GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελπίζουμε το βρετανικό μουσείο να έχει λίγο χώρο διαθέσιμο…

Από το Parthenon Sculptures Αν όχι ας ετοιμάζει νέα πτέρυγα! Σε λίγα χρόνια μέσα από δημοπρασίες αγοροπωλησίες και λοιπές διαδικασίες θα...

Από το Parthenon Sculptures
Αν όχι ας ετοιμάζει νέα πτέρυγα!Σε λίγα χρόνια μέσα από δημοπρασίες αγοροπωλησίες και λοιπές διαδικασίες θα έχουν –αν είναι τυχεροί φυσικά- ακόμη οκτώ αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας που εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο.
Οκτώ αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, ανάμεσά τους ένα άγαλμα του Τουταγχαμών, εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε  ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς.
Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι...
"ένα άγαλμα από ξύλο με επικάλυψη χρυσού του βασιλιά Τουταγχαμών, της 18ης δυναστείας" καθώς και τμήματα ενός άλλου αγάλματος του ίδιου φαραώ, τόνισε ο Χαουάς.
Οι κλοπές διαπιστώθηκαν κατά την απογραφή που πραγματοποίησε το προσωπικό του μουσείου και μετά την εισβολή αγνώστων στο μουσείο στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίοι επωφελήθηκαν από μια συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, δίπλα στο μουσείο.
"Δυστυχώς ανακαλύφθηκε ότι τα αντικείμενα είχαν εξαφανιστεί από το μουσείο", τόνισε ο Χαουάς.

4 σχόλια

  1. Βρε εσείς ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ που ξεκινήσατε το δεν πληρώνω δεν πληρώνω σηκώνοντας μπάρες και υπολογίζοντας στον μιμιτισμό, είναι ώρα να μάθει ο κοσμάκης πως το κάνατε.
    Πηγαίνατε στα διόδια για καλό και για κακό πέντε πέντε τάχα μου άγνωστοι μεταξύ σας ένας σήκωνε την μπάρα οι δυο ακολουθούσαν και οι άλλοι δυο σε άλλη γραμμή χειροκροτούσαν, και που το ωραίο είναι ότι το πλασάρατε και ως «ΚΙΝΗΜΑ» για να πιάσετε και κανένα τζαμπατζή στα δίχτυα σας, ΜΗΠΩΣ έχετε τίποτα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ δοσοληψίες με τους μεγαλοεργολάβους που θέλουν χρονική παράταση των συμβάσεων τους με το Δημόσιο έτσι που αντί να κερδίσουν ας πούμε ένα δις να κερδίσουν δυόμιση;

    Και ένα άσμα για εσάς και το «κίνημα» σας

    Τα καθάρματα.

    Ρε μου φαίνεστε του κάβου
    κολλητοί και του εργολάβου
    δέσμιοι και στη ρεμούλα
    των μεγάλων παρεούλα;

    Μπας και θέλετε άλλα τόσα
    χρόνια να μαζεύει γρόσα
    και εσάς που σας ταΐζει
    κόκαλα να ξεφτιλίζει;

    Ρε μου φαίνεστε λαμόγια
    και δουλεύουν στα υπόγεια
    κι εντολές σε πράξη χώνουν
    κι όλα τα διεκπεραιώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ GOOGLE EARTH, ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 9 ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!
    (ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ "ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑ")

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ GOOGLE SKETCH, ΟΝΟΜΑΤΙ "JOVI".
    ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ".

    ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα εκθέματα που χάθηκαν θα καταλήξουν στο Βρετανικό Μουσείο.

    Απεναντίας, αυτό που προκύπτει είναι ότι στην Αίγυπτο, ενώ δεν είχαν φροντίσει να προστατεύουν αποτελεσματικά τις σπουδαίες αρχαιότητες που ήδη είχαν, ζητούσαν, γιά λόγους πολιτικούς και αυτοπροβολής, να τους επιστραφούν αιγυπτιακές αρχαιότητες από μουσεία άλλων χωρών.

    Όπως γίνεται κι εδώ, δηλαδή, που η εμμονή της κοινής γνώμης είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ αδιαφορεί γιά αρχαιότητες που καταστρέφονται.

    Κατά τα άλλα, στο Μουσείο του Καίρου είχε ήδη απαγορευτεί η φωτογράφιση των εκθεμάτων, ακόμα και χωρίς φλας, όπως κάνουμε και εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης.
    Γιά να προστατεύσουν τα εκθέματα από τους επισκέπτες του
    μουσείου, φαντάζομαι.
    Κρίμα που δεν μπόρεσαν να τα προστατέψουν και από τους βανδάλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΩΛΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΕΧΟΥΝ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση