GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις...

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Με αφορμή την άρνηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη να αναλάβει το Κράτος τις ...

Από το Γραφείο Τύπου
της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με αφορμή την άρνηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη να αναλάβει το Κράτος τις υποχρεώσεις του, για όσα αφορούν την περίοδο της διορισμένης Κρατικής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Με επιστολή μου την 2α Φεβρουαρίου 2011 προς τον Υπουργό Οικονομικών γνωστοποιούσα το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει για τη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής από σειρά τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων υπέρ των οικογενειών των θυμάτων της εταιρείας RICOMEX κατά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, συνολικού ύψους 18 εκ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές θα πρέπει να αναληφθούν από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού αφορούν πράξεις και παραλείψεις των υπηρεσιών της Πολεοδομίας κατά...
 το έτος 1984, δηλ. της τότε Κρατικής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.
Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής θα λάβει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το τρέχον έτος το ποσό των 54 εκ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες (ενοικιάσεις κτηρίων κλπ.), γίνεται αντιληπτό ότι, εάν καταβάλει και τα 18 εκ. ευρώ, τότε θα πρέπει να μην πληρωθεί το ποσό της μεταφοράς των ΑΜΕΑ ή να μην πληρωθούν τα ενοίκια των κτηρίων ή άλλες λειτουργικές δαπάνες.
Αυτά τα απλά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης φαίνεται να μην τα κατανοεί. Στην απαντητική του προς εμένα επιστολή, με πληροφορεί ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός αποδίδει στις Περιφέρειες όλους τους θεσμοθετημένους πόρους (Κ.Α.Π.)» και «οι Περιφέρειες οφείλουν να αντιμετωπίσουν όλες τις ανάγκες τους (μισθοδοσία – λειτουργικά) ικανοποιώντας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία, εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων …….κ.λ.π.)».
Δηλαδή, ένα δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας Αττικής που φέτος, παρά την οικονομική δυσπραγία, επιχειρεί ένα αναπτυξιακό άλμα, προγραμ-ματίζοντας και υλοποιώντας 214 έργα συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. ευρώ, θα πρέπει να υπονομευτεί από μια τελείως λογιστική στενή αντίληψη του Υφυπουργού Οικονομικών.
Εκτός κι αν ο κ. Υφυπουργός επιθυμεί να περικοπούν έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να πληρωθούν τα μέχρι σήμερα 18 εκ. ευρώ των δικαστικών αποφάσεων.
Δεν είναι δυνατόν ένας οργανισμός που λειτουργεί χωρίς ελλείμματα και χρέη, με πλήρη διαφάνεια, να μπαίνει στην ίδια μοίρα και να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με όσους λειτούργησαν διαφορετικά και έφεραν αρνητικά αποτελέσματα. Τότε «χάνεται η μπάλα».
Ως Περιφερειάρχης Αττικής αντιλαμβάνομαι πλήρως τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα στον οικονομικό τομέα.
Σημειωτέον ότι ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης - μια από τις κορυφαίες επιλογές του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης - διανύει τα πρώτα του βήματα αντιμετωπίζοντας ήδη τις δυσκολίες της μεταβατικής περιόδου που χτίζεται το νέο και καταργείται το παλαιό.
Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι υποχρέωση όλων, γιατί είναι Νόμος του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης, δηλαδή των Υπουργείων προς τις Περιφέρειες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν χρειάζεται επιπλέον εμπόδια».

5 σχόλια

  1. Κ. Σγουρές να πάτε να ζητήσετε τα ρέστα από αυτούς που υπέγραψαν την άδεια του παραπάνω εργοστασίου.

    Όχι από τον κρατικό προυπολογισμό δηλαδή από μας.

    Πρόκειται για τον προιστάμενο της Δσης Βιομηχανίας τότε ίσως και άλλους.

    Αν δεν ξέρετε ποιός ήταν ή αν η θρυλική περιουσία που αποθησαύρισε ο παραπάνω φτάνει το ποσό της αποζημίωσης, ρωτήστε να σας πουν.

    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο κοστίζει η συμμετοχή ενός επίσημου σε μία παρέλαση;

    Νομίζατε ότι είναι δωρεάν; Λάθος
    Κάθε επίσημο που βλέπουμε στις παρελάσεις τον πληρώνουμε για να βρίσκεται εκεί!!
    Δεν το πιστεύετε;

    Δεν έχετε παρά να δείτε τα σχετικά έγγραφα στο http://www.agroschannel.com/


    Πως ΄΄πληρώνουμε΄΄ τις Εθνικές Εορτές. Εκτύπωση
    Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011 17:53

    kefalonia
    Η Απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εγκρίνει την μετακίνηση του Ειδικού Γραμματέα κ. Διβάρη στην Κεφαλλονιά για να !!! παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου είναι η αφορμή . Και που είναι το περίεργο θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος . Λοιπόν , την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο....... Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος . Επομένως λογικά και μάλιστα σε τέτοιες εποχές νομίζουμε οτι ΔΕΝ υπήρχε ανάγκη να αποσταλεί και άλλος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και να πληρώσουμε μια ακόμη μετακίνηση εκτός Αθηνών με ότι αυτό συνεπάγεται . Και εφόσον εγκρίθηκε η ΄΄αποστολή΄΄ για τις γιορτές της 25ης Μαρτίου γιατί να επιβαρυνθεί ο προυπολογισμός με μια ακόμη ημέρα παραμονής όταν ΛΟΓΙΚΑ η επιστροφή θα έπρεπε να είναι την επομένη δηλαδή στις 26 του μήνα.Και δεν αναφέρομαι στον Ιδιωτικό τομέα γιατί σε αυτή την περίπτωση η επιστροφή θα ήταν αυθημερόν. ΓΙΑΤΙ η παρουσία ενός Κυβερνητικού στελέχους στην εξέδρα των επισήμων συνεπάγεται αυτόματα και με την πληρωμή των εξόδων απο τον κόσμο που δίνει την δική του μάχη . Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση(http://et.diavgeia.gov.gr/)ο Πρόεδρος των Γεωτεχνικών στο Agroschannel εύλογα αναρωτήθηκε ..

    Καλό θα ήταν ο Πρωθυπουργός , ο Αντιπρόεδρος , και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο με απλές κινήσεις ενός μέσου οικογενειάρχη να κόψουν οτι πρέπει γιατί τότε ο κόσμος θα καταλάβει οτι πράγματι οι θυσίες του έχουν πιάσει τόπο . Αρκούν οι τοπικοί παράγοντες οι τοπικοί βουλευτές , οι Περιφεριάρχες οι άνθρωποι που εκλέγει η κάθε τοπική κοινωνία . Ο Εορτασμός δεν επισημοποιείται με τους επισήμους αλλά με τις πράξεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ψεύτες £££££££££££££
    και ΟΙ πασοκιές $$$$$$$$$$$$$$$


    Α. Ντινόπουλος: ΟΠΑΠ
    -ΠΩΣ "ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ" Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑΜΜΕ και στα BLOGS.

    Οι διαφημιστές των 500 ευρώ με τις μαγικές συμβάσεις

    Τρείς διαφημιστικές εταιρίες μοίρασαν συνολικά (το 2010) 29 εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Η αμοιβή των διαφημιστικών εταιριών ;

    Πεντακόσια ( 500 !!!) ευρώ τον μήνα.

    Αλλά ο ΟΠΑΠ αρνείται να φέρει τις … μαγικές συμβάσεις με αυτές τις διαφημιστικές εταιρίες (των … 500 ευρώ) στην Βουλή.

    Πώς λοιπόν μοιράζονται από τον ΟΠΑΠ τα εκατομμύρια που οι Έλληνες χάνουν στον τζόγο ;


    Δείτε το βίντεο του Αργύρη Ντινόπουλου από την συζήτηση στην Βουλή για τον ΟΠΑΠ.

    ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΠΑΠ-διαφήμιση-ΒLOGS
    dinopoulos1 563 βίντεο
    YouTube.
    557 Προβολές

    Από: dinopoulos1 | Δημιουργήθηκε: 28 Μάρ 2011

    (23-03-11) Βίντεο από την συνεδρίαση της υπο-επιτροπής αθλητικών υποθέσεων για την υπόθεση του ΟΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ένα γιαούρτι μπορεί να αλλάξει την Ιστορία;"


    και εδώ χειάζεται...κεσσές !

    Oκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Νάντια Γιαννακοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι ενισχύει τις τράπεζες, χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, κι ότι με την ανοχή της πολιτείας οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν.


    KAI ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    νο 4-8-10...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ?

    ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ Ο ΓΑΠ ΣΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ?

    ΕΚΕΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ.
    ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ..
    ΟΠΩΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ...
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ....
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΙΑ..
    ΙΣΩΣ Η ΠΟΙΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ
    ΚΑΙ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ...

    ΑΛΗΤΕΣ ..ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΟΥ ΕΧΩΣΕ Ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΣΓΟΥΡΕ;;;;
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΕΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση