GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία λογικής...

Γράφει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ http://www.aixmi.gr/   Το ιστορικό των απεργιών πείνας των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε κάπου στα τέλη Αυγούστ...

Το ιστορικό των απεργιών πείνας των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε κάπου στα τέλη Αυγούστου, έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, όταν  δύο εκ των Ιρανών απεργών πείνας είχαν ήδη συμπληρώσει τη 36η ημέρα και μαζί τους άλλοι πέντε ή έξι περί τις 14-17 ημέρες.
Καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας ο εκ της Πολιτείας αντίλογος ήταν ότι η νομοπαρασκευαστική για το πολιτικό άσυλο είναι σε εξέλιξη και θα έπρεπε να περιμένουν. Οι μέρες όμως κυλούσαν και η ζωή των απεργών πείνας κινδύνευε. Έτσι, αποφασίστηκε ύστερα από τρεις ημέρες επώδυνων διαπραγματεύσεων να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία δεν...
 ήταν άλλα από το εξής ένα: Να εξεταστούν άμεσα τα αιτήματα ασύλου τους (τα οποία εκκρεμούσαν από τρία έως και πέντε χρόνια).
Όχι μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική τους υγεία ήταν κλονισμένη και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Πράγματι, εκεί, μέσα στο κατακαλόκαιρο ενεργοποιήθηκε η επιτροπή ασύλου του παρελθόντος πια Προεδρικού Διατάγματος και εξετάστηκαν οι αιτούντες. Η επιτροπή απεφάνθη στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Ενδεικτικό του μη εκβιασμού τους ήταν η άρνησή τους να παραλάβουν το πολιτικό άσυλο (που η επιτροπή έκρινε πως δικαίως έπρεπε να τους δοθεί), να λύσουν την απεργία και να διακομισθούν σε νοσοκομείο.
Ένας από τους Ιρανούς μάλιστα που βρίσκονταν στην πιο κρίσιμη κατάσταση έλεγε« στη χώρα μου απλώς θα με φυλακίζανε, εδώ, όμως, στη δημοκρατική Ευρώπη, έφτασα στο σημείο να χάσω τη ζωή  μου για να μου αναγνωρίσουν το δικαίωμα να ζήσω… τώρα δεν το θέλω πια το άσυλο, θέλω να πεθάνω.. ντρέπομαι… » λίγο πριν αποσυρθεί για πάντα… κι ήταν η Εκκλησία της Ελλάδος που βοήθησε ώστε να επανακτήσει την πίστη του στη ζωή και να λύσει την απεργία.
Έκτοτε περάσανε αρκετοί μήνες και διάφορες απεργίες πείνας λάμβαναν χώρα στα πέριξ. Κι όλες αντιμετωπίζονταν με πανομοιότυπο τρόπο, με έκτακτες επιτροπές,  καθώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το πολιτικό άσυλο και οι λοιπές διαδικασίες είχαν και δικαίως ίσως το δικό τους ρυθμό. Κι οι μόνοι που ασχολούνταν με το ζήτημα ήταν η αστυνομία – με τις ελάχιστες δυνατότητες που εκ του χαρτοφυλακίου διαθέτει: να τρέχει πίσω από το πρόβλημα.
Κι η μέρα που πολύ αναμέναμε έφτασε: υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την εξέταση των (45.000) αιτημάτων ασύλου. Υπεγράφη μεν αλλά μήτε εφαρμόστηκε (ακόμα), μηδέ «επικοινωνήθηκε». Και για το πρώτο υπάρχει ίσως εξήγηση καθώς δεν είναι εύκολο να  οργανωθούν και να στελεχωθούν καταλλήλως οι υπηρεσίες, και μάλιστα την παρούσα περίοδο ενός νομοθετικού «οργασμού», εκ των πραγμάτων αναγκαίου.
Το δεύτερο όμως ανήκει στα κυβερνητικά παράδοξα, αντίστοιχο του οποίου ήταν και η μη επαρκής ενημέρωση για τη δυνατότητα άσκησης εκλογικών δικαιωμάτων των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι αυτοί που ενημερώθηκαν και εν τέλει άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ομοίως, την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε και ένας ακόμα νόμος- για τη σύσταση της ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και την κάρτα της υπό ανοχής διαμονής. Και ομοίως, δεν «επικοινωνήθηκε». Πρόκειται για ένα διόλου ελληνικό πολιτικό φαινόμενο, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις μας συνήθως τάζουν και ουδέποτε πράττουν.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ενώ στη Βουλή ψηφίζονταν ιστορικής σημασίας νόμοι για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό, εκτός Βουλής ουδείς το γνώριζε. Και μάλιστα την περίοδο που συνέβαιναν όλα αυτά, στην επικαιρότητα δέσποζε η συζήτηση για τους φράχτες, τα πλωτά κελιά και τις πλαστικές σφαίρες, η οποία ρητορική φυσικά και φέρει μια κάποια ευθύνη για την κατάσταση στη Νομική σήμερα. – Δεν θυμάμαι να είδα κανένα πρωτοσέλιδο για τη νομοθετική επανάσταση στο ζήτημα του πολιτικού ασύλου. Δεν αντιλήφθηκα καμία εκπομπή για την εξέχουσας σημασίας δημιουργία των κέντρων υποδοχής. 
Και κάπως έτσι φτάσαμε στην περίφημη απεργία πείνας των τριακοσίων. Την εβδομάδα μάλιστα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το Βέλγιο για την επιστροφή αιτούντα άσυλο στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ και στην πραγματικότητα σήμανε την de jure κατάρρευση του Κανονισμού αυτού.   
Η δε επικρατούσα δημόσια συζήτηση των ΜΜΕ είναι κατά το σύνηθες εκτός θέματος: Είναι ή δεν είναι υποκινούμενη η απεργία; – προφανώς και είναι, και μάλιστα με περισσή α-νοησία και αναλγησία καθώς όχι μόνο δεν αντιλήφθηκαν την παγίδα του πανεπιστημιακού ασύλου… αλλά μήτε την, έστω ακούσια (;), συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση του μετανάστη…. Όμως … αυτό είναι το θέμα μας ή η ορθή διαχείριση της κρίσης με το ελάχιστο κόστος;
Να γίνει ή να μην γίνει άρση του πανεπιστημιακού ασύλου; – η άρση του πανεπιστημιακού άσυλου για τη σύλληψη των αιτούντων άσυλο και ως εκπεφρασμένη πρόταση είναι ακατάληπτη. Όταν δεν έχει αποφασιστεί η άρση ασύλου σε τόσες άλλες κρίσιμες καταστάσεις, θα γίνει τώρα; Σε τελική ανάλυση, εάν το Πανεπιστημιακό άσυλο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης απέκτησε ποτέ χρηστική αξία είναι οπωσδήποτε τώρα.
Συμφωνεί η ΠΑΣΠ και διαφωνεί η ΔΑΠ ή μήπως το αντίθετο; – άνευ σημασίας.
Και παραλλήλως, οι Υπουργοί να συνεδριάζουν με τον Πρωθυπουργό (ωσάν να είναι ποτέ δυνατόν αυτά τα θέματα να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο Υπουργών δίχως διαμεσολαβητές και εμπειρογνώμονες), οι Πρυτανικές Αρχές να διαπληκτίζονται με την Αστυνομία, το ΚΚΕ με το ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, κι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους. Κι η απόφαση ελήφθη: να συνεχιστεί η απεργία πείνας αλλά σε άλλο χώρο, …λες και το μοναδικό ζήτημα που ετέθη είναι ο χώρος που θα πεθάνουν κι όχι η καθεαυτό κραυγή.
Κι εν τω μεταξύ οι πολίτες της Αθήνας αδυνατώντας να αντιληφθούν το λόγο που προκαλεί τόση αναστάτωση η «κατάληψη» της Νομικής από 300 αιτούντες άσυλο ενώ είναι αποδεκτή η εγκατάλειψη του ιστορικού κτηρίου εντός του οποίου κάθε βράδυ βρίσκουν κατάλυμα (γηγενείς) άστεγες ψυχές…  εγκαταλείπουν επίσης μνήμη, λογική και εαυτό στην αγκαλιά του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής … σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να αναρωτιούνται σχολιάζοντας το χιτλερικό χαιρετισμό στο δημοτικό συμβούλιο: «και τι μας νοιάζει πως χαιρετά ο καθένας;»… κι ο εκφασισμός καλά κρατεί…     
Κι όλα αυτά θα μπορούσαν, και μπορούν ακόμη, να αντιμετωπιστούν με έναν απλό τρόπο: με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτείας για το έργο και τις προθέσεις της. Εκτός κι αν δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τα όσα νομοθέτησε.
Κι οι απεργοί πείνας δέχθηκαν να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο, το κύρος της Νομικής διασώθηκε και το μεγάλο κακό αποφεύχθηκε. Όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε. Τι θα συμβεί από δω και πέρα; Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας; Τι θα γίνει αν τους ακολουθήσουν κι άλλοι αιτούντες άσυλο; Εκατοντάδες; Χιλιάδες, ίσως;- όλους αυτούς τους ανθρώπους που η παρελθούσα κυβέρνηση σκοπίμως ή εκ παραδρομής τους εγκατέλειπε στα νύχια των εργοδοτών για τη γνωστή φτηνή και βρώμικη εργασία;
Πότε θα αρχίσουν να εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου; Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που εξαιτίας της ολιγωρίας του κράτους έχουν πλέον ενσωματωθεί στη χώρα και διαμορφώσει τις ζωές τους αναμένοντας επί χρόνια την απάντηση στο αίτημα ασύλου; (καταχρηστικό ή μη, δεν έχει πλέον καμία σημασία).  Δεν έχω απαντήσεις. Τα ερωτήματα θέτω. Ερωτήματα όμως που αν δεν απαντηθούν άμεσα, η Πολιτεία θα συνεχίσει να εκβιάζεται και η κοινωνία να πολώνεται.

27 σχόλια

  1. Κυρία βρίσκετε και τα κάνετε σε μια χώρα μπάχαλο , ποιό ασυλο και βλακείες , ειναι σε εμπόλεμη κατάσταση το Μαρόκο , απεργία πείνας για τα δικαιωματά τους γιατί δεν τα κάνουν στην Γερμανία , Ιταλία , Γαλλία , Ισπανία κοκ , μήπως πρέπει να τελειώνει το ανέκδοτο , μήπως τελικά πρέπει να φύγουν ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΛΎΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΊΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΔΗΓΗΘΕΊ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψώνιο συνεχίζει ακάθεκτο. Κοπελιά βούλωσε το καλύτερα, γιατί εσύ και κάτι άλλοι αλληλέγγυοι ευθύνεστε για αυτή την κατάσταση. Αν δεν τσιρίζατε σαν υστερικές αγαμήτου τόσα χρόνια και οι λοβοτομημένοι Παυλόπουλοι και Σια δεν σας ακούγανε η κατάσταση δεν θα ήταν αυτή τώρα. Όποιος θέλει να δείξει την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη του δεν θα το κάνει εις βάρος μίας ολόκληρης κοινωνίας. Την υποστήριξη στους Πακιστανούς στο πακιστάν κοπελιά. Όχι εδώ, που σε τελική δεν έχω δει να περνάνε και άσχημα. Ότι τους έρθει το κάνουν. Για να σταματήσει και το παραμύθι με τους ρατσισμούς επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 36 μερες προγραμα αδυνατισματος μαλλον κανουν διοτι δεν ζεις τοσο με απεργια πεινας,τωρα τους νομους δεν τους ξερω αλλα δεν εχει παραγινει το θεμα να ερχονται ολοι εδω?Ας πανε και καπου αλλου αλλα μαθανε οτι πηδιομαστε πλακωσανε κι οι γιουφτοι οπως λεει το αρχαιο ρητο.Εσεις τωρα ...ασχετο με το υπολοιπο με τι λεφτα ζειτε?
    Σας επιδοτει καμια μκο σαν πολλους αλλους και τι θελετε τελικα να γινει αυτη η χωρα?
    Ενα κεντρο υποδοχης λαθρομεταναστων ?
    Οι Ελληνες σας ενδιαφερουν καθολου>ξερετε εχουμε αρχισει να πειναμε κι εμεις.
    Δεν κανετε μια μκο να μας στηριξετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειμαστε καλά , δεν μπορεί οι ξένοι λαθρομετανάστες να μας επιβάλλουν την νομιμοποιησή τους , απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ και εχουμε νομίζω το δικαιώματα να αποφασίζουμε για την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΑ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

    ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ.

    NA BΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ SERVICE ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ.

    ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ROOM SERVICE,FULL BREAKFAST,ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ,ΒΡΑΔΙΝΟ.

    ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ...ΑΠΟ ΧΘΕΣ!

    ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ...ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    NA ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ CALL GIRLS,ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝ", ΑΦΟΥ ΔΕΝ...ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΛΑΛΗΣΑΣΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ..!

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ 300ΑΔΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Αλ-Σαλεχ κρατείστε κάποιο μέτρο , πάντα ξεπερνάτε κατά πολύ τα ορια και κατρακυλάτε συνέχεια σε φασιστικές ισοπεδωτικές πρακτικές , εσείς ειστε πολύ πιο χειρότερη και απο τον χειρότερο Χρυσαυγίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σαλέχ... αλέκουμ. Και μη χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε...ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ!!!!ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΛ-ΣΑΛΑΜΙΑ;;;;ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Αλ-Σαλεχ δεν καλέσαμε όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που έχουν πλημμυρίσει τις γειτονιές της Αθήνας και εσείς και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ τους προστατεύετε. Η ανεργία στους Έλληνες έχει κτυπήσει κόκκινο και οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί κλπ ανενόχλητοι έχουν απλώσει παντού τα προιόντα μαιμούδες και μάλιστα μπροστά από τα μαγαζιά μας χωρίς να πληρώνουν τους φόρους που πρέπει.Γιατί δεν ενδιαφέρεσθε έτσι για τους Έλληνες που υποφέρουν από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων; Γιατί δεν ενδιαφέρσθε για όλους εμάς που ζούμε σε καθεστώς κατοχής; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε από που στο διάολο είναι αυτή; Την κανόνιζε ο Βούγιας; γιατί ο συγκεκριμένος μου φαίνεται λίγο ...μελάτος
    Εγώ άνετα την... (φτάνει να μη χρεώνει πολλά) και μετά απέλαση. Άντε ίσως να την... άλλη μια φορά εάν έδινε κουλούρι όπως συνηθίζεται στις χώρες αυτές.
    Μια ματιά που έριξα στις εικόνες του Google βάζοντας το όνομά της, φαίνεται ότι το κατέχει το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 3.10μμ

    Φυσικα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελληνιδα. Οπως και πολλοι απο αυτους που κατεχουν θεσεις εξουσιας τις τελευταιες δεκαετιες.
    Υπαλληλος ΜΚΟ χρηματοδοτουμενης απο ιδρυματα τυπου Σορος ειναι, που μαχονται για την επικρατηση του παγκοσμιοποιημενου αχταρμα.
    Τι τα θες, και στις επομενες εκλογες οι μακακες θα προτιμησουν την αποχη, χωρις να καταλαβαινουν οτι απεχουν απο την ιδια τους τη ζωη και την ιδια τους την υποσταση ως Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γουστάρω... μέσα κι εγώ
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/11/blog-post_4022.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω ακούσει ότι η θρησκεία των πακιστανών τους απαγορεύει να παίζουν το πουλί τους (ευτυχώς που εμείς δεν έχουμε τέτοιο φόβο) κι έτσι την παίζει ο ένας στον άλλο για να μην αμαρτάνουν οι ίδιοι (κυριολεκτώ ότι το έχω ακούσει αυτό από πολλούς). Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τη συγκεκριμένη μαντάμ εάν προτίθεται να κάνει κάτι (ίσως μαζί με κάποιες ομοϊδεάτισσες και ομοϊδεάτες της) για να ανακουφίσει τα αδέλφια της από αυτό το βάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η λογική η ομορφίά και η ηθική εναντίον της αυθαιρεσίας της ασχήμιας και της κακίας. Ή κάνω λάθος; Μ ΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε, τι είναι όλοι τούτοι εδώ οι λεγόμενοι....αλληλέγγυοι.Θέλουμε δε θέλουμε θα μοιρασθούμε τούτη δω τη χώρα με τους δυστυχισμένους όλου του κόσμου.Τι άλλο θέλουν να δουν για να καταλάβουν ότι δεν χωράνε άλλοι.Δεν χωράνε και πρέπει να φύγουν όσο γίνεται νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε, τι είναι όλοι τούτοι εδώ οι λεγόμενοι....αλληλέγγυοι.Θέλουμε δε θέλουμε θα μοιρασθούμε τούτη δω τη χώρα με τους δυστυχισμένους όλου του κόσμου.Τι άλλο θέλουν να δουν για να καταλάβουν ότι δεν χωράνε άλλοι.Δεν χωράνε και πρέπει να φύγουν όσο γίνεται νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ Αφρο, τί είναι αυτά που λές? Είδες πώς ζούν τα μουσουλμανά στα Λονδίνα που "σπουδάζεις" ? Ολοι με χαρτιά κι αν κουνηθούνε τους έφαγε η μαρμάγκα. Αντε τράβα κοπελιά να γυρίσεις καμμιά τσόντα Εγγλέζικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ,ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόλις πέρασε η μπογιά της και δεν πουλάνε οι τσόντες της τοριξε στον ανθρωπισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε άντε και μαμήσου επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ. ΔΙΑΒΑΖΩ "ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΑΓΑΜΗΤΟΥ" "ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΩΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ. ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απορώ πως δημοσιεύετε στο blog ολα αυτά τα υβριστικά μερί "πουτάνων, αγαμήτου" κλπ τα οποία πραγματικά είναι απαράδεκτα και χαρακτηρίζουν εκείνους που τα λένε . Ελεος ακόμα και να διαφωνεί κάθετα κάποιος με τον συντάκτη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.
    Οσο γα τους αλλοδαπούς μια λύση(?) θα είναι ένας φράχτης απο τα αλβανικά σύνορα μέχρι τον Εβρο. Και πλήρη απομόνωση της χώρας!!!!!!!!!
    Οποιος μιλάει ξένη γλώσσα να απελαύνεται. Και στα γραφεία του ΛΑΟΣ, να συγκροτηθούν έκτακτα στρατοδικεία για όλους τους ξένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ενώ περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φωτογράφηση της Αφροδίτης, τη βλέπω να το έχει ρίξει στην πολιτική. Γιατί άραγε, μήπως το σώμα της δεν είναι πλέον τόσο καλό για αισθησιακή φωτογράφηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι σεξιστικα σχολια ειναι αυτα
    Το αρθρο ειναι εξαιρετικο και
    η κ.Σαλεχ ειναι πιο Ελληνιδα
    απο ολους εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάτι τέτοιες "παρεμβάσεις" είναι που θα οδηγήσουν την Αθήνα σε ένα Δήμαρχο που θα εκλέγεται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΤΓΗ. Σταματήστε όσο είναι καιρός ακόμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το αγαμήτου μας πείραξε. Οι υστερίες της κυρίας και των άλλων "αλληλέγγυων" του κ.... επέβαλαν επί σειρά ετών στην χώρα μία φρικτή κατάσταση που δεν μαζεύεται με τίποτα. Και οι κυβερνήσεις καθόντουσαν σούζα στους αγαμήτου μήπως και τους πούνε ρατσιστές και τους δίνανε και λεφτά για να συνεχίζουν το θέαρεστο έργο διάλυσης της κοινωνίας. Τόσο ζώα! Και αγαμήτου και λοβοτομημένους και επικίνδυνους και φασισταριά και ότι θες θα τους πούμε. Που την εχουμε δει υπεράνω και καλά. Εάν δεν είχαμε επίπεδο τύποι Αλ Σάλεχ θα είχαν πάρει δρόμο μαζί με τους λαθραίους τους εδώ και καιρό. Αλλά βλέπεις είμαστε ανθρωπιστές, μάλλον ζωόφιλοι και δεν τους έχουμε στέίλει από εκεί που ήρθαν. Ήρθε ο κάθε αποτυχημένος να πουλήσει μούρη εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Τώρα θα λουστεί τις συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση