GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π.Φιλίππου: Απάντηση στην κ. Χριστοφάκη το γιαούρτωμα...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/ «Η απάντηση στην κ. Χριστοφάκη ήταν η αποδοκιμασία και το γιαούρτωμα στα Καλύβια». Αυτό επισημαίνε...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/
«Η απάντηση στην κ. Χριστοφάκη ήταν η αποδοκιμασία και το γιαούρτωμα στα Καλύβια». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Φίλιππου. Παράλληλα τονίζει ότι αυτός ήταν ο πρώτος που προχώρησε στην ανάδειξη της υπόθεσης για την κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά κι όχι η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου και σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, για την οποία συμπληρώνει, πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προσωπική της προβολή.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Σαρωνικού στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:
•- Καταρχάς θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τους λόγους που ο Δήμος Σαρωνικού αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για...
 κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά.
Ο Δήμος Σαρωνικού είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ως εκ τούτου η ενδεχόμενη κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά, ενός αρκετά οργανωμένου σχολείου, θα έχει αρνητικές για την περιοχή, επιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων αριθμεί 46 μαθητές. Σε περίπτωση που υπάρξει τελικώς συγχώνευση, θα μετράει του χρόνου 60 παιδιά. Συν τοις άλλοις, η μεταφορά τους από τη μία περιοχή στην άλλη θα έχει υψηλό κόστος. Παράλληλα σας γνωστοποιώ ότι στην Ανατολική Αττική δεν καταργείται κανένα άλλο σχολείο, εκτός από το δικό μας. Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων είναι πραγματικά ακατανόητη. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλύουμε τα σχολεία.
•- Τι μέλλει γενέσθαι μετά τη συνάντηση της δημοτικής αρχής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφορικά με το εν λόγω θέμα;
Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επαναξέταση όλων των στοιχείων που αφορούν την υπόθεση. Πάντως σας επισημαίνω ότι το υπουργείο είχε κακή πληροφόρηση με αποτέλεσμα τα επιχειρήματά του για την κατάργηση του γυμνασίου να κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.
•- Τελικά το θέμα διευθετείται, λόγω της παρέμβασης της αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου και συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνας Χριστοφάκη; Μήπως η δημοτική αρχή έπρεπε να προβεί νωρίτερα, στις απαραίτητες ενέργειες;
Σαφέστατα και όχι. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα. Δείξαμε από την αρχή την κατηγορηματική μας αντίθεση στις προθέσεις του υπουργείου. Άλλωστε πριν ενάμιση μήνα περίπου προχωρήσαμε και στην έκδοση ψηφίσματος που αφορούσε την κατάργηση του Γυμνασίου του Κουβαρά. Για το μόνο το οποίο ενδιαφέρεται η κ. Χριστοφάκη είναι η προσωπική της προβολή και το τονίζω αυτό. Η πραγματική ουσία του προβλήματος την αφήνει παγερά αδιάφορη.
•- Στην επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η κ. Χριστοφάκη απείλησε, ότι αν πραγματοποιηθεί η κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά, θα εκτυλιχθούν στο Δήμο Σαρωνικού σκηνές ανάλογες, με αυτές που διαδραματίζονται καιρό τώρα στην Κερατέα. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο σας πάνω σ' αυτό;
Η απάντηση στην κ. Χριστοφάκη αναφορικά με τη συγκεκριμένη δήλωση - απειλή της, ήταν η αποδοκιμασία και το γιαούρτωμα του συζύγου της. Τελικά γνώρισε η ίδια, την οργή των κατοίκων της Κερατέας, που επικαλέστηκε ως επιχείρημα.

12 σχόλια

  1. ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ !

    Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της...Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή.

    Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
    κ. Νίκος Σηφουνάκης,
    ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε.

    Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο.

    Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.

    Την ίδια ώρα, παντού
    αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά.
    Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του...

    Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (sic)!!!

    Του περιστατικού που περιελάμβανε προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, εκφράσεις απείρου κάλλους και φυγάδευση από τα ΜΑΤ, ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ-ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά λόγια,
    λέει η ορντινάτσα σου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάλι σουρωμένος είσαι ρε λινάτσα του πασοκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ... ΜΟΣΤΡΑ !
    Ο ΠΑΓΚΩΛΟΣ ΣΥΝ--ΤΡΟΦΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣ

    ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...

    Τον χρεώνεται καθημερινά η Χριστοφάκη. Διαφορετικά ξεκίνησε η ιστορία αλλά στην πορεία της βγήκε μεγάλο πρόβλημα.

    Επένδυσε στην πολιτική παρέμβαση του Πάγκαλου, δεν φανταζόταν όμως ότι αυτή θα εξελισσόταν σε ποτάμι οργής που θα πλήρωνε και...
    η ίδια χωρίς να φταίει.

    Έφτιαξε όλη την ιστορία με τα σχολεία και τις διαμαρτυρίες και χθες από τους διαμαρτυρόμενους χάλασαν όλα.

    Ούτε ένα μπριζολάκι δεν μπορεί να φάει το κορίτσι.
    Το βράδυ πρέπει να είχε μεγάλη κρεβατομουρμούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμημένο κωλοκράτος.
    Όρκο δίνω, πως αν φτάσω στο σημείο να πρέπει να δώσω το παιδί μου, θα πάρω τουλάχιστον ένα χοντρογούρουνο μαζί μου πριν την "κάνω"..

    Τα παιδιααααααααααα μας ρε κεραταδεςςςςςςςςςςςς τα παιδιααα μας .... θα σας φαμεεεεεεεεεεεε-
    ________________________________

    Γονείς δίνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά SOS γιατί δεν έχουν λεφτά να τα αναθρέψουν!
    Ισμήνη Λέντζου

    Το 80% των ανθρώπων που δίνουν τα παιδιά τους είναι Έλληνες και όχι αλλοδαποί
    - Τα στέλνουν στα παιδικά χωριά SOS προκειμένου να μην αναγκαστούν να τα δώσουν για υιοθεσία
    - Σπεύδουν ακόμα και οικογένειες με 5 παιδιά
    - Διαβάστε όλα τα συγκλονιστικά στοιχεία στο Newsit.

    Το θέμα αυτό είναι από τα σοβαρότερα και συγκλονιστικότερα που έχει δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Γονείς που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους επειδή δεν έχουν χρήματα να τα αναθρέψουν.

    Οι απελπισμένοι γονείς προκειμένου να μη δώσουν για υιοθεσία τα παιδιά τους καταφεύγουν στη φιλόξενη αγκαλιά των παιδικών χωριών SOS. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Newsit o Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κύριος Στέργιος Σιφνιός, είναι γροθιά στο στομάχι.

    Όπως είπε ο κ. Σιφνιός " το δεύτερο εξάμηνο του 2010 διαπιστώσαμε πως το 45% των περιπτώσεων που ήρθαν σε εμάς ειχαν ως βασική αιτία την οικονομική αδυναμία να φροντίσουν τα παιδιά τους. Ενας γονέας για να φτάσει στο σημείο να δώσει το παιδί του σημαίνει οτι έχει φτάσει στο όριο της φτώχειας.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς όπως καταλαβαίνετε δεν αποφασίζουμε να πάρουμε τα παιδιά τόσο εύκολα. Προσπαθούμε πρώτα να βοηθήσουμε τις οικογένειες οικονομικά και να βρούν εργασία ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους και μόνο όταν αυτο δεν γίνεται αναλαμβάνουμε τα παιδιά. Ακομη πάντως και όταν τα παιδιά έρθουν σε εμάς προτρέπουμε τις οικογένειες να τα βλέπουν τακτικά διότι ο βασικός στόχος είναι να γυρίσουν στις οικογένειες τους το συντομότερο δυνατό".

    Ακούστε το σχετικό απόσπασμα του κ.Σιφνιού...


    "Το 80% αυτών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι Έλληνες" πρόσθεσε ο κύριος Σιφνιός και συνέχισε "κάνω αυτή την επισήμανση για να ξεκαθαρίσω ότι τα προβλήματα δεν τα έχουν μόνο οι αλλοδαποί. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ.Ακόμη να σας ενημερώσω πως οι οικογένειες που έρχονται σε εμάς είναι και μονογονεϊκές και πολυμελείς. Ερχονται και οικογένειες με 5 παιδιά. Επίσης πρέπει να πούμε πόσο τραυματικό είναι για τον γονιό και κυρίως για το παιδί η διαδικασία του αποχωρισμού όταν το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό και όχι για παράδειγμα λόγοι κακοποίησης".

    Ακούστε τη συγκλονιστική αφήγηση από τον κ.Σιφνιό...


    Όταν ρωτήσαμε τον κύριο Σιφνιό κατά πόσο η πολιτεία βοηθά τη δράση των παιδικών χωριών SOS η απάντηση του ήταν αποκαλυπτική "εμείς ζούμε μόνο από τις δωρεές και αυτές μας τις φορολογούν. Φορολογεί την ακίνητη περιουσία της Οργάνωσης λες και εμείς είμαστε μια επιχείρηση κερδοσκοπική. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Πρέπει η πολιτεία να δώσει σημασία στο θέμα και να μην θεωρεί πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι αόρατος πληθυσμός. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση το 2011 θα επιδεινωθεί".

    Ακούστε το σχετικό απόσπασμα...
    ________________________________

    Και αυτοί μαζί με τον χοντρό τα φάγανε...., μωρέ όχι καρέκλα, την τραπεζαρία ολόκληρη έπρεπε να του ρίξουν του ζώου που κάθεται και τρώει με προστασία ενώ υπάρχουν τέτοιες συγκλονιστικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας .
    Προτείνω την οικονομική βοήθεια όλων μας προς τα παιδικά χωρία ΣΟΣ , μόνο εμάς έχουν, το κράτος είναι απών μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυτυχώς που ο Δήμαρχος παραδέχεται ότι ήταν ο εμπνευστής της διαδικασίας του γιαουρτώματος.Σοβαρός Δήμαρχος....Γνήσιος εκπρόσωπος του "αριστερού"φασισμού.Ομως μεγάλοι επαναστάτες του κ......στις δημοκρατίες τους πολιτικούς τους στελνουν στα σπίτια τους στις εκλογές.Αλλά κάτι φασιστόμουτρα σαν εσάς δεν σας αγγίζουν οι δημοκρατικοί θεσμοί γιατί ήσασταν πάντα χορτάτοι και βολεμένοι.Το να βρίζετε και να βιαιοπραγείτε βάλλετε κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.Αλλά ξέρουμε τις προσπάθειές σας να πεισετε τον κόσμο να πει το αμίμητο "ενας λοχίας να μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύετε ότι είναι τυχαία η αντίδραση των πολιτών; Σκέφτεται ό πολίτης: " εγώ ο θεοσεβούμενος και τίμιος, πάντα πεινώ και δυστυχώ...κι άλλοι, αγιογδύτες, άθλιοι, καταδότες, λογάδες έχουν χρήμα " ( "Πλούτος" Αριστοφάνη). Μπορεί τα γιούχα, τα άγρια γιούχα και τα γιαουρτώματα να στερούνται αισθητικής,δεν υπολείπονται όμως ρεαλισμού, αγανάκτησης και αποστροφής για όλους εκείνους που παραπλάνησαν δεκαετίες ολόκληρες το λαό, τού ρούφηξαν το μεδούλι και τον άφησαν τώρα στο έλεος της συμφοράς που φέρνει η ανεργία, ο αποκλεισμός κι ένα μέλλον(;)χωρίς καμιά ελπίδα.
    Μegera
    (από το megeraclub.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαουρτώματα και γιούχα στερούνται αισθητικής, αλλά όχι ρεαλισμού, αγανάκτησης κι αποστροφής για τους "αγιογδύτες, άθλιους, καταδότες και λογάδες"(" Πλούτος" Αριστοφάνη)που ρούφηξαν το μεδούλι του λαού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαουρτώματα και γιούχα στερούνται αισθητικής, αλλά όχι ρεαλισμού, αγανάκτησης κι αποστροφής για τους "αγιογδύτες, άθλιους, καταδότες και λογάδες"(" Πλούτος" Αριστοφάνη)που ρούφηξαν το μεδούλι του λαού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έχει παρακάνει ο Φιλίππου με την κ. Χριστοφάκη, είναι πολύ αγενής και αγροίκος. Μπορεί να είναι πολιτική αντίπαλός του, αλλά είναι συνάμα και μια γυναίκα. Δεν είναι σωστό να κάνει προσωπικές επιθέσεις σε μια κυρία και μάλιστα να την βρίζει επειδή έχει παντρευτεί έναν πολιτικό που ο ίδιος αντιπαθεί. Δεν υπάρχει συλλογική ή οικογενειακή ευθύνη, όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι φασίστας. Ο Φιλίππου έχει πολύ ξεπέσει τον τελευταίο καιρό και έχει γίνει παρατράγουδο. Καλύτερα θα του ταίριαζε να παίζει στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια, παρά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ξέφτισε ο άνθρωπος, είναι κακομοίρης και γκρινιάρης και τα βάζει με γυναίκες. Δεν πρέπει να ξαναγίνει δήμαρχος, παραβρώμισε το πράγμα, προσβάλει πλέον την αισθητική μας. Δεν έχει κάποιον να τον μαζέψει και να τον συμβουλέψει να είναι πιο ευπρεπής; Δεν υπερασπίζομαι την κ. Χριστοφάκη, δεν την ξέρω καθόλου, έχει όμως το δικαίωμα να δοκιμάσει την τύχη της στον πολιτικό στίβο, όπως όλοι οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τι είναι η Χριστοφάκη αντανακλάται στην απόφασή της να παντρευτεί τον "πατέρα" της για να μην πω τον "παππού" της. Αυτό και μόνο είναι δηλωτικό του πόσο εκμεταλλεύτρια, αριβίστρια και αντικοινωνική ως εξ αυτών είναι!
    Αν δε συνδέσεις και τον Θ.Π. στην εικόνα αυτή, έχεις τους Bonnie & Clydie της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνο πολύ πιο επικίνδυνους!
    Τα γιαούρτια είναι λίγα! Γδάρισμο, αποκεφαλισμός και παρέλαση των κεφαλιών με κλωτσιές από τα Καλύβια μέχρι το Σύνταγμα!
    Αυτό πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμάστε την Τρέμη που φοβέριζε τον Τζαβάρα ότι οι πολίτες θα τον πάρουν με τις πέτρες ;

    Σήμερα με το γάντι τον Πάγκαλο, η κυρα-Τρέμη ασχολιόταν με τον Σύριζα και το τί παλιομάγαζο είναι που τάχα την έπεσε στην ταβέρνα.. πολύ αδέκαστη ! sic.! Αν τις είχε φάει ο Τζαβάρας θα ήταν καλά..ΠΟΥΤΑΝΑ του πασοκώλου


    Σε οικειοθελή κατ’οίκον περιορισμό τους βλέπω γιατί σε λίγο θα πέφτουν σφαλιάρες και κλωτσιές..

    Εδώ όλα θα πληρωθούν μέχρι κεραίας σε ΑΥΤΟΥΣ που ψήφισαν το μνημόνιο, σε αυτούς που χειροκροτούν όρθιοι στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας τους τον αρχηγό της ΔΝΤ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ- Κυβέρνησης.. με ολα τα μέλη της.

    Και τα γελοία ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ του ΛΑγΟΣ, της Κορης και του Χαφιέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση