GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακυβερνησία και στο μεταναστευτικό...

Από την ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ Βουλευτή Αθηνών Α΄ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Με έκπληξη, αλλά και οργή προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τη μεταναστευ...

Από την ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Βουλευτή Αθηνών Α΄
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με έκπληξη, αλλά και οργή προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Μόλις σ’ ένα 24ώρο σημειώθηκε ένα αλαλούμ μεταξύ αρμόδιων υπουργείων όχι για δια της συγκροτημένης πρακτικής των επίσημων ανακοινώσεων, αλλά μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο και συνεντεύξεων στα ραδιόφωνα.
Ενώ χθες περιμέναμε όλοι την περιβόητη και πολύωρη, όπως είχε αναγγελθεί, διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό, εν όψει της επισκέψεώς του στη Θράκη, η σύσκεψη τελικά αναβλήθηκε, επειδή είναι πασιφανές ότι ...
υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών.
Το πρωί η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αφού προσπέρασε «κομψά» το μεγάλο θέμα των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία και αφού δήλωσε «θα φύγουν άνθρωποι γιατί έχουμε νόμους», εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι «αν δεν είσαι νόμιμος παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών έως έξι μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου». Βέβαια, δεν μας διευκρίνισε σε ποιους τόπους στην Ελλάδα της ανεργίας!
Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής στην Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κος Δανιήλ Εσδράς αποκαλύπτει ότι δε δύναται να προωθήσει 1.500 αιτήσεις μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ανακοινώσει τη δεύτερη φάση του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών, χωρίς όμως να έχει καταβάλει τα λεφτά για την πρώτη φάση.
Τελικά ποιος κυβερνάει και στον κρίσιμο τομέα του Μεταναστευτικού;

19 σχόλια

  1. κ.Πιπιλη σε τι διαφέρει η μεταναστευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από αυτή ρης ΝΔ΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιακή έκρηξη απειλεί με μπλακάουτ τις επικοινωνίες
    Η έκρηξη -στο μέγεθος του πλανήτη Δία- σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θειά όταν κυβερνάγατε εσείς τα είχατε λύσει όλα έ;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτεινη η Νταλαρα ειναι για τα μπαζα και ειναι εκει επειδη ειναι συγγενης του Ραγκουση,κατα τ αλλα αχρηστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ OTAN ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ,ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ:

    1) ΜΙΣΘΟYΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
    2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
    3) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    4) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
    5) ΦΑΓΗΤΟ
    6) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
    7) ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ (κλοπές,επιθέσεις,ναρκωτικά,πορνεία,λαθρεμπόριο,πλαστογραφίες κ.α.)
    8) ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΧΤΗ 12,5 ΧΙΛ.
    9) ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
    10) ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
    11) ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ
    12) ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    13) ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
    14) ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    15) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
    16) ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ;

    Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΟΣΟΥΜΕ ΚΑΦΑΛΙ. ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΝΗΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΤΟΥΣΑΤΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟ.200 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ,ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως«χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.

    Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωτεινουλα εχεις δικιο προτεινω δε να ξαναφερουμε τον Κωστακη να λυσει το προβλημα που δημιουργησε το ΠΑΣΟΚ που ανετρεψε την υπεροχη μεταναστευτικη πολιτικη της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωτεινή σε πάω με χίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=J1fcgSvu6xM CBN France in civil war .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρία πιπιλή δεν μας δίνετε καμιά άλλη φωτογραφία και να μην μας πουλάτε την παιδούλα, δηλαδή παπαριές για λιγούρηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!

    άσε που οι ΝΔ κράτες βουλευτές ξεσαλώσανε. Σα δεν υπάρχει τσίπα!

    Για τους "συνδικαλιστές" οικονομησάκηδες ούτε λόγος!

    Γίναμε διεθνώς ρεζίλι με τα γγούστα μας.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να χορηγηθούν άμεσα στους μετανάστες:
    Ελληνική υπηκοότητα σε όλους ανεξαρτήτως.
    Δωρεάν πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Συντάξεις σε όσους έχουν συμπληρώσει τα εξήντα και έχουν 100ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια.
    Επίδομα ανεργίας σε όσους δεν έργάζονται.
    Δωρεάν εργατικές κατοικίες γι' αυτούς και για τις οικογένειές τους που θα έρθουν από την Αφρική και την Ασία και την Νότιο Αμερική.
    Κάρτα απεριορίστου δωρεάν μετακίνησης με όλα τα ΜΜΜ.
    Δωρεάν αλέρετούρ αεροπορικά εισιτήρια για τις χώρες προέλευσης.
    Να χτιστούν άμεσα πέντε τουλάχιστον ( ένα δεν φτάνει)μουσουλμανικά τεμένη με έξοδα του Ελληνικού δημοσίου. Λεφτά υπάρχουν.
    Να εισαχθούν μαθήματα στα Ελληνικά σχολεία στην Αραβική, την Σουαχίλι, και να προσκληθούν δάσκαλοι από τις Αραβικές χώρες και την Αφρική να διδάξουν εδώ, εννοείται με έξοδα του Ελληνικού δημοσίου αφού αυτές είναι φτωχές χώρες.
    Να επιτρέπεται ελέυθερα να έγκατασταθούν και όλα τα μέλη των οικογενειών τους στην Ελλάδα, τον φιλόξενο τόπο μας. Μας κάνουν περήφανους που μας επιλέγουν, και εμάς και τον Παυλόπουλο, και τον Ραγκούση.
    Να σταλεί διαμαρτυρία από την δημοκρατική Ελλάδα σε όλα τα φασιστικά κράτη της Ευρώπης που λένε οτι το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε και να τους ζητήσουμε να μας στείλουν τους μετανάστες που δεν θέλουν όλους εδώ. Εμείς στηρίζουμε το πολυπολιτισμικό μοντέλο και ο Γιώργος προσωπικά θα φιλοξενήσει πιλοτικά τους 300 απεργούς πείνας στο Καστρί.Η Άντα και η γυναίκα του Ομπάμα θα τους μαγειρεύουν.
    Τώρα λοιπόν όλοι μαζί ανεξαρτήτως φυλής θρησκείας γλώσσας φύλου ( πρώτο, δεύτερο και τρίτο φύλο μαζί) να κάνουμε μιά υπέροχη παρτούζα, τύφλα νάχει η Τζούλια.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΩΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ή ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.
    Εγώ πάντος δεν στον δίνω ούτε για πιπίλισμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς που έκανε μεταναστευτική πολιτική η ΝΔ με τον Παυλόπουλο.
    Χάσου πατσαβούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς ο πιο φιλολαικός πολιτικός της μεταπολίτευσης Ο Κωστας ο Καραμανλής ήταν άτυχος μια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την φοβερή οικογενειακή και οικονομικη κρίση που ξεκίνησε 3 χρόνια πριν. Το πέτυχε πολύ καλά στην αρχή αλλά ηταν αδύνατον να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές στο ελληνικο κράτος.
    Όλοι θυμόμαστε στο δεκεμβριανό πλιάτσικο πως για τη δολοφονία ενός παιδιού καιγόταν η αθηνα για 2εβδομάδες.
    Δεξιά κυβέρνηση ήταν αδύνατο να τα κάνει αυτά. Μακάρι να το έκανε τότε γιατί θαταν πιο ανώδυνο για όλους εμάς μια που η κυβέρνηση παπανδρεου είναι η πιο κοινωνικά ανάλγητη που έχει περάσει ποτέ.
    Μόνο λοιπόν ο δούρειος ίππος του σοσιαλισμού θα μπορούσε να το κάνει μια που η ελληνική κοινωνία είναι αριστερή και η αριστερά ελέγχει όλες τις δομές της αντίδρασης και παλεύει χρόνια τώρα για την προλεταροιοποίηση της ελληνικής αστικής τάξης οποτε έχει ιδεολογικό συμφέρον από την εξέπλωση της φτώχιας.
    Αυτο που σας καταλογίζεται κυρία βουλευτίνα είναι η αδυναμία σας να βγείτε μπροστά. Το αυτομαστίγωμά σας και η άρνηση σας να υπερασπίσετε την ιστορία σας και τους ανθρώπους σας.
    Στα χρόνια του καραμανλή ο λαός περνούσε καλά ίσως και καλύτερα από όλη την μεταπολίτευση. Μην το παραβλέπετε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο σου ρε Πιπιλή που παραμένεις όμορφη και φλογερή
    παρά το ότι δεν είσαι στην
    πρώτη νιότη σου.
    Αλλά να με συμπαθάς κιόλας,ζούσες
    στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία;
    Ξέχασες ότι η τελευταία μαζική νομιμοποίηση μεταναστών έγινε
    επί ημερών σας;
    Ξέχασες πόσοι μας ήρθαν;
    Α,όλα κι όλα.
    Το μόνο για το οποίο ΔΕΝ μπορεί κανείς να κατηγορήσει σήμερα την κυβέρνηση είναι το μεταναστευτικό.
    Για όλα τα άλλα μπορεί γιατί
    τα έχει γ...... όλα,αλλά το μεταναστευτικό είναι το μόνο
    θέμα που προσπαθεί να το βάλει σε
    μια σειρά.
    Το μεγάλο κόλπο μάλιστα που κάνει είναι ότι ασκεί μεταναστευτικές πιέσεις στην Ευρώπη και στον πλανήτη,διώχνοντας με την πολιτική της κατά χιλιάδες τους Έλληνες
    από τη χώρα.
    Δεν είναι αυτό μεταναστευτική πολιτική και μάλιστα μακράς πνοής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 9.05

    η μεταναστευτική πολιτική των δύο κομμάτων διαφέρει στο ότι ενώ επί ΝΔ έρχονταν οι πάντες στη χώρα ανεξέλεγκτα,τώρα φεύγουν όλοι
    από τη χώρα,Έλληνες και ξένοι, αδιάκριτα και όπως-όπως.
    Δηλαδή περάσαμε από το 'όλοι μέσα' στο 'όπου φύγει,φύγει'.
    Αυτή είναι η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση