GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πατερναλιστική πολιτική της δύσης ασπίδα ενάντια στα ισλαμικά κινήματα....

*Το όχι Χίλαρι Κλίντον και Μέρκελ στον Παπανδρέου για Αίγυπτο Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas - xoris - ellada . blogspot ...

*Το όχι Χίλαρι Κλίντον και Μέρκελ στον Παπανδρέου για Αίγυπτο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα της μετά-Μουμπάρακ εποχής για την Αίγυπτο (μήπως και τον τριγύρω κόσμο γενικότερα;), με τον Μουμπάρακ να παραμένει στο θρόνο του προέδρου μέχρι να αποχωρήσει με το ...κεφάλι ψηλά για λόγους υγείας. Θα επαναλάβω αυτό που διαβάσατε εδώ πριν μέρες: ο Μουμπάρακ δεν είναι Μπεν Αλί γιατί η Αίγυπτος δεν είναι Τυνησία. Τι είναι; Συχνά άκουγα διπλωμάτες πολλών χωρών να χρησιμοποιούν στις επαφές τους, όχι μόνο με δημοσιογράφους, ένα δυσνόητο και δύσχρηστο όρο στα αγγλικά. Η καλύτερη απόδοση στα ελληνικά θα μπορούσε να είναι “φαύλος κύκλος”, υποδηλώνοντας μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο. Το επιβεβαιώνει η σθεναρή στάση του Μουμπάρακ τα τελευταία 30 χρόνια, με τις ρίζες της αιτιολόγησης να ΄ναι τουλάχιστον σε διπλάσιο βάθος χρόνου.
Θυμάστε την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις; Σε μια συνάντησή της με τον Μουμπάρακ το 2005, ο τελευταίος της είχε πει ξεκάθαρα “ Ή εγώ ή αυτοί”. Με σειρά επιχειρημάτων της εξήγησε ότι “αυτοί” δεν είναι άλλοι από...
τους ισλαμιστές. Από τότε πολλά άλλαξαν. Η Αίγυπτος καθιερώθηκε πάνω σε γερά θεμέλια σαν κέντρο βαρύτητας του αραβικού κόσμου, αλλά την ίδια ώρα ο κόσμος των χωρών που αποτελεί τη ζώνη Μαγκρέμπ ξεπέρασε τον φόβο του να εκφραστεί. Με μπροστάρηδες τη νεολαία και την τεχνολογία του διαδικτύου, οι αυταρχικοί ηγέτες του νότου της Μεσογειακής λεκάνης και λίγο πιο πέρα στη Μέση Ανατολή άρχισαν να αισθάνονται κι αυτοί τον φόβο του να ακούν τη φωνή διαμαρτυρίας του δικού τους κόσμου.
Η εξέγερση ήταν πρωτόγνωρη στην Τυνησία, πέρασε στην Αιγύπτου κι έχει ο Αλλάχ... Το 1981 εντάθηκε η υπερβολική καταπίεση, όταν δολοφονήθηκε από την Ισλαμική Τζιχάτ ο πρόεδρός της Ανουάρ ελ Σαντάτ επειδή υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, και αμέσως εφαρμόστηκε η “επείγουσα νομοθεσία” από τον στρατηγό Μουμπάρακ. Παράλληλα, ο δυτικός πατερναλισμός του αραβικού κόσμου για την συγκράτηση των φονταμενταλιστικών ισλαμικών κινημάτων συνεχιζόταν, με την πολιτική της Ενωμένης Ευρώπης να εθελοτυφλεί αν και γνώριζε (όπως οι ΗΠΑ) την όλη κατάσταση. Το βεβαιώνουν οι πρόσφατες αποκαλύψεις των αμερικανικών και όχι μόνο τηλεγραφημάτων της ιστοσελίδας Wikileaks, οι αναφορές των δυτικών υπηρεσιών κατασκοπείας, κ.λ.π.
Ο αιφνιδιασμός όλων ήταν εμφανέστατος. Πέστε μου ένα ΜΜΕ που είχε προβλέψει την τωρινή αλυσιδωτή εξέγερση! Η εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στον αραβικό κόσμο πάντα ρυμουλκήθηκε από την Αμερική, με τον Ομπάμα μόλις τώρα να αναγκάζεται να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Εδώ πήγε να δηλώσει “παρόν” και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά στην “τούρλα” του Σαββάτου έβγαλαν κόκκινη κάρτα δύο κυρίες. Μετά πολύωρη συνάντηση Χίλαρι Κλίντον και Μέρκελ (στο Μόναχο όπου γινόταν η 47η Σύσκεψη Ασφαλείας), γερμανικές πηγές αναφέρουν πως έστειλαν μήνυμα στον ΄Ελληνα πρωθυπουργό να αφήσει ήσυχο τον Μουμπάρακ επειδή είναι ...αναγκαία η παρουσία του στη μεταβατική λύση. Ο τελευταίος αρνήθηκε επίμονα δύο φορές να δεχτεί σε ακρόαση τον απεσταλμένο του Ομπάμα, Frank Wisner, τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό θα 'κανε δεκτό!

3 σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Ελευθερώστε τους Έλληνες από τα κλειστά επαγγέλματα!!!!!!!!!!!!!!!
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, με παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε. ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο.
    ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε. ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο.
    ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση