GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«1821»: Το φράκο και η φουστανέλα...

Από την Διεύθυνση Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Οι οπλαρχηγοί του Μοριά αναλαμβάνουν την εξουσία στη νότια Ελλάδα, ενώ οι Οθωμανοί καταστρέφουν ...

Από την Διεύθυνση Επικοινωνίας
του ΣΚΑΪ

Οι οπλαρχηγοί του Μοριά
αναλαμβάνουν την εξουσία στη νότια Ελλάδα, ενώ οι Οθωμανοί καταστρέφουν τη Χίο ολοκληρωτικά στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς «1821» που προβάλλει την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 23.00 η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Το 1821, οι επαναστατημένοι Έλληνες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως θα αντικαταστήσουν την εξουσία των Τούρκων. Την επίλυση αυτού του προβλήματος θα...
αναλάβουν κάποιοι Έλληνες της διασποράς.
Το 1821 φθάνουν στην επαναστατημένη Ελλάδα τρεις εξέχοντες Φαναριώτες –ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Θεόδωρος Νέγρης. Οραματίζονται μια κεντρική διοίκηση κι ένα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος. Όμως οι εξεγερμένοι Έλληνες τους αντιπαθούν - και όχι μόνο για τους τρόπους και το ντύσιμό τους.
Για τους περισσότερους Έλληνες, ακόμα και η ανάγκη σχηματισμού μιας κεντρικής κυβέρνησης δεν είναι καθόλου προφανής...
Ελεύθεροι από τους περιορισμούς που μέχρι τότε τους επέβαλε η τουρκική εξουσία, οι οπλαρχηγοί του Μοριά οργώνουν τη νότια Ελλάδα, επιχειρώντας να αντικαταστήσουν την οθωμανική εξουσία, συχνά με αθέμιτα μέσα.
Στο μεταξύ τα ακραία αντίποινα της Πύλης επιβάλλονται με τον πιο παράλογο τρόπο στην Χίο, ένα από τα πλουσιότερα νησιά της Οθωμανικής επικράτειας, με ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τη Δύση. Η ολοκληρωτική καταστροφή της και ο αντίκτυπος της «Σφαγής της Χίου» στη διεθνή κοινή γνώμη είχε ως συνέπεια οι ξένες κυβερνήσεις να αλλάξουν σταδιακά στάση. Το ελληνικό αίτημα για ανεξαρτησία αρχίζει να αντιμετωπίζεται ως δίκαιο.
Αμέσως μετά το τέλος της σειράς στις 00.15 ακολουθεί η εκπομπή «1821...σήμερα» όπου συντελεστές της και πανεπιστημιακοί καθηγητές συζητούν και σχολιάζουν όσα παρουσιάστηκαν στο επεισόδιο που προηγήθηκε. Συντονίζει ο Άρης Πορτοσάλτε.

18 σχόλια

  1. Προβοκατορες press.gr υπερ εργολαβων και πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ,ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΚΑΠΝΟΥΣ .ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΦΡΑΚΟ , ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ.Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε εσείς ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ που ξεκινήσατε το δεν πληρώνω δεν πληρώνω σηκώνοντας μπάρες και υπολογίζοντας στον μιμιτισμό, είναι ώρα να μάθει ο κοσμάκης πως το κάνατε.
    Πηγαίνατε στα διόδια για καλό και για κακό πέντε πέντε τάχα μου άγνωστοι μεταξύ σας ένας σήκωνε την μπάρα οι δυο ακολουθούσαν και οι άλλοι δυο σε άλλη γραμμή χειροκροτούσαν, και που το ωραίο είναι ότι το πλασάρατε και ως «ΚΙΝΗΜΑ» για να πιάσετε και κανένα τζαμπατζή στα δίχτυα σας, ΜΗΠΩΣ έχετε τίποτα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ δοσοληψίες με τους μεγαλοεργολάβους που θέλουν χρονική παράταση των συμβάσεων τους με το Δημόσιο έτσι που αντί να κερδίσουν ας πούμε ένα δις να κερδίσουν δυόμιση;

    Και ένα άσμα για εσάς και το «κίνημα» σας

    Τα καθάρματα.

    Ρε μου φαίνεστε του κάβου
    κολλητοί και του εργολάβου
    δέσμιοι και στη ρεμούλα
    των μεγάλων παρεούλα,

    Μπας και θέλετε άλλα τόσα
    χρόνια να μαζεύει γρόσα
    και εσάς που σας ταΐζει
    κόκαλα να ξεφτιλίζει;

    Ρε μου φαίνεστε λαμόγια
    και δουλεύουν στα υπόγεια
    κι εντολές σε πράξη χώνουν
    κι όλα τα διεκπεραιώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ .ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ξεχνάνε" οι μοναρχικοί μισέλληνες γενίτσαροι το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που πρότεινε ο Ρήγας και εφάρμοσαν σε όλες τις εκλογές και τα 3 πρώτα Συντάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ ΚΑΛΕ,
    ΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ,
    ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ,
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΕ,
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ?!?!?!?
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΧ ΚΑΛΕ,
    ΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ,
    ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ,
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΕ,
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ?!?!?!?
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...Το 1821, οι επαναστατημένοι Έλληνες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως θα αντικαταστήσουν την εξουσία των Τούρκων...

    Θα τους το αναλύσει ο βεραμής(=χτικιάρης, τουρκιστί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΑ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΣΟΡΟΤΡΟΦΙΜΟΙ? ΟΧΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.....
    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ. Η 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΖΥΓΩΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. OI AGLOFILOI OI GALOFILOI KAI OI ROSOFILOI KOLODAKTYLO ME VASELINH STOUS RAGIADES APO EKINA TA XRONIA OPOS KAI TORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααααχχχχχ τα Δερβενάκιααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ????
    ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΓΙΑ ΨΕΥΟΛΟΓΙΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΛΠ,ΚΛΠ
    ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΤΗΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕς ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.

    Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να δω πώς θα φτάσετε μέχρι το ΣΚΑΙ απόψε να πάρετε μέρος στη συζήτηση μετά την εκπομπή. Κοπιάστε να σας φιλέψουμε.
    Α ρε press ξεφτίλα είσαι και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και λίγα λένε... διαβάστε εδώ, τα λέει όλα: IΣTOPIA TOY EΛΛHNIKOY EΘNOYΣ - Εκδοτική Αθηνών. Ένα μνημειώδες έργο που αποτελεί μια υπεύθυνη, αντικειμενική και επιστημονικά τεκμηριωμένη πολιτική και πολιτιστική Iστορία από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Tο κείμενο της Iστορίας του Eλληνικού Έθνους συντάχθηκε από 300 ακαδημαϊκούς, καθηγητές Πανεπιστημίου ου και άλλους ειδικούς επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής από διακεκριμένους και διεθνούς προβολής πνευματικούς ανθρώπους και με τη βοήθεια και συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
    ΠΑΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ.
    ΤΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΑΣΕ.
    ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
    ΒΛΕΠΕ:
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ, ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΣ , ΒΕΡΕΜΗΣ, ΡΕΠΟΥΣΗ, ΔΡΑΓΩΝΑ, ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ, ΣΚΑΪ.
    ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΤΙ "ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ" ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΤΡΑΚΙ ΤΟ ΚΩΛΑΚΙ ΣΟΥ
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΠΗΔΟΥΣΑΝ
    ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΗΔΟΥΛΟΥΣ
    ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΓΑΜΟΥΣΑΝ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση