GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο σύλλογος διδασκόντων της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΠ...

Από τον Σύλλογο μελών ΔΕΠ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών    Με επιστολή του της 22ας Δεκεμβρίου 2010, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστ...

Από τον Σύλλογο μελών ΔΕΠ
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  
Με επιστολή του της 22ας Δεκεμβρίου 2010, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ι. Κατσουλάκος καταγγέλλει και περιγράφει αναλυτικά ένα ακόμη έκτροπο της ΠΑΣΠ εις βάρος καθηγητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στο οποίο ομάδες κρούσης ασκούν με χυδαίο τρόπο λεκτική ή και σωματική βία. Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει μερικά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Προφανώς τα λόγια και οι νουθεσίες πέφτουν στο κενό. Φραστικές επιθέσεις κατά μελών ΔΕΠ ακόμη και σε δημόσιο χώρο (π.χ. απονομή βραβείων Ιδρύματος Χαλκιόπουλου στις 4 Μαρτίου 2010 παρουσία πλήθους γονέων και προσκεκλημένων, ή περπατώντας στους διαδρόμους για μάθημα), βίαιη εισβολή ή πολιορκία γραφείων καθηγητών, πραγματική ή εικονική βιντεοσκόπηση προσώπων και ιδιωτικών χώρων (γραφείων) με απειλή μάλιστα ανάρτησης στο «youtube», τηλεφωνική παρενόχληση, κλπ. Πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή της ΠΑΣΠ σκοπεύει στο να προκαλέσει τα θύματα να αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο, ώστε να ακολουθήσει σειρά καταγγελιών και διωγμών.
Συχνά, οι ομάδες κρούσης έχουν ως αρχηγό είτε το...
 γνωστό σαραντάχρονο επαγγελματία φοιτητοπατέρα είτε άλλο παλαιό απόφοιτο του πανεπιστημίου μας και διδακτορικό φοιτητή στο εξωτερικό, που όμως έχει εγγραφεί ως προπτυχιακός φοιτητής σε άλλο τμήμα του ΟΠΑ, προφανώς για να υπάρχει συνέχεια στην καθοδήγησή τους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη παράταξη -ενεργώντας ως αστυνομικό όργανο, ανακριτής και δικαστής- συνεχίζει απτόητη το έργο της, εκδίδοντας καταδικαστικές αποφάσεις, φυσικά κατά το δοκούν και κατά περίπτωση, και δημοσιοποιώντας αυτές μέσω του διαδικτύου.
Σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διδασκαλίας, όπου η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια είναι ζητούμενα και όχι δεδομένα, είμαστε πλέον σε ένα σημείο που το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η με κάθε τρόπο επιδίωξη μίας δήθεν «φυσιολογικής» λειτουργίας το μόνο που καταφέρνει είναι να εμπεδώνει την πλήρη διάλυση και εξαθλίωση της πανεπιστημιακής ζωής και να καταδεικνύει την αδυναμία της πανεπιστημιακής κοινότητας να αντιδράσει.
Η ακύρωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής και της συνεδρίασης της Συγκλήτου που είχαν προγραμματιστεί για την 23 Δεκεμβρίου 2010, ως αντίδραση στο τελευταίο συμβάν, είναι ορθή και αναμενόμενη, αλλά δεν αρκεί.
1) οι πρυτανικές αρχές πρέπει να τηρήσουν τις πρόσφατες δεσμεύσεις τους και να εφαρμόσουν, ως υποχρεούνται, όσα προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΠΑ και οι κανόνες δικαίου αυτής της χώρας. Άτομα που καθ' έξιν ασκούν βία, εξυβρίζουν και προπηλακίζουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο.
2) η διοίκηση του πανεπιστημίου να ενημερώσει με «ανοικτή επιστολή» το Υπουργείο Παιδείας και το κυβερνών κόμμα για την δράση της συγκεκριμένης παράταξης. Ο πολιτικός κόσμος και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη διάλυση ενός ιστορικού πανεπιστημίου της χώρας.
3) καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 και ταυτόχρονα ζητάμε την κατανόηση των φοιτητών μας για αυτή μας την απόφαση.
Τέλος, το ΔΣ του Συλλόγου κρίνει σκόπιμο να ενημερωθεί σχετικά το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδάσκοντες, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές) για το θέμα αυτό. Για το σκοπό αυτό ζητά από τους συναδέλφους να αναρτήσουν στο e-class αυτή την ανακοίνωση, ώστε να αποτραπεί η παραπληροφόρηση που διοχετεύεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.

7 σχόλια

  1. Αυτά είναι...τί νά γράψω...,
    όταν η πολιτική έμπλεξε τά μπούτια
    της μέ τήν μάθηση.
    Πώωωως έλεγε ο Χ. Κλύν?
    Τρέξον Τάσον,τρέξον....τώρα φάε
    τό σκατόν μου Τάσον.
    Τώρα σοβαρά:ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΧΩΡΟΙ(?) ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΕΣ.
    (Διάβασε μανιφέστο Λένιν).
    Οί σπουδάζοντες,έγιναν "άμες δέ
    γεσώμεθα πολώ κάρονες".
    Καί φτού από τήν αρχή.
    Αρχιμήδειος έλιξ.
    Ατέρμων κοχλείας. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
    ΣΟΥΣ ΒΡΕ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ
    ΒΥΣΜΑΤΑ.
    Τελικά τό πιό διαρκές άρωμα,
    είναι τού μόσχου-αίγαγρου.
    Έρχεται από Ανατολή μεριά.
    Σαγινεύει τούς νέους καί μετά
    -μέσω κόμματος- τή δεξιά τσέπη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eχοντας πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από το επίσημο ΠΑΣΟΚ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γνωστή αλητεία του κυβερνητικού φοιτητικού "κινήματος" σε συνεργασία με την γνωστή αλητεία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ποδηγετούν και καθηλώνουν το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα. Σε ιδιωτική Τράπεζα (ALPHA BANK) έγιναν πρόσφατα "εκλογές" στο εργοδοτικό Σωματείο. Το αποτέλεσμα; η εργοδοτική ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ (ναι, ναι μαζί κατέβηκαν και μάλιστα στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν υποψήφιοι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.!!!!) συγκέντρωσε ποσοστό χουντικών εκλογών 84%. Με τη στήριξη βεβαίως βεβαίως του εργοδοτικού μηχανισμού. Και με πιέσεις και εκβιασμούς στους εργαζόμενους. Με αυτούς τους συνδικαλιστές (εργατοπατέρες και φοιτητοπατέρες) καταφέρνουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και περνάνε ότι μέτρα θέλουν. Και αυτοί θα είναι που θα υπογράψουν και τις επιχειρησιακές συμβάσεις για μειώσεις μισθών και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στην ΑΣΟΕ βρίσκεται σαν λέκτορας και το γνωστό λουλούδι ,ο Μάκης που διατέλεσε γενικός διευθυντής σε μεγάλη πάλαι ποτέ κρατική τράπεζα, και που όταν ο φίλος του ο Χρηστάκης ασκούσε και καλά αντιπολίτευση στη Ντορούλα στο Δήμο της Αθήνας αυτός ήταν διορισμένος σύμβουλος της Δημάρχου με μισθό 45.000 ευρώ το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής του θητείας δε, διατηρούσε και εταιρία Συμβούλων αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση διαδικασιών για να παίρνουν ι δήμοι ευρωπαϊκά προγράμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Το Πασοκ ειναι εδω!

    Ρε σεις οσο ο δρ Κουτσουκος στηριζει Γιωργακη δεν πεφτει το Πασοκ

    Αλλα και μετα το πασοκ θα το παρει ο δρ Κουτσουκος και θα το οδηγησει στην νικη!!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτό το ταλαίπωρο ίδρυμα, θυμόμαστε μετά την πτώση της χούντας που έμπαιναν οι προοδευτικοί φοιτές και απειλούσαν διδακτικό και διοικητικό προσωπικό λέγοντας ότι κάνουν αυτοι κουμάντο τώρα, λές και οι διδάσκοντες και οι υπάλληλοι δεν ήταν δημοκράτες.

    Από ότι φαίνεται το ίδιο τραγουδάκι παίζεται και τώρα μια και οι "προοδευτικάριοι" σε στυλ Ιεράς Εξέτασης τιμωρούν όσους τους μπαίνουν στο ρουθούνι.

    Με αυτές τις τακτικές έφθασε η χώρα στο σημερινό χάλι και υπάρχει ο κίνδυνος εμφυλίου αν δεν μαζέψει κάποιος αυτά τα μπουμπούκια.

    Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τραβήξει το αυτί αυτών των "φερέλπιδων" νέων δεν θα πρέπει να παραπονείται μετα αν οι πολίτες επιδίδονται σε αυτοδικίες κατά πολιτικών.

    Στη ζωή ότι δίνεις, παίρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικα τα ζηταει ο οργανισμος σας!!! ολοι διαμαρτυρομαστε που καποιοι πλουτιζουν εν μεσω οικονομικης κρισης, διαμαρτυρομαστε που καποιοι βολευουν τους εαυτουληδες τους, διαμαρτυρομαστε που καποιοι παρανομουν...και οταν βγει καποιος να τους καταγγειλει(οι συγκεκριμενοι φοιτητες στην προκειμενη περιπτωση) αντι να τους πουμε μπραβο τους βριζουμε...οποτε λουστειτε ολοι τα πασης φυσεως λαμογια και σταματηστε να διαμαρτυρεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση