GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαματική προσέγγιση για το άσυλο...

Από τον   Κωνσταντίνο Ντερζιώτη Φοιτητή τ.ε.ι. Πειραιώς Το πολίτευμα της χώρας μας, χαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό με θεμέλιο την λαϊκ...

Από τον  Κωνσταντίνο Ντερζιώτη
Φοιτητή τ.ε.ι. Πειραιώς

Το πολίτευμα της χώρας μας, χαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό με θεμέλιο την λαϊκή κυριαρχία(άρθρο1/2). Στο άρθρο 5 του συντάγματος, ορίζεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η προστασία της τιμής και της ελευθερίας των πολιτών.
Ο πολύς Σαράντος Καργάκος το 1988 έγραψε ότι "η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της αλήθειας", με οτιδήποτε ψεύτικο, να μην επιβιώνει σε μια δημοκρατική κοινωνία. Χαρακτηρίζει επίσης (προβληματισμοί, τόμος στ΄, gutenberg) την κριτική ως "δόρυ και ασπίδα της δημοκρατίας". Όπως θα έλεγε ο Νεύτων: πατώντας στους ώμους του γίγαντα, θα...
 δούμε καλλίτερα το τι συμβαίνει σήμερα στους πανεπιστημιακούς χώρους σχετικά με το "άσυλο".
Η δημοκρατία, προϋποθέτει ενεργούς πολίτες, με ήθος, παρρησία και κινητικότητα. Η κριτική τους προς την εκάστοτε κρατική ενέργεια, δεν είναι προαιρετική, αλλά απαραίτητη αν θέλουμε να λειτουργεί σωστά το πολίτευμα. Η αποδοχή και σκέψη επί της κριτικής αυτής, πρέπει να γίνεται από τους τοπικούς άρχοντες και δη να την επιζητούν ζωηρώς.
Το συμμετοχικό αυτό πολίτευμα, έρχεται και εις τον κάθε πανεπιστημιακό χώρο με το άρθρο 16 (http://www.ekloges.gr/syntagmaDetails.asp?pageid=3&langid=1&ArthroID=18 ) και το νόμο για το άσυλο. Στο άρθρο 16 θα δούμε στην πρώτη παράγραφο πως <<H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα>>. Άρα οι όποιες απόψεις περί ανομίας εντός πανεπιστημιακών χώρων, δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν στην πολιτεία μας. Ο νόμος του ασύλου,( http://www.nooz.gr/greece/ti-akrivos-orizei-o-nomos-peri-asilou ) μιλά για την "κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία…". "Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης" εντός παν/κών χώρων παρά μόνο με την άδεια του εκάστοτε συμβουλίου(πανεπιστημιακού ή τ.ε.ι.) και με την παρουσία δικαστικής αρχής. Η μόνη περίπτωση που παρεμβαίνει η αστυνομία χωρίς την παραπάνω άδεια, είναι όταν υπάρχουν "αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής".
Μολονότι λοιπόν, νομοθετικά υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων, αυτό πρακτικά δεν συμβαίνει εύκολα. Δεν υπάρχει άσυλο ιδεών όταν κάποιος φοιτητής έχει διαφορετική άποψη από τον καθηγητή, σε επιστημονικά ζητήματα. Αυτά, μπορεί να μην έχουν σχέση με την ειδικότητα του διδάσκοντα. Ωστόσο, όταν συμβεί τέτοιο περιστατικό, έχουμε σημείωση του ονόματος του φοιτητή, με τις προφανείς κυρώσεις(δεν περνά το μάθημα, ή θα περνά με 5). Συχνά αυτές οι κυρώσεις συνεχίζονται και από άλλους καθηγητές, τους οποίους ο φοιτητής, δεν έχει ενοχλήσει. Έτσι η συναδελφική αλληλεγγύη συναντά την καθηγητική αυθαιρεσία, εννώνονται και εκτοξεύονται στον φοιτητή. Για να μη φανώ υπερβολικός κτλ. ας αναφέρω μερικά παραδείγματα:
Σε μια σχολή όπου οι διδάσκοντες έχουν αριστερές αντιλήψεις, εν ώρα παραδόσεως μαθήματος, ξεφεύγει ο καθηγητής εκτυλίσσοντας τη σκέψη του στην τάξη περί κάποιου κοινωνικού ζητήματος. Αν κάποιος φοιτητής έχει διαφορετική ιδεολογία, εκφράσει την άποψή του με επιχειρήματα, σε σημείο που να μηδενίσει την άποψη του καθηγητή του, θα το πληρώνει για πολλά εξάμηνα. Εκτός των ιδεολογιών, υπάρχουν και επιστημονικές αντικρούσεις. Ένας καθηγητής ιστορίας, λέει πως ο μέγας Αλέξανδρος ήταν τρελός και μέθυσος. Ο φοιτητής που θα προσπαθήσει να αναφέρει τον Αρριανό ή τον Παπαρρηγόπουλο, ή τον Γεωργιάδη, ή τον Μπιρτ, αμέσως θα στιγματιστεί. Ας πούμε ότι έχουμε έναν γλωσσολόγο, ο οποίος λέγει πως το ελληνικό αλφάβητο εδημιουργήθη το 1000 π.Χ. Αν κάποιος ρωτήσει εκείνη τη στιγμή πότε γράφθηκαν τα Ομηρικά έπη και πώς ανεκαλύφθη η γραμματική, το συντακτικό, η ποίηση, το μέτρο κτλ. δηλαδή αμφισβητήσει εμμέσως τον καθηγητή του, θα στιγματιστεί από αυτόν. Αν κάποιος φυσικός λέγει στην τάξη πως η φυσική δημιουργήθηκε από τον Νεύτωνα και κάποιος αναφέρει τα φυσικά του Αριστοτέλους –να μην μιλήσουμε για τους φυσικούς φιλοσόφους- θα δημιουργήσει μια συζήτηση, στην οποία ο καθηγητής, δεν θα μπορεί να συμμετέχει. Τέλος, ας φανταστούμε έναν γεωπόνο να διδάσκει διατροφή αγροτικών ζώων και στην τάξη να μιλά για την απαραίτητη χορήγηση κρεαταλεύρων, αιματαλεύρων κτλ. στο σιτηρέσιο των ζώων. Αν κάποιος προτείνει να μην γράφεται σιτηρέσιο με χημικές τροφές, αλλά με φυτικές, αμέσως θα στιγματιστεί από τον καθηγητή. Αν το κάνει δε και στις τελικές εξετάσεις, δεν θα περάσει το μάθημα.
Εκτός των επιστημονικών αντιπαραθέσεων που δύναται να συμβούν σε μια τάξη, έχουμε και απαγόρευση ιδεολογιών. Για παράδειγμα, οι ίδιοι οι καθηγητές, οργανωμένα απειλούν τους φοιτητές στη μη δημιουργία φοιτητικής παράταξης του λα.ο.σ. στις σχολές τους. Το τίμημα, αν τολμήσουν να στήσουν τραπεζάκια και να μοιράζουν υλικό, δεν θα είναι άλλο, από το να μην περνάνε αρκετά μαθήματα. Επιβεβαιώνεται ο στίχος του Αλεξάνδρου Σούτσου: <<είναι ελευθερία ο Τύπος φτάνει μόνο να μη γράφει>>. Εκείνοι λένε ότι υπάρχει ακαδημαϊκή ελευθερία, αρκεί να μη μιλάνε οι υπόλοιποι.
Οι παραπάνω περιπτώσεις, καταδεινύουν ότι το άσυλο ιδεών, απόψεων και η ελευθερία ανάπτυξης προσωπικότητας, η ελευθερία της έκφρασης, ακόμη και η ελευθερία της κριτικής, δεν υφίστανται στο μέτρο που θα έπρεπε. Να διευκρινίσω ότι υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Όταν όμως παρουσιάζονται περιστατικά που θυμίζουν τα άνωθεν, τι μπορεί να κάνει ο φοιτητής; Αναβαθμολόγηση του γραπτού δεν υπάρχει. Δεν είναι λίγες οι φορές, που δεν μπορεί να ιδεί το γραπτό του. Υπάρχει βέβαια και ο έμμεσος τρόπος πολέμου, με το να πάρει θέματα που δεν έχει διδαχθεί ή που δεν πρόκειται να λύσει. Η ελευθερία λοιπόν, εντός του πανεπιστημίου, πρέπει να προφυλαχθεί και επ’ αυτής να γίνουν τροποποιήσεις στο νόμο του ασύλου, αν βέβαια θέλουμε να λειτουργεί η δημοκρατία.
Αρκετές φορές, συμβαίνουν στημμένα περιστατικά που προκαλούν τον πανεπιστημιακό χώρο, και δη θέτουν ζητήματα υπάρξεως του ασύλου. Εγκληματίες φυγαδεύονται στα πανεπιστήμια, παράνομοι πωλητές προϊόντων εισέρχονται μόλις δουν την αστυνομία, μέχρι που πρόσφατα εισήλθαν και λαθρο-μετανάστες. Η ολιγωρία που δείχνει η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, διότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος για είσοδο της αστυνομίας όταν υφίστανται αυτόφωρα κακουργήματα. Η αδράνεια των κυβερνώντων, εκφράζεται με την επίρρηψη ευθυνών στα πρυτανικά συμβούλια κτλ. Οι καθηγητές δεν προβαίνουν στην άρση του ασύλου, διότι φοβούνται πως τις επόμενες ημέρες, θα το πληρώσουν από κάποιες ομάδες φοιτητών. Αν δεν μπορεί να σταθεί ο καθηγητής στο ύψος του, τότε ποιους διδάσκει τι; Οι άνθρωποι αυτοί, είναι πρότυπα γνώσης, τι θα σκεφτούν οι υπόλοιποι όταν τους βλέπουν αδρανείς και φοβισμένους;
Όσον αφορά τη νομική σχολή, η επιλογή της οποίας δεν είναι τυχαία, διότι αφ’ ενός βρίσκεται σε κεντρικό σημείο εύκολης πρόσβασης, άρα και προβολής, αφ’ ετέρου αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη, το οχυρό των νόμων απ’ το οποίο θα βγουν οι μελλοντικοί δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς. Με την απαξίωσή της, θέλουν να κτυπήσουν το γραπτό δίκαιο και την αξία του.
Εντός της νομικής λοιπόν, προ ημερών, ενώ διεξάγονταν γραπτές εξετάσεις, κάποιοι φοιτητές, είχαν βάλει στη διαπασών τραγούδια, διέκοψαν τις εξετάσεις και έσκισαν το γραπτό της Μελίνας, επειδή τους είπε το αυτονόητο: ότι είναι παράνομο να σταματούν τις εξετάσεις επειδή έτσι θέλουν και δη με το πρόσχημα ότι δεν συμπαραστέκονται στους μετανάστες με αυτό τον τρόπο. Αφού την προσέβαλαν, την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν. Οι καθηγητές παρέμεναν αδρανείς, οι φοιτητές το ίδιο. Όλα αυτά σε μια σχολή δικαιοσύνης. Η Θέμις συμβολίζεται με ζυγό και σπαθί. Το σπαθί το σήκωσε μια κοπέλα, οι υπόλοιποι πέρασαν μαντήλι στα μάτια τους! Εφόσον υπήρχε απειλή κατά της ζωής και ενώ την περίμεναν στις εξόδους της σχολής, δεν έπρεπε να παρέμβει η αστυνομία; Γιατί να παραμένουν όλοι αδρανείς όταν παραβιάζεται η ελευθερία και έπειτα να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία; Πού είναι οι ενεργοί πολίτες, οι άνθρωποι που ομιλούν ελευθέρως, εκείνοι που υπερασπίζονται τα ήθη, το κοινόν δίκαιον; Οι πνευματικοί άνδρες δεν μπορούν να μένουν σιωπηλοί, γι’ αυτούς η σιωπή είναι ξεπεσμός όπως έχει πει και ο Σαράντος Καργάκος.
Σχετικά με την παρέμβαση της αστυνομίας σε τέτοιους χώρους, όποτε κρίνεται απαραίτητο και αναγκαίο, πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή. Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελευθέρων ανθρώπων, όχι εγκληματιών ή αλητείας. Οι κινήσεις των αστυνομικών, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές. Ουδείς θέλει να δει σε τέτοιας σημασίας χώρους, αστυνομικούς να συμπεριφέρονται όπως στις περισσότερες πορείες. Το να χτυπάνε και να δέρνουν μες στα πανεπιστήμια, είναι τουλάχιστον σκέψη νοσηρού εγκεφάλου.
Στην κοινωνία μας, για να λειτουργεί το πολίτευμά μας, οφείλουμε να έχουμε υγιείς συνειδήσεις. Ο κάθε ένας μας ξεχωριστά, οφείλει να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική. Ο ωχαδερφισμός, η αδιαφορία, η απάθεια, σκοτώνουν τη δημοκρατία. Η ελευθερία του λόγου, είναι νερό για τους σκεπτομένους ανθρώπους. Η πηγή του, πρέπει να διαφυλάσσεται και να περιφρουρείται, ειδικά μέσα στα πανεπιστήμια. Εκεί υπάρχουν πολλά ερεθίσματα για μια τη δημιουργία καινοτομιών, για την έρευνα. Εκεί οι νόες συναντώνται και συνομιλούν, οραματίζονται και δημιουργούν. Το άσυλο ιδεών, πρέπει να περιφρουρηθεί και όχι να καταπατείται. Το μέλλον είναι δικό μας.

4 σχόλια

  1. ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (?!?!)

    ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ (ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ) ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

    ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΟΛΟΥ.

    ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.
    ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ....

    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΟ "ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ" ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .....

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ "ΚΡΑΤΑΕΙ" 151 ΨΗΦΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ "ΑΥΤΟΣ" ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΣ Ο "ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ", ΜΠΟΡΕΙ "ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΥ" ....
    ...
    ...
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.

    ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ" (Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ)...
    ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
    ...
    ...
    Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗ "ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΤΗ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ", ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η "ΕΝΝΟΙΑ" "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" .... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΗ.
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ...ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρισμα σε πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς γιατρούς του ΙΚΑ και όχι μόνο!
    Λίγους μήνες μετά την επί Μητσοτάκη καθιέρωση της συμμετοχής 25/100 από τους ασφαλισμένους στα προς αγορά για χρήση τους φάρμακα, έτυχε η σύζυγος μου να έχει ένα οξύ πόνο προς την πλάτη στο ύψος των νεφρών και πήγαμε μαζί στο ΙΚΑ της περιοχής μας εκτάκτως χωρίς ραντεβού, εκεί επειδή ήταν και σε άσχημη κατάσταση προσφέρθηκαν οι έχοντες ραντεβού να περάσει στον γιατρό ο οποίος ευγενέστατος δεν είχε καμιά αντίρρηση.
    Την εξέτασε αμέσως χωρίς να μου ζητήσει μάλιστα να βγω έξω και σε λίγο είχε αποφανθεί περί τίνος επρόκειτο ( πρόβλμα στα νεφρά) και μας ζήτησε το βιβλιάριο του ΙΚΑ για να γράψει την συνταγή του.
    Ευγενέστατος και εγώ απέναντι στον ευγενέστατο γιατρό του το δίνω αμέσως το πήρε, το άνοιξε και άρχισε να γράφει…. Έγραψε μια σελίδα φάρμακα, γράφει μια δεύτερη σελίδα φάρμακα, και έγραψε και στην τρίτη δυο σειρές, έβαλε την υπογραφή του και το σφράγισε και μου πάρτε τα και σε λίγες μέρες θα είναι καλά.
    Τον ευχαριστήσαμε, ευχαριστήσαμε και αυτούς που μας είχαν δώσει την σειρά τους και πήγαμε στο φαρμακείο να πάρουμε τα φάρμακα.
    Ο φαρμακοποιός αφού μας γέμισε μια μεγάλη τσάντα με κουτιά μας λέει, η συμμετοχή σας είναι 5200 δραχμές… μου πέσανε τα αυτιά κυριολεκτικά αλλά τι να κάνω αυτά είπε ο γιατρός και στο κάτω κάτω ήταν για την σύζυγο μου. ( Το ποσό αυτό ήταν το ¼ του μισθού μου)
    Όταν βγήκαμε από το φαρμακείο και κρατούσα την τσάντα, μου βάραινε τόσο πολύ το χέρι που άρχισα να σκέφτομαι ότι αν σύζυγος μου τα πάρει όλα αυτά μπορεί να γίνει καλά με το νεφρό της που διαπίστωσε ο ευγενέστατος γιατρός ότι είχε πρόβλημα, αλλά κάπου αλλού θα την βλάψουν.
    Έτσι παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ξεκίνησα με το αυτοκίνητο και πήγαμε στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε , εκεί μας δέχτηκαν ένας επιμελητής μαζί με έναν ειδικευόμενο, δεν τους είπαμε για το ΙΚΑ αλλά μόνο για το πρόβλημα και τους αφήσαμε να μας πούνε αυτοί ανεπηρέαστοι τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει.
    Έτσι σε λίγο ο επιμελητής σε ένα φύλλο χαρτί από το μπλοκάκι του γράφει δυο λέξεις και μου το δίνει, τον ρωτώ τι είναι αυτό και επειδή πρέπει να τα είχα χαμένα εκείνη την στιγμή και να φαινόταν, με καθησυχάζει λέγοντας μου δεν είναι ακριβό, πιθανόν να κάνει γύρω στις 220-230 δραχμές, τότε τα έχασα πραγματικά, τον ρωτώ τι φάρμακο είναι και μου λέει ένα διουρητικό είναι, θα πλακωθεί στο νερό και αυτό θα την βοηθά στην ούρηση για να φύγει λίγη άμμος που πιθανώς έχει και θα ησυχάσει.
    Τότε σηκώνω την τσάντα του την δίνω και τον ρωτώ, αυτά γιατί μας τα έδωσαν από το ΙΚΑ για τον ίδιο σκοπό;
    Πήρε την τσάντα σαν χαμένος τώρα αυτός και άρχισε να την αδειάζει στο τραπεζάκι του που γρήγορα γέμισε, κοιτούσε το ένα κουτί κοιτούσε το άλλο ξυνότανε, έσφιγγε το πηγούνι του και ξαφνικά βγαίνει στην πόρτα του ιατρείου του σφυράει σαν βοσκός και κάποιοι γιατροί που το ξέρανε το σφύριγμα βγήκαν στον διάδρομο να δουν τι θέλει.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ…..
    Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιοι κυρίως ρημάξανε τα Ασφαλιστικά ταμεία, γιατί πιθανότατα κάποιοι να άρπαξαν χοντρά λεφτά από αυτά μιας κι έξω, αλλά αυτό γινόταν καθημερινά και ίσως από χιλιάδες γιατρούς……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε, ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο, ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 Φεβ 2011 7:15:00 μ.μ.

    ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ....
    ΣΤΟ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ...
    ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση