GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Π. Μπεγλίτης και το 12οΤΥΠ Αλεξανδρούπολης...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 12ο ΤΥΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΠΟ ...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/
  
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 12ο ΤΥΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ!
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έγινε επανειλημμένα δέκτης των ανησυχιών στρατευμένων και στελεχών που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την παραβατική συμπεριφορά του διοικητή της μονάδας. Με θλίψη όμως είδαν ότι αφενός η ΕΔΕ που διατάχθηκε οδεύει στο κουκούλωμα, αφετέρου ο διοικητής ενθαρρυμένος από την ατιμωρησία που του επιφυλάσσει η Μεραρχία, κινείται με ρεβανσιστικές διαθέσεις εναντίον τους. Οι απειλές είναι καθημερινές από έναν αξιωματικό που όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο, αλλά γνωρίζοντας ποιος είπε τι, πλέον κινείται αδίστακτα ενάντια στους υφιστάμενους μάρτυρες της ΕΔΕ.
Εμείς, ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων βρεθήκαμε από τη πρώτη μεριά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών, που σε μια...
 πρωτόγνωρη για το στρατό μαζική καταγγελία των αυθαιρεσιών και των παρανομιών του διοικητή, απαίτησαν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Στρατού να αποδώσει δικαιοσύνη.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να συμπαρασταθούμε σε αυτή την έντιμη και θαρραλέα προσπάθεια γίναμε κοινωνός των καταγγελιών τους, προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα στεγανά του στρατού και να δοθεί η σχετική, απαραίτητη δημοσιότητα.
Πήγαμε όμως ένα βήμα παραπάνω εξαιτίας του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στη μονάδα. Αποδεχόμενοι το κάλεσμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα του υπουργού Π.Μπεγλίτη ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του ΓΕΣ και του υπουργού για τις καταγγελίες που μας γνωστοποιούνται πήραμε την εξής πρωτοβουλία:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Π.Μπεγλίτη κάναμε ξανά γνωστές τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εφιστήσαμε την προσοχή της ηγεσίας για τις δραματικές εξελίξεις που ελλοχεύουν εξαιτίας της ανεπίτρεπτης και πέρα από κάθε όριο δεοντολογίας και πρόβλεψης από νόμους και κανονισμούς συμπεριφοράς του διοικητή.
Οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθήσουν με προσοχή την υπόθεση και θα πράξουν τα δέοντα.
Η σκυτάλη της δικαιοσύνης και της συνακόλουθης ευθύνης έχει δοθεί πλέον προσωπικά στον υπουργό Π.Μπεγλίτη του οποίου όλοι περιμένουν με αγωνία την παρέμβαση.
Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε ότι θα πράξουμε το καθετί που απαιτείται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των φαντάρων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

17 σχόλια

  1. Αλλος ενας καραγκιοζης
    του τιποτα

    της ανικανης κλικας ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ
    ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

    ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΣΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ALLOS ENAS KARAGIOZIS TOU gIORGAKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ρε Τουρκια κανε ντου να δεις που θα πανε οι αλληλεγγυοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Otan blepw ena karabana sto dromo niw8w apisteyth ntroph san poliths ayths ths xwras. To kratos mas exei dwsei apisteyta pronomia se aytoys toys agrammatoys kai komple3ikoys karabanodhmosioypallhliskoys. Eleos pia... Yparxoyn dekades xiliades episthmones poy amoibontai me 500 euro kai apo thn allh briskontai aytoi oi geloioi typoi me tis stoles clown kai ta aytokollhtakia poy pairnoyn 1.500 euro kai panw gia na ka8ontai se karekles kai na poylane tsampoyka opoy nomizei oti toys pairnei... Ntroph se oloys mas poy anexomaste ayth thn katastash. Einai aparadekto xiliades a3estoi kai agrammatoi karabanades na ta exoyn ola tzampa (faghto, diakopes, kinhsh, epidomata xwris kamia logikh, mis8os megalos xwris kanena safes ergasiako antikeimeno k.a.) kai ekatomyria polites na ypoferoyn ston idiwtiko tomea. Zoyme sthn Eyrwph kai exoyme toys karabanades se megalyterh ektimhsh apo polloys alloys kladoys kai malista polles kathgories episthmonikwn epaggelmatwn kakoplhrwnontai gia na blepoyn to ka8e enstolo "froyto" na kanei "zwara" sto "xalaro" dhmosio kai thn asylia poy prosferei to kratos stoys gyftokarabanades.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα υπάρχει δυνα-
    τότητα διάθεσης 10 δωματίων τα οποία
    διαθέτουν 2 κρεβάτια μονά, λουτρό, κα-
    θιστικό με τηλεόραση, κλιματισμό και
    κατόπιν συνεννόησης πρόσθετο κρεβάτι
    (ράντζο). Το κόστος διαμονής ανά ημέρα
    υπολογίζεται στα 5,3€ περίπου.


    ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
    Guide to Agios Andreas
    EνημερωτικAόrmς yΟ Sδuηmγmόςer Resort
    ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
    ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νομού
    Αττικής, στο δήμο Νέας Μάκρης. Λειτουργεί κατά τη θερινή πε-
    ρίοδο με σκοπό τον παραθερισμό του στρατιωτικού και πολιτικού
    προσωπικού του Στρατού Ξηράς. Οι εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ
    ανακαινίστηκαν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004
    για την φιλοξενία των ξένων δημοσιογραφικών πρακτορείων. Η
    περίοδος λειτουργίας του ΚΑΑΥ είναι από 25 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου
    κάθε έτος, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο δύναται να λειτουρ-
    γήσει από Παρασκευή έως Κυριακή κάθε εβδομάδα.


    ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κόστος, ανά άτομο, πλήρους διατροφής υπολο-
    γίζεται από 16 έως 17€, της ημιδιατροφής από 11
    έως 12€ και του πρωινού από 5 έως 6€.


    ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ’ αυτή τη μεριά της αττικής ακτής το
    αξεπέραστο φιλόξενο φυσικό περι-
    βάλλον οργανωμένο με πολλή αγάπη
    και φροντίδα από τον ανθρώπινο
    παράγοντα καλύπτει κάθε ανθρώπινη
    ανάγκη για αναψυχή και ξεκούραση:
    ήσυχοι περίπατοι μέσα στα μονο-
    πάτια του κατάφυτου από πεύκα
    χώρου, απόλαυση συμπληρωμα-
    τικών έργων φυσικής ομορφιάς,
    γήπεδα για ενήλικες και παιδιά,
    χώρος υπαίθριων κινηματογρα-
    φικών προβολών για ενήλικες
    και παιδιά, εστιατόριο, καφετέ-
    ριες, όλα οργανωμένα αρμονικά
    για να καλύπτουν άριστα και
    με ασφάλεια τις ανάγκες κάθε
    ηλικίας.

    Παιδική Χαρά
    Θερινός Κινηματογράφος
    Γήπεδο τένις
    Γήπεδο Μπάσκετ
    Χώρος ανάπαυσης


    ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H phgh twn pio panw aparadektwn anesewn twn tzampatzogyftobrwmoagrammatokomple3okarabanadwn:

    >>> http://www.army.gr/files/File/DIEYTHINSEIS%20OPLON%20SOMATON/DENDHS/kaay.pdf

    Den ta lew egw, to GES ta anaferei meta apo adeia kai anoxh toy Y.E8.A. kai toy prw8ypoyrgoy.

    Kai fysika poioi einai oi dwrean yphretes, kamarieres kai serbitoroi sta KKAY? Oi Ellhnes stratiwtes fysika...

    Parakalw opoion karabana apanthsei, na apanthsei se osa legontai kai na mhn arxisei ta dika toys...

    Eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήδη οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις έχουν ανοίξει για το πλατύ στρατιωτικό κοινό που αποτελούν οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί-απόστρατοι και οι οικογένειες τους, παρέχοντας τη δυνατότητα φθηνών διακοπών.

    Με αυτό τον τρόπο διατηρείται από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ένα ακραίο προνόμιο των στρατιωτικών στην πλάτη των φαντάρων, που ενώ υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία που θα διαφύλαγε το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. βρέθηκαν απλήρωτοι υπηρέτες στα ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ.

    Ταυτόχρονα πρόκειται για μια ακραία προσπάθεια εξαγοράς των φαντάρων καθώς τους παρέχεται ως διέξοδο από τη μαυρίλα των μονάδων της παραμεθορίου, στις οποίες η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο καθώς η ελλιπής επάνδρωση οξύνεται από τις Αποσπάσεις ΚΑΑΥ.
    Πιστεύουμε ότι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί θα πρέπει να γενικευτούν και να αγκαλιάσουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, ανεξάρτητα φυλής-θρησκεύματος-εθνικότητας. Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν με καλοπληρωμένο, έμπειρο πολιτικό προσωπικό και να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή φαντάρων σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τα χαρακτηριστικά αποκαλυπτικά άρθρα του Π.Κορωναίου που αναφέρονται στις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά και τις παλαιότερες αποκαλύψεις μας για τα προνόμια που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί.


    Στο φουλ οι αγγαρείες στο ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι, θέρετρο της αεροπορίας, ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

    Προ δύο εβδομάδων εστάλησαν 60 σμηνίτες με απόσπαση και αμέσως έπιασαν δουλειά: Σκαψίματα στην παραλία για να φτιαχθούν γήπεδα μπιτς βόλεϊ, να μαζέψουν τα φύκια, να μεταφέρουν τις βαριές πέτρες (10 σμηνίτες κουβάλησαν σε τρεις ημέρες περίπου 800 των 20-25 κιλών), ώστε να γίνουν βάσεις για τις ομπρέλες των αξιωματικών, αποψιλώσεις, βαψίματα και ασπρίσματα παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι δεν λειτουργεί ψύκτης και αναγκάζονται ν' αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό από το Καψιμί. Δέχονται επίσης απειλές ότι, εάν δεν κάνουν γρήγορα τις εργασίες, θα τους κόψουν τις εξόδους. Παρατήρησαν, όμως, πως στη «γενική ανάπλαση του θέρετρου» δεν συμμετέχουν σμηνίτες που έχουν τοποθετηθεί σε βυσματικές υπηρεσίες. «Την περασμένη Δευτέρα ένας σμηνίτης έφαγε έναν θερμοσίφωνα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Οι πτέρυγες μάχης δεν έχουν προσωπικό και εδώ προετοιμάζονται για να γίνουν ορντινάτσες των αξιωματικών, κάνοντας και όλες τις δουλειές (όπως συντήρηση και χτισίματα), που θα έπρεπε να αναλαμβάνουν συνεργεία πολιτικού προσωπικού», μας αναφέρουν.

    Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στο θέρετρο του στρατού στον Αγ. Ανδρέα. Από τις 5 Μαΐου ήταν μέσα οι φαντάροι που πήραν μόλις χθες έξοδο. Καλούνται καθημερινά να μαζεύουν πευκοβελόνες και να σκουπίζουν τους δρόμους. Το προσωπικό δεν επαρκεί, οι αποσπασμένοι αξιωματικοί είναι λίγοι και όσοι καθυστερούν να μπουν το πρωί απειλούνται με καμπάνες. Απειλές δέχεται και το εποχικό πολιτικό προσωπικό με εκφράσεις που παραβιάζουν τον κώδικα της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πληροφορία τού press,πού βάζει
    τά φανταράκια τού δίκτυου(????)
    Σπάρτακος,νά εργάζονται στόν Έβρο
    ώς φράξια,είναι προβοκάτσια?
    Αλληλεγγύη λουλούδες τού μπαξέ,
    είναι αυτό πού έκανε ο Αρβανίτης
    στόν Αθ.Διάκο.
    Όταν ανασκωλοπισμένος
    εκληπαρούσε "δέν υπάρχει ένας
    άντρας νά μέ σκοτώσει?".
    Καί τόν πυροβόλησε.
    Μέ τέτοια περιστατικά λευθερώθηκε
    η Ελλάδα.
    Άν είχαν καί εκείνοι δίκτυο...
    ακόμα θά σπουδάζατε τό Οθωμανικό
    Δίκαιο.
    Η δικιά σας αλληλεγγύη εξαντλείται
    από τό Μ μέχρι τό Υ.
    ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ.
    Λαχανοσαρμάδες γιαλαντζή,θέλετε
    καί πεντικιούρ στή σκοπιά.
    Αλλοιώς είναι αντιδημοκρατική.
    Πανάθεμα τή μερέντα,σοκολατόπαιδα
    no good for nothing.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε κοπρίτες δεν κάνετε καμιά δουλεία λέω εγώ?
    Αλλά μάλλον βολεμένα και καλοπληρωμένα τομάρια του Περισσού είστε και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτός ο κύριος κοπρίτες και διαφορα κοσμιτικά επίθετα ας μας πει τι δουλειά κάνει τελικά ?
    Με τον τρόπο που γράφει πάντως μου φέρνει σαν λεχρίτης που στον στρατό πρέπει να ήταν Ι4 λόγω ψυχολογικών προβλημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση