GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εφιαλτική διακυβέρνηση του μέλλοντος;...

Aπό το http://ideopigi.blogspot.com/    Γράφει ο Κλεισθένης    Τα ακόλουθα είναι μέρος από άρθρο του εξαίρετου http://www.sofokleou...

Aπό το http://ideopigi.blogspot.com/  
Γράφει ο Κλεισθένης
  
Τα ακόλουθα είναι μέρος από άρθρο του εξαίρετου http://www.sofokleous10.gr/
«Από το Κονγκό και το Σουδάν ως το Πακιστάν, σε πολλά κράτη είναι πιθανόν να δούμε μια κίνηση προς ένα μικτό δημόσιο-ιδιωτικό σύστημα διακυβέρνησης. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Αφγανιστάν: μια έκβαση εξίσου πιθανή με όλες τις άλλες είναι ένας μεταμοντέρνος διακανονισμός μεταξύ των διεθνών μεταλλευτικών εταιρειών, της κυβέρνησης της Καμπούλ, των τοπικών πολέμαρχων και των ξένων ειρηνευτικών δυνάμεων - ένα νέο-μεσαιωνικό μοντέλο που βλέπουμε ήδη στην Αφρική και σε άλλα μέρη.»
«Και ο ισλαμικός κόσμος σήμερα διακρίνεται επίσης από αυτή την πολιτική φιλανθρωπία, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και την Χεζμπολά στο Λίβανο να λειτουργούν σαν πολιτικά κόμματα αλλά και σαν κοινωνικές οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.»
Αν τα όσα γράφονται στο άρθρο πρόκειται να πραγματοποιηθούν τότε πρέπει όχι μόνο να ανησυχούμε αλλά να...
 τρομάζουμε.
Σήμερα παρακολουθούμε στην Ελλάδα αλλά και αλλού ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να αντιδράσουν στις πιέσεις των αγορών και με αποσπασματικά μέτρα προσπαθούν να διαμορφώσουν τις οικονομικές πολιτικές των κρατών τους με πενιχρά αποτελέσματα.
Η ΕΕ κάτω απ' την ηγεμονία της Γερμανίας αδυνατεί να αντιταχτεί στη θέληση των αγορών με οξύτερο πρόβλημα τους οίκους αξιολόγησης που κανείς δεν ξέρει με ποιο τρόπο αξιολογούν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Η ανυπαρξία Ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης είναι μια αδυναμία της ΕΕ που δεν μπορεί να ελέγξει την αξιοπιστία των αξιολογήσεων που ανακοινώνονται.
Στις δημοκρατίες, με τα όσα προβλήματα έχουν, οι λαοί εκλέγουν τις κυβερνήσεις τους για κάποιο χρονικό διάστημα με δυνατότητα αλλαγής τους. Αν γίνει μικτό δημόσιο-ιδιωτικό σύστημα διακυβέρνησης ποιος θα ορίζει τους ιδιώτες; Θα αυτοδιορίζονται; Για πόσο χρόνο;
Ο κίνδυνος υπάρχει τουλάχιστον για την Ελλάδα γιατί σύμφωνα με το μνημόνιο τα δικαιώματα έναντι χρεών μπορούν να μεταβιβαστούν σε οποιονδήποτε ακόμη και σε ιδιώτες. Αν λοιπόν ένας ιδιώτης αποκτήσει δικαιώματα από το Ελληνικό εξωτερικό χρέος θα μπορεί να επιβάλει στην κυβέρνηση και οικονομικές πολιτικές προκειμένου να εξασφαλίσει την είσπραξη των οφειλομένων; Τι θα σημαίνει αυτό για τη χώρα;
Είναι άγνωστο αν υπάρχουν τέτοια σενάρια όμως ο φόβος ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει «πειραματόζωο» των νέων μορφών διακυβέρνησης που προωθεί η νέα τάξη είναι υπαρκτός. Εμείς πάντως αντί να αντιδρούμε δυναμικά σαν Έλληνες πολίτες περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» να μας σώσει.

3 σχόλια

  1. Αναθεώρηση του άρθρου 13,παράγραφος 1 Συντάγματος

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Το άρθρο 13,παράγραφος 1 ορίζει :
    "Η ελευθερία της θρησκευτικης συνείδησης είναι απαραβίαστη.
    Η απόλαυση των ατομικων και πολιτικων δικαιωμάτων δεν εξαρτάται
    απο τις θρησκευτικες πεποιθήσεις καθενος.".
    Προσωπικα πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθει,να εμπλουτιστει ως εξης :
    "Η ελευθερία της θρησκευτικης ή ένθεης άθρησκης ή αγνωστικιστικης ή
    αθεϊστικης συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικων και
    πολιτικων δικαιωμάτων δεν εξαρτάται απο τις θρησκευτικες ή ένθεες
    άθρησκες ή αγνωστικιστικες ή αθεϊστικες πεποιθήσεις καθενος.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
    Και μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Δικτατορία τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας και ίσως κάποιους από εσάς δεν παίρνω όρκο δεν το αποδέχομαι, αλλά αυτό λέει ο πολύς Λαός, εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή η οποία έχει καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
    Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλώνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
    Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας ή δεν έχει γίνει Ζόμπι σας.
    Και θα έρθω συγκεκριμένα σε ένα από πολλά σφάλματα σας στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
    Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις σας, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
    Και το τραγικό Κυρίες και Κύριοι σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας, από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι επιτρέπετε με την Απραξία σας να συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας και των Ασφαλιστικών Ταμείων τους από τους Φαρμακοποιούς, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….Αλλιώς ο Λοχίας θα είναι για πολλούς καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ενδιαφέροντα αυτά που γράφτηκαν στην παρακάτω σελίδα περίπου 2 χρόνια πρίν:
    http://mithos1gr.gr.gg/%26%23919%3B-%26%23913%3B%26%23963%3B%26%23964%3B%26%23961%3B%26%23959%3B%26%23955%3B%26%23959%3B%26%23947%3B%26%23953%3B%26%23954%3B%26%23942%3B-%26%23954%3B%26%23945%3B%26%23964%3B%26%23945%3B%26%23953%3B%26%23947%3B%26%23943%3B%26%23948%3B%26%23945%3B.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *