GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή για τη στάση των φαρμακοποιών...

Εντονα επικριτικός όσον αφορά στη στάση των φαρμακοποιών, που συνεχίζουν το «εμπάργκο» προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ εμφανίστηκε κατά ...

Εντονα επικριτικός όσον αφορά στη στάση των φαρμακοποιών, που συνεχίζουν το «εμπάργκο» προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Θεωρώ απαράδεκτο ότι κάποιοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Να κοιτάξουν τους ασθενείς στα μάτια και να τους εξηγήσουν γιατί το κάνουν. Εχει όρια ο εκβιασμός. Περιμέναμε από τους φαρμακοποιούς να έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, που έχουν λάβει για την αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς. Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να...
 ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;», διερωτήθηκε ο υπουργός.
Κάλεσε επίσης τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις, ενώ κατηγόρησε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ή η κατάθλιψη τηλεφωνούν στο γραφείο του και εκφράζουν την αδυναμία τους να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, καθώς πολλές φορές αυτή κοστίζει περισσότερο από τις μηνιαίες τους αποδοχές.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι του τηλεφώνησε καρκινοπαθής, ο οποίος του εξήγησε ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει τη θεραπεία του, καθώς ο μισθός του είναι 1.200 ευρώ μηνιαίως και η θεραπεία του κοστίζει 1.300.
«Κάναμε τον ΟΠΑΔ ταμείο για να έχει εισφορές και να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν», πρόσθεσε. Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής των φαρμακοποιών από τον Οργανισμό, σημείωσε πως οι φαρμακοποιοί θα πάρουν, μέσα στον Απρίλιο, τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πως στόχος είναι να πληρώνονται άμεσα, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι γιατροί.
Δημοκρατική Αριστερά
«Η αδυναμία συνεννόησης και εξεύρεση λύσης για την καταβολή των οφειλών από τον Ο.Π.Α.Δ. και τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου προς τα φαρμακεία έχει οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους και πρέπει να σταματήσει άμεσα», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.
«Η συνέχιση αυτής της κατάστασης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των χρόνια πασχόντων πολιτών», συμπληρώνει.
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση και τους φαρμακευτικούς φορείς της χώρας να προχωρήσουν άμεσα στην εξεύρεση λύσης για την απρόσκοπτη χορήγηση των φαρμάκων, να συνεχίσουν το διάλογο και να δώσουν αξιόπιστη λύση που θα εδραιώνει την καλύτερη λειτουργία του υγειονομικού συστήματος και θα αποκαθιστά την αξιοπιστία του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

13 σχόλια

  1. ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΧΤΟ [ΤΣΟΧΑ ] ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ.ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΓΤΙΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ,ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΙΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΟΝ ΠΗΔΗΧΤΟ.ΒΡΕ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΟΡΜΟΛΥΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ατάκα της ημέρας από τον Λοβέρδο που η μόνη του διάκριση ως τώρα είναι το Πρωτάθλημα που πανηγύρισε με τον γαύρο

    «Περιμέναμε από τους φαρμακοποιούς [μιας και τους θεωρούσαμε κορόιδα...] να έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, που έχουν λάβει για την αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς. Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα ; Έχουν στραφεί κατά των πολιτών και τους καλώ για μία ακόμη φορά να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις, ακόμη και σήμερα »....!!!!!

    Καλή η προσπάθεια του Αντρίκου να στρέψει τους πολίτες εναντίον των φαρμακοποιών ...

    Αλλά οι πολίτες ξέρουν ότι υπεύθυνοι για την υγεία τους δεν είναι οι φαρμακοποιοί και οι κάθε λογής ιδιώτες που κάνουν τη δουλειά τους...

    Αλλά ο Αντρέας Λοβέρδος που ψηφίστηκε από τους πολίτες για να τους παρέχει υγεία και φάρμακα...

    Αντ αυτού μέχρι τώρα έχει προσφέρει, εκτός από τους 170 νεκρούς εξ αμελείας από τη γρίππη και την υποχρέωση στους ασφαλισμένους να αγοράζουν μόνοι τους τα φάρμακα + + +


    Η μόνη διάκρισή του μέχρι τώρα είναι το Πρωτάθλημα που πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό
    Αι σιχτίρ...
    Clown doctor ΘΑΝΑΤΕ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοσιεύετε τις ύβρεις του υπουργού της τρόϊκα χωρίς να πείτε μία κουβέντα για τα χρήματα 10 μηνών που χρωστά ο ανερυθρίαστος και θρασύς υπουργός στους φαρμακοποιούς. Δηλαδή η κυβέρνηση κάνει πολιτική με ξένα χρήματα χώρια που οι φαρμακοποιοί πληρώνουν τον ΦΠΑ για χρήματα που δεν εισέπραξαν.
    Μόνο τα λόγια του υπουργού χωρίς ούτε ένα σχόλιο.
    Μπράβο σας συμμαχητές της τρόϊκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαζή απορία.
    Απελευθέρωση του επαγγέλματος φαρμακοποιού δεν έγινε?
    Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε?
    Αν θέλει, η αν μπορεί, να συνεργαστεί με το ταμείο δεν είναι η επιλογή του φαρμακοποιού?
    Το ταμείο, που το πλήρωναν τόσα χρόνια η ασφαλισμένη, δεν είναι υπεύθυνο για σωστή του λειτουργιά και παροχή υπερεισιών?
    Η εισφορές παρακρατούνται κάθε μήνα?
    Φταίει ο φαρμακοποιός που χρεώνετε δάνεια από τράπεζες για να ' εξυπηρέτηση ' το ταμείο?
    ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.

    ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΕΘΙΞΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΕΙ (ΔΗΘΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ)

    ΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΛΑΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΑ 4-5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.


    ΤΩΡΑ ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΟΤΙ ΤΑΧΑΜΟΥ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

    ΜΠΟΡΩ, ΛΑΚΕ ΤΟΥ ΔΝΤ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ) ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ??????

    ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


    Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ.

    ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΡΙΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΚΛΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.

    ΔΙΣ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ...


    35% ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΦΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΗΣ.

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.


    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποτε επιτελους θα πουλανε φαρμακα και στα σουπερμαρκετ?

    αφου η δουλεια ειναι εντελως μπακαλικη.
    παιρων απο το ραφι και στο δινω.

    ψαχνω τα πσκ για φαρμακειο καμμια φορα και βριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΣΑΣ.

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το εξωφρενικο ποσοστο κερδους
    (35%!!!!)
    που παιρνουν αυτοι οι μπακαληδες για να σου δωσουν απλα κατι απο το ραφι,
    γιατι δεν καταργηθηκε η μειωθηκε δραστικα ακομα ρε πασοκικα τσογλανια?

    ΗΛΗΘΙΟΙ πασοκοι, αντι να κανετε τετοιες αλλαγες που συμφωνουν ολοι, μονο κοβετε μισθους.

    για αυτο και οι περισσοτεροι ειναι η τελευταια φορα στη ζωη σας που βλεπετε τη βουλη απο μεσα αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβή μου Υγεία ( $$$$$).

    Λίγες μέρες πριν ,έγραφα για την “ ευειδή “ νέα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) ,πτυχιούχο της Νοσηλευτικής και το κόστος του ρόλου της ,στις τιμές των φαρμάκων που εισάγονται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών ασθενών (κόστος που φυσικά πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία ).

    Και “ πριν αλέκτορα φωνήσαι…” αυτά και όχι μόνο ,επιβεβαιώθηκαν από την έγγραφη ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων του Οργανισμού Φαρμάκων που εστάλη στον κ.Λοβέρδο και δημοσιεύτηκε προχθές ,σε κυριακάτικη εφημερίδα : “ υπό το πρόσχημα της ανάγκης διατήρησης της εισαγωγικής δραστηριότητας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ,το ΙΦΕΤ ,συνεχίζει να λειτουργεί με τρόπο αδιαφανή ,με όρους ευνοϊκούς και καθόλου ανταγωνιστικούς προς τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες και απασχολώντας αριθμό ατόμων πολλαπλάσιο από αυτόν που απασχολούν οι πλέον κερδοφόρες ιδιωτικές ή συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες της ελληνικής επικράτειας ………

    Εξαιτίας του απόλυτα αδιαφανούς τρόπου λειτουργίας του ,δεν είναι κανείς βέβαιος ότι η τιμή στην οποία πληρώνει τα εισαγόμενα από το ΙΦΕΤ φάρμακα το Δημόσιο ή ο πολίτης ,είναι πράγματι η συμφερότερη που θα μπορούσε να επιτύχει .Σύμφωνα με τον πρόεδρο των υπαλλήλων του Οργανισμού Φαρμάκων , η χρηματοδότηση του Ι.Φ.Ε.Τ είναι φαινόμενο επαναλαμβανόμενο,με ποικίλα προσχήματα ,πάντοτε με στόχο την κάλυψη των χρεών του που προκύπτουν από τη ζημιογόνο λειτουργία του”.

    Σημ. Το ΙΦΕΤ έλαβε κρατική επιχορήγηση 13 εκατομμύρια ευρώ το 2008 και τώρα ζητά 10 εκατομμύρια ευρώ -μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- από τον μονομέτοχο , που είναι ο Οργανισμός Φαρμάκων.

    Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που κοστίζει στον έλληνα πολίτη .Έγραφα επίσης για το κόστος των μη ενεργειών του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας ,κ. Πολύζου που βλέπει την υποβάθμιση της υγείας των πολιτών με τη δική του περίεργη οπτική γωνία.

    Τώρα μαθαίνουμε από την ίδια εφημερίδα (Real News) γεγονότα που δίνουν απαντήσεις στα όποια ερωτηματικά.

    Διαβάζουμε λοιπόν ότι “στο Ωνάσειο γινόταν πάρτυ διαφθοράς και κατασπατάλησης στην προμήθεια υλικών ,που επιβάρυνε με πολλά εκατομμύρια ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που παραδόθηκε το 2006 .Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εν λόγω έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο κατά την οποία διευθυντής του νοσοκομείου ήταν ο νυν Γραμματέας του Υπ. Υγείας , κ. Πολύζος ! (τα θαυμαστικά δικά μου ).

    Οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι έγιναν απευθείας αναθέσεις ,που επιβάρυναν τόσο το νοσοκομείο όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικότερα …..για το διαγωνισμό του 2001 διαπιστώθηκε ότι και αυτός ο διαγωνισμός για προμήθεια υλικών επεμβατικής καρδιολογίας (βηματοδότες ,απινιδωτές ,υλικά αγγειοπλαστικής ..) έγινε χωρίς τη σύνταξη διακήρυξης και τεχνικών προδιαγραφών όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό προμηθειών .Στην ουσία επρόκειτο για απευθείας ανάθεση…”.

    Να όμως ,που αν είναι κανείς τυχερός ,από ελεγχόμενος γίνεται ελεγκτής και μάλιστα προϊστάμενος των επιθεωρητών.

    Οπότε τα πορίσματα και οι αναφορές πάνε περίπατο.

    Δικαιούται ο κ. Λοβέρδος να μιλάει από τηλεοράσεως για τιμωρίες και επίορκους αλλά και για θυσίες που ο κόσμος κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν για το καλό της πατρίδας;

    Την απάντηση έδωσε – σε γενική ρήση –ο καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας κ. Κ. Μπέης (και καθηγητής τότε του σημερινού Υπουργού Υγείας ) : “ντρέπομαι όταν βλέπω σήμερα υπουργούς που έχουν περάσει από τα χέρια
    μου !”.



    ....νέα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ),
    πτυχιούχο της Νοσηλευτικής!!!!!!

    Νοσοκόμα βάλανε ; (αφισοκολλήτρια μάλλον ε;)

    Χάθηκαν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ ;
    Α ρε ΠΑΣΟΚ με την αξιοκρατία σου….μέσα στα ΣΚΑΤΑ και τα ΑΠΟΣΚΑΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "η αλήθεια να λέγεται…"

    Για γέλια ο Πεταλωτής και η κυβέρνηση για κλάματα!

    Ποιος το είπε αυτό; Διαβάστε τη δήλωση:
    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    «Ο κ. Πεταλωτής θα ήταν πραγματικά για γέλια εάν δεν εκπροσωπούσε μια κυβέρνηση που είναι για κλάματα.
    Αντί, λοιπόν, για συστάσεις προς τους άλλους, ας συστήσει στον Πρωθυπουργό να πει την αλήθεια, όπως του ζητούν βουλευτές του κόμματός του, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Λοβέρδος σήμερα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To kerdos twn farmakopoiwn hatn 22.8% ka8aro, to 35% htan mazi me to FPA. Me tis nees tropologies to kerdos toys meiwnetai kai allo. Kwlopaidia den einai gia ayto. Ka8e doyleia exei to kerdos ths, alliws giati na thn kanei kaneis? Kwlopaidia einai giati klhronomoyn tis kratikes adeies sta paidia toys kai giati -osoi den exoyn paidia- poylane paranoma kai antisyntagmatika aytes tis adeies, enw 8a eprepe na tis epistrefoyn. Opws kanoyn kai oi alhtarades oi forthgatzhdes dhladh, sxetika me tis kratikes adeies. Ta farmaka den prepei na einai sta rafia twn supermarket gia polloys logoys. O basikoteros einai oti tote 8a fate... kinezika... xapia me to kilo... kai 8a eiste kai eyxaristhmenoi. Oi supermarket-ades malakes einai na ta exoyn f8hna nomizete? Sta farmnakeia oi times einai elegxomenes apo to kratos. An einai na ginoyn opws leei kapoios se supermarket, 20 euro 8a thn plhrwnete thn aspirinh. Oi farmakopoioi einai moynopana, alla oxi gia osa grafontai edw, alla gia allos logoys poy o aplos kosmos den gnwrizei. Einai moynopania giati synexizoyn na exoyn kleisto to epaggelma toys. O Loverdos fysika toys to ekane ayto, htan kleisto gia xronia kai me thn dh8en apeley8erwsh toy poystara toy Loverdou emine kleisto kai pali. O epaggematikos rolos toy farmakopoioy sthn Ellada einai nomika periorismenos kai etsi sta matia toy aploy kosmoy deixnei mpakalhs. SE polles sygxrones xwres omws den einai etsi, apla to anaferw. Apla edw h syntexnia twn giatrwn einai pio isxyrh apo ayth twn poystaradwn twn farmakopoiwn kai etsi o rolos twn deyterwn einai periorismenos, ws pros ta farmaka panta. Aneka8en h farmakeytikh htan kai einai anwtath panepisthmiakh sxolh kai malista e3airetika dyskolh, den exoyn tyxaia morfwsh oi farmakopoioi -oxi edw, genika se polla sygxrona krath- kai den einai oi mpakalhdes poy lene arketoi agrammatoi. Fainontai mpakalhdes giati nomika sthn Ellada den epitrepetai na kanoyn kai alla. An htan sto xeri toys h farmakeytikh agwgh, 8a mporoysan na dwsoyn kai f8hnotera farmaka, alla sthn Ellada oi giatroi -kakws- grafoyn emporikh onomasia kai oxi episthmonikh wste oi farmnakopoioi na mporoyn na dwsoyn kai alla farmaka (isws kai pio f8hna polles fores). Mpakalhdes loipon den einai se kamia periptwsh, einai episthmones, me sxolh apo tis dyskoloteres meta thn iatrikh. Kwlopaida einai giati exoyn kleisto epaggelma kai fobera pronomia ws pros ta paidia toys poy briskoyn etoimh epixeirhsh me klhronomikh kratikh adeia. Kai kati teleytaio gia kapoioys blakes: An apeley8erw8oyn oi times kai ta pososta toys, eley8erh agora dhladh, 8a mporoyn na poylane oso 8eloyn, malakes. Gia deite kai ayth thn pleyra poy polloi den katalabate. To farmako einai eidos prwths anagkhs kai koinwniko aga8o, ga ayto h timh toy ka8orizetai apo to kratos, an emene eley8ero to pososto o ka8enas 8a se patage katw kai 8a soy zhtage osa h8ele. Mhn grafete malakies an den katalabate kapoia pragmata oysiwdh. To Loverdo na gamostayrizete poy toys afhse kleisto to epaggela. To pososto kerdoys den exei nhma na fygei, giati tote 8a kanoyn oti 8eloyn me tis times sto onoma ths eley8erhs agoras kai toy eley8eroy antagwnismoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
    Δεν αισθάνεται τον εκβιασμό των φαρμακοποιών εις βάρος των βαρύτατα ασθενών;
    Τί περιμένει;
    Να ανοίξει το επάγγελμα πλήρως!
    Ούτε κληρονομιές, ούτε αγορές των αδειών.
    Μόνο μόνο έτσι, θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Με την ευκαιρία, αυτός ο Λουράντος είναι ψυχασθενής; Δεν υπάρχει ίαση γι αυτόν; Ας του γράψει κάποιος ψυχίατρος τα κατάλληλα φάρμακα, για να γλυτώσουμε από δαύτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: οι
    καλοί και οι κακοί.

    Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα,
    αλλά οι κακοί φαίνεται ότι
    περνούν 30 χρόνια καλύτερα
    ξύπνιοι.

    * κάθε σύμπτωση με Αλήτη Πασόκο
    Υπουργό, ΔΕΝ είναι συμπτωματική.


    για να καταλαβουμε τι εστι ελληνικο κρατος….

    δεν εχουν υπαλληλους να ελεγξουν τις συνταγες του 2010 και ζητησαν απο το φαρμακευτικο συλλογο να στειλει ιδιωτες φαρμακοποιους να ελεγξουν εθελοντικα τους φακελλους για να πληρωσουν καποιους μηνες !!!!

    ο ελεγχομενος ειναι και ελεγχων σ’ αυτο το ερημο κρατος…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση