GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ψηλά το κεφάλι‏...

Ο Κυνόδοντας  δεν δάγκωσε Τελικά ο Γιώργος Λάνθιμος έφτασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ με παπιγιόν, συνοδευόμενος  από...

Ο Κυνόδοντας 
δεν δάγκωσε

Τελικά ο Γιώργος Λάνθιμος έφτασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ με παπιγιόν, συνοδευόμενος  από  τη γυναίκα του  και την Αγγελική Παπούλια, που παίζει στον  «Κυνόδοντα».  Δεν κέρδισε  Όσκαρ, αλλά επιτυχία θεωρείται ότι μπήκε στις 5  προτεινόμενες -από τις 66 ξενόγλωσσες ταινίες- που συμμετείχαν στη διεκδίκηση του αγαλματίδιου.
 Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, εξακολουθεί να απασχολεί τους ειδικούς και τους κριτικούς του κινηματογράφου (όπως και πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών) ως μια νέα τοληρή ματιά στην 7η Τέχνη.

13 σχόλια

  1. Μπράβο! Περιμένουμε τη συνέχεια. Η ταινία αξίζει μελέτη και ανάλυση. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Γλυξμπουργκ - δρ Κουτσουκος

    Μολις βγηκε σημερα απο την Βιβλιοθηκη στο Κολωνακι ο τεως Γληξμπουργκ με τις τεως βασιλισσες

    ετυχε να ειναι απεναντι ο δρ Κουτσουκος

    που του φωναξε

    "Φυγε Φιλε δεν σε θελουν οι πολιτες, κατσε ησυχος"!

    Την σκηνη αποθανατισαν φωτορεπορτερ

    Ο Δρ Κουτσουκος πηγε προς την παρακειμενη δικοιρια ΜΑΤ και τους συνεστησε μολις ο Τεως κανει κατι εναντιον της Δημοκρατιας να τον συλλαβουν για διαταραξη πολιτευματος!

    Αν στην Ιπποκρατους κοιμουνται καποιοι δεν κοιμουνται!

    Μηνας Πασοκ

    28 Φεβ 2011 3:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.townofargos.com/

    Welcome to the Town of Argos, Indiana website. We hope to design and develop this website so that it has lots of useful information for the current and maybe even the future residents of Argos.

    Argos is a small town located in north central Indiana. Conveniently located just off of US 31, we are 2 hours north of Indianapolis and 30 minutes south of South Bend, Indiana. The suburbs of Chicago can be reached in less than 2 hours.

    Our school system has won numerous academic awards. We have made many improvements to the town's infrastructure so that our residents have safe, smooth roads, clean drinking water and reliable electricity. The police and fire departments take great pride in providing professional, courteous service when needed.

    Local business owners provide various services for our residents. Small town values and hard working residents are just a few words that describe the people that make up the Town of Argos.

    Stop by sometime and take a look......you may not want to leave.

    Click here to view the Town of Argos Spring 2010 Newsletter.

    Employment Opportunity - Police Department - click here for more information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που (γ)Ελλάς μπούκωσε το στόμα της με τ αρχίδια μου στα Όσκαρ, κι έτσι ίσως πάψει να μας τα ζαλίζει το Λιμπεραμόλι ο πτωμοφάγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν είσαι ένα μηδενικό που απέτυχε στη ζωή του τι άλλο έχεις να δείξεις από τα αχαμνά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοχθηρέ 7.58 σίγουρα δεν πέτυχες τίποτα στη ζωή σου και ζηλεύεις ένα που έφτασε να διεκδικήσει Οσκαρ. Τηγάνισε τα αμελέτητα σου (που τα αναφέρεις) να τα φας, πάνε με τσικουδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα οι Γάλλοι του Φεστιβάλ των Καννών, έπειτα οι Βρετανοί που αποθέωσαν την ταινία και τέλος οι Αμερικανοί που την επέλεξαν για τα Οσκαρ. Μια χειρονομία που στους διαχειριστές του δυσθεώρητου ελληνικού πτυελοδοχείου περίπου λέει: Αυτή είναι ποιότητα. Αυτός είναι ο δρόμος της εξωστρέφειας. Αυτό το «προϊόν» είναι εξαγώγιμο και συγχρονίζεται με το επίπεδο της σημερινής παγκόσμιας πρωτοπορίας. Ακούει κανείς; Ακρα του τάφου σιωπή. Ελα μωρέ, σου λέει. Ο κόσμος μόνο Τζούλια θέλει. Αγαπητοί μου, δεν είναι μόνοι οι πολιτικοί. Είναι ένα παχύδερμο, ακούνητο, τυμπανιαίο πτώμα που αργά, υπόγεια και καθημερινά μας κατεβάζει στον τάφο με την ένδειξη Ελλάς!

    ddanikas@dolnet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κριτική στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ από τον Χρήστο Μήτση:
    ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΜΑΥΡΗ ΣΑΤΙΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ… ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ. ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΑΠΛΑ ΗΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΧΙ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ Η ΝΟΤΙΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΛΗΤΕΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο και να θέλουν να μας πείσουν οι "ειδικοί" για το πόσο καλή ταινία είναι αυτό το έκτρωμα, αυτή η απάτη, αυτή η αποθέωση της βλακείας και της ντροπιαστικής σαχλαμάρας, της ανυπόφορης ανίας, που κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν "ταινία", εμείς αντιδρούμε λέγοντας ότι ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ αυτή η παρέλαση κινηνατογραφικών ερασιτεχνικών πειραματισμών, αυτής της νεοελληνικής σκηνοθετικής φτήνιας ξεφτίλας και έλλειψης έμπνευσης...

    Το παρακάτω βίντεο ψυχολογικού τεστ, αποτελεί το καλύτερο σχόλιο για όσους φοβιτσιάρηδες επιμένουν ότι "τους άρεσε η ταινία":

    http://www.youtube.com/watch?v=P7tVy88FTJE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς η ξεφτίλα δεν ολοκληρώθηκε και το αριστούργημα αυτό έμεινε στ΄ αυγά του!

    Αει στο δίαολο με το μαλακία που πήγε να γίνει απόδειξη της κατάντιας μας!
    Καραγκιόζηδες! Που είδατε διάδοχο του Κακογιάννη με την Ιφιγέννεια του, τον ηλίθιο με τον χαυλιόδοντά του ως κυνόδοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι ρε παιδί μου, η ταινία δεν δείχνει ούτε γουστόζικα κωλαράκια ούτε καν μπουζούκια ούτε μια σαχλαμάρα βρε παιδί μου, λίγο έτσι καμιά μακακιούλα για να θραφεί η ψυχή του νεοέλληνα, για να έχει την ευκαιρία να πει ότι ξέδωσε και ότι όσο έβλεπε τη ταινία δεν σκεφτόταν τις προβληματάρες του, διότι ο νεοέλλην έχει το δώσει στον εαυτό του το "προνόμιο" να μην σκέφτεται διότι είναι κουραστικό να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι, ας πάμε να πιούμε πεντέξι φραπεδιές να ξεδώσουμε και να κοροϊδέψουμε άλλη μια φορά τον εαυτό μας ότι όλα είναι καλά και εμείς οι ελληναρες ξέρουμε να διασκεδάζουμε και να το "ρίχνουμε έξω". Τώρα αν αυτό είναι αυταπάτη και ότι αυτό που νομίζει κανείς ότι ρίχνει έξω του και δεν βλέπει ότι αυτό εξακολουθεί να παραμένει μέσα του και ότι όσο δεν πάει να το δει από κοντά (όσο και να τον πονάει)- η μόνη γιατριά στο ψυχικό πόνο η ενός προβλήματος, είναι να πας να δεις γιατί σε πονάει και να το ψάξεις, να μιλήσεις για αυτό και όχι να κάνεις ότι δεν το βλέπεις- αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όταν ο έλλην αποφασίσει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά και να ασχοληθεί σοβαρώς μαζί του και να πάψει να φέρεται σαν να είναι πάντα το μικρό παιδάκι της μαμάς του "ε μικρό παιδί είναι δεν καταλαβαίνει ακόμα" πράγμα που του απαγορεύει να ξέρει, να έχει πρόσβαση στη γνώση, να παραμένει το μικρό παιδί που δεν ξέρει και δεν του επιτρέπεται να μάθει, θα παραμένει το μικρό παιδί που μεγαλώνει μεν αλλά δεν ωριμάζει. Έτσι θα είναι πάντα ένα μικρό παιδάκι που θα ξέρει μόνο αυτά που η μαμά η κάποιο υποκατάστατο επιτρέπει να ξέρει και θα είναι το χαζοχαρούμενο που δεν ξέρει καν να ζει με άλλους μέσα στην ίδια κοινωνία.
    Η ταινία μας δείχνει πόση τρέλα μπορεί να παραχθεί όταν ο λόγος, οι λέξεις, τα σημαίνοντα, χάνουν το νόημα τους, διαστρέφονται για την εξυπηρέτηση αυτών που το κάνουν. Δείχνει ότι οι σχέσεις γονιού παιδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά παθολογικές (αλλά αυτό στην ελλάδα, πολύ συχνά, πολλοί, δεν θέλουν να το βλέπουν, παρόλο που το αντιλαμβάνονται, γιατί αφενός μεν πονάει, αφετέρου είναι βυθισμένοι μέσα σε ένα είδος θρησκευτικής ιδεολογίας όσον αφορά τη μητρική και γενικά τη γονεϊκή αγάπη και φροντίδα που όμως πολλές φορές παίρνει τη μορφή εξουσίας αντί για αγάπη και φροντίδα με την έννοια ότι μαθαίνω στο παιδί μου πως να σταθεί αργότερα στη κοινωνία δηλαδή πως θα ανεξαρτητοποιηθεί από μένα το γονιό και να μπορεί να ζει μέσα στη κοινωνία με τις δικές του δυνάμεις. Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείχνει ότι η γονεϊκή αγάπη δεν φτάνει, χρειάζεται και να σέβεται ο γονιός τα παιδιά του ως ξεχωριστές οντότητες απ αυτόν και ότι ο γονιός δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στο παιδί του παρά μόνο υποχρεώσεις εκ των οποίων, να το βοηθήσει να ωριμάσει ώστε αργότερα να μπορεί να αναλάβει τις δικές του απέναντι στη ζωή. Οφείλει να του μάθει ότι οι σχέσεις μεταξύ γονιού και παιδιού και μεταξύ αδερφών δεν μπορεί παρά να είναι αγνές, σχέσεις αλληλοσεβασμού με αγάπη αλλά και όρια, και ότι η αιμομιξία είτε στις πράξεις είτε στα λόγια απαγορεύεται(όπως και ο κανιβαλισμός σε όλες τις μορφές του) διότι όταν δεν υπάρχει αυτός ο νόμος, ο βασικός και θεμελιώδης νόμος που είναι η βάση της κάθε κοινωνίας τότε απλώς δεν υπάρχει... νόμος, δεν υπάρχουν ομαλές ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχει τρέλα, διαστρέβλωση και διαστροφή, βαθιά άρρωστες καταστάσεις που αμαυρώνουν τη ζωή του ανθρώπου. Και ας μη ξεχνάμε ότι η κοινωνία τροφοδοτήται από την οικογένεια.
    Και βέβαια θέτει το ερώτημα της φροντίδας του κράτους για τη ψυχική υγεία στην ελλάδα αλλά επίσης, κατά πόσο το κράτος (εννοώ ένα υγιές κράτος που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία των πολιτών του)έχει φτιάξει το κατάλληλο πλαίσιο υγείας ώστε να μπορεί να επεμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια όταν τα πράγματα έχουν πάρει λάθος δρόμο.
    Τέλος(;) αυτό που συμβαίνει σε ιδιωτικό, οικογενειακό, προσωπικό η ατομικό επίπεδο συμβαίνει και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Και τανάπαλιν χωρίς καμία αμφιβολία.
    Έτσι λοιπόν ο/η κάθε πολιντικάντης η ο/η κάθε άτομο με εξουσία στα χέρια του μπορεί να παραποιήσει το νόημα του λόγου, της σημασίας των λέξεων και των νοημάτων η ακόμα και της ιστορίας, της πληροφόρησης, των ειδήσεων (μήπως σας λέει κάτι;) και με όπλο τη διαστρέβλωση των εννοιών να παραπλανήσει, να αποπλανήσει, να υπνωτίσει/ναρκώσει, να αποπροσανατολίσει, να σε κάνουν να χάνεις κάθε σημείο ανθρώπινης αναφοράς, να αλλοιώσουν τη σκέψη του άλλου, και με λίγα λόγια να σε κάνουν υποχείριο μιας καλοδουλεμένης, "επιστημονικά" επεξεργασμένης εξουσίας. Έτσι λοιπόν μια τέτοια εξουσία, μη σεβόμενη τις βασικές ανθρώπινες αξίες και αναφορές, αλλά βασιζόμενη στην καταπάτηση βασικών κανόνων που διέπουν την ανθρώπινη ζωή και τον ανθρώπινο κώδικα παραβιάζει, βιάζει, το όριο του ανθρώπου, δείχνοντας σου ότι είναι παράνομη και ότι δεν διστάζει να το κάνει πράγμα που σε υπνωτίζει διότι στην ουσία κανείς δεν φαντάζεται ούτε θέλουμε να το φανταστούμε ότι αυτή η εξουσία είναι αιμομικτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση