GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαρμακεία...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΧΟΥΝ τη δικιά τους αλήθεια οι φίλοι φαρμακοποιοί. Την προβάλλουν όσο γίνεται στο χάος των διεκδικήσεων και περιμέ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΟΥΝ τη δικιά τους αλήθεια οι φίλοι φαρμακοποιοί. Την προβάλλουν όσο γίνεται στο χάος των διεκδικήσεων και περιμένουν ανταπόκριση. Απ’ τον πολίτη που τον αποκαλούν πελάτη κι απ’ την Πολιτεία που την είχαν σύμμαχο και την ήθελαν προστάτιδα. Χωρίς να το υποψιάζονται πως δίνουν προς τα έξω την εικόνα του επαγγελματία και λιγότερο εκείνην του επιστήμονα. Γιατί, αν κάποιοι απ’ τους ασπροφορεμένους πίσω απ’ τον πάγκο δείχνουν ανθρωπιά στο… γεροντάκι, οι πολλοί δεν του χαρίζουν καν ένα χαμόγελο. Μακρινοί κι αποστασιοποιημένοι, ψυχροί και...
απρόσιτοι, ανέκφραστοι (-ες) με γυαλιά είτε όχι, αρπάζουν απ’ το ευκίνητο συρτάρι την… υγεία αποκωδικοποιώντας τα ορνιθοσκαλίσματα των γιατρών και την προσφέρουν πακεταρισμένη. Με τη φίρμα και... το όνομά τους. Κι ύστερα; Τα αυτοκόλλητα. Το κομπιούτερ. Ο λογαριασμός. Η «συμμετοχή», το ποσοστό-και τι… ποσοστό(!). Εξασφαλισμένο, νομοθετημένο και μη ανταγωνίσιμο. Και τι που άδειασε ταμεία το «τρίγωνο» (γιατρός-ασθενής-φαρμακοποιός) στην Ελλάδα της (υπερ)κατανάλωσης, του αδιάφορου πολίτη και του ψηφοθήρα πολιτικού; Και τώρα (στη μέγγενη), τι κάνουμε που λοιδορούσαμε τους «κουτόφραγκους» για την επιμονή τους να ελέγχουν τη διαδρομή μιας… ασπιρίνης; Ωστόσο, είναι άδικο να «χάνεται» ο φαρμακοποιός με γνώσεις και το πτυχίο του στην… πανσπερμία των «χαρτιών».
ΟΥΤΕ οι φαρμακοποιοί κέρδισαν την κοινή γνώμη. Ο κόσμος «διάβασε» τις προθέσεις τους στο άγριο βλέμμα του κ. Λουράντου, έτοιμου να… σκοτώσει άνθρωπο. Σα να του πήρες από μπροστά το πιάτο που χρόνια έτρεφε το σινάφι του. Και, βέβαια, δεν τους ενοχλεί το «άνοιγμα» και το ωράριο. Φάνηκε απ’ την πορεία του «αγώνα». Με τις μεγαλοστομίες των εκπροσώπων τους. Με τη σπουδή τους για απεργία, λες και πουλάνε μανταλάκια. Και, βέβαια, η ουσία βρίσκεται στο… παραδάκι που θα λιγοστέψει με τα πολλά φαρμακεία, αλλά με το ποσοστό του 23% ακατέβατο και… ζηλευτό. Γιατί, αν (περίπου) μοιράζεσαι με τον πωλητή την αξία του προϊόντος, κάτι δεν πάει καλά στην αγορά, στην οικονομία και στην… ηθική (το ίδιο, κι αν το Κράτος χρωστάει και καθυστερεί). Το «λειτούργημα» γίνεται επάγγελμα, το φαρμακείο εμπορικό και το «ιγδίον (γουδί) αχάτου» ανάμνηση γλυκιά.
ΟΣΟ το ελληνικό φαρμακείο θα εμπλουτίζεται με «αλλότρια» στα ράφια του, τόσο θα καταντάει «μαγαζί» κι ο φαρμακοποιός θα απομακρύνεται απ’ τη δουλειά και την επιστήμη του. Κι αν αποκαλεί τον ασθενή «πελάτη» (όπως συνηθίζεται στις ιδιωτικές κλινικές), η κοινή γνώμη δεν θα είναι τόσο… κοινή και θα στηθεί απέναντί του. Με το (απλά ανήσυχο) βλέμμα του κ. Λοβέρδου να σκεπάζει το άγριο και… ανθρωποφάγο του κ. Λουράντου.

31 σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΧΑΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΕΛΑΣ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΑΜΠΛΑΣ.

    ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ..

    ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ Ν' ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΦΑΡΜΑΚΑ.


    ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ. ΜΠΟΡΩ ΥΠΟΥΡΓΑΚΟ....ΤΟΥ ΔΝΤ????

    ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΑΣΤΑ..

    Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΦΙΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ....ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥ ...ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ.


    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΤΡΟΪΚΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ.

    ΡΕ Θ' ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟ ΔΝΤ, ΡΕ ΘΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣΩ ΣΟΥ ΛΕΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειστε ασχετοι κυριοι..

    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαρμακοποιός,ή φαρμακοπώλης?
    Μήπως πολιτής ειδών ευφμορφίας?
    Τού έχετε γαμήσει τή μάνα.
    Τό διαφιλονικούμενο κέρδος 25 ή
    35% σάς μάρανε!Στά φάρμακα!
    Αφού πουλάτε καλλυντικά μέ 150%
    κέρδος.Εκεί είναι η μονέδα.
    Ο παλαιός "φαρμακοτρύφτης",πού τόν
    πρόλαβα,γνώριζε νά κατασκευάζει
    15-20 φάρμακα άμεσης ανάγκης.
    Καί αντί νά πουλά κρέμες νυκτός,
    σύστηνε γάλα γαϊδάρας.Πλάκα κάνω.
    Ρώτα καί τήν Κλεοπάτρα.
    Δυστυχώς οί άξιοι χλωροί,καίγον-
    ται-απαξιώνονται μέ τούς ξερούς.
    Οί χλωροί όμως ψήφισαν Κυβέρνηση
    καί συνδικάλες....
    Καί...αγωνίζονται τώρα.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ
    ΑΜΟΙΒΕΣ.Όχι τώρα....αλλά χθές.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έισαι τελείος μαλάκας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ 23% ΜΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμφίβολα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα ανήκει στα λεγόμενα “κλειστά επαγγέλματα”. Υπόκειται δηλαδή σε μια πληθώρα περιορισμών, όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, που το καθιστούν ουσιαστικά κλειστό, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών του χώρου να πείσουν για το αντίθετο. Οι περιορισμοί οι οποίοι αναφέρθηκαν, είναι οι παρακάτω :

    Α) Πληθυσμιακοί περιορισμοί (1 φαρμακείο ανά 1500 κατοίκους)
    Β) Γεωγραφικοί περιορισμοί (ελάχιστη απόσταση 100-250 μ. από προϋπάρχοντα φαρμακεία, ανάλογα με τον πληθυσμό του δημοτικού διαμερίσματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι προαναφερθέντες περιορισμοί καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ίδρυση νέων φαρμακείων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, όσο μικρή και αν είναι, όπου και αν αυτή βρίσκεται. Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων, πτυχιούχων φαρμακοποιών, από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετοί από αυτούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποαπασχολούνται (σε κάποιο φαρμακείο όπου αρκετοί δεν δηλώνονται καν με την ιδιότητα του πτυχιούχου φαρμακοποιού) ή να ετεροαπασχολούνται σε κάποια άλλη επαγγελματική (ξένη ως προς αυτούς) δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς, από τους ως άνω περιορισμούς εξαιρούνται τα τέκνα των φαρμακοποιών, που εκμεταλλευόμενα τη δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της άδειας, αποκτούν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο επάγγελμα. Τόσο της επιχείρησης (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, ράφια, φάρμακα), κάτι που είναι θεμιτό καθώς αποτελούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του αποχωρούντα φαρμακοποιού, όσο όμως και της άδειας, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, μια και αφορά ένα ρυθμισμένο και προστατευμένο επάγγελμα και άρα θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο ούτε αγοραπωλησίας, ούτε και ελεύθερης μεταβίβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τα δικά μας χαρακτηριστικά, δηλαδή πτυχιούχοι φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο, δεν εκφραζόμαστε από κανένα συνδικαλιστικό όργανο με ουσιαστικό τρόπο. Φαίνεται σε κάθε στοιχείο που παρουσιάζουν, ότι φαρμακοποιοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν φαρμακείο και αποκρύπτουν την παρουσία εκατοντάδων άνεργων, υποαπασχολούμενων, ετεροαπασχολούμενων φαρμακοποιών, οι οποίοι για εκείνους δεν υπάρχουν και επομένως δεν αξιώνουν καμία απαίτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιμετωπιζόμαστε δε από τους ανά τη χώρα φαρμακευτικούς συλλόγους ως σφετεριστές, πράκτορες της βιομηχανίας και των αλυσίδων και εν γένει η ρίζα του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    Εμείς, οι χιλιάδες Πτυχιούχοι Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο προτείνουμε :

    α) Άρση των πληθυσμιακών περιορισμών.
    β) Άρση των γεωγραφικών περιορισμών.
    γ) Κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας.
    δ) Κατάργηση της αγοραπωλησίας αδειών.
    ε) Δημιουργία ενιαίου Συνδικαλιστικού φορέα, με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων φαρμακοποιών, ώστε να εκφράζονται όλες οι φωνές και κανείς να μην νιώσει στο μέλλον αποκλεισμένος συνδικαλιστικά και να μην μπορεί να αρθρώσει ανάστημα και λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι καιρός να αποκατασταθεί μια αδικία ετών, που το μόνο που έχει επιτύχει είναι να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και να οδηγεί εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άδεια φαρμακοποιού, μπορεί να είναι 1. η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αποκτάται μετά τη λήψη του πτυχίου με τη διαδικασία εξετάσεων, απαραίτητο πιστοποιητικό για εξάσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, εντός και εκτός φαρμακείου) 2. Άδεια ιδρύσεως φαρμακείου (αποκτάται από την κατά τόπους νομαρχία, εφόσον πληρούνται κάποιοι κανόνες, πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ιθαγένεια, πλέον και πληθυσμιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί κ.α) 3. Άδεια λειτουργίας φαρμακείου (δίδεται από τη νομαρχία με σύμφωνη γνώμη του φαρμακευτικού συλλόγου, εάν το φαρμακείο που έχει πάρει άδεια λειτουργίας τηρεί τους κανόνες υγιεινής, έχει αρκετό αριθμό φαρμάκων κ.α).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ / Στε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 3665/2005. Με λίγα λόγια το κείμενο της απόφασης καταλήγει : «H θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων τονίζει το ΣτE για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου, δηλαδή για την πρόσβαση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, που αποσκοπεί (κατά την εισηγητική έκθεση του νόμου 1963/91) στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ήδη λειτουργούντων φαρμακείων και περαιτέρω στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. *Οι σύλλογοι και το υπουργείο, επικαλούνται την αύξηση των δαπανών υγείας ως τροχοπέδη στην μη πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος, αγνοώντας τη γενική αλήθεια πως μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση είναι ο θεράποντας ιατρός, εγκύκλιος Φ7/2249/25-2-2002, και πως η αύξηση των φαρμακειών δεν αυξάνει την δαπάνη για την υγεία. Η αύξηση της δαπάνης από μέρους του φαρμακοποιού μπορεί και μόνο να επιτελεστεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον ίδιο τον ιατρό, φαινόμενο παθογένειας που πρέπει να καταπολεμηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ίδιου του υπουργείου και όχι από την στέρηση του δικαιώματος μιας επιστημονικής μερίδας να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. **Η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της απόκτησης άδειας ιδρύσεως νέων φαρμακείων καθιστούν άνιση την μεταχείριση από το κράτος ,της μερίδας των φαρμακοποιών που δεν έχουν γονείς στο επάγγελμα, καθώς και άνιση μεταχείριση νέων φαρμακοποιών έναντι παλαιότερων που είχαν την τύχη να γεννηθούν και να αιτηθούν φαρμακείο προ 96 και κατά τη διάρκεια του 2006.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ***Η αγοραπωλησία των φαρμακείων και των αδειών αποτελεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» ποινικά κολάσιμου.
    ****Η απόδειξη του παραπάνω, προς όλους τους έχοντες άλλη άποψη είναι απλή για το κράτος με άνοιγμα των λογαριασμών συνταξιοδοτημένων φαρμακοποιών άνευ τέκνων φαρμακοποιών και ερώτηση πόθεν έσχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. *****Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στις νέες άδειες που εκδίδονται σε νέους φαρμακοποιούς για συγκεκριμένο φαρμακείο αποχωρούντα φαρμακοποιού (μεταβίβασης αδείας), παρά παρακάμπτονται οι περιορισμοί που εφαρμόζονται μόνο σε νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να κάνουν ίδρυση νεότατου φαρμακείου, γιατί εδώ να υπάρχει άνιση μεταχείριση, εφόσον το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν πολλά φαρμακεία που αυξάνουν την δημόσια δαπάνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καψής: "Έχω ακούσει τις χειρότερες δηλώσεις από τους Λουράντο και Βαγιωνά, χειρότερες και από αυτές των φορτιγατζίδων..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. milane gia pososta kerdous otan kapoia paidia perimenoun me to ptyxio sto syrtari...ntropi!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ. Λοβέρδο τι σημαίνει 1/1000. Τα πληθυσμιακά πρέπει να καταργηθούν. Και να δωθούν 5 άδειες ακόμη, οι υπόλοιποι 200 που δεν θα πάρουν δεν θα είνα αδικημένοι; Με ποια λογική θα πάρουν μόνο 5 άτομα και σε επαρχιακές πόλεις μόνο. Στην Αθήνα δεν υπάρχουν φαρμακοποιοί που να θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο; Δεν θα προσφύγουν ξ...ανά στο ΣτΕ. Καθυστερούμε καταστάσεις για τις οποίες έχει ήδη αποφανθεί το ανώτερο δικαστήριο του κράτους. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κια δεν είναι αναγκαία αλλαγή του ωραρίου. Το ωράριο και οι εφημερίες είναι κάτι που μπορεί να το βρει και ο κάθε σύλλογος μόνος του. Αν ανοίξουν περισσότερα φαρμακεία, σημαίνει περισσότερα μέλη και ο σύλλογος από τη μεριά του θα μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των φαρμακείων σε κάθε εφημερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάθε Ευρωπαϊκή χώρα έχει τη δική της νομοθεσία για την υγεία και αυτό γιατί κάθε χώρα δεν έχει και τις ίδιες ανάγκες. ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. Αυτό και μόνο, ούτε ιδιοκτησιακά, ούτε ωράρια. Και όπως είπε ο Βαγιωνάς ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν ντρεπονται λιγο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ετρεφα μια (ανεξήγητη) εκτίμηση στον πρόεδρο του Φ.Σ.Πειραιά, ίσως επειδή κινητοποιήθηκε πρώτος.

    Φάνηκε όμως ότι και το δικό του πρόβλημα είναι οι νέοι συνάδελφοι.

    Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Λοβερδος, στο δελτιο ειδησεων της ΝΕΤ, ξεκαθαρισε οτι φαρμακειο, θα μπορει να ανοιξει ΜΟΝΟ φαρμακοποιός, κάτι που θα αναγράφεται στο νομοσχεδιο. Επομένως, ο μόνος λόγος απεργίας τους, είναι το πληθυσμιακο. Δικαιούνται να υποβάλουν σε ταλαιπωρία τους ασθενείς, μονο και μονο επειδή δεν θέλουν να μοιράσουν την πίτα με νεους συναδελφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού περισσότερα φαρμακεία θα αυξήσουν (κι άλλο) την φαρμακευτική δαπάνη, γιατί δεν κλείνουν (από μόνοι τους οι αδειούχοι) καμιά 4.000-5.000 φαρμακεία για να μειωθεί η δαπάνη....;

    Έτσι, οι αδειούχοι θα έχουν κάνει το καθήκον τους στην Δημόσια Υγεία και θα σώσουν και τους άλλους αδειούχους συνάδελφους τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΕΤ: Ο Λοβερδος, σχετικα με την απαγορευση καθε ιδιοκτησιακου περιορισμου, ξεκαθαρισε οτι αυτο δεν αφορα την δυνατοτητα ιδρυσης φαρμακειου απο μη φαρμακοποιους. Αναφερθηκε, σε ολες τις υπολοιπες διαδικασιες που λαμβανουν χωρα, κρυφα η φανερα, οπως πωληση αδειων και κληρονομικο. Παμε για καταθεση αδειων στη νομαρχια μετά την συνταξιοδότηση; Κατι τετοιο διαφιανεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. H αποφαση του ΣτΕ ΤΩΡΑ θα ελυνε πολλα προβληματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. #
    Δευτέρα στις 6:29 μ.μ. · 2 άτομαΦορτώνει... ·
    #
    ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ Το επάγγελμα, θα ανοίξει ΠΛΗΡΩΣ και όποιος θελήσει θα κάνει τις επαγγελματικές του επιλογές.
    Αυτό σημαίνει, ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ούτε στο Καστελόριζο μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο. Με την αναλογία 1/1.000 που προτεινε το υπουργειο, δεν υπάρχει θέση για σένα. Για να καταλάβουν όλοι, ότι το επάγγελμα συνεχίζει να παραμένει κλειστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελπίζω να μην προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τον κόσμο από αύριο για τους λόγους που απεργούν.. Ελπίζουμε ο κόσμος να αντιληφθεί οτι δεν θα παίρνει τα φαρμακά του για τα πληθυσμιακα που θα επιτρέψουν σε συναδέλφους τους να εργαστούν... Οχι για τις πληρωμες των ταμείων, όχι για το ιδιοκτησιακό (όπως έχει ξεκαθαριστεί)... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση