GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα ονόματα για την Siemens...

Aπό την http://news.kathimerini.gr/ του Φ. Καλλιαγκοπουλου Ο κύβος φαίνεται να έχει ριφθεί, αν και απομένουν πέντε κρίσιμες ημέρες διαβ...

Aπό την http://news.kathimerini.gr/
του Φ. Καλλιαγκοπουλου
Ο κύβος φαίνεται να έχει ριφθεί, αν και απομένουν πέντε κρίσιμες ημέρες διαβουλεύσεων, αλλά και παζαριών, προκειμένου να υπάρξει ένα «αξιοπρεπές και τεκμηριωμένο» πόρισμα, κατά τη διατύπωση του προέδρου της Εξεταστικής κ. Σήφη Βαλυράκη, για την υπόθεση Siemens. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνέλθουν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη σε μία τελευταία συνεδρίαση, όπου και θα οριστικοποιηθούν τα ονόματα, τα οποία θα «υποδεικνύονται» για τις πολιτικές τους ευθύνες στη διαχρονική υπόθεση που ονομάστηκε «σκάνδαλο Siemens», αλλά φαίνεται ότι η πλάστιγγα γέρνει στην υπόδειξη περίπου δέκα ονομάτων πρώην υπουργών και από τα δύο κόμματα, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχουν επέλθει παραγραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκυρότητα και πληρότητα των οποίων θα δοκιμαστεί στο εναπομένον πενθήμερο διεργασιών, από την τελευταία συνεδρίαση των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «βγήκαν» πέντε πρώην υπουργοί της Ν.Δ. και τέσσερις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους θα σημειώνεται ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης μέσω προκαταρκτικής επιτροπής. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν από το ΠΑΣΟΚ των κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Νίκου Χριστοδουλάκη και Αναστάσιου Μαντέλη. Από δε τη Ν.Δ. των Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Βουλγαράκη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη...
 Δεν σημαίνει ότι αυτά δεν θα αλλάξουν. Ηταν μία πρόταση του κ. Σ. Βαλυράκη, σύμφωνα με βουλευτές που παρέστησαν στη συνεδρίαση.
Ποια η λογική των ονομάτων; Κεφάλαιο πρώτο, οι προγραμματικές συμβάσεις Siemens με ΟΤΕ και ΟΣΕ και οι πρωταγωνιστές τους (Παπαντωνίου, Μαντέλης). Κεφάλαιο ΟΣΕ-Ναυπηγεία, εμπλεκόμενοι οι κ. Ακης Τσοχατζόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης, στη λογική ότι τον τελευταίο τον «έκαψε» ο κ. Χρ. Βερελής για τη μη ακύρωση σύμβασης κοινοπραξίας (Τemoensa). Η καινοφανής θέση –που πάντως προσκρούει στη λογική– ότι για το «άχρηστο» C4I ευθύνονται αυτοί που το παρέλαβαν και όχι αυτοί που το συμφώνησαν, οδηγεί στα ονόματα των κ. Γ. Βουλγαράκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη και Π. Παυλόπουλου, ενώ υπήρξε προβληματισμός και για τον κ. Β. Πολύδωρα. Η λογική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στη σταδιακή παραλαβή υπήρχαν σταδιακές αποταμιεύσεις (και μίζες;). Αγνωστο με ποια λογική προτείνεται ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά μάλλον γιατί δεν ακύρωσε και ο ίδιος τη σύμβαση με την Temoensa.
Ν.Δ.: Οχι σε προκαταρκτικήΗ Ν.Δ. δεν θα προτείνει σε καμία περίπτωση προκαταρκτική επιτροπή, κρίνοντας ότι δεν δικαιούται να το πράξει η Βουλή για όσα συνέβησαν πριν από το 2007. Πολιτικές ευθύνες, όμως, θα αποδώσει σε όλο το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» μηδέ του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη εξαιρουμένου, επί ημερών του οποίου παραιτήθηκε βλέποντας «πού πήγαινε το πράγμα» ο κ. Χ. Καστανίδης εν μέσω καταγγελιών, για να τον διαδεχθεί ο Αν. Μαντέλης, οπότε και υπογράφηκαν οι συμβάσεις του ΟΤΕ. Από εκεί και πέρα θα αποδίδονται ευθύνες και στον κ. Βερελή για την τριπλή σύμπραξη (Τσοχατζόπουλος-Χριστοδουλάκης-Βερελής) στην υπόθεση της HDV και των Ναυπηγείων, αλλά και όλο το σύστημα που παρήγγειλε και κληροδότησε στη διάδοχο κατάσταση το C4I. Για τους ημετέρους δεν αποκλείεται να θέσει η Ν.Δ. ερωτήματα για τους Γ. Βουλγαράκη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Στο πόρισμα της πλειοψηφίας, η δωροδοκία θα αναφέρεται ότι δεν αποδείχθηκε, αλλά οι ενδείξεις θα είναι για απιστία και ενδεχομένως παράβαση καθήκοντος. Τι θα γίνει όμως αν προκύψει ενδιαμέσως απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα στέλνει στο αρχείο το Βατοπέδι λόγω παραγραφής με την επισήμανση ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί προανακριτικά η Βουλή; Φιάσκο!

7 σχόλια

  1. Κύριοι της εξεταστικής, κάνετε μια απλή αντιπαράθεση με τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΩΝ για να βρείτε αν θέλετε τον δρόμο της ΜΙΖΕΝΣ…και της ρεμούλας..
    Όλα τα αλλά είναι λόγια του αέρα και καπνός για την συγκάλυψη,την απόκρυψη και την συσκότιση … των εμπλεκόμενων…

    Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την ΜΙΖΕΝΣ που πιστεύουν ότι μεθοδεύεται συγκάλυψη.
    Προσέχτε κύριοι βουλευτές θα ξεφτιλιστείτε όλοι σας ανάλγητοι…

    Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009
    Αντιδράσεις , Ντόρας σε καταγγελία Καρατζαφέρη για Siemens

    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
    Ντόρα - Siemens

    Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
    350.000 ΕΥΡΩ, ΜΕΣΩ PLACID BLUE, 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ( προίκα της «ΑΛΕΞΙΑΣ » είχε πληρώσει η ΖΙΜΕΝΣ

    Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010
    Απίστευτες αποκαλύψεις! Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σχέση με Siemens

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΜΑΡΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, άλλοι τέσσερις καταζητούμενοι για την τρομοκρατία και μια γερμανίδα χθες. Για τους πρώτους 4, αποκαλύφθηκε ότι εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του 5ου Ανακριτή Θεσσαλονίκης, διότι συμμετείχαν σε εμπρηστική-τρομοκρατική επίθεση σε κτίριο της ΔΕΗ στην συμπρωτεύουσα, που είχε γίνει το πρωί της 13ης Οκτωβρίου του 2010. Μάλιστα, τότε είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας19άχρονος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές.

    Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κορδελιού αρ. 30 στον Βύρωνα, καθώς και σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Δ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο, τα οποία ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας οι συλληφθέντες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:



    Η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των 4, έγινε στην περιοχή του Βύρωνα, όπου -συμπτωματικά ασφαλώς-διέμενε και ο Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας, αλλά και δημοσιογράφος της Αυγής, ο οποίος είχε πάνω του μια κλεμμένη από το 2004 ταυτότητα, την οποία -όπως υποστήριξε- την βρήκε τυχαία στο δρόμο… λίγο πριν τον συλλάβουν. Πράγμα λογικό ασφαλώς, μιας και όλοι μας έχει τύχει να βρούμε στο δρόμο… κλεμμένες (προ πολλών ετών!) ταυτότητες. Βέβαια, εκ των υστέρων, η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο μιλώντας για λάθος, κι ότι τον… μπέρδεψαν με άλλον (!!!), λόγω… ομοιότητας! Αν είναι δυνατόν! Ποιόν άλλον αλήθεια; Και μια τελευταία… σατανική -ασφαλώς-σύμπτωση: ο Παπαδάτος, που ασφαλώς και δεν μπορεί να έχει σχέση με την τρομοκρατία (αλίμονο!), τυγχάνει δεδηλωμένος θαυμαστής της… λαϊκής βίας-τρομοκρατίας. Ιδού και τα γραπτά του (που μένουν):

    «Δεν πιστεύουμε πως η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων. Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι ο δημοκρατικός δρόμος προς το σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα, καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα ποσά βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά».

    Μ’ αυτά τα… ειρηνικά που γράφει, είναι ποτέ δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να είναι τρομοκράτης; Όχι πείτε μας…

    Κατά τα άλλα, βλέπουμε να συνεχίζονται οι συλλήψεις (ή μήπως «θυσίες;) σε… δόσεις, ίσως όποτε θέλει η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από κάτι άλλο, δικαιώνοντας τα λεγόμενα του πρώην ΠΡΟ-ΠΟ στον Αμερικανό πρέσβη, ότι οι αρχές γνωρίζουν όλους τους τρομοκράτες! Αλλά δε βλέπουμε να συλλαμβάνονται οι εγκέφαλοι, τα μεγάλα κεφάλια της μαρξιστικής τρομοκρατίας, αυτοί που αποφασίζουν που, πότε και ποιόν θα κτυπήσουν τα «μικρά ψάρια» της τρομοκρατίας. Κι όταν η αστυνομία τους «ακουμπάει», γίνεται… λάθος. Αλλά «λάθος» επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος!

    ΥΓ. Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για την βίαιη προσαγωγή του στελέχους του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδάτου, προχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τη λύπη του και υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό.
    ΟΤΑΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ – Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ! χ αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DISEKATOMIRIA EXOYN KANI FTERA
    KE ESY AUNANIZESE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γμτ,τί μυρίζει?
    Τί βρωμιά είναι αυτή?
    Τά γράμματα δυσοσμούν.
    Τά Ονόματα αποφέρουν.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    Εμείς οί φουκαράδες μόνο γράφουμε.
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΠΑΚΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.
    Εκτός...εκτός..άν στή λερωμένη
    φωλιά τους,γαμεί καί δέρνει τό
    πτηνό κούκος.
    Σέ 10 αράδες δέν μπορώ νά γίνω
    συγκεκριμένος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιποτα δε θα γινει. Γιατι ξερουν οτι το καθε αρχιολαμογιο της λιστας θα παρει κι αλλους μαζι του στην πτωση. Και οχι οποιους και οποιους αλλα τους ασκωντες την εξουσια τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη και φυσικα το πανταχου παρων Μητσοτακεικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EXOUN KSEKOKALISI TA PANTA DEN EXOUN AFISI TIPOTA ORTHIO KIAFTOS ASXOLITAI ME TIS MARIKAS TIN KOUZINA .KE SAN KIAFTON INE KE POLI
    ALLI POU ASXOLOUNTE ME IKOSKEVESKES. POU ISOS PROSPATHOUN NA APOPROSANATOLISOUN TIN KINI GNOMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *