GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τον Άκη, Γιάννος, Σπήλιος και Μεϊμαράκης...

Πάει στη Βουλή και η υπόλοιπη δικογραφία για τα υποβρύχια Από τον Στάθη Παλαιολόγο Σύμφωνα με πληροφορίες , αποστέλλεται στη Βουλή μέ...

Πάει στη Βουλή και η υπόλοιπη δικογραφία για τα υποβρύχια

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποστέλλεται στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου και το υπόλοιπο τμήμα της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων, από το 2002 και μετά. Στο τμήμα αυτό αναφέρονται τα ονόματα άλλων τριών πρώην υπουργών πέραν του Άκη Τσοχατζόπουλου. Του Γιάννου Παπαντωνίου που τον διαδέχθηκε και των υπουργών Εθνικής Άμυνας επί ΝΔ Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στα ονόματά τους προσέκρουσε η εισαγγελική έρευνα από στοιχεία  για... τις τροποποιητικές συμβάσεις με τις εταιρείες HDW και Ferrostall, που φέρεται ότι ζημίωσαν ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν ενεργοποιήθηκαν οι ποινικές ρήτρες που προβλέπονταν από τη στιγμή που δεν εκτελέστηκαν τα αντισταθμιστικά οφέλη της σύμβασης.

20 σχόλια

  1. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!
    Που το πάει ο κύριος Αρβανίτης το Κτηματολόγιο? Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υπολειτουργούντα κτηματογραφικά γραφεία, συγκάλυψη σκανδάλων... Το πάνε για πώληση το κτηματολόγιο? Γιατί κανείς δε μιλάει? Τι κόλπα παίζονται εδώ στις πλάτες του λαού? Ας δούμε τρεις περιπτώσεις που χρειάζονται διερεύνηση:
    1. Xάος στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου Κρήτης.
    Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία των πολιτών που απευθύνονται στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου, όπου καθημερινά σχηματίζονται τεράστιες ουρές απ' όσους ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθούν να εξυπηρετηθούν και είναι αμφίβολο αν τελικά θα τα καταφέρουν. Η υπηρεσία λειτουργεί κυριολεκτικά οριακά με ελάχιστο προσωπικό, που αναγκάζεται να εξυπηρετεί το κοινό από τις 9.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι. Όπως είναι επόμενο, ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θα πρέπει να πιάνουν σειρά από τα ξημερώματα, για να καταφέρουν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους…
    Να τονιστεί εδώ ότι ο κύριος Αρβανίτης είχε αρνηθεί σε υπαλλήλους του Κτηματολογίου ΑΕ να μεταβούν στο Ηράκλειο Κρήτης και να συμβάλουν εκεί για κομματικούς λόγους. ..Αυτό μπορεί οποιοσδήποτε (ο εισαγγελέας επιτέλους πρέπει να επέμβει) να το ελέγξει από τα αρχεία του κτηματολογίου (πρωτόκολλα αιτήσεων κλπ). Τα ξέρει αυτά ο κόσμος στο Ηράκλειο που ταλαιπωρείται?
    2.ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!!
    Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού-Κριτσωτάκη- στο Κτηματολόγιο έγινε η πρώτη απόλυση Αορίστου χρόνου χωρίς λόγο. Ακολούθησαν άλλες 11 απολύσεις . Για περισσότερα εδώ :http://www.syriza.gr/ekloges-kai-boyli/koinoboyleytiki-drastiriotita/abapolyseis-symbasioychon-aoristoy-chronoy-ston-dimosio-tomeabb
    Ο Αρβανίτης υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή των αιμοβόρων προσταγών του ΔΝΤ. Θα ακολουθήσουν και άλλοι πρόεδροι ΔΕΚΟ? Οι συνδικαλιστές τι κάνουν?
    3.Συγκάλυψη παράνομων προσλήψεων
    Δεκάδες τοπογράφοι προσλήφθηκαν παράνομα τις μέρες των εκλογών. Οι διευθυντές νομικής υπηρεσίας της κρατικής εταιρείας κτηματολόγιο Α.Ε. συμμετείχε στην συγκάλυψη παρανομιών και σκανδάλων του κτηματολογίου, που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο από το πόρισμα του Αρεοπαγίτη Ρακιντζή, τα blogs και τις εφημερίδες. Σύμφωνα με το πόρισμα του αρεοπαγίτη Λέανδρου Ρακιντζή και μαρτυρίες πολλών υπαλλήλων του Κτηματολογίου ,κάποιοι υπάλληλοι κτηματολογίου (τοπογράφοι κυρίως), πλαστογράφησαν την ημερομηνία πρόσληψής τους και ενώ προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών 2009 (που απαγορεύεται από το υπουργείο εσωτερικών οποιαδήποτε μεταβολή και πρόσληψη-μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών), φαίνεται εσφαλμένα ότι προσελήφθησαν πριν την προκήρυξη των εκλογών του 2009.Τι κάνει ο εισαγγελέας?

    Ας δούμε το ΔΣ του κτηματολογίου που οδήγησε στο χάος το Κτηματολόγιο ΑΕ : Ο κύριος Αρβανίτης λοιπόν καθηγητής τοπογράφος- Πρόεδρος του Κτηματολογίου (διπλοθεσίτης). Με το που ανέλαβε πρόεδρος, τέθηκε ζήτημα στα ΜΜΕ με βάση το ηθικό στοιχείο της επιλογής του, αφού η γυναίκα του έχει εταιρία που συνεργάζονταν παλιότερα με το Κτηματολόγιο. Επίσης ο άντρας της Διαμανταπούλου Γιάννης Σαλαβάνος. Η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.,κυρία M. Καρπελιά, που παίρνει μηνιαίο μισθό 5.981 ευρώ και δεν έχει καν πτυχίο ΑΕΙ. Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του, βουλευτής της Ν.Δ. και η απάντηση της κυρίας Μπιρμπίλη είναι ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια… Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν η επιλεχθείσα είχε διετή επαγγελματική εμπειρία σε είδη υγιεινής και γαλακτοκομικά προϊόντα , ενώ ως δίπλωμα σπουδών παρουσίασε «πτυχίο» ιδιωτικού κολλεγίου. Με άλλα λόγια η Μπιρμπίλη προσέλαβε για διευθύντρια του κρατικού οργανισμού άτομο που έχει τελειώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το άντρο της Αξιοκρατίας λοιπόν: Κτηματολόγιο ΑΕ (παλιά την έλεγαν εταιρία του Λαλιώτη)!

    R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kανονικά και για να μην κοροϊδευόμαστε μόνοι μας ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΣΑΣ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ 4Ης ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΙΝΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ? ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΠΥΛΑ ΒΡΩΜΟΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ.ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΡΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός ΕΣΥΠ, λόγω «Νέου Λυκείου» οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων
    Την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση

    Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, (ΕΣΥΠ) οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ΝΔ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν έρθει νωρίτερα σε γνώση τους οι προτάσεις της υπουργού για το «Νέο Λύκειο».

    Ωστόσο, ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του για το θέμα επισημαίνει ότι: «Οι ιδέες της κ. Διαμαντοπούλου, δεν είναι για πέταμα. Χρειάζονται όμως, περαιτέρω επεξεργασία, μεγαλύτερη εφευρετικότητα και σαφώς πιο υπεύθυνους χειρισμούς».

    Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    Αργά το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Ν. Καζάζης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    «Συνήλθε η Ολομέλεια του ΣΠΔΕ με μόνα θέματα (α) το Ινστιτούτο Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση και (β) Προγράμματα Σπουδών. Στην έναρξη της συνεδρίας ζητήθηκε από μέλος του σώματος αναβολή της συνεδρίας, για να δοθεί χρόνος να σταλεί στους εκπροσώπους των φορέων η άρτι ανακοινωθείσα πρόταση της Υπουργού Παιδείας για το Νέο Λύκειο και να μελετηθεί.

    » Έγινε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΠΔΕ ότι την Πρόταση για το Λύκειο θα την κατέθετε, αργότερα στην ίδια συνεδρία, η υπουργός αυτοπροσώπως, και το ΣΠΔΕ θα την συζητούσε σε κατοπινή συνεδρία, που θα αποφάσιζε ο Πρόεδρος του οργάνου. Στην ψηφοφορία που ζητήθηκε από μέλος του ΣΠΔΕ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνέχιση της συνεδρίας με τα αναγεγραμμένα θέματα, η οποία, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή από έλλειψη απαρτίας, λόγω αποχώρησης μελών του Συμβουλίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ !!! ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ !!! ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " ΜΕΓΑΛΕΙΟ Α Λ Η Τ Ε Ι Α Σ PASOK"


    Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Γ. Σμπώκος διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε τη σύμβαση για τα υποβρύχια... αλλά δεν άκουσε τίποτα για μίζες... καλό ε;

    Αρνείται εμπλοκή του στην υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.

    Υπεραμύνθηκε της υπογραφής της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, υπογραμμίζοντας ότι για την περίοδο υλοποίησης των συμβάσεων δεν έχει σχέση.

    «Η ενεργοποίηση των συμβάσεων για τα υποβρύχια έγινε μετά την αποχώρησή μου και επομένως δεν έχω καμία εμπλοκή στη διαχείριση και υλοποίηση των συμβάσεων αυτών. Άρα, ό,τι πω αφορά την προηγούμενη περίοδο, μέχρι και την υπογραφή της συμβάσεως. Όλα τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω και δεν είχα καμία εμπλοκή», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5".

    http://s.enet.gr/resources/2010-06/10-1-thumb-large.jpg

    Όπως σημείωσε η περίοδος υλοποίησης της σύμβασης ξεκίνησε από το 2000 και μετά (σ.σ.: την περίοδο υπουργίας του κ. Παπαντωνίου) και μέχρι σήμερα. «Η σύμβαση αυτή υπέστη 11 τροποποιήσεις στη συνέχεια. Υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα και θα βοηθήσω ευχαρίστως για την περίοδο που με αφορά, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αναδείξει την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά. Δεν με αφορά τίποτα από όλα αυτά που γράφονται. Από εκεί και πέρα, αν διάφοροι παράνομοι ή μεσάζοντες υπήρξαν και υπήρξαν και παράνομες πράξεις, αυτό αφορά τους Γερμανούς και βεβαίως τη Δικαιοσύνη, για να τα αναδείξει».

    http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/PAPANDREOU-AKIS-TOR.jpg

    Υπενθύμισε ότι η "πολιτική γραμμή" ήταν υπέρ των απευθείας συμβάσεων και τόνισε ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ λέγοντας: «Η νομοθεσία του ΥΕΘΑ τότε όχι μόνο επέτρεπε την απευθείας ανάθεση στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, αλλά το ενεθάρρυνε κιόλας».

    Τέλος ανέφερε ότι θεωρεί "άδικη" την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.


    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΥΣΑ
    ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 8 ΟΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..
    ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΓΟ
    ΕΧΕΙ Ο ΥΠΕΞ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.

    Γιωργάκηηηηηηηηηηηη μωρή, σε όλα μέσα είσουνα..κοτζάμμμμ Υπουργάρα επι των Εξωτερικών...

    ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ
    ΠΗΡΕΣ μωρήηηηηηηηηη...συφιλιδικέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ!!!ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να που πήγαν τα λεφτά…


    Μόλις αναδύθηκαν στην επιφάνεια τα…υποβρύχια, οι μίζες άρχισαν να κυλούν και στις…ράγες!!!

    Όπως αποκαλύπτει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης τίθεται θέμα με παράνομες πληρωμές που δόθηκαν για την αγορά 140 τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία ΜΑΝ και τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, που τις συνόδευαν….

    Οι παράνομες πληρωμές αφορούσαν την αγορά 140 τρόλεϊ που υπογράφηκε το 2002 μεταξύ της θυγατρικής της ΜΑΝ, ΝΕΟPLAN και της ΕΛΒΟ, ύψους 60,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι μίζες υπολογίζονται σε 6 εκατ. Ευρώ»



    Και το «καλύτερο»; Ενώ οι αποδέκτες των παράνομων πληρωμών φέρονται να είναι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών είτε ιδιώτες που διαδραμάτισαν ρόλο συμβούλου ή μεσολαβητή, τα πρόσωπα αυτά ενώ αναζητούνται για να καταθέσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, δίχως να αποκλείεται και η περίπτωση διαφυγής τους στο εξωτερικό…



    Και όπως ρωτάει ο κ. Παπαδημούλης με ποια κριτήρια επιλέχθηκε από την κυβέρνηση η εταιρία ΜΑΝ το 2002 για την αγορά των τρόλεϊ; Η αγορά των οχημάτων έγινε με δημόσιο διαγωνισμό με ανάθεση και ποια πολιτικά πρόσωπα ή κυβερνητικά όργανα ενέκριναν τις σχετικές αποφάσεις;

    Για να δούμε τι έχουν να πουν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μεταφορών και Υποδομών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρχισαν τα ..πράσινα κόλπα και με το σκάνδαλο των υποβρυχίων
    e
    Χαντζόπουλος, ΝΕΑ

    Σε σημερινή σύσκεψη κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι συμφωνεί με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, εφόσον σταλεί ο σχετικός φάκελος από την δικαιοσύνη.

    Αυτό το “εφόσον σταλεί” ακούγεται λίγο περίεργα. Επειδή την ίδια στιγμή, το protothema.gr αποκαλύπτει ότι η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση (Πόπη Παπανδρέου) έχει «σπάσει» τη δικογραφία τουλάχιστον σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην περίοδο 1999 με 2002, όταν και υπογράφηκε η σύμβαση και αυτό το κομμάτι έχει στείλει στον πρόεδρο του Αρείου πάγου, προς διαβίβαση στη Βουλή.

    Στο σχετικό έγγραφό της η κα Παπανδρέου αναφέρει μεν την σχετική απόφαση του τότε υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των υποβρυχίων, κάνει όμως και ειδική μνεία στην επικυρωτική απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 26 Ιουλίου του 1999. Μέλος του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν μεταξύ άλλων και πέραν του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όμως ως υπουργός Εξωτερικών απουσίαζε πολύ συχνά στο εξωτερικό (ΣΣ χα χα χαααααα)

    Η κα Παπανδρέου δεν μιλά απλά για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά αναφέρει επί λέξει ότι «ανακύπτουν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης».

    Το παράδοξο, συνεχίζει το “Πρώτο Θέμα” με τις ενέργειες της κας Παπανδρέου είναι ότι με το σπάσιμο της δικογραφίας και την προβολή του πρώτου μέρους δίδεται η εντύπωση ότι το σκάνδαλο με τα υποβρύχια είναι «πράσινο» και αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην πραγματικότητα η έρευνα και του ΣΔΟΕ και της δικαιοσύνης φτάνουν μέχρι και την περίοδο της ΝΔ, όταν όχι μόνο δόθηκαν τα περισσότερα χρήματα στους Γερμανούς, αλλά και έγινε ο χειρισμός των αντισταθμιστικών οφελών, για τα οποία οι πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τις ενέργειες της γαλάζιων ηγεσιών του υπουργείου Άμυνας.

    Με άλλα λόγια, άρχισαν οι μεταποιήσεις. Ένα καταπράσινο σκάνδαλο πάνε το κάνουν γαλαζοπράσινο, αφού δεν μπορούν να το κάνουν κι αυτό εντελώς γαλάζιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. “Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”
    “Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων φίλων”

    Ακη και τα εις -ακης… και -ου, περιμενουμε τα νεα σας !!


    Ο Τζοχατζοπουλος σε ανυποπτο χρονο ειχε δηλωσει
    οτι εχει μια βαλιτσα με ατομικες βομβες,οποτε
    να περιμενετε να πουληση ακριβα το τομαρι του για αυτο χρησιμοποιη
    καθα παρελκυστικη τακτικη

    Ξέχασε όμως ότι μερικές μέρες μετά τη δήλωσή του αυτή, έγινε διάρηξη στο γραφείο του και από το χρηματοκιβώτιό του αφαιρέθηκαν …έγγραφα.

    Οπότε θα πρέπει να λέμε ορθότερα ότι “ΕΙΧΕ” ατομικές βόμβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο σμπώκος (όνομα και πράμα) κυκλοφορεί ακόμα έξω;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα τρολει τα παραγγειλε διακομματικη επιτροπη!Ηταν και 10 εκατ. Ευρω πιο φτηνα απο τα αμεσως επομενα.Μελη της διακομματικης η Ξενογιαννακοπουλου ο Κανελλοπουλος ΓΓ Οικονομιας τοτε ,ο Κωνσταντινιδης υφυπ Μεταφορων,το ΚΚΕ ,ο Συνασπισμος και δικαστες.Η δικογραφια της Γερμανιας εδειξε υπαληλους και συνδικαλιστες των τρολει και των λεωφορειων διασημους απο τα ξεβρακωματα που κανανε στους ΣΕΠιτες το 1992...Την αλλη βδομαδα λενε οι δικηγοροι τους οτι θα τους απαγγειλουν κατηγοριες.Υπαρχει και σημερινος Διευθυντης των λεωφορειων και ο Ρεππας το ξερει και λεει οτι θα τον διωξει μολις γινει το κατηγοριτηριο.Η υποθεση εχει αργισει γιατι δεν υπαρχει πιεση απο ΜΜΕ αφου δεν υπαρχουν μεσα πολιτικοι.Ολοι αυτοι οι λαμογιομαγκες πουλησαν νταβατζηλικοι σε "προθυμους" γερμανους της ΜΑΝ και τα τσεπωσανε.Αναμεσα τους ποδοσφαιρικοι Παραγοντες και μεγαλοστελεχη Της ΕΛΒΟ.Μεινετε συντονισμενοι και θα αποζημιωθειτε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 6 εκατομμυριακια..αερα πατερα… σε ατομα που δεν μπορουν να τα εντοπισουν..!!!
    & ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ “ΠΕΡΙΣΣΙΟ-ΘΡΑΣΟΣ” ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.!!!!

    πόσο ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι τελικά..
    η ποσο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..απέναντι σε μια κοινωνία που ΟΧΙ μόνον δεν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ..
    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ & ΑΠΟ ΠΑΝΩ ..


    Ένα κράτος, ένα ατελείωτο δικαστήριο…..
    Πάλι καλά που έχουμε βουλευτές που δεν θέλουν να ποινικοποιηθεί η πολιτική !!!!!

    Κούνια που τους κούναγε……


    Η ΜΑΝ ειναι του Κιολειδη, οποιος ειναι και σε τεντες στο 2004 και σε Μεσογειων μερια…
    τα εχουμε πει πριν μηνες…κ Παπαδημουλη...


    αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Τα ίδια και τα ίδια από τα ΠΑΣΟΚ
    λαδωμένα αρχίδιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα πώς είναι δυνατόν αυτούς τους προδότες αρχικλέφτες να μην μπορεί να τους δικάσει κανείς. Όπως φαίνεται ο νόμος δικάζει μόνο τους φτωχούς βιοπαλαιστές.
    Γιαυτό πάμε κατά διαόλου....


    Ολα σε αυτη τη χωρα θα
    τα δουμε ! Υποβρυχια που γερνουν, αεροπλανα τυφλα και κανενας δεν ειναι υπευθυνος.!!!


    Ο Παπανδρέου δεν ήταν υπουργός, βουλευτής, ή whatever, σε κυβερνήσεις του ΠΑσόκ?
    Τώρα λοιπόν τι λέει για όλα αυτά ?
    Και μόνο ο Τσοχατζόπουλος βούταγε στο μέλι ?
    Ε ρε, για γέλια είμαστε.

    Ηταν και ΠΑΡΑΗΤΑΝ…. ο Υπουργος Εξωτερικων μαλιστα, αυτος που εκανε τις Δημοσιες σχεσεις με ολους τους παραεξω……

    Μελος του υπουργικου συμβουλιου ηταν και του ΚΥΣΕΑ φυσικά
    και υπεγραφε νομιζω τις μεγαλες συμφωνιες..οποτε μια χαρα ηξερε..
    Απλα δεν σχολιοταν..ηταν τουριστας αυτος..!!!!!
    Φρόντιζε η μάμυ....


    Ωρες ωρες ειναι να απορει καποιος !
    Οι επιλογες για τον αμυντικο εξοπλισμο γινονται συμφωνα με τις αναγκες της χωρας ?
    ή συμφωνα με το που υπαρχει μεγαλυτερη μιζα ?

    Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι εαν η αγορα μουλαριων ειχε μεγαλυτερα περιθωρια μιζας απο οτι η αγορα αρματων, θα αγοραζαμε μουλαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετοιμάζεται κολοτούμπα για τα 178 εκ ευρώ που δήθεν έχει υπουργός της ΝΔ... δεν θα βγεί άκρη λένε τώρα τα παπαγαλάκια

    Έβγαλαν τη βρώμα... τη συντήρησαν επί μερικές μέρες ώστε να ψεκαστούν όλοι οι πολίτες... συνέβαλαν και τα κλασικά νούμερα της ΝΔ δηλ. ο Γιακουμάτος με την αναφορά στην Εισαγγελία και ο Γιαννόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή... και τώρα αρχίζουν να λένε ότι δεν θα βρεθεί άκρη γιατί δήθεν ο εισαγγελέας άργησε και ο δήθεν μακρυχέρης υπουργός της ΝΔ έγινε Λούης όπως λέει ο Παπαγιάννης και κάλυψε τα ίχνη του...

    Βγήκε και η κυρία της φώτο, Βαλλιάνου, ο θηλυκός Βαλλιανάτος δηλαδή, να μας πει ότι πέρασαν 20 μέρες και μόλις χθες παρενέβη ο εισαγγελέας με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος έρευνας υπονοώντας ότι ο μακρυχέρης υπουργός θα κάλυψε τα ίχνη του... μα ρε ζώα για τόσο μαλάκες μας έχετε; Αφού εσείς οι ίδιοι μας λέτε ότι τα δήθεν στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ!!!

    Αρα το ΣΔΟΕ ακόμα και να τα έκαψε τα 178 εκ ο υπουργός θα έχει τα στοιχεία και θα τα βγάλει...

    Ζώα !! Έ....... ζώα !!

    Πιστεύει σοβαρός άνθρωπος ότι
    αν υπήρχε υπουργός της ΝΔ με 178 εκ στην Τράπεζα,
    το ΠΑΣΟΚ και ο Καρχιμάκης θα περίμενε τον εισαγγελέα ;...

    Αφίσες θα είχε γεμίσει το σύνταγμα με αντίγραφο του λογαριασμού του και τη φάτσα του...

    Αλλά η συνταγή είναι γνωστή εφαρμοσμένη και αποτελεσματική στα ζώα της ΝΔ:

    Βγάζει μια βρώμα το ΠΑΣΟΚ, την ψεκάζουν τα τσοντοκάναλα... δεν αποδεικνύεται τίποτα... μένει όμως η λάσπη και η φήμη με αποτέλεσμα όποιον Έλληνα και αν ρωτήσεις στο δρόμο να σου πει:

    Ο Ρουσόπουλος έβγαλε λεφτά από το Βατοπαίδι...

    Πασοκο-αλητες παγκοσμίου επιπεδου
    μπάσταρδοιιιιιι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΑΘΛΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΕ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΪΛΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΑΡΙΜΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΛΕΦΤΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΠΟΥΛΑ ΜΑΓΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΑΘΛΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΕ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΪΛΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΑΡΙΜΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΛΕΦΤΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΠΟΥΛΑ ΜΑΓΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση