GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση Λιβύων της Ελλάδας...

Από την  Επιτροπή των Λίβυων της Ελλάδας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Η επιτροπή Λίβυων της Ελλάδας στέλνοντας την αλληλεγγύη της στο λαό της σας καλεί ...

Από την Επιτροπή των Λίβυων
της Ελλάδας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Η επιτροπή Λίβυων της Ελλάδας στέλνοντας την αλληλεγγύη της στο λαό της σας καλεί όλους να παρευρεθείτε στην διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 στην οδό Κηφισίας και 25ης Μαρτίου, με πορεία προς την Λιβυκή πρεσβεία εν όψει των συνεχιζόμενων βιαιοπραγιών και της ανεξέλεγκτης βίας που δέχεται ο Λιβυκός λαός από το καθεστώς Καντάφι.
Ζητούμε από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να...
 καταδικάσουν το καθεστώς Καντάφι και να πάρουν θέση δημόσια υπέρ του Λιβυκού λαού. Ζητούμε και ελπίζουμε στην υποστήριξη και συμπαράσταση όλων προς την πατρίδα μας.

5 σχόλια

  1. Κάπως έτσι ρε "ελευθερώθηκαν" και οι Αλβανοί και ξαμολήθηκαν κατά Ευρώπη για να ζήσουν. Εσείς κατά που θα σάξετε;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος ζητωκραυγάζει, την στιγμή που το Ιερατείο βυθίζει την Λιβύη στο χάος. Όπως βύθισε και την Ελλάδα στο χάος: Με τον Geoffrey, την τρομοκρατία, τις Μη Κυβερνητι-κές Οργανώσεις και το Μνημόνιο

    του David Rothscum
    Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

    Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.

    Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνη-σιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

    Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώ-χειας από ότι στην Ολλανδία.

    Πως έγινε η Λιβύη τόσο πλούσια; Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την Shell.

    Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων γραφειοκρα-τών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα. Ως απάντηση, ο Γκαντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευ-θείας στον πληθυσμό της χώρας, γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Γκαντάφι δεν κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση.

    Δεν είναι ο πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες. Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυ-τών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

    Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi. Όποιος αναφέρει τον Γκαντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί είναι οπαδοί του Γκαντάφι και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό. Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο. Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη.

    Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Γκαντάφι, παρα το ότι ο Γκαντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων.

    Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Γκαντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet.

    Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0sk εξαφανίσθηκε...

    Το “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στο www.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc εξαφανίστηκε κι' αυτό...

    http://www.berlin-athen.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8 Μαρ 2011 10:38:00 μ.μ.

    ---------------------------------
    Και γιά εξήγησε μας πότε και με ποιά διαδικασία αποφάσισαν οι Λύβιοι πολίτες,ποιοί και με ποιό πολίτευμα θα τους κυβερνήσουν?

    Ένας λαός ματοκυλιέται μέρες τώρα και,ως συνήθως,γιά όλα φταίνε οι άλλοι?
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΑ SANDNIGGERS ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε ηλιθοι που εχετε αποψη για ολα πως ξερετε πως περναει ο λαος της Λιβυης εχετε δει πολλους Λιβυηους μεταναστες εχω αμετρητους συγγενεις στη Τριπολη και αυτοι και λαος υποφερουν απο το καθεστως δεν εχουν ελευθερια σε ΤΙΠΟΤΑ για να βγουν απο τη χωρα πρεπει να φιλησουν κατουρημενες ποδιες ξερετε ποσες οικογενειες εχουν αγνοουμενους απο το καθεστως ολα αυτα τα χρονια.....ενας ΕΛΛΗΝΟΛΙΒΥΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση