GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλ...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.
Δεν είναι ο τεράστιος όγκος του ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και...
παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά…
Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!
Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος. 
Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.
Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα…
Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…
Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος.
Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…
Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.
Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…
Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…
Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…
Ο αγώνας συνεχίζεται…

18 σχόλια

  1. MΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή δεν πεθαίνουτε; τότε κρατάτε την καλά μη σας φύγει μέχρι να φύγουν τα ανδρείκελα που μας κυβερνάνε και να έλθετε εσείς να δούμε άσπρη μέρα.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλυτα σωστές οι εκτιμησεις σας.
    Υπάρχουν κι άλλες μορφές σύγχρονες
    και αποδοτικότερες απο τις παλιές.
    Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικοκοινωνικών ηγεσιών είναι εγκλωβισμένες σε ενέργειες του 1900 και χρειάζονται ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάνε πλάτη στον Γιωργάκη Θύμιο, μήπως και καταφέρει και εκβιάσει τους κουτοβόρειους και γλιτώσει τα δανεικά που έφαγε το σύστημα που υπηρετείς και εσύ συνειδητά!
    Θύμιο ε Θύμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι πραίτωρες ήταν τρομοκρατημένοι, έριχναν τόνους χημικά και κρότου-λάμψης και ο κόσμος δεν έφευγε (!), γύριζε πίσω (!) μιλάμε για 5.000-10.000 άτομα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ούτε είναι τυχαίο ότι και πολλοί από το ΠΑΜΕ (στο οποίο ήμουν) δεν έφυγαν αλλά έκατσαν Σύνταγμα. Τελειώνει η χούντα, κλιμάκωση του αγώνα τώρα με 48ωρη γενική απεργία και παραμονή στο Σύνταγμα όλη τη νύχτα, ο κόσμος πλέον δεν ελέγχεται, με αγώνα να πέσουν όχι με συμφωνίες κορυφής που θα φέρουν από την πίσω πόρτα τον ανεκδιήγητο Σαμαρά ή κανέναν άλλο συνδυασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταρρύθμιση χριστιανικου πασχαλίου

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Το χριστιανικο Πάσχα εορτάζεται την πρώτη Κυριακη μετα την πρώτη εαρινη πανσέληνο του εκάστοτε έτους
    (οι καθολικοι και οιπροτεστάντες το τηρουν με αστρονομικη ακρίβεια,ενω οι ορθόδοξοι όχι).
    Tο εβραϊκο Πάσχα είναι η 15η του εβραϊκου μηνος Νισαν του
    εβραϊκου ημερολογίου και είναι η πρώτη εαρινη πανσέληνος,αλλα
    περίπου,κατα μέσο όρο,κάθε 6 χρόνια είναι η δεύτερη εαρινη πανσέληνος,
    λόγω μιας αστρονομικης ατέλειας του
    εβραϊκου ημερολογίου,που όμως μελλοντικα μπορει να διορθωθει,ώστε η ημέρα του εβραϊκου Πάσχα να ταυτιστει με τη μέρα της πρώτης εαρινης πανσελήνου.
    Γιατί αυτη η εξάρτηση της ημερομηνίας του χριστιανικου Πάσχα
    απο το εβραϊκο ημερολόγιο,και τις πανσελήνους του ;;;
    Ας γίνει σχετικη μεταρρύθμιση,να εορτάζεται το χριατιανικο
    Πάσχα κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακη του Απριλίου (νέου ημερολογίου).
    Έτσι κάθε χρόνο (για να είμαστε πιο ακριβεις αυτο θα ισχύει με
    συχνότητα της τάξεως του 95%,αργότερα.όταν θα διορθωθει η
    προαναφερθείσα αστρονομικη ατέλεια του εβραϊκου ημερολογίου θα
    ισχύει απόλυτα 100%) το εβραϊκο Πάσχα θα προηγείται χρονικως του χριστιανικου Πάσχα,πράγμα που είναι το θεολογικως επιδιωκόμενο,(αυτο συμβαίνει και με τα σήμερα ισχύοντα,αλλα μόνο σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα,αντίθετα κάθε 6 περίπου χρόνια το Πάσχα των καθολικων και των προτεσταντων
    προηγείται ανωμάλως του εβραϊκου Πάσχα),επίσης έτσι δεν θα
    υπάρχει εξάρτηση απο το εβραϊκο ημερολόγιο,και απο τις
    πανσελήνους του,στον καθορισμο του χριστιανικου Πάσχα.
    Οι σιωνιστες θέλουν να εξαρτάται ο καθορισμος του χριστιανικου
    Πάσχα απο το εβραϊκο ημερολόγιο,και τις πανσελήνους του,του
    εκάστοτε έτους.
    Δηλαδη αυτη η προτεινόμενη μεταρρύθμιση έχει και μια πτυχη
    αντισιωνιστικη.
    Μια πιο επεξεργασμένη και καλύτερη ιδέα θα ήταν να εορτάζεται
    το χριστιανικο Πάσχα την πρώτη Κυριακη μετα την 20ή Απριλίου
    (η 20ή Απριλίου είναι η πιο όψιμη πρώτη εαρινη πανσέληνος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε θυμιο ειναι η καλλιτερη κυβερνηση μεταπολιτευτικα προσπαθει να σωσει τη χωρα και εχετε φαει τα σωθικα σας να την φατε ΠΟΙΟΣ ΘΑΡΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ολοι οι αλλοι ειστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ λαμογια που το μονο που σκεπτεστε ειναι η τσεπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι ευθύνονται, στη φυλακή θάπρεπε να πεις Γιάννη,όλα τα άλλα πιθανόν να είναι ύποπτα,αν δεν μπουν στη φυλακή,όλοι όσοι έχουν ευθύνη,και όχι άντε ένας μέσα και τελειώσαμε, τα ίδια και χειρότερα θα έχουμε θα καταντήσουμε Λιβύη,ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9;39
    ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ .ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ!!!

    κλεφτες και απατεωνες...
    να λογοδοτησουν τωρα
    1.αρβανιτης(διπλοθεσιτης κουμπαρος υφηπουργου)
    2.καρτελια(αποφοιτος λυκειου παιρνει 6000 ευρω μισθο)
    3.κελλυ καραμεσινη(σκανδολο νεου βατοπεδιου)ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΙ
    4.ελισαβετ γκολφινοπουλου(διοριστηκε την επομενη των εκλογων-ο αντρας της ειναι αναδοχος στο κτηματολογιο)
    5.καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου
    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!! ΔΗΛ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΚΚΕΔΕΣ Η ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ . ΑΠΛΑ ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΚΕΔΕΣ ΤΑ"ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ" ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ! ΝΤΑΞΕΙ? ΑΝΤΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ 11:22

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕΧΡΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έτσι είχε η κατάσταση και συμφωνώ με τον Αρθρογράφο. Απορώ με την light στάση του ΠΑΜΕ η οποία συμφέρει απόλυτα τον Τζέφρυ και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι στην ευχή χημικά μας έριχναν συνεχώς τα ΥΜΕΤ ώστε σήμερα τα ακάλυπτα σημεία του σώματος μου -κεφάλι και χέρια, είναι κατακόκκινα. Και άνεργος λόγω κρίσης και χημικά λουσμένος από τους πραίτωριανούς του ΔΝΤ και έτοιμος για κλιμάκωση των αντιδράσεων απέναντι σε αυτούς που καταδικάζουν μέρα με την ημέρα χιλιάδες συνέλληνες στην ανέχεια και την απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΣΤΕ ΡΕ ΣΤΟΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
    ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΡΕΤΡΟ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΛΑΝΕΙ ΡΕ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΤΥΠΟΥ: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΥΦ. ΤΥΠΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ
    ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΦΑΗΛΟΣ ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ
    ΑΜΥΝΑΣ: ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
    ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: ΖΟΥΡΑΡΙΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΕΚΑΣ
    ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΛΗΝΑΙΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (οικονομικός γίγαντας της πατριωτικής αριστεράς)
    ΥΓΙΕΙΑΣ: ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
    ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (το κρυφό χαρτί)
    ΑΝΕΥ ΓΕΝΙΚΩΣ: ΜΙΚΗΣ
    ΔΗΜ. ΤΑΞΕΩΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: ΧΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Ο ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ
    ΑΛΙΕΙΑΣ: ΤΖΟΤΖΟΛΑ (το μελλον)
    και φυσικά πρωθυπουργός ο ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση