GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Οταν ο Πάπας Ιωάννης επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αμερική δέχθηκε από ένα ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Οταν ο Πάπας Ιωάννης επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αμερική δέχθηκε από ένα δημοσιογράφο το ακόλουθο ερώτημα: «Θα επισκεφθείτε κάποιο κλάμπ στην Νέα Υόρκη;». Κι απάντησε με χιούμορ: «Υπάρχουν κλάμπς στην Νέα Υόρκη;». Την επομένη η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πηχυαίους τίτλους: «Υπάρχουν κλάμπς στην Νέα Υόρκη; Η πρώτη ερώτηση του Πάπα μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο». Κάτι παρόμοιο θύμισε η αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ στις πρόσφατες δηλώσεις των μελών της τρόικας. Στο όνομα του εντυπωσιασμού και της εξασφάλισης υψηλότερων πωλήσεων η και μεγαλύτερης τηλεθέασης η ουσία της συζήτησης έγινε καπνός. Κι έμεινε η «ιταμότητα» των εκπροσώπων των δανειστών μας να μας επιβάλουν πολιτικές.
Τι ακριβώς λοιπόν συνέβη; Ελληνας δημοσιογράφος ρώτησε τους ξένους ελεγκτές: «...θα ενέκριναν οι ίδιοι για να συμπληρωθεί αυτό το ποσό και την πώληση ενός αρχαίου μνημείου της Ελλάδας;» Πέρα από τα άθλια ελληνικά, ίδιο πολλών καλλιεργημένων σήμερα εκπροσώπων του τύπου, η ερώτηση είναι φανερό πως αποσκοπούσε στην εξασφάλιση εντυπωσιασμού. Αν η απάντηση ήταν ....
καταφατική, πράγμα εντελώς απίθανο, οι συνέπειες θα ήσαν αυταπόδεικτες. Σε περίπτωση άρνησης, η αξιοποίηση για λόγους κιτρινισμού θα ήταν εξ ίσου ξεκάθαρη. Οπως εξ άλλου και έγινε. «Οι ξένοι ειρωνευόμενοι, μας χαρίζουν τα μνημεία» θα ήταν ο προσδοκόμενος τίτλος. Ούτε κουβέντα βέβαια για την εμπνευσμένη ερώτηση του δαιμόνιου έλληνα συντάκτη.
Ο ένας εκπρόσωπος της τρόικας απάντησε ως εξής: «Οι αποκρατικοποιήσεις αφορούν αποκλειστικά εισηγμένες η μη επιχειρήσεις, άλλα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, καθώς και εμπορική ακίνητη περιουσία». Κι ο δεύτερος συμπλήρωσε: «κανένας δεν ομιλεί για αρχαία μνημεία». Το σωστότερο βέβαια θα ήταν να αρνηθούν να απαντήσουν σε ηλίθιες ερωτήσεις τέτοιου είδους. Ο καθένας όμως καταλαβαίνει τι θα είχε γίνει τότε με σύνθημα «την περιφρόνηση της τρόικας προς τους υπεύθυνους για την ενημέρωση του ελληνικού λαού». Δυστυχώς ο κιτρινισμός έχει πλέον κατακυριεύσει μιά χώρα που σε τόσα πράγματα σημειώνει παγκόσμιες πρώτες παραδοξοτήτων – όπως λ.χ. απεργίες με πληρωμή των ημερομισθίων των απεργών, οι γενικές συνελεύσεις σε ώρα εργασίας με ανοχή της εργοδοσίας. οι ρουτινιάρικες πλέον καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η ατιμώρητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας (λ.χ. πανεπιστήμια και σχολεία) και τόσα άλλα.
Πρέπει να είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές στην προώθηση της παραπληροφόρησης και στην διάδοση εθνικής ανοησίας. Οπως λ.χ.το καλλιεργούμενο μίσος κατά των πολιτικών και η συγκάλυψη της πραγματικότητας. Που είναι πως η κρίση δεν προήλθε από την διαφθορά και τις όποιες ατασθαλίες δημοσίων προσώπων (που και βέβαια υπήρξαν) αλλά από την διόγκωση του δημόσιου τομέα και την πληρωμή μισθών και συντάξεων από πόρους που το ελληνικό κράτος ουδέποτε είχε. Οπως και το κατευθυνόμενο μίσος κατά των ξένων που δήθεν μας εκμεταλλεύονται και απεργάζονται την καταστροφή μας. Ενώ συγκαλύπτουμε την αλήθεια πως δηλ. ακόμη και τώρα ζούμε ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Και πως η συμφωνία με τους δανειστές μας δεν καλύπτει μόνο την πληρωμή των χρεών μας αλλά εξυπηρετεί και τρέχουσες ανάγκες μας.
Τι έγινε λοιπόν ακριβώς με τους εκπροσώπους της τρόικας; Η χώρα απλά δεν θα έπρεπε να εισπράξει την τέταρτη δόση του εκταμιευόμενου δανείου. Διότι δεν είχαμε εκπληρώσει τις σχετικές προυποθέσεις. Και βρέθηκε το gimmick (τρίκ) της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ για να ησυχάσουν οι αγορές και να πάρουμε τελικά τα χρήματα. Η πρόταση δεν ήταν της τρόικας, Ηταν απόλυτα συμφωνημένη με την κυβέρνηση. Για να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποφασισθεί ο ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης και να μην καταρρεύσουμε. Η ανευθυνότητα όμως πολλών ΜΜΕ αλλά και σύσσωμου περίπου του πολιτικού κόσμου οδήγησε το εγχείρημα στον αέρα.
Το τι θα γίνει από τώρα και στο εξής είναι μάλλον άγνωστο. Οι δανειστές μας είναι εύλογα ενοχλημένοι. Διότι αποκαλύφθηκε και η δική τους ελαφρότητα. Διότι δεν είναι βέβαια σοβαροί όταν θέτουν προυποθέσεις τις οποίες στην συνέχεια κάνουν γαργάρα και εγκλωβίζονται σε άσκοπες αντιδικίες, σε ένα καταλυτικά λαικίστικο περιβάλλον, στην προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να αποπροσανατολίσουν τις αγορές. Η ζημιά μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μπορεί όμως να δημιουργήσει και τρομερά αδιέξοδα. Θα αναλάβουν ποτέ οι υπεύθυνοι της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και τις δικές τους ευθύνες;

21 σχόλια

  1. Οταν αναλλαβετε ολοι εσεις τις δικες σας ευθυνες τοτε θα εχετε το δικαιωμα να ζητατε απο αλλους να αναλλαβουν τις δικες τους,γινεστε κουραστικος,φυσικο ειναι οτι οταν δεν εχετε δουλεια να κανετε να ασχολειστε σαν κατινα με οτιδηποτε,εμεις τι φταιμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σεις, τι θέλει τούτος 'δω συνέχεια και μας τα ζαλίζει με παπαριές.
    Κύριε εμετρήθης εζυγίσθης και ευρέθεις ελλειπής. Κατά συνέπειαν αει και σιχτί.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε ρε Ανδριανόπουλε την προπαγάνδα. Θα τον πάρεις τον παχυλό σου μισθό από την Ιπποκράτους και αυτό τον μήνα. Αποτυχημένε πολιτικάντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανδριανόπουλε, γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες τα αφεντικά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανδρέα, είναι η πρώτη φορά που όχι μόνο συμφωνώ σ' αυτά που λες, αλλά και συνυπογράφω!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    Αβάσταχτο βάρος είχαν γίνει τα χρέη για έναν 49χρονο οικογενειάρχη στο Βόλο τον οποίο η απόγνωση οδήγησε στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί..

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρέ αδέρφι,πώς αλλάζει αυτό τό
    μαλί!!!!!
    Σέ 2 ημέρες,στό press.
    Δήθεν,δήθεν,δήθεν....
    Υπάρχει ένα τραγούδι:
    "Tά κορακάτα σου μαλιά καί τά
    μαύρα σου μάτια,άν σ΄έβρουν σ΄άλλη
    αγκαλιά,θά μ΄έβρουνε κομμάτια.."
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύστοχος ο Ανδρέας για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμάν πιά! Τέτοιο πλήθος ανεγκέφαλων διαβάζουν το press-gr; Αμα ρε σείς, αν δεν σας αρέσει ο Ανδριανόπουλος μην τον διαβάζετε. Μηνρυπαίνετε τις σελίδες με νηπιακές βρισιές. Εμείς ψάχνουμε για κάποιον ουσιαστικόδιάλομε επχειρήματα κι από τις δύο πλευρές κι αντικρύζουμε κομπλςξικούς ηλίθιους που βγάζουν άνερθρες κραυγές λόγω του ότι προφανώς αισθάνονται αποστομωμένοι. Κι όποτε γραφει ο Ανδριανόπουλος, ο μόνος που ομιλεί με επιχειρήματα, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, με τις ίδιες βλακωδεις κραυγές, βγαίνουν και βρωμίζουν την σελίδα. Τόσο πολύ σας πονάει πιά!! Τα blogs είναι για ανταλλαγή απόψεων. Οχι για εκτόνωση συμπλεγματικών ατόμων. Και μην εκτίθεσθε με ανορθογραφίες κι ασυνταξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ίδια όπως πάντα σε κάθε ανάρτηση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, τα ίδια πληρωμένα ανώνυμα καθάρματα του συστήματος καραδοκούν για ομαδικό βρισίδι νομίζοντας οτι έτσι θα καταφέρουν να μειώσουν τις πολύ μεγάλες αλήθειες που πάντα γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλως τον κωλομάγουλο. Παλι βγηκες στο σεργιάνξ για γκόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΑνδριανόΠΟΥΛΟΣ εχει απο μονο του τη λύση που ζητας. Τον ΠΟΥΛΟ μαλακίδα ( βγαίνει απο το παλλακίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς προβολεοφώτιση του κιτρινισμού!

    .. Ελληνας δημοσιογράφος ρώτησε τους ξένους ελεγκτές: «...θα ενέκριναν οι ίδιοι για να συμπληρωθεί αυτό το ποσό και την πώληση ενός αρχαίου μνημείου της Ελλάδας;»

    Και δε μας λες http://www.a!!.gr/ γιατί σκύλιασαν από ενδιαφέρον αρχαιολογικών ανασκαφών Άγγλοι Γάλοι Γερμανοί Ελβετοί, εδώ και δυο αιώνες, και στη συνέχεια κι Αμερικάνοι, πιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νίκης της Σαμοθράκης και των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε ποιο δανειοδοτικό τραπεζικό κεφάλαιο προσμετράτε η αξία τους.

    Κι αν είσαι οικονομολόγος?
    φώτισε μας πως γίνετε "Το χρήμα ως χρέος" να είναι όργανο σιωνιστικό, και ποιοι το αξιοποιούν αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΘΛΙΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Χώρα στο έλεος του Λαϊκισμού.!!!!!!!!!!!!!,είστε σίγουρος πρώην υπουργέ του Μητσοτάκη.κ Ανδριανόπουλε,κάτι τέτοια βλέπω και με κάνουν Τούρκο,δηλαδή ο Λαός έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού,εσείς οι πολιτικοί όχι!!!!!!!.- {Ταιριάζει το παρακάτω κείμενο που θέλω να δημοσιευθεί]…..ΣΕΝΑΡΙΟ Η, ΑΥΡΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?, Η συνωμοσία δεν έχει χρώμα ούτε κόμμα,αλλά και απόκομμα,η ηγεσίες-{ηγήτορες τους}, υπακούν σε εντολές άνωθεν,κατά συνέπεια,σε σχέση με όλα αυτά τα τρομακτικά που μας συμβαίνουν,όλοι έχουν την ευθύνη π.χ. Αριστερά
    διαλυμένη εσκεμμένα,απλά είδαν κάποια αρπακτικά κάποτε,ειδικοί Εισαγγελείς με της γούνες,και πως τους πήγαινε,μούρλια!,φάγανε τότε με τον Μητσοτάκη,μετά διαλύθηκαν,μετά ξανάσμιξαν, δεν έγιναν Αρχηγοί στη θέση του Αρχηγού ξαναδιαλύθηκαν, και άρχισε το φαγοπότι,αύριο θα έχουμε κυβέρνηση οικουμενική προφανώς,και όλοι μαζί πλέον θα φέρουν την καταστροφή μας, οι λωποδύτες όπου φύγει φύγει,δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα Ελληνόδουλοι Αξιωματικοί,που αγαπούν αυτή τη χώρα,τόσα ακούγονται άλλωστε για μίζες κ.λ.π.,Αλλά θα
    αφήσουν-αφήσουμε τα ΛΑΜΟΓΙΑ να την κάνουν με τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού στο Αμέρικα,και μετά στην τράπεζα {μέριλ λίντς} και αλλού, για την είσπραξη των κόπων τους-προδοσία.ίσως με Σύλληψη,ικρώματα για τους ΥΠΕΎΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ κ.λ.π., δεν χρειάζονται δίκες καθόλου για πολλούς από αυτούς,γιατί είναι φανερά διαρκή και αυταπόδεικτα τα κακουργήματα τους,η επιβουλή με το έτσι θέλω, δεν είναι δημοκρατία,η παραβίαση του Συντάγματος τι αδίκημα είναι,απάντηση??.-

    Comment από ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ | Φεβρουαρίου 21, 2011

    ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΊ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΟΧΙ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΝΤΡΟΠΗ

    Ακομα και χημικα και βοβες κροτου ερριξαν σε δημοσιογραφους για να μην δειξουν τις "συλληψεις"!

    Μπροστα στο Οφθαλμιατρειο Aθηνων μια δοιμοιρια ΜΑΤ πεφτουν αννετια πανω σε κατι μαθητες και
    ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΟΥΣ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥΣ!

    το συνδρομο του Αλεξη χτυπα παλι την Αστυνομια που ξοδευει πολυ χημικο για το τιποτα και συλλαμβανει ασχετους

    και μια κοπελιτσα 13 ετων που εκλaiγε και την εσερναν σην ασφαλτο τραβωντας την απο το χερι!


    Ενω η Μαφια οργιαζει σε ολη την αθηνα και οι βιζιτουδες το βραδυ θα πηγαινουν με περιπολικα για την βιζιτα που ολοι περνουν ποσοστο, αστυνομοι πιλιτικοι νταβαντηδες ολοι στη μοιρασια της βιζιτας και ναρκωτικων

    Ο Υπουργος Προστασιας Πολιτη

    να ξηλωσει τους υπευθυνους της διμοιριας ΜΑΤ και να ψαξει ποιοι αξιωματικοι ειναι πισω απο τα στουντιο "μασαζ" "ξενοδοχεια" βιζιτες' πορνεια", ναρκωτικα' κλπ..

    Ο Γιωργος Παπανδρεου
    αν στηριχτει σε αυτη την αστυνομια συντομα θα πεσει απο τους φασιστες της γιατι ΔΕΝ υπαρχει αστυνομικος Πασοκ ειναι μια ψευδαισθηση!

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Σε ολη την χωρα Αστυνομικοι φασιστες μαζι με αξιωματικους του Στρατου ετοιμαζουν πραξηκοπημα και ο Γιωργος κανει ποδηλατο σαν τον παπου του το 1967, Αυτους γιατι δεν τους συλλαμβαβνεις?

    Ο Παπανδρεου GIORGOS
    δεν θα πεσει απο τους διαδηλωτες αλλα απο την Αστυνομια και τον Στρατο σαν τον Μουμπαρακ και το βραδυ που θα τον διωχνουν θα φωναζει τον λαο να τον σωσει, αλλα ποιον λαό, αυτόν που έδερνες με τα ΜΑΤ?

    Γιωργο
    μονος σου θα μεινεις!

    Πασοκοι %

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η μονη λυση ειναι να βρεθει η να γινει μια οργανωση τυπου 17 νοεμβρη και να εκτελεσει για αρχη 2-3 καθαρματα σαν τον αρθρογραφο και μετα θα δειτε πως ολα θα στρωσουν και θα μουν στην θεσητους.Οσο θα υπαρχει ατιμωρησια τοσο θα βγαινουν ανδριανοπουλοι και θα ειρωνευονται και θα σπανε πλακα με τον ελληνα πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άθλιοι χοντρομαλάκες ανώνυμοι μπουρδελογράφοι κόφτε τις χοντρομαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kάτι σιχαμένα ανώνυμα σκουλίκια που κυκλοφορούν στο Press εσείς φτάσατε την Ελλάδα εκεί που βρίσκετε σήμερα εσείς που βρίζετε ανώνυμα τον Ανδριανόπουλο είστε ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
    Κλασσικοί πούστηδες που κρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία του ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση