GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές την άνοιξη βλέπει ο Σπηλιωτόπουλος...

Του Άρη Σπηλιωτόπουλου http://www.aixmi.gr/ Η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφά...

Του Άρη Σπηλιωτόπουλου
http://www.aixmi.gr/
Η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα γίνει τους προσεχείς μήνες Η αίσθησή η δική μου είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ευρύτατες πολιτικές εξελίξεις. Αν εσείς ή εγώ μπορούσαμε να αποκλείσουμε έτσι μετ’ ευκολίας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τότε θα μπαίναμε στις εύκολες διαψεύσεις που ήδη έχει διατυπώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος -διαψεύσεις, που συνήθως δεν στηρίζονται σε ουσιαστικά στοιχεία και κουκουλώνουν την πραγματικότητα.
Υπό αυτήν την έννοια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των πραγμάτων να θελήσει να προσφύγει σε νωπή λαϊκή ετυμηγορία. Και, μάλιστα, αυτό μπορεί να...
 γίνει ακόμα και την προσεχή άνοιξη, καθώς μέσα σε αυτήν την τεράστια πίεση που δέχεται και μέσα από τις αστοχίες της πολιτικής της αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μία κυβέρνηση που κλυδωνίζεται.
Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει. Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει η οικονομία μας, διότι οι προβλέψεις για τα μέλλον είναι δυσοίωνες. Ως εκ τούτου. εμείς θα πρέπει από την δική μας πλευρά να είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο οργανωτικής εγρήγορσης αλλά και σε επίπεδο προγράμματος και πολιτικών θέσεων.
Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών, θα έλεγα ότι η κυβέρνηση διαθέτει σήμερα, ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που την διευκόλυνε να πάρει αποφάσεις που, δυστυχώς, απαξιώνουν κεκτημένα του ελληνικού λαού, μειώνουν την ποιότητα της ζωής του, συρρικνώνουν το εισόδημα του. Χωρίς, την ίδια χρονική στιγμή, όλες αυτές οι θυσίες να οδηγούν σε κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Αυτήν την στιγμή κάνουμε θυσίες χωρίς προοπτική, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς όραμα και, κυρίως, χωρίς ελπίδα.
Αυτό, ακριβώς, έχει οδηγήσει αυτόν τον τόπο σε αυτήν την εθνική μελαγχολία. Και αυτή από μόνη της δημιουργεί καθημερινές εκρήξεις που είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές δεν στοχεύει να διευρύνει την κοινοβουλευτική της δύναμη (αυτό φαντάζει αδύνατο) αλλά να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο των απογοητευμένων και παραπλανημένων ελλήνων, προκειμένου να αποκτήσει -εκ των υστέρων- νομιμοποίηση για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της που ουδέποτε έθεσε προεκλογικά το 2009.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αν προκηρύξει πρόωρες εκλογές ουσιαστικά θα αποδέχεται την αποτυχία της πολιτικής της και την ανακολουθία των προεκλογικών της λόγων και των μέχρι σήμερα μετεκλογικών της πεπραγμένων ή θα θέλει να δραπετεύσει από τις ίδιες τις ενοχές της.
Σε ό,τι αφορά στο εάν υπάρχουν άλλες λύσεις εκτός από το μνημόνιο θα σας έλεγα ξεκάθαρα πως υπάρχουν. Οι πολίτες έχουν βομβαρδιστεί από ασαφείς λέξεις-κλειδιά και έννοιες που σηματοδότησαν τις κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρομαι στον περίφημο «εκσυγχρονισμό» της κυβέρνησης Σημίτη, έννοια που ουδέποτε έλαβε συγκεκριμένο περιεχόμενο και σήμερα το μνημόνιο που κανείς ουσιαστικά έλληνας δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και τι επιπτώσεις στη ζωή του θα επιφέρει.
Και αυτό διότι η κυβέρνηση πέρυσι τον Απρίλιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια αδιέξοδα που οδήγησε την οικονομία και την χώρα με τα λάθη, τις παραλήψεις και την απίστευτη αναβλητικότητά της για ένα ολόκληρο εξάμηνο να πάρει μέτρα, καλλιέργησε τον φόβο και την απογοήτευση ώστε το μνημόνιο και η τρόικα να φαντάζουν αναπόφευκτη καταναγκαστική λύση λίγο πριν την καταστροφή.
Όμως, η διάσταση της βασικής ιδέας του ΔΝΤ που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι λαθεμένη. Βασίζεται μόνο στη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Αγνοεί την βασικότερη και ουσιαστικότερη ιδέα που είναι η μείωση των τιμών και των ελλειμμάτων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που οδηγεί στην ανάπτυξη.
Η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου, άμεσου, σχεδιασμένου και συντονισμένου προγράμματος, που θα στηρίζεται στο σωστό μείγμα πολιτικής και θα στοχεύει στην ανάπτυξη είναι ο άλλος δρόμος που εμείς προτείνουμε. Διότι πρέπει οι πολιτικοί καλά να γνωρίζουμε ότι πέρα από τους αριθμούς υπέρτατη αξία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια του.

11 σχόλια

  1. ΑΡΟΥΛΗ..
    ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ....
    ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΠΑ ΜΑΝΤΗ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΜΟ ΤΗΣ ΚΟΚΟΡΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝΕ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΝΤΕΨΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ .ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΑΣΧΟΛΙΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ .ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΙΔΕΣ ,ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ .ΜΗΠΩΣ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΜΑΣΚΑ ΥΠΝΟΥ ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ .ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ,ΚΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ Σπηλιωτόπουλε
    Πολύ ωραίο το αρθρο σας αλλα όλα αυτά είχατε όλο τον χρόνο μαζί σας για να τα υλοποιήσετε.
    Δυστυχώς δεν το πράξατε ή δεν θέλατε να το κάνετε αφήνωντας ελεύθερο πεδίο σε δοκιμασμένους ψεύτες άρπαγες και μιζαδόρους γιά ακόμη μία φορά να ξεγελάσουν τον λαό τάζωντας λαγούς με πετραχήλια. Αντι λοιπόν να τους κατακεραυνώσετε σήμερα σας υποδεικνύουν ως υπαίτιους της κατάστασης και ως ένα βαθμό έχουν και δίκιο με όλα όσα συνέβησαν επί των ημερών σας και αφού δεν τους κυνηγήσατε για όλα όσα είχαν διαπράξει επι εξυγχρονιστικής κυβέρνητης του αλησμόνητου ερπετοειδούς Σημίτη. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος την λεηλασία μέσω του χρηματιστηρίου, την ολυμπιάδα των 24 δις!!!! που έφαγαν ότι δεν έφαγαν γεννεές ολόκληρες σε αυτό τον τόπο, τις αγορές του αιώνα με τα υποβρύχια που μπατάρουν και τις μίζες των 85 εκατομμυρίων ευρώ που γενικά χάθηκαν στον δρόμο ..έτσι απλά, τα τρένα που αγόρασαν και σκουριάζουν γιατί δεν χωράνε στις γραμμές τι να θυμηθεί κανείς και όμως τα σκεπάσατε τα κουκουλώσατε και κάνατε ακριβώς ότι κατηγορούσατε.
    Είστε υπόλογοι και εσείς καί αυτοί που σήμερα είναι σωτήρες και όπως λέει και ό λαός χθεσινοί κλέφτες σημερινοί νοικοκυραίοι. Βέβαια νοικοκυραίοι αφου λεηλάτησαν ότι είχε αξία σε αυτό τον τόπο.
    Λυπάμαι αλλά πλέον δύσκολα ο λαός θα εμπιστευθεί ξανά τα δύο κόμματα που στην κυριολεξία ξεπάτωσαν την Ελλάδα εκτός από τους μόνιμους υπηκόους σας που είναι δεμένοι στό άρμα της μάσας.
    Ευλογα θα αναρωτηθεί κανείς και ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία σε αυτή την τραγική περίοδο; μέσα από τα ερείπια και τις στάχτες γεννιέται ο φοίνικας και κάθε προσδοκία και ελπίδα. Οι σημερινή κατάσταση της κοινωνίας και οι ζημώσεις καθημερινά που γίνονται σίγουρα θα δημιουργήσουν και εκείνη την δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα εξω από αυτο το αδιέξοδο.Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι ιστορικά καταγεγραμμένο.
    Οι προσδοκίες στις οικογένειες και τον νεποτισμό έλαβαν τέλος και θα το καταλάβετε καλά στις εκλογές όλοι σας όσοι νομίζετε οτι ακόμα μπορείτε να παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων.
    Είναι άδικο να διασύρονται καθημερινά πολίτες να εξαθλιώνονται να διαπομπεύονται να χάνουν κόπους ετών να πετάγονται άνεργοι σαν στημένες λεμονοκουπες,συνταξιούχοι να λιμοκτονούν μετά απο 35 και 40 ίσως και περισσότερα χρόνια εργασίας να στερούνται την δυνατότητα επιβίωσης τους και κάποιοι να εχουν θησαυρίσει εις βάρος τους και να απολαμβάνουν τον παράνομο πλουτισμό τους στο απυρόβλητο.
    Η οργή ειναι συσσωρευμένη και οταν εκδηλώνεται είναι τυφλή και δυστυχώς πέφτει επί δικαίω και αδίκω.
    Είχατε μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε τα πράγματα και δυστυχώς ακολουθήσατε την πεπατημένη των προκατόχων σας που τώρα σας δείχνουν σαν τα μαύρα πρόβατα ζητώντας από εσάς εξηγήσεις γιαυτά που κλέψανε αυτοί και καταχρέωσαν τον Ελληνικό λαό με δυσβάσταχτα δάνεια που δεν ξέρουμε αν πότε και ποιά γενιά θα ξοφλήσει αν τελικά θα υπάρχουν σε αυτό τον τόπο Έλληνες που και αυτό παίζεται.
    Στις πίο κρίσιμες στιγμές αυτού του τόπου στο τιμόνι της εξουσίας βρέθηκαν ανάξιοι και χρεωκοπημένοι πολιτικοί με κληρονομικά δικαίωματα που οδήγησαν την χώρα εδω που βρίσκεται σήμερα.
    Δεν θέλω να συμμεριστώ απόψεις περί έξωθεν συνομωσιών γιατί τότε εκτός από ανάξιοι είναι και εθνικοί μειόδοτες και τους αξίζει η εσχάτη των ποινών. Ας μείνουμε λοιπόν μόνο στην ανικανότητα και την ηλιθιότητα των ανθρώπων του νεποτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο: http://tamgr.blogspot.com/
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ:
    Ψηφισανε οι δικοι μας, τα σαϊνια, σχετικα με τους λαθρομεταναστες, πως οποιος συλλαμβανεται
    θα πρεπει να στελνετε πισω στην ΑΡΧΙΚΗ χωρα υποδοχης τους!
    Ποια όμως μπορει να ειναι αυτη η ΠΡΩΤΗ χωρα; ........ Στο 90% των περιπτωσεων ειναι
    η Ελλαδα μας, φυσικα!!! Ειναι η ΠΟΡΤΑ στην Ευρωπη η καλυτερα ο ΦΡΑΚΤΗΣ για την "εξευγενισμενη" Δυση, Γερμανια, Γαλλια, Ολλανδια και αλλες χωρες που εχουν την ΤΥΧΗ να βρισκονται ΜΑΚΡΙΑ . . . .
    Αφου, λοιπον, η Ελλαδα λογω της γεωγραφικης της θεσης (υπο)δεχεται αυτα τα κυματα των μεταναστων και
    μια και ο χωρος μας ειναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, αφου, οπως μας λενε...., δεν ειναι σωστο να αρνουμαστε την εισοδο(!) στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ κλπ., κλπ., τοτε ας κανουμε μια ΔΙΚΑΙΗ μοιρασια μεταξυ ΟΛΩΝ των κρατων της Ευρωζωνης ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ καθε μιας!
    Μπηκαν 40.000 "νομιμοι" αυτον τον μηνα; Ειμαστε 400.000.000; Αρα καθε 10.000 κατοικους αντιστοιχει ενας μεταναστης. Οι Ελληνες ειμαστε 10.000.000 επομενως μας αντιστοιχουν 1000! Οι υπολοιποι 39.000 να ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ στην Ευρωζωνη. Π.χ.: Γερμανια,πληθυσμος 85.000.000, να παρουν 8.500! Ιταλια, πληθυσμος 60.000.000, να παρουν 6.000, Ισπανια, 45.000.000 να παρουν 4.500 και παει λεγοντας.
    ΓΙΑ να δουμε τι θα πουν και τι θα κανουν οι κάλοι μας Ευρωεταιροι σε αυτην εδω την δίκαια προταση!
    Για να ξερουμε κι εμεις δηλαδη τι βιολι τραβανε.
    Κατα ποσο ειναι στ' αληθεια φιλοι και συμμαχοι και θελουν το κοινο καλο.
    ΕΔΩ θα το δειξουν.

    Ολα τα αλλα ειναι ναζακια!
    verstehen?

    ΤΑΜΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άν βλέπει θολά όπως στή φωτό...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαλώμη τσίμπησες τίποτα με τα κολέγια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με προβληματίζει πάντα η φράση: "Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε...",
    ή εδώ έμμεσα:
    "Η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου, άμεσου, σχεδιασμένου και συντονισμένου προγράμματος, που θα στηρίζεται στο σωστό μείγμα πολιτικής και θα στοχεύει στην ανάπτυξη είναι ο άλλος δρόμος που εμείς προτείνουμε..."
    Θα πρότεινα κ.Σπηλιωτόπουλε προτού πείτε κάτι να βλέπατε αυτό:
    http://il.youtube.com/watch?v=ZRG5kyRUBmU

    Καπετάν Μακρύς. Έχεις τίποτα να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AΡΗ ΣΑΛΩΜΗ ΚΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥ!

    http://talamogia-eu.blogspot.com/2011/01/blog-post_4991.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για πολιτικος αχρηστος ειναι,μαλλον εκπαιδευεται για πυθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aρούλη μη ξεχάσεις όταν επανέλθεις να προμηθευτείς καραμέλλες ούζου για τη διαφήμιση της χώρας.
    Ας πούμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι μια ικανοποιητική ποσότητα.
    Η τελευταία ποσότητα που παραγγέλθηκε επι υπουργίας σου που ήταν 1.5 εκατομμύριο ευρώ, φαγώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα (24 ώρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση