς - τότε θα γίνουμε πραγματικός Λαός , με κοινωνική συνείδηση , θα αποκτήσουμε κράτος και θα επιβάλλουμε χρήστή Διοίκηση.
    Τότε πάρα πολλα θέματα, θα αποκτήσουν την πραγματική τους διάσταστη και θέση στην καθημερινή πρακτική μας και τότε και μόνον τότε θα αποκτήσει πραγματικό νόημα η Θρησκεία που δυστυχώς η πρακτική και συμπεριφορά μεγάλου μέρους της Ιεραρχίας της ελάχιστη ή ουδεμία σχέση έχει με τις βασικές αρχές της διδασκαλίας του Ιησού.
    Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και η περίσσεια τηλεοπτικής παραπαιδείας μας οδήγησαν εδώ που είμαστε και δυστυχώς θα μας πάει και πολύ πιό κάτω.
    Κ.Β. Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγόρι μου μάθε γράμματα και ιστορία πρώτα και μετά χύσε το μελάνι σου στη μούρη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να βοηθησουν το κρατος να πλητωνονται απο τα ταμεια της εκκλησιας ολοι οι παπαδες, να μια καλη πραξη και μετα να κανουν και να γραφουν οσες εξυπναδες τυπου Μακαριστου θελουν. Μετα τα φυλλαδι κατα του Παπανδρεου που μοιραζαν μαζι με τον αντιδωρο τωρα μοιραζουν μανιφεστα, φαινεται ειναι μαεστροι οι δεξιοι του Κυριου σε αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ."
    Αναφέρεται ως ρήσις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ασφαλώς είναι ο καλύτερος διαχωρισμός κράτους από εκκλησίαν!!!!!!
    Αλλά... η θρησκεία είναι εξουσία! Εξουσία που αξιοποιεί το λεγόμενον θρησκευτικό συναίσθημα όσων αισθάνονται την ανάγκη να το έχουν. Ας μην περιμένουμε άλλη συμπεριφορά από τους ταγούς της πίστεως από αυτήν της υπερασπίσεως της εξουσίας τους και των προνομίων τους.(φορολογικά , ναοδομία κ.λ.π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 24 Δεκ 2010 1:24:00 μ.μ.


    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ......


    ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση