GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

WikiLeaksGr...

Από το http://wikileaksgr.blogspot.com/ WikiLeaksGr- Μια νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της διοίκησης παρουσιάζει: Ένα υπόδειγμα για τα ...

Από το http://wikileaksgr.blogspot.com/
WikiLeaksGr- Μια νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της διοίκησης παρουσιάζει:
Ένα υπόδειγμα για τα επίπεδα θράσους και σουρεαλισμού της Ελληνικής γραφειοκρατίας και την έκφρασή τους σε ένα “ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα” σαν το ΤΕΙ-Χαλκίδας
  
Από τον Αριστοτέλη Άφωνο
  
Ζούμε σε ιστορικές εποχές, όπου μετά από αρκετά χρόνια “άνεσης” βιώνουμε μια εξαιρετικά βίαιη ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων στην Ελλάδα και παγκόσμια! Μετά την χαιρέκακη κατεδάφιση του υπαρκτού “σοσιαλισμού” ζούμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους σε όλες τις Δυτικές κοινωνίες αναζητώντας νέα σημεία ευστάθειας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Όλα ξεκίνησαν σαν νομισματικός πόλεμος στα μέσα της περασμένης δεκαετίας με την άνοδο των επιτοκίων, από την Γερμανία, με το σκληρό ευρώ, μετά από μία εκτεταμένη περίοδο παγκόσμιας υπερπροσφοράς του...
 πιστωτικού χρήματος που οδήγησε στην παγκοσμιοποίηση και στις ελπίδες μίας χρυσής νέας εποχής για όλους. Η μικρή άνοδος των επιτοκίων οδήγησε, σαν άλλη πεταλούδα του Lorenz, στην κατάρρευση των στεγαστικών δανείων στις Η.Π.Α και από εκεί και ύστερα είμαστε μάρτυρες του αργού οικονομικού θανάτου της Ευρωζώνης που δεν θα αργήσει να πλήξει και την ίδια την Γερμανία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γνωρίσαμε ότι το πιστωτικό χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν 4 φορές περισσότερο από το πραγματικό, γνωρίσαμε ότι ζούμε πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητές μας με δανεικά και μόνο. Από τον καπιταλισμό του Καλβινισμού, από αυτόν της πρωταρχικής συσσώρευσης της εποχής του Μαρξ, από αυτόν της εποχής του ιμπεριαλισμού, του Λένιν, σαν του ανώτατου σταδίου του καπιταλισμού, περάσαμε σε αυτόν της χρηματοπιστωτικής φούσκας, στο παγκόσμιο “αεροπλανάκι”, σαν το ανώτατο στάδιο του παγκοσμιοποιημένου ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού!
Το ποιές είναι οι νέες ευσταθείς λύσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, αυτό είναι το σημερινό ζητούμενο! Οποιαδήποτε όμως λύση σε αυτό το ταξίδι του καπιταλισμού στον ωκεανό της ιστορίας, στις διαρκές κρίσεις του και ανατροπές του, δεν θα είναι βιώσιμη για πολύ καιρό αν δεν εμπεριέχει βελτιωμένες μεθόδους ελέγχου. Πάντα αυτό εξάλλου ήταν το στοίχημα! Το κράτος από την αρχή του ήταν τέτοιος πόλος ελέγχου του συστήματος μέχρι την σημερινή χρεοκοπία του, οπότε τον απώλεσε. Κάποιοι πρέπει να ελέγχουν τους ελεγκτές! Και αυτό εις το διηνεκές, σε αυτή την σισύφεια ανάπτυξη του καπιταλισμού και των μηχανισμών ελέγχου του. Το συμπέρασμα είναι ότι όσο εμείς οι ίδιοι, η κοινωνία των πολιτών, δεν ελέγχουμε τους μηχανισμούς του συστήματος, πάντα όλο και πιο σύγχρονα “αεροπλανάκια” κάθε μορφής θα επανέρχονται για να πέφτουν στα κεφάλια μας.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι αποκαλύψεις του WikiLeaks είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή προσπάθεια ελέγχου παρά τις υποψίες μας για τις πηγές διαρροής του πακτωλού των πληροφοριών και τον κάπως “κουτσομπολίστικο” χαρακτήρα του. Παρόλα αυτά είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη το Internet και οι νέες τεχνολογίες Web 2.0 που μπορούν να προσφέρουν ανώτερους μηχανισμούς ελέγχου του κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος.
Το WikiLeaksGr δεν έχει τις φιλοδοξίες του WikiLeaks, ούτε το δίκτυο χρηματοδότησης, ούτε το δίκτυο διαρροής εγγράφων. Οι φιλοδοξίες μας, μίας μικρής ομάδας δημοσιογραφούντων, περιορίζονται σε αποκαλύψεις, κατά καιρούς, εγγράφων όχι κατ’ ανάγκη διαβαθμισμένων που θα ελέγχουν τις πράξεις της ελληνικής γραφειοκρατίας την εποχή του αναγκαίου μνημονίου και όχι μόνο. Που θα αποκαλύπτουν τα εμπόδια που θέτει η Ελληνική διοίκηση στο να ορθοποδήσει ξανά αυτή η χώρα και οι “κουρεμένοι” κατά 30% και βάλε άνθρωποί της, κόντρα στις θυσίες του καθενός μας, κόντρα στις ίδιες τις διακηρύξεις της περί εξορθολογισμού και ανάπτυξης. Γιατί δεν τα “φάγαμε όλοι μας”, απλά οι διοικούντες πέταξαν ψίχουλα στον κόσμο και αρκετοί από αυτούς “έφαγαν” υπερβολικά, πολύ περισσότερο από τις δυνατότητες του καταναλωτικού οικονομικού μοντέλου που ιδρύθηκε μεταπολεμικά και τώρα κατεδαφίζεται από τους ίδιους σε μία πολύ πιθανά αδιέξοδη πορεία, αλλά εκ των ων ουκ άνευ, καθώς κανείς άλλος δεν παρουσιάζει άλλη βιώσιμη λύση, ώστε το “κούρεμα” του καθενός μας να μην γίνει σε ποσοστό 100%. Έστω, ας βιώσουμε τον αργό οικονομικό μας θάνατο, όχι όμως αμαχητί, για αυτό ζήτω - ζήτω στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε οι διοικούντες να εφαρμόσουν ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής με περισσότερο οξυγόνο για τον καθένα μας. Σε αυτή την δύσκολη πορεία, το WikiLeaksGr ελπίζει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας θα ωριμάσουν παράλληλα με τις μολότωφ και το ξύλο που επιφυλάσσουν στους ανίκανους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας και θα σκεφτούν ότι τέτοιες αντιδράσεις χουλιγκανισμού είναι αδιέξοδες. Θα σκεφτούν ότι μόνο αν ξεδιπλωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου και αν οι ίδιοι προσπαθήσουν μαζικά να ελέγξουν τα ψεύδη και τις εγκληματικές πράξεις των εκπροσώπων του συστήματος, σε οποιαδήποτε θέση διοίκησης, τότε πιθανόν να προκύψει μια νέα ευσταθής λύση του καπιταλιστικού μας συστήματος που θα ξαναδώσει ζωή και ελπίδα στον τόπο μετά από μία δεκαετία μέσα από ομαλές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Αν έτσι είναι τα πράγματα, σας καλούμε, βασιζόμαστε στον πατριωτισμό σας, “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”, άρθρο 120 του Συντάγματος Ελλάδας, να είστε σε εγρήγορση και να αποκαλύπτετε οποιοδήποτε έγγραφο της διοίκησης πέφτει στην αντίληψή σας, ανάλογα με την θέση που βρίσκεστε, το οποίο να εναντιώνεται στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας, του λαού της και του ατόμου σας. Δεν ελεγχόμαστε από κανένα, μπορείτε να επικοινωνείτε ανώνυμα ή επώνυμα μαζί μας στο wikileaksgr2010@gmail.com, αποστέλλοντάς μας τα έγγραφά σας. Θα τα παρουσιάσουμε ανώνυμα χωρίς κίνδυνο για εσάς.
Σε αυτό το ταξίδι που μαζί ξεκινάμε σήμερα, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό παράδειγμα θράσους της Ελληνικής διοίκησης, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που αφορά το ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο τελευταία αναφέρεται σε όλα τα blogs σαν ένα υπόδειγμα κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος! Και που προφανώς εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΥΠΕΠΘ στην πολύ σωστή προσπάθειά του για αναβάθμιση της βαλτωμένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυτής της χώρας!
Το έγγραφο που παρουσιάζουμε είναι το φύλλο ελέγχου εντάλματος, η απάντηση της επιτρόπου Ευβοίας, προς τιμή της, στο ένταλμα πληρωμής που απέστειλε η διοίκηση του ΤΕΙ-Χαλκίδας για μέρος υδραυλικών έργων που “εκτελέστηκαν” στο Ίδρυμα μετά από διαγωνισμό. Διαβάστε κατ’ αρχή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
Στην συνέχεια ακολουθεί το φύλλο ελέγχου εντάλματος, όπου ακόμη και σε πρώτη ανάγνωση το σύνολο των διατάξεων που καταστρατηγήθηκαν είναι δυσθεώρητο, υπάρχει άραγε καμία διάταξη που να μην παραβιάστηκε (;;;), και συνδυαζόμενο με τις καταγγελίες των υποψήφιων στον διαγωνισμό αποκαλύπτουν σκάνδαλο σοβαρό, έστω και αν το ποσό δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τα δισεκατομμύρια των ευρώ που αναζητά η χώρα. Προφανώς τα υπόλοιπα είναι θέμα των αρμόδιων εισαγγελέων αλλά και του ΥΠΕΠΘ. Απλά σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα το ίδρυμα δεν έχει απαντήσει! Ποιος ξέρει τι να σκαρφίζονται! Εδώ όμως μας απασχολεί το ως που μπορεί να φτάσει το θράσος και ο σουρεαλισμός της ελληνικής διοίκησης, ότι κι αν είναι αυτό που οδήγησε στην έκδοση του αντίστοιχου εντάλματος πληρωμής του “δικού τους” επιχειρηματία! Είναι σαν ένας φοιτητής να ζητάει να περάσει με λευκή κόλλα, κάτι όχι εντελώς ασυνήθιστο σε κάποια υποβαθμισμένα ΑΕΙ αυτής της χώρας και ιδιαίτερα σε κάποια ΤΕΙ που το ΥΠΕΠΘ ακόμη διατηρεί σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς!
Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αυτά τα “ιδρύματα”, αλλά ένας από τους ρόλους που ελπίζουμε, με την βοήθειά σας, να παίξει το WikiLeaksGr είναι να σπάσει η “omerta” που διακατέχει το προσωπικό όλων των βαθμίδων της Ελληνικής διοίκησης και να αποκαλύπτονται, με έγγραφα, φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο το όνειρο για μια διαφορετική νέα Ελλάδα, έστω σε δέκα-είκοσι χρόνια, προκειμένου να υπάρξει ο πολυπόθητος έλεγχος της εις βάρος μας ανεξέλεγκτης διοίκησης και φυσικά η τιμωρία τους. Να αποκαλύπτονται φαινόμενα, από τα σχετικά μικρά, όπως οι “λευκές κόλλες” που ζητούν 130687.50 ευρώ μέχρι τα πιο μεγάλα, που αφορούν υποβρύχια που γέρνουν και την υποθήκευση της περιουσίας και του μέλλοντος αυτής της χώρας με Βατοπέδια, Siemens και ότι άλλο η ευφάνταστη άρχουσα τάξη αυτής της χώρας σκέφτηκε για να πλουτίσει με αρπαχτές εις βάρος του δημοσίου χρήματος.
Για όσους λένε, σιγά, ποιος θα ανατρέψει το καθεστώς ατιμωρησίας αυτής της χώρας έχουμε να πούμε ότι μόνο αν κυνηγηθούν μέχρι τέλους οι υπεύθυνοι, από την κοινωνία των πολιτών, όχι από τους επίορκους εκπροσώπους του δημοσίου συμφέροντος, με επιμονή και υπομονή, με βάση όλα τα νόμιμα μέσα, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει δικαιοσύνη. Το παράδειγμα του Μπέρναρντ Μέιντοφ στις Η.Π.Α και του διώκτη του Χάρι Μαρκόπουλος είναι χαρακτηριστικό. Μέσα από τις τάξεις των ανθρώπων του πνεύματος αυτού του τόπου –ναι, υπάρχουν και αυτοί- ελπίζουμε να γεννηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σαν τον Χάρι Μαρκόπουλος τα επόμενα χρόνια για να αποκαλύψουν και να σπάσουν τις φούσκες και τα “αεροπλανάκια” του συστήματος με στόχο την αναγέννηση αυτού του τόπου, μακριά από τις αρπαχτές που έχουν μολύνει και διαφθείρει σχεδόν ανεπανόρθωτα αυτή τη χώρα! Μην ξεχνάτε, σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτό και μόνο το στόχο, το wikileaksgr2010@gmail.com και το blog http://wikileaksgr.blogspot.com/ περιμένουν την συμβολή σας!
Καληνύχτα και καλή τύχη

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση