GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Θυμάστε πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, το περιβόητο πιστόλι το οποίο ο ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Θυμάστε πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, το περιβόητο πιστόλι το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου, το γέμισε, μετά το έβαλε πάνω στο τραπέζι και τελικά το έστρεψε εναντίον των κερδοσκόπων;
Τελικά, παρ’ ότι οι κερδοσκόποι είδαν το πιστόλι να τους σημαδεύει δεν φοβήθηκαν και συνέχισαν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας. Και πώς να φοβηθούν άλλωστε αφού το πιστόλι, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή, ήταν σοκολατένιο.
Μετά οι κερδοσκόποι ένιωσαν τον φόβο να τους κόβει τα πόδια και κρύος ιδρώτας να τους περιλούζει!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, πέρσι την άνοιξη, ότι: «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκαμισά τους»!
Μία χαρά τους βλέπω, τους κερδοσκόπους, να κυκλοφορούν μέσα στην βαρυχειμωνιά. Με τα παλτουδάκια τους, τα κουστουμάκια τους, τα ακριβά τους κασκόλ και τα μεταξωτά τους πουκαμισάκια.
Ήταν η εποχή του περιβόητου Μνημονίου Νο.1! Τότε που δήλωναν ότι...
 εξαναγκάστηκαν να μπούνε στο μνημόνιο για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Τελικά όμως δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στο περιβόητο μνημόνιο, προκειμένου να εξοφληθούν τα Ελληνικά Ομόλογα και να μην γράψουν ούτε ένα ευρώ ζημιές οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
Και ποιος επιβεβαίωσε αυτή την ακραία και «ανθελληνική θέση»; (για να θυμηθούμε πως αποκαλούσαν πριν τις Δημοτικές εκλογές όσους υποστήριζαν αντί-μνημονιακές απόψεις). Ένας δικός τους «σάρκα από την σάρκα τους», ο τέως Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χ. Σμίτ, ο οποίος ευθαρσώς και εντίμως δήλωσε στις 18 Φεβρουαρίου «Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Μετά πήγανε ένα βήμα παραπέρα... Άρχισαν όλοι εν χορώ να δηλώνουν: ότι μέτρα χρειάσθηκε να πάρουμε, τα πήραμε τώρα, θα πάμε στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και όλα θα πάνε καλά έστω και με μερικές δυσκολίας. Για να μην θυμηθούμε τα επικά και ηρωικά «Αν χρειασθεί να πάρουμε και άλλα μέτρα εγώ θα έχω παραιτηθεί γιατί θα έχω αποτύχει», που δήλωνε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πέρασαν οι Δημοτικές Εκλογές και μετά περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Και φθάσαμε αισίως στον Φεβρουάριο του 2011!
Ξαφνικά, όλως περιέργως, η Τρόικα ανακοίνωσε ότι χρειάζονται 50 δις ευρώ ιδιωτικοποιήσεις, για να μειωθεί το Χρέος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου (αυτός που θα παραιτούνταν) ότι χρειάζονται επί πλέον 27 δις ευρώ μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος του Ελλείμματος.
Και ερωτά ο μπάρμπα-Γιώργος από την Ελασσόνα (παραδοσιακός ΠΑΣΟΚ-ος και ψηφοφόρος του Φ. Σαχινίδη): «καλά ρε παιδιά όταν υπογράφατε το μνημόνιο που κοιτάζατε; Πως σας ξέφυγαν 27 δις ευρώ, τι είναι τα δισεκατομμύρια; Σταφιδοστράγαλα;».
Για να πάρει την απάντηση από τον νέο-ΠΑΣΟΚο της περιοχής: «Μην μιλάς γέρο, αφού δεν ξέρεις. Τότε είχαμε το Μνημόνιο Νο.1. Τώρα έχουμε το Μνημόνιο Νο.4».
Ο δύσμοιρος ο παππούς φοβήθηκε, ήξερε ότι είχε δίκιο, αλλά ο νέο-ΠΑΣΟΚος δεν σήκωνε κουβέντα και είχε αγριέψει! Έσκυψε το κεφάλι και αφού ψέλλισε ένα «με συγχωρείς παιδάκι μου, γέρος είμαι λέω που και που καμιά κουταμάρα μην με παρεξηγείς», απομακρύνθηκε.
Ψέματα-Ψέματα-Ψέματα!
Από την πρώτη ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες της Ελληνικής Οικονομίας, χορτάσαμε μεγαλοστομίες και ψέματα. Και για την ταμπακιέρα κουβέντα!
• Ποιοι πούλησαν μαζικά και σε πολύ φθηνές τιμές τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) στους κερδοσκόπους;
Ρωτάμε κάτι πάρα πολύ απλό. Ποιοι πούλησαν σε τιμές εκπτώσεων το αληθινό γεμάτο πιστόλι (CDS), στους κερδοσκόπους. Βγάλτε μία απλή επίσημη ανακοίνωση. Τι φοβάστε; Δεν θα ρωτάμε για πολύ καιρό ακόμα. Θα έχουμε αγκαλίτσες, φιλάκια και άλλες ακατάλληλες για ανηλίκους καταστάσεις σε λίγο καιρό…
Κατά τα άλλα, όταν μία πολιτική αποτυγχάνει πρέπει να αλλάζει. Και την αλλαγή πολιτικής την επιλέγει και την εγκρίνει ο Λαός. Και η φίλο-μνημονιακή πολιτική απέτυχε άρα πρέπει να αλλάξει.
Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη!

9 σχόλια

  1. Πασοκ


    Πολυ καλη η εκδηλωση για τον Βενιζελο στην Λυρικη

    Στους επισημους ηταν και ο δρ Κουτσουκος που οταν μπηκαν οι διαδηλωτες προστατευσε την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟς ΚΑΙ ΝΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    Να δουμε τωρα αν η Διαματοπουλου θα ερθει στη γραμμη δρ Κουτσουκου για την παιδεια!

    Μαλιστα τοσο αρεσε η εκδηλωση στον δοκτωρα και εστειλε και αρθρο στο πρεσσσ

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε πατριώτη μας σκότισες τα ούμπαλα. Δεν καταλαβαίνεις πως όπως ευθαρσώς βγαίνεις και κατηγορείς κάποιον, πρέπει ευθαρσώς να βγαίνεις και να λες και με ποιόν είσαι. Μας έχεις φλομώσει στους αφορισμούς.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε δίκιο, τα λέτε μια χαρά. Το πιστόλι τελικά το έστρεψε πάνω στους πολίτες. Όλο αυτό ήταν καλοστημένο, καλομελετημένο. Και λειτούργησε χάριν στο ψέμα και την αιώνια ελπίδα του κοσμάκη. Που δυσκολεύεται να αποχωριστεί το βόλεμα του να ελπίζει. Όμως δεν θυμάμαι ποιος έχει πει ότι η ελπίδα είναι η τροφή του ηλίθιου. Η αδράνεια των πολιτών είναι αίνιγμα για μένα. Βέβαια η κατάσταση στην ελλάδα είναι τέτοια που παράγει πολύ φόβο, ύπουλο φόβο. Κι εγώ φοβάμαι αλλά δεν ξέρω και τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας μένα ύπουλο φίδι μες τα πόδια του; Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι πωρωμένοι αλλά και η κοινωνία έχει τεράστια και βαθιά προβλήματα. Είναι αποφασισμένοι να μην αλλάξουν το σύστημα ειδάλλως πολλοί θα είχαν πάει φυλακή. Βλέπετε με τη ευκολία βγάζουν νόμους για το 'δεν πληρώνω, δεν πληρώνω' και με περίσσια ευκολία δεν καταργούν το νόμο για την ασυλία των βουλευτών, αυτό μεταξύ άλλων. Βγάζουνε στην επιφάνεια θέματα που ο πολίτης περιμένει να αλλάξουν μόνο όταν έχουν να ανακοινώσουν μέτρα η να μας πουν κάτι. Εμπαίζουν τις προσδοκίες μας. Λες και ο κόσμος γύρισε ανάποδα και ο υπόκοσμος ήρθε επάνω. Φοβούνται μη τους πάρουμε τη μπουκιά από το στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΜΕ ΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑ (15,4%) ΤΟ 2009, ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ (ΑΠΟ 180, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004!!) ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ!!!

    ΟΥΣΤ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελάχιστη ,αλλα μη αμελητέα η πιθανότητα να είναι τώρα η ΝΔ το πρώτο κόμμα

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Ακολουθουν προσωπικες μου εκτιμήσεις. Απο το www.mrb.gr
    Δημοσκόπηση MRB 3 με 11 Ιουνίου 2010 (δείγμα 2100 ατόμων) :
    Διαφορα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 8%.
    Δημοσκόπηση MRB 25 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 2010 (δείγμα 2100
    ατόμων) :
    Διαφορα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 4,1%.
    Νέα δημοσκόπηση MRB,η τωρινη,23
    έως 24 Φεβρουαρίου 2011
    (δείγμα 1018 ατόμων) :
    Διαφορα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 1,9%.
    Και το στατιστικο σφάλμα στις δυο πρώτες είναι 1,92% και 1,89% για
    το ΠΑΣΟΚ, και 1,71% και 1,79% για τη ΝΔ.Ως γνωστο το στατιστικο σφάλμα της διαφορας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι η τετραγωνικη ρίζα του αθροίσματος των τετραγώνων των δύο στατιστικων σφαλμάτων των δύο κομμάτων.
    Άμα κάνεις τις πράξεις,βρίσκεις ότι το στατιστικο σφάλμα της διαφορας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις δύο πρώτες είναι 2,6%.Στην τρίτη,την τωρινη το στατιστικο σφάλμα για το ΠΑΣΟΚ
    είναι 2,59% και για τη ΝΔ 2,52%,
    οπότε το στατιστικο σφάλμα της
    διαφορας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι 3,6%,
    που είναι μεγαλύτερο απο την
    ίδια τη διαφορα,που τη δίνει 1,9%.
    Δηλαδη η διαφορα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι
    1,9% συν-πλην 3,6%,που με άλλα
    λόγια,κυμαίνεται απο 5,5% υπερ
    του ΠΑΣΟΚ έως 1,7% υπερ της ΝΔ.
    Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που
    δείχνει ότι η πιθανότητα να είναι
    τώρα η ΝΔ το πρώτο κόμμα είναι
    μεγαλύτερη απο πέντε τα εκατο(5% ),
    δηλαδη,όπερ ταυτο, ότι η πιθανότητα
    αυτη είναι μη αμελητέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Υπαρχει και αλλη αποψη για τι τι εγινε στα 75 χρονια απο τον θανατο του Ελευθεριου Βενιζελου!!


    Πολυ καλη η εκδηλωση για τον Βενιζελο στην Λυρικη

    Στους επισημους ηταν απο το Πασοκ και ο δρ Κουτσουκος που οταν μπηκαν οι διαδηλωτες προστατευσε την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟς ΚΑΙ ΝΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    Να δουμε τωρα αν η Διαματοπουλου θα ερθει στη σωστη Πασοκικη γραμμη δρ Κουτσουκου για την παιδεια!

    Γνωριζουμε οτι ο δρ Κουτσουκος εστειλε αρθρο στο μπλογκ διατυπωνοντας την αποψη οτι υπερειχε εκεινη την στιγμη η τιμη στον Βενιζελο κατι που οι διαδηλωτες αγνοοησαν, ενω ειχαν αλλες ευκαιριες για αντιδρασεις!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

    ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΜΜΕ?? ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπρος
    Γενικη Απεργια

    Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

    όλοι εκεί
    ολοι μαζί
    ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΔΣΑ ΕΛΤΑ ΗΣΑΠ ΜΕΤΡΟ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ?,
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ.

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΜΠΕΝ(ΙΑΜΗΝ)ΑΚΗΣ ΑΠΟ ΜΑΝΑ ΕΒΡΑΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ...

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ (ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ) ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΤΟΥΡΑ.

    ΜΗ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ......

    ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ, ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !!!!

    Π.Χ.
    "ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ, ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ??"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    "ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ??"

    "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ??"
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    "ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ???"

    ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !!!!!

    Τ Ο Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο ......

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ***ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ****, ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΟΣΟ ΓΙΔΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση