GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το ΚΚΕ ...απέναντι σκέψεις

Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης    Μαζί με τις χίλιες ευχές μας, που μόνον όμως με αγώνες πιάνουν τόπο όπως λέει κάποιος φίλος μου, γι...

Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης
  
Μαζί με τις χίλιες ευχές μας, που μόνον όμως με αγώνες πιάνουν τόπο όπως λέει κάποιος φίλος μου, για το ΚΚΕ προκύψανε οι σκέψεις χρονιάρες μέρες --και από απέναντι μάλιστα όχθη.
Για το ΚΚΕ με την βαριά ιστορία, τους δύσκολους ιδεολογικούς αγώνες και το αβέβαιο μέλλον οι σκέψεις, που όμως αρκετοί πλέον αρχίζουν να συμπαθούν και να λένε πως είναι πια η ώρα του..
Η ώρα και η ευκαιρία του, που φυσικά και δεν θα είναι για να βελτιώσει η να συντηρήσει το αποτυχημένο καπιταλιστικό σύστημα, ούτε όμως και για να το ανατρέψει, αφού και το ίδιο γνωρίζει πολύ καλά το ανέφικτο.
Για να το δυσκολεύει και να το αποχυδαιοποιεί όμως με τις παρεμβάσεις του από την σημερινή του τραγικότητα είναι ίσως η ώρα, αφού πολλοί πλέον αναγνωρίζουν πως...
 οι πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ κλείνουν μέσα τους κάποιες αλήθειες που βρίσκουν πλέον ευήκοο το αυτί της κοινωνίας.
Και ενώ έτσι περίπου έχει διαμορφωθεί το τοπίο και η συγκυρία, αυτό το ίδιο το ΚΚΕ καθηλωμένο ακόμα στον ιστορικό του δογματισμό, κλεισμένο σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό σεχταρισμό και καρφωμένο στην λογική του όλα η τίποτα-μέχρι τότε που θα εξαθλιωθούν και θα ξεσηκωθούν οι μάζες!!, αρνείται πεισματικά να βάλλει «λίγο νερό στο κρασί του» αρκούμενο ηδονιστικά σχεδόν ως τώρα να απολαμβάνει την υποκριτική αστική εκτίμηση-φόβο των αντιπάλων του και μαζί την κομματική του ικανοποίηση από την «ανυπακοή» του πολιτικού του ακτιβισμού.
Και αυτό φαίνεται πως του φτάνει, γιατί εκεί στα υπόγεια του Περισσού η καθοδήγηση των μελετητών του Μαρξισμού-Λενινισμού έχει ίσως εκτιμήσει πως μια χαρά είναι να βρίσκεσαι και εντός και εκτός του συστήματος, αφού μια άλλη στάση, με συνακόλουθη ίσως και μια ραγδαία άνοδο των εκλογικών σου ποσοστών δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη σαν νέο δεδομένο.
Με άλλα λόγια, αφού η παγκόσμια και η ντόπια καπιταλιστική κυριαρχία είναι οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά πανίσχυρη, τότε σίγουρα και καμιά νησίδα επαναστατικής αλλαγής δεν έχει περιθώρια επικράτησης και ευδοκίμησης.
Καλά λοιπόν είμαστε με το 10 και 12% λένε οι σύντροφοι, καλά είμαστε με την συνείδησή μας, τις ιδέες μας και τους αγώνες μας, καλά είμαστε στο ρόλο του εισαγγελέα--και από απυρόβλητη μάλιστα θέση, ιδιαίτερα σήμερα που πολλοί αντίθετοι πολίτες παραδέχονται πως «καλά τα λέει το ΚΚΕ».
Από το καλά όμως τα λέει το ΚΚΕ μέχρι το τι θα βάλλει στη θέση αυτής της καπιταλιστικής παρακμής, αν ποτέ ερχόταν η ώρα του, υπάρχει σίγουρα τεράστια απόσταση.
Και επειδή αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους το ΚΚΕ, που πάντα φοβάται αυτό το κρίσιμο ερώτημα, γι αυτό και αρκείται μέχρι σήμερα στο ρόλο μιας ανυπάκουης συνιστώσας του συστήματος μόνον, το οποίο όχι μόνον δεν κινδυνεύει από τη δράση του, αλλά θεραπεύοντας και κάποιο ψευδοκυβερνητίστικο σύνδρομό του (συνάντηση Παπανδρέου-Παπαρήγα, συμμετοχή στα συμβούλια των Αρχηγών.) καταφέρνει να διευρύνει την δημοκρατική του νομιμοποίηση διασφαλίζοντας έτσι και «ελεγχόμενες» αντιστάσεις και εκτονώσεις.
Ενοχλητικές ίσως αυτές οι σκέψεις στο ξημέρωμα του 2011, αλλά και ο επίλογος το ίδιο μια και όλοι το γνωρίζουν καλά πως ούτε το βαθύ σύστημα, ούτε η κυβέρνηση φοβούνται πραγματικά το ΚΚΕ.
Τον ανώνυμο όχλο φοβούνται που χωρίς ελπίδα, χωρίς ηγεσία και χωρίς προορισμό μπορεί να κάνει τη μεγάλη ζημιά και στον τόπο και στον εαυτό του.
Καλή, καλύτερη χρονιά λοιπόν για όλους μας και με τις διαφορετικές του καθενός μας ιδέες πολύτιμο δημοκρατικό πλούτο για την απαραίτητη σύγκλιση και σύνθεση, μήπως και καταφέρουμε και τον αλλάξουμε τον βαρύ καιρό χάριν της συνολικής σπουδαίας αλήθειας και ανάγκης του λαού και της πατρίδας.

13 σχόλια

  1. Κύριε Μαυρομάτη, δε μπορώ ούτε θέλω να ξοδέψω το χρόνο μου, που δε μου περισσεύει δυστυχώς καθόλου, σχολιάζοντας όλες τις θέσεις όπως τις βάζεις. Θα περιορισθώ στη, θάλεγα, κεντρική θέση του Περισσού για την επανάσταση που θα ξεπηδήσει από την εξαθλίωση, που, μεταξύ μας,την επιδιώκει με το ΠΑΜΕ του! Θα ναφερθώ στο παράδειγμα επειδή είναι πρόσφατο και το εκμεταλλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο "καταλληλότερος" στην περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς της Ηλείας το 2007! Παραδοσιακά η Ηλεία εκλέγει 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 2 της ΝΔ. Με την πυρκαγιά, που φάνηκε καθαρά η ανεπάρκεια του Κράτους του Καραμανλή και θα έχανε τις εκλογές και δε θα είχαμε και Μνημόνιο, συνέβη το αντίθετο: Η ΝΔ εξέλεξε για πρώτη και τελευταία χρονιά 4 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 2 !!! Ο εξαθλιωμένος πληρώθηκε με τρεις χιλιάδες Ευρώ και ψήφισε το δήμιό του για κυβερνήτη! Ο εξαθλιωμένος εξαγοράζεται! Το ΚΚΕ το γνωρίζει Απλά ψαρεύει στα θολά νερά. Το γνωρίζει από τοτε που εξαθλιωμένοι πολίτες πούλαγαν την ψυχή τους αντί πενήντα δραχμών το μήνα για να καταδίδουν με ψεύδη τους συμπολίτες τους στην αστυνομία!!!

    Ι+Μ+Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαστε καλά! Το άρθρο αυτό αποτελεί όνειρα θερινής νυκτός για ναρκωμένους κνίτες.

    Το ΚΚΕ αποτελεί μέρος του σάπιου συστήματος και παίζει το ρόλο του βοσκού ώστε να κρατά στο μαντρί ένα 7% από αποχαυνωμένους αριστερούς που πιστεύουν ότι ένα καθεστώς τύπου Στάλιν, "ο πατερούλης του λαού" όπως τον ονόμαζαν όσοι έμεναν ζωντανοί - γιατί οι υπόλοιποι ήταν εξορία ή εκτελούντο, θα σώσει τη χώρα.

    Όμως το ΚΚΕ, ένα κομμα που κινείται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, με κρυφούς πόρους, επιχειρήσεις και επιχορηγήσεις, καλύπτει πλήρως το σύστημα αποδεχόμενο τις κοινές γραμμές με τα υπόλοιπα κόμματα με μοναδικό σκοπό να διατηρεί ανενόχλητα τα ποσοστά του (γύρω στο 7%) και να απολαμβάνει την ασυλία (φορολογική ή κάθε άλλου είδους).

    Σαν αντάλλαγμα καλύπτει τα πάντα, κάνοντας μόνο γενικές αναφορές περί του κακού καπιταλισμού και κατά του κακού κεφαλαίου που καταδειναστεύουν την πτωχή πλην όμως τίμια χώρα μας.

    Ειδικές αναφορές όπως για τη ΜΙΖΕΝΣ ή για τις μίζες των εξοπλιστικών, τίποτα.

    Μήπως πρέπει το ΣΔΟΕ να περάσει από Περισσό ώστε να μάθει ο κόσμος με τί λεβέντες έχουμε να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν η ελληνική αριστερά αδυνατεί
    να στηρίξει μιά εναλλακτική πρόταση
    σήμερα, αυτό οφείλεται κυρίως στο
    ΚΚΕ και την πακτωμένη πολιτική του τακτική.
    Λυπηρό αλλά αληθινό!
    Στο βάθος,δεν δίνουν δεκάρα...η
    νομενκλατούρα νά'ναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
    Και μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Δικτατορία τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας και ίσως κάποιους από εσάς δεν παίρνω όρκο δεν το αποδέχομαι, αλλά αυτό λέει ο πολύς Λαός, εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή η οποία έχει καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
    Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλώνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
    Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας ή δεν έχει γίνει Ζόμπι σας.
    Και θα έρθω συγκεκριμένα σε ένα από πολλά σφάλματα σας στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
    Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις σας, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
    Και το τραγικό Κυρίες και Κύριοι σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας, από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι επιτρέπετε με την Απραξία σας να συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας και των Ασφαλιστικών Ταμείων τους από τους Φαρμακοποιούς, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….Αλλιώς ο Λοχίας θα είναι για πολλούς καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη Κε Μαυρομμάτη,
    αλλά η ιστορία τού Κ.Κ.,όπου
    κυβέρνησε,δέν ήταν Δημοκρατική.
    Ήταν μονοκομματική.Καί διωκτική.
    Οί υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις,
    παντού έπαιρναν δρόμο δύσκολο.
    Κάτι παρόμοιο,μέ τό δρόμο πού
    άνοιξε ο Γεώργιος Παπανδρέου πρός
    τά νησιά.
    Έτσι είναι.
    Όσον αφορά τόν δογματισμό,αυτός
    θά θαφτεί αγγαλιά μέ τό σεχταρισμό(?).
    Μερικά κεφάλια,έχουν τό λαιμό
    τού λύκου.
    Δέν γυρνάν ούτε 2 μοίρες.
    Προσωπικά λυπάμαι,διότι μέσα στήν
    υπερβολή,πάλαιψαν τό κεφάλαιο.
    Αλλά τώρα είναι πολεμιστές μέ τά
    γκρά,εναντίον πυραύλων.
    Καλή χρονιά καί ανοιχτόμυαλη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διατηρήστε ακέραιες τις αφ υψηλού εντυπώσεις σας και καταπιείτε την καραμέλα σας. Μα καμμία πρωτοτυπία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας λες ρε σύντροφε πότε υπολογίζετε να μας μαντρώσετε, μήπως και προλάβουμε να φύγουμε. Πάντως να ξέρετε ούτε οι Αλβανοί δε θα μείνουν σε καθεστώς Παπαρήγα Μεντρέκα. Θα μείνετε μόνο με τους με τους Πακιστανούς. Να ξέρετε ότι εμάς μπορείτε μας κυνηγήσετε αλλά από τους Πακιστανούς δεν γλυτώνετε θα σας τινάξουν στον αέρα σαν εχθρούς του ισλάμ. Οπως εσείς έχετε τον Στάλιν και τον Λένιν αυτοί τον προφήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΔΗΛΑΔΗ
    ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΥΤΟ ΝΑ "ΣΤΡΙΒΕΙ" ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!!!!!!!!
    ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ "ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ" ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΞΙΑ!
    ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΡΕ;;;;
    ΑΝ ΠΑΤΕ ΕΤΣΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να βάλει λίγο νερό στο κρασί του ,δηλαδή μας λέτε να κάνει τα σταβά μάτια που και που.Αν στο σπίτι σας μπεί κλεφτης θα είσαστε χαρούμενος που δεν σας έκλεψε τουλάχιστον το καθαρηστίρι για τα κολοκυθάκια και ας το έχει σηκώσει όλο το νοικοκυριό. Πόσο απροκάλυπτα γ΄ραφουν τελικά μερικοί, αμόρφωτοι να τους πω; ανιστόριτους να τους πω; παπαγαλάκια να τους πω;έμμισθους think tank's να τους πω. Όπως και να σας πω φαντάζομαι ότι δεν θα ντραπείτε. Το ΚΚΕ πάντα μίλαγε και θα μιλάει για την εξουσία του λαού, και για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αντίθετα με όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις οι συμβολαιογράφοι θα εισπράξουν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της αμοιβής τους ως ποσοστό με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του επαγγέλματός τους «ως κλειστού επαγγέλματος». Έχουν γραφεί πολλά για τα προνόμια διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ως απόρροια του πελατειακού συστήματος και της δυνατότητας να έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο λαός ονομάζει όλες αυτές τις τάξεις «βδέλλες». Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι το καίριο κτύπημα στην καρδιά του πελατειακού αυτού συστήματος και της κατ’ επίφαση δημοκρατίας μας. Η ανοχή που επεδείχθη από την κοινωνία στις οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές θα εξαφανισθεί αν τολμηθεί συμβιβασμός με αυτές τις «βδέλλες» του συστήματος. Κρίνω πως ο τρόπος που θα χειρισθεί ο Γιώργος το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα είναι καθοριστικό γι’ αυτόν και το μέλλον της πατρίδας μας (αν παραδεχθούμε ότι η πατρίδα είναι όλων μας και όχι μόνο των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ante psofimia tou kerata kolokoumounia katastrepsate olo to kosmo dolofonoi....ante reee na psofiste omadika koloanthropakia kolomalakismena psofimia.

    Kali Xronia malakes !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΛΟΙΝΑΦΗΜΑΤΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΟΛΑΙΑ .ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΟΥΤΕ 1% ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ .ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ .ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΤΩΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ .ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΚΚ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΜΑΛΑΚΙΑ)ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΑΞΙΔΙ.ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΝΗΡΕΥΤΗΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον 03 Ιαν 2011 2:13:00 μ.μ. που περιμένει να γυρίσει ο ήλιος με πολλή δουλειά! Που θεωρεί αγράμματους όσους έχουν νου και σοφία, που πιστεύει στην εξουσία του λαού που θα τα διορθώσει προφανώς όλα! Φίλε μου, η αφέλεια επιτρέπεται φτάνει να μην τα αποτελέσματά της να συναντούν τον φέροντα και μόνο. Γιατί ο λαός έιχε την εξουσία για ογδόντα ολόκληρα χρόνια και χωρία αντίπαλο και τα αποτελέσματα τα διαπιστώσαμε όλοι όταν είδαμε να ξεπηδούν από τις τάξεις της νομεκλατούρας οι πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη και τον πολύ λαό να βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν οι Έλληνες το 1950! Ευχαριστούμε: δε θα πάρουμε παρά μόνο πέτρες για τα κεφάλια εκείνων που τότε και τώρα καπηλεύονταιτα κινήματα των εργαζόμενων!

    Ι-ΜΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση