GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαι πια και επίσημα τσαμπατζού!!!

Από την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ" http://kontrastoreyma.blogspot.com/ Την Δευτέρα (14/3/2011) στις 5 τ...

Από την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη
"ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ"
http://kontrastoreyma.blogspot.com/
Την Δευτέρα (14/3/2011) στις 5 το απόγευμα σχόλασα και πήρα το λεωφορείο από Πειραιά προς Νίκαια. Στην επόμενη στάση μπήκαν 2 ελεγκτές. Στην δήλωση μου ότι δεν έχω εισιτήριο, μου ζήτησαν τα στοιχεία μου. Αρνήθηκα να τα δώσω, λέγοντάς τους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, εκτός αν ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχει αστυνομικός. Αμέσως πήραν τηλέφωνο στην αστυνομία λέγοντας το περιστατικό. Μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο, σηκώθηκα χαμογελώντας και πάτησα το κουμπί για να κατέβω. Μπήκαν μπροστά στην πόρτα, και μου είπαν ότι δεν με αφήνουν, μέχρι να έρθει η αστυνομία, ενώ συγχρόνως ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Τους είπα ότι είμαι μέλος της κίνησης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ότι αυτό που κάνω είναι πολιτική πράξη άρνησης στο χαράτσι των αυξήσεων και ζήτησα ήρεμα από τον οδηγό να μου ανοίξει την πόρτα, λέγοντας και στους τρεις ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω και ότι είναι παράνομο να με κρατούν.
Αρνήθηκαν, και τότε εγώ πήρα τηλέφωνο την αστυνομία, και έδωσα το νούμερο του λεωφορείου, της γραμμής και σε ποιο σημείο ήμασταν εκείνη την ώρα, ζητώντας να έρθουν αμέσως, γιατί...
 τελείτε εις βάρος μου αδίκημα παράνομης κράτησης. Αμέσως μετά ζήτησα τα στοιχεία τους, κι αυτοί αρνήθηκαν. Τους ενημέρωσα, πάντα ευγενικά και ήρεμα, ότι θα περιμένουμε μεν μαζί την αστυνομία, αλλά αμέσως μετά το αστυνομικό τμήμα, εγώ μεν θα πάω σπίτι μου, αυτοί δε και οι τρεις, θα κρατηθούν αυτόφωρο. Ω! εκ του θαύματος, ο οδηγός χωρίς να πει τίποτα, πήγε το λεωφορείο αμέσως στην στάση και άνοιξε τις πόρτες.
Κατεβήκαμε ακριβώς μπροστά στην είσοδο super market, όπου και στέκονταν υπάλληλοι που άρχισαν να παρακολουθούν το σκηνικό φωνάζοντας συγχρόνως και συναδέλφους τους. Είπα στους ελεγκτές να περιμένουν να καλέσω και τον δικηγόρο μου. Τους γύρισα την πλάτη 1 λεπτό για να μιλήσω σε σύντροφο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οπότε και ακούω γέλια και φωνές. Γύρισα και είδα με έκπληξη ότι οι ελεγκτές είχαν εξαφανιστεί!!!
Όσον αφορά τον κόσμο μέσα στο λεωφορείο, ναι μεν δεν μίλησε κανείς υπέρ μου, κανείς όμως δεν είπε κουβέντα που ακινητοποιήθηκε το λεωφορείο, και όλοι ήταν παγωμένοι και έκπληκτοι. Οι υπάλληλοι του super market, με έβαλαν στην μέση ζητώντας να μάθουν περισσότερα για το τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση, και κάποιοι μάλιστα ήταν σχετικά ενημερωμένοι.
Παρά το γεγονός της συμμετοχής μου από την αρχή στις κινητοποιήσεις στα διόδια και τα λεωφορεία, ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα μόνη μου ελεγκτές. Ένοιωσα φόβο και ντροπή, όμως σκέφτηκα ότι έχω και δίκιο. Και πιστέψτε με, η ικανοποίησή που ένοιωσα μετά ήταν μεγάλη. Το μόνο λάθος μου, ήταν ότι όταν ζήτησα τα στοιχεία των ελεγκτών, δεν ζήτησα και στοιχεία από επιβάτες. Δεν πειράζει, πρωτάρα ήμουνα. Την επόμενη όμως;;
Έφη Λ.
Μέλος της Κίνησης Πολιτών "κόντρα στο ρεύμα"
Δείτε εδώ τι κάνετε σε περίπτωση ελέγχου στα ΜΜΜ

39 σχόλια

  1. Μπράβο σας, μακάρι να είχα τα κότσια να το έκανα και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO KRAJIMO POY PEFTEI STON XRYSOXOIDH STH GLYFADA DEN PERIGRAFETAI

    FERTE PISO TA KLEMENA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία όλα αυτά αλλά ποιός θα πρέπει να πληρώνει μισθούς προσωπικού, αγορές-συντήρηση υλικού, καύσιμα και άλλα έξοδα όπως καθαριότητα κτλ; Μήπως και αυτά οι λαομίσητοι δανειστές μας; Οι φορολογούμενοι; Οι μισθωτοί; Δεν είναι καλύτερα να καταργηθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς να γλυτώσουμε όλοι από το βάσανο της χρηματοδότησης; Το μοντέλο (έλλειψης δημόσιας συγκοινωνίας) δούλευε σε πολλές και μεγάλες πόλεις, ενδεικτικά στο Ιράν, δεν ξέρω αν ισχύει και σήμερα. Ταξί, ΙΧ και ιδιωτικά μέσα τα κατάφερναν κουτσά στραβά με λίγο παραπάνω μποτιλιάρισμα.
    -Ο-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΔΕΗ, ΟΤΕ ΚΛΠ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΧΟΜΑΓΚΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TEΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.Ο ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ρόβλιας ζει!!! Έβγαλε ανακοίνωση για την αισχροκέρδια στα καύσιμα

    Μετά από μια βδομάδα πτώση των τιμών καυσίμων διεθνώς και καθημερινή αύξησή τους στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Ρόβλιας, πριν φύγει για ΠΣΚ στο εξοχικό της Πάρου, να μας πει πάλι ότι παρακολουθεί τις τιμές!!!

    Έλεος ρε !!!

    Όλοι έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή !!
    Να διαμαρτυρηθούμε για τα αίσχη του !!
    Πουλούσε την αμόλυβδη 93 λεπτά και μας κατέστρεψε !!!!

    χορηγός επικοινωνίας.
    ΟΜΙΛΟΣ
    ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.
    δεξίωση..
    ΣΤΟ ΕΚΑΛΗ GLUB των ΛΑΤΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη νομίζετε ότι είστε πολλοί, ούτε είναι αντίσταση το άκριτα δεν πληρώνω. Διαβάστε λίγο τον κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπο της άρνησης, Martin Luther King, ο οποίος έγραφε μεταξύ άλλων το 1963 στο περίφημο „Γράμμα από τη φυλακή του Birmingham“. „… Αυτός που παραβιάζει ένα νόμο που η συνείδησή του λέει ότι είναι άδικος και πρόθυμα αποδέχεται την τιμωρία μένοντας στη φυλακή για να εγείρει τη συνείδηση της κοινότητας πάνω στην αδικία, αυτός στην πραγματικότητα εκφράζει το μεγαλύτερο σεβασμό προς το νόμο…“ Αυτά λοιπόν που λέτε έχουν σχέση όχι με επαναστάτες αλλά από τσαμπατζήδες. Και με την ευκαιρία πέστε μας που εργάζεστε, ώστε αν κρίνουμε ότι πουλάτε ακριβά, να πάρουμε τη πραμάτεια και να φύγουμε, ως αληθινοί και όχι γιαλαντζί επαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε ρε νομοταγεις που σπευσατε να αναρωτηθειτε τι θα γινει...
    Πως εγινε και αυξηθηκε 40% το εισιτηριο δεν αναρωτηηθηκατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπαριες απο εκκολαπτομενους επαγγελματιες αριστεριζοντες.
    Σε περιπτωση ομως που πραγματικα χρειαστεις την συνδρομη της αστυνομιας,γιατι π.χ. μεσα στο λεωφορειο εισαι μονη σου με δεκα φυντανια μελαμψης αποχρωσης, και σε γραψουν κανονικα γιατι θα εχουν βαρεθει να κινητοποιουνται ανευ λογου,μη παρεξηγηθεις και λες που ειναι το κρατος.
    Θα σ'εχει γραψει στα παπαρια του οπως το γραφεις και'συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ εισητηριο επιδωτειται απο το κρατος κατα ενα μεγαλο μερος, οι αστυκες συγκοινωνιες ειναι ελληματικες και σε λιγο καιρο οτι ειναι ελλειματικο θα πρει πολυ σωστα να κλεινει. Οσοι δεν θελουν να πληρωσουν μπορουν να παρουν ποδηλατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΣΕ ΧΕΡΕΤΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νά 'σαι καλά!

    Τέλος του μήνα που έχω άλλη μια δόση 550 ευρώ φόρο από διακανονισμό ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΤΕΡΝΙΖΕΣΑΙ που πληρώνω εγώ στη Βέροια το λεωφορείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για διακανονισμό από τι ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να πληρώνουν οι μαλάκες επαρχιώτες τα εισητήρια των πονηρών Αθηναίων και Θεσαλονικιών .Αν σε λίγο καιρό χρειάζεστε διαβατήριο για να βγείτε από την Βρωμόπολη σας τότε θα δούμε ποιός θα γελάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mωρή ΚΑΡΙΟΛΑ, έτσι και τύχει να κάνεις κάτι παρόμοιο σε λεωφορείο που θα είμαι κι εγώ μέσα, θα το μετανοιώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντροπή και στους ελεγκτές, που την κοπάνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο κοπελιά. Όσο για πολλούς από τους σχολιαστές είναι σίγουροι ότι πληρώνουν το 1,40€ της Έφης και όχι τα 600.000.000.000€ στην Ελβετία;
    Αν δεν είστε βαλτοί ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΥΡΙΑ
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50 ΛΕΠΤΑ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΤΑ .
    ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εντάξει, καταλαβαίνω την αντίδραση του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στα διόδια και στα εισητήρια, ας μην επαναλάβω τις θέσεις τους, σε πολλά έχουν δίκιο. Όμως μου φαίνεται λίγο αστεία η διάσταση που έχει πάρει, ως επαναστατική πράξη. Φανταστείτε κάποιους που δεν πληρώνουν π.χ. το εισητήριο για τα 40 λεπτά που αυξήθηκε,να κατεβαίνουν από το λεωφορείο όλο υπερηφάνεια για την επαναστατική τους πράξη και μετά να πηγαίνουν και να κάθονται στην καφετέρια, όπου διηγούνται όλο καμάρι την αντίστασή τους, πίνοντας έναν καφέ των 5 ή 6 ευρώ, ή να διαπραγματεύονται υπηρεσίες και αγαθά χωρίς απόδειξη, κλέβοντας το κράτος στην ψύχρα. Δεν βλέπω αντίσταση στα βενζινάδικα, στα σούπερ μάρκετ ή όπου αλλού μας πιάνουν τον κ.... κανονικότατα. Αλλά βέβαια το κράτος είναι ο εύκολος στόχος και η αντίσταση σ' αυτό μας κάνει ήρωες. Ενώ όταν πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε αγαθά πιο ακριβά από τις άλλες ευρωπαικές χώρες και μάλιστα σε καιρό κρίσης, δεν μιλάμε για ανυπακοή και αντίσταση, εκεί πληρώνουμε, γιατί μας αρέσει να αισθανόμαστε καλύτεροι από τον άφραγκο, φουκαρά διπλανό μας που δεν μπορεί να πληρώσει.
    Έλλειψη λογικής και μέτρου, στη χώρα που γέννησε τη λογική και το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τόσα χρόναι που πληρώναμε μήπως οφέλησε σε τίποτα;
    Όσα λεφτά και αν πληρώσουμς θα τα φάνε. Ας τους κτυπήσουμε εκεί που τους πονάει και να αφήσουμε τα "περί πατριωτισμού" κα τα "περι τσαμπατζίδων" Να το καταλάβουμε. ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ (πχ υπάλληλοι της βουλής, συνδικαλιστές κλπ).
    ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ επιτέλους ρε παιδιά και αε αφήσουμε τις διχόνοιες μήπως ξεκουμπιστούν από αυτό τον τόπο και μας αφήσουν ήσυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανείς να μην πληρώνει.
    κοιτάξτε που πάνε τα λεφτά των φόρων μας και αυτά που πληρώνουμε.

    "ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 4.000.000 Ευρω ΓΙΑ επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο"
    Δεν έχουμ λαφτά για συντάξεις, ζούμε κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουμε καυσιμα για τα τανκς στην Μυτηλίνη, καταργήσαμε για οικονομία τις παρελάσεις, αλλά έχουμε να πληρώσουμε 4 εκατομύρια ευρώ για επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Διαβάστε το άρθρο που βρήκα στην παρακάτω σελίδα:
    http://tourkikanea.gr/2011/03/16/sultan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΡΗΜΑΞΕΙ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΛΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΟΠΑΙΔΑ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΣΑΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχω έναν λογιστή που μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω στην εφορία 7000 ευρώ. Του τα έδωσα να πληρώση για μένα την εφορία, αλλά μετά απο έναν μήνα ήρθε η εφορία και μου ζήτησε αυτά τα χρήματα. Εμαθα ότι ο λογιστής μου τα έφαγε τα λεφτά που του έδωσα. Τι θα πρέπει να κάνω; Να πληρώσω ξανά; Να βάλω τον λογιστή μου φυλακή; Το πιό γελοίο φυσικά θα ήτανε να συνεχίσω να έχω τον ίδιο λογιστή, να συνεχίσω να του πληρώνων τον μισθό του και να πληρώνω όσες φορές να και άν χρειαστεί τις σπατάλες του για να μην τυχόν με αποκαλέσει τσιγκούνη ή "τσαμπατζή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

    ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ.

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ 50 ΛΕΠΤΩΝ , ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θά καλέσεις τόν δικηγόρο σου?
    Γιά αυτόν έχεις λεφτά....!
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητή κυρία Έφη Λ. φαντάζομαι να διαβάζεις τα σχόλια των αναγνωστών και να είσαι σε θέση εκτός από τζαμπατζού να καταλαβαίνεις και την πραγματική αποδοχή των ενεργειών σου. Αν και έχω την υποψία ότι και στην εποχή που πληρώναμε, εσύ πάλι τζαμπατζού θα ήσουν. Να είσαι καλά. Μειδίασε το πικραμένο μας χείλι και μας έδωσες ελπίδα για το μέλλον. Προχώρα ακάθεκτη, οι κολασμένοι σε χαιρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ν΄αγιάσουν τα χέρια τους!!!

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

    ΡΙΞΤΕ τους ρουφιανοΠασόκους …..ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εισαι και περήφανη ΖΩΟΝ τζαμπατζού. Δε διαφέρεις σε τίποτα με τον φοροφυγά και τον εισφοροκλέφτη που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ επειδή "έτσι" πιστεύουν. Δεν πληρώνεις εσύ και φορτωνόμαστε οι υπόλοιποι φόρους και έκτακτες εισφορές. Ηλίθια ή αλητισσα - διάλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το εισιτήριο των ΜΜΜ το πληρώνεις γιά να κάνεις μιά μετάβαση από ένα σημείο σε ένα άλλο.

    Εφόσον τα ΜΜΜ δεν βρίσκονται σε μιά από τις ατελείωτες απεργίες τους και μπορείς να πραγματοποιείς τη μετάβαση σου, δεν είναι εντελώς ανέντιμο απέναντι στους συνταξιδιώτες σου να μην πληρώνεις;

    Aν πάλι θέλεις με αυτό τον τρόπο να ξεχωρίσεις από το πλήθος, προσπάθησε να βρεις έναν πιό έντιμο τρόπο γιά να το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βλέπω πως τα παπαγαλάκια του Ρέππα πιάσαν δουλειά, οι δήθεν επαρχιώτες που στενοχωριούνται γιατί πληρώνουν για τους κατοίκους των πόλεων ας μας πουν αν κόβουν αποδείξεις για όσα προϊόντα πουλάνε, πόσα τρώνε στα καφενεία και στην πρέφα, πόσα τρώνε από επιδοτήσεις, και μετά ας διαμαρτυρηθούν γιατί ο αστός δεν μπορεί να πληρώσει το υπέρογκο εισιτήριο.

    Σε καιρό οικονομικής κρίσης, ο Ρέππας αυθαίρετα αύξησε 40% τα εισιτήρια, αυτό δείχνει πόσο ανεύθυνος και άσχετος στα οικονομικά είναι, όλος ο κόσμος καταριέται πλέον τον Ρέππα και την οικογένειά του.

    Ρέππα, ο φτωχός κόσμος που είναι άνεργος και υποαπασχολούμενος σε καταριέται κάθε μέρα, μακάρι τα παιδιά σου να καταλήξουν στο δρόμο και να μην έχουν να πληρώσουν εισιτήριο και να τα σταματάνε στις μπάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυξάνουν τα διόδια και... απολύουν εργαζόμενους !

    Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2011 | 13:13


    Δεν έχει τέλος η κοροϊδία, σε όλα τα επίπεδα, των εργολάβων. Ενώ εδώ και μήνες όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί με τις τιμές των διοδίων που αυξάνονται χωρίς να παραδίδεται ούτε μέτρο δρόμου

    τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεκάδες απολύσεις εργαζομένων από τους ίδιους εργολάβους που παίρνουν τα χρήματα από τα αυξημένα διόδια.
    Όπως και να διαβαστούν οι πληροφορίες μόνο ... καλά δεν είναι τα νέα. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα τότε κινδυνεύουν οι δρόμοι να μείνουν μισοτελειωμένοι.
    Αν πάλι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τότε μιλάμε για την απόλυτη κυριαρχία των εργολάβων στο κράτος αφού και τις αυξήσεις έχουν επιβάλει και σε απολύσεις προβαίνουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Vinci που έχει αναλάβει τμήμα της Κορίνθου-Πατρων από τα 360 άτομα που απασχολούσε πριν από λίγο καιρό έχει διώξει σε δύο... δώσεις 120 άτομα. Οι τελευταίοι 50 έμαθαν τα κακά μαντάτα πρόσφατα.
    Η γαλλική εταιρεία δεν είναι όμως η μόνη. Ανάλογες, αν και όχι τόσο μεγάλης κλίμακας, απολύσεις έχουν γίνει και σε εταιρίες που έχουν αναλάβει τμήματα της Ιόνιας Οδού.
    Με λίγα λόγια εν μέσω κρίσης κι άλλοι άνεργοι προστίθενται στις λίστες την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν όλο και πιο ακριβά διόδια για δρόμους που δεν έχουν.
    Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τα προβλήματα χρηματοδότησης των έργων έχουν διογκωθεί. Αν αυτό συμβαίνει η κατάσταση θα γίνει χειρότερη καθώς τα έργα θα παγώσουν. Τότε θα μιλάμε για χιλιάδες νέους ανέργους και την “κηδεία” της όποιας ανάπτυξης που είναι και η μόνη λύση εξόδου από το Μνημόνιο.


    να Πληρώνετε ΕΣΕΙΣ ρε ζώωωωωωα
    ΠαΣοκ.!_________________________

    ΚΑΙ να τους φτιαξει ο Ρεπας
    ΣΑΣ και καμια τροπολογια... να μην τους δωθει ουτε το επιδομα ανεργιας !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 12:58:00 μ.μ.: Ποιά μετάβαση ρε ζώον; Έχεις πάρει ποτέ σου τη συγκοινωνία που βγαίνεις και μιλάς; Τα λεωφορεία που δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους και πηδάνε δρομολόγια και μαζί και τον κόσμο που ξεροσταλιάζει ταλαιπωρημένος στις στάσεις; Τα τρένα που τα έργα κρατάνε χρόνια; Να τα φτιάξεις όλα αυτά και μετά μιλάς για εντιμότητα που θέλεις να πάρεις αύξηση χωρίς να προσφέρεις στον κόσμο αντίστοιχες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλά οι επαρχιώτες (πραγματικοί ή όχι) νομίζουν ότι αν πληρώσουν όλοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς το εισιτήριό τους (λέω για τους αυτόχθονες που γενικά πληρώνουν, οι άλλοι που έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν τόσο καιρό δεν το ενοχλούν το σύστημα φαίνεται) θα τους μειώσει ο Παπακωνσταντίνου τους φόρους;
    ΑΥτά είναι MEGAεπιχειρήματα καμία σχέση έχοντα με την πραγματικότητα. Πολλή Τρέμη βλέπετε ρε παιδιά και έχει επηρεστεί το κακόμοιρο το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για πιο κράτος μιλάνε μερικοί; Γι αυτό που μας ληστεύει καθημερινά εδώ και χρόνια; Γιατί το υποτιθέμενο κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα, αλλά όλως το αντίθετο, για να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον πολίτη; Γιατί περπατάω σε σπασμένα η ανύπαρκτα πεζοδρόμια εδώ και χρόνια τώρα; Γιατί πληρώνω δημοτικά τέλη τότε; Για να έχω βρώμικους δρόμους; Και είναι και διπλοπληρωμένα διότι όχι μόνο δεν παρέχουν αυτό για το οποίο πληρώνω αλλά υφίσταμαι και τη βρώμα της αθήνας και των γειτονιών και έχω καθημερινά μπρος στα μάτια μου το πόσο λίγο οι πολιτικάντηδες με γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και ότι τα λεφτά που δίνω δεν πιάνουν τόπο στον τόπο μου αλλά μόνο στις τσέπες μερικών; Γιατί όταν πάω στο νοσοκομείο η όταν πρέπει να δω έναν γιατρό, το πρώτο που θα σκεφτώ είναι να θα πέσω σε καλό γιατρό δηλαδή σε γιατρό που θα γνοιαστεί για να με γιατρέψει και όχι για το πόσα θα μου πάρει η να μου γράψει φάρμακα για να τα πάρει από την ανάλογη φαρμακευτική εταιρεία; Γιατί περιμένω με τις ώρες στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλει; Γιατί όταν βρέχει χρειάζομαι βάρκα για να περάσω απέναντι; Γιατί πληρώνω για μια κατάσταση που ισχύει εδώ και τόσα χρόνια και δεν ξέρω ποτέ που πάνε τα λεφτά που πληρώνω σε εφορία και τόσα άλλα; Γιατί όσοι κλέβουν δεν πάνε φυλακή; Τελικά, στην ελλάδα, είναι απλό, δεν υπάρχει κράτος. Υπάρχουν μόνο κυβερνήσεις, των οποίων τα στελέχη, σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας, στο μεγαλύτερο αριθμό τους, βλέπουν την πολιτική ως την ευκαιρία της ζωής τους για να πλουτίσουν, αυτοί και η οικογένειά τους και τα φιλαράκια τους και τα γκομενάκια τους. Άλλο το κράτος και άλλο η κυβέρνηση. Και οι διάφορες κυβερνήσεις αποτελούνται από πολλούς κλέφτες. Και επειδή το σύστημα εξακολουθεί να μην τιμωρεί τους κλέφτες και κάθε είδους απατεώνα, θέλει να με κάνει να πιστέψω ότι κάποιοι συμπολίτες μου αλλά και εγώ μαζί, είμαστε υπεύθυνοι για την απατεωνιά του. Αρνούμαι πλέον να το πιστέψω, αρνούμαι πλέον να στηρίξω ένα σύστημα που το μόνο που κάνει για μένα είναι να το φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είναι περίεργο που μερικοί γενικεύουν τα πράγματα και τις καταστάσεις. Γιατί; Άλλοι, εξαπολύουν πολύ εύκολα κατηγόριες. Μήπως το καλύτερο θα ήταν να εξετάζουμε και να αναλύουμε τη κάθε κατάσταση ξεχωριστά και από όλες τις πλευρές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμε 10:44
    σοβαρολογείς; στο παράδειγμά σου, ο λογιστής σου σε κλέβει και εσύ αναρωτιέσαι αν θα τον βάλεις φυλακή; Γιατί; Τι άλλο μπορείς να κάνεις σ' αυτή τη περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κοιτάξτε να δείτε, ούτε εγΏ συμφωνώ με τους "τζαμπατζήδες" γενικότερα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ο Θεός να το κάνει) που (στην προκειμένη περίπτωση), ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 50/100, την ώρα που ο Έλληνας δεν έχει ούτε τα βασικά.
    Αυτό είναι ΘΡΑΣΣΟΣ του κράτους, το οποίο θα έπρεπε να ενισχύει τους πολίτες του να χρηιμοποιούν τα ΜΜΜ και όχι να τους απωθεί.
    Είμαστε σοβαροί???
    Χρειάζομαι πλέον 2,80 ευρώ για να πεταχτώ στη μάνα μου που μένει δυο στάσεις παραδίπλα.
    Και πες στη μάνα μου άμαθέλω δεν πάω, πολυτέλειες...
    ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ χρειάζομαι πλέον 1:40+ 1:40= 2.80 τη μέρα δηλ. γύρω 70 το μήνα!! Με το λεωφορείο!!
    (Τα εισιτήρια 1:20 υπάρχουν στ' αλήθεια?? Ακόμα δεν εχω βρει κάπου)
    Ε όχι, αυτό λέγεαι φασισμός και υπονομεύει πλέον το δικαίωμα της Ελεύθερης Μετακίνησης.
    Καλά έκανε λοιπόν η κοπέλα και δεν πλήρωσε.
    Δεν πλήρωσε 1:40 για να περιμένει δυο ώρες ένα τρισάθλιο-κονσέρβα λεωφορείο.
    Για να είμαστε όμως δίκαιοι, απόλυτο δίκιο έχει ο αναγνώστης που προτείνει να φτιάξουν δικά τους πιο φτηνά εισιτήρια οι "Δεν πληρώνω" για καλό σκοπό.
    Είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα έχει αντίρρηση να πληρώσει 50 λεπτά για το λεωφορείο, μέχρι πρόσφατα άλλωστε τόσο ήταν.
    1:40 όμως είναι ΚΛΕΨΙΑ και ξέρουμε όλοι ότι για καλό δεν πάνε.

    Το ίδιο ισχύει και για τα διόδια.
    Δεν έχω καμία αντίρρηση και ποτέ δεν είχα, να πληρώνουμε όλοι ένα συμβολικό ποσό για το ταξίδι μας...
    Αλλά 30 ευρώ διόδια για να πάω και να έρθω από Καλαμάτα...έ όχι, είστε ΚΛΕΦΤΕΣ, όχι ο κόσμος τζαμπατζής.
    Όταν οι τιμές είναι λογικές, όλοι πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.
    Με τις νέες τιμές σε διόδια, εισιτήρια, βενζίνη, ΚΛΕΒΕΤΕ ΡΕ!!!
    Ε, όχι, καλά κάνουν οι νέοι μας και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,
    αν μου το'λεγες πριν δύο η τρία χρόνια θα τους έβριζα, τώρα όμως ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση