GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ζήτημα των αξιωμάτων και των αξιώσεων...

Από τον Γιώργο Μακράκη Θυμάμαι συχνά την εντύπωση που μου είχε προκαλέσει μια επιγραφή κρεμασμένη στον τοίχο πίσω από το γραφείο ενός π...

Από τον Γιώργο Μακράκη
Θυμάμαι συχνά την εντύπωση που μου είχε προκαλέσει μια επιγραφή κρεμασμένη στον τοίχο πίσω από το γραφείο ενός πολιτικού ανήρ της εποχής μας: "Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις".
 Το θυμάμαι ακόμα πιο συχνά αυτή την περίοδο, που όλα δείχνουν ότι θεσμοί και αξιώματα έχουν αρχίσει την κατρακύλα και τα γιαούρτια από τα ράφια των σουπερμάρκετ δεν φεύγουν για να ξεγελάσουν την πείνα μας, αλλά για να εκφράσουν την απαξίωση προς οτιδήποτε κατά τη γνώμη μας γυαλίζει μα δεν είναι χρυσός. Για χρόνια πολλά το αξίωμα ήταν συνδεδεμένο με τη ξεχωριστή τιμή, τη διάκριση, το άνοιγμα του δρόμου, της πόρτας, των φώτων. Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Και άλλαξαν γιατί μια μερίδα -μεγάλη- όσων είχαν τα αξιώματα δεν τα τίμησαν, δεν τα αξιοποίησαν προς το κοινό όφελος, δεν τα σεβάστηκαν καν! Αντίθετα καβαλικέψανε και βαράγανε και τα πόδια! Και οι περισσότεροι ξεχάσανε τι γράφανε οι κρεμασμένες επιγραφές πίσω από...
 την πλάτη τους. Κάποιοι τις κατεβάσανε κιόλας ή προσθέσανε κι άλλα τσιτάτα σε ένδειξη της απόλυτης πολιτικής υποκρισίας! Κάποιοι άλλοι αγανακτήσανε και με τον απλό λαουτζίκο που είχε το θράσος να έχει διαφορετική άποψη από την άποψή τους. Μιλήσανε για ασέβεια! Μιλήσανε για αχαριστία! Μα ξεχάσανε να κρύψουν τα αποφάγια απ το μεγάλο φαγοπότι! Και τώρα; Και τώρα ήρθαν τα γιαούρτια να τους προσγειώσουν σε μια νέα εποχή.
 Ήρθε η ώρα που τα αξιώματα έρχονται αντιμέτωπα με τις αξιώσεις. Αξιώσεις όχι πλέον μικρές, ψεύτικες και επίπλαστες. Όχι του τύπου διόρισέ με σ' ένα stage ή κάνε μου μια μετάθεση! Όχι αξιώσεις ξεροκόμματου, αλλά αξιώσεις πραγματικές! Γιατί τώρα πια αξιώνουμε όλοι την αλήθεια! Τη μία και καθολική! Και αξιώνουμε πλέον από τους αξιωματούχους να ξεκαβαλικέψουν και να κατέβουν δίπλα μας, να περπατήσουμε όλοι μαζί στα στενά και δύσβατα μονοπάτια που μας οδήγησαν. Γιατί ή μόνοι τους τα φάγανε και αξιώνουμε τη τιμωρία τους ή αν δεχθούμε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε αξιώνουμε να έχουμε την ίδια τιμωρία, σε ένα κράτος που διακηρύσσει ισονομία και ισοπολιτεία!
Όμως, επειδή όλοι ξέρουμε και ποιοι τα φάγανε και ποιοι θα συνεχίσουν να τρώνε όσο εμείς τους το επιτρέπουμε είναι καιρός να αξιώσουμε οι πεζοί την ανάδειξη των πραγματικών αξιών και των πραγματικών άξιων! Πεζοί και καβαλάρηδες ας αντιληφθούμε όλοι ότι πλέον αξιώματα και αξιώσεις έχουν κηρύξει τον μεταξύ τους πόλεμο!

3 σχόλια

  1. Ο ανηρ - του ΑΝΔΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί διαμαρτύρεται ό μπούλης πεταλωμένος διά τίς διαμαρτυρίες???

    Ανάλογα μέ τά βίαια μέτρα κι ιδίως κατά τών υπαλλήλων/συνταξιούχων τού ιδιωτικού τομέα,θά εισπράττουν όλοι αυτοί οί ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ καί τίς ανάλογες αντιδράσεις,από τούς δοκιμασμένους,εξ αιτίας τής πολιτικής πού ασκούν,πολίτες!!!!

    Τό γιαούρτωμα,χάδι είναι,στίς μάπες τών γουρουνιών τού πασοκοχοιροστασίου!!!!!!

    Καθάρματα!!!!
    Ξεσκίσατε τό αίμα τού απλού ΄Ελληνα εργαζομένου/συνταξιούχου,διά νά τερλικώσετε εσείς πειναλέα πράσινα τρωκτικά ράτσας laliotius akius mantelius pagkalius tsoukatus papantonius lamogios zivagos pasokus-pasokus!!!

    Tώρα έχετε καί τήν στήριξη τών προθύμων ερπετών τού είδους poustokaratzaferius binediarius kariolopoutanius poutanompagogianius mpoumpoukous-mpoumpoukous!!!!!!!

    Ξεφτίλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύουν όλοι στην Ελλάδα!Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά στης τράπεζες την ώρα που μόνο η alpha bank έχιε καθαρά κέρδη 147.8 εκατ ευρώ το 2010


    Στα 147,8 εκ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank για το 2010, εξαιρουμένης της εκτάκτου εισφοράς 61,8 εκ. ευρώ.
    Όπως αναφέρει η τράπεζα η κερδοφορία προέκυψε μετά από προβλέψεις 885 εκ. ευρώ, ενώ ο δείκτης βασικών κυρίων κεφαλαίων ανήλθε στο 9%.
    Το 2009 τα καθαρά κέρδη της τράπεζας είχαν διαμορφωθεί σε.....
    391,5 εκ. ευρώ.
    Το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεων της τράπεζας...
    στα τέλη του 2010 ανερχόταν στα 38,29 δισ. ευρώ, ενώ αυτό των χορηγήσεων σε 51,52 δισ. ευρώ.
    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 2010 ο πρόεδρο της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος ανέφερε ότι «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγιάνσεως που αναμένεται να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής προσπάθειας, η Alpha Bank στηρίζεται σε γερές βάσεις: στην εμπιστοσύνη των Μετόχων και των Πελατών της καθώς και στην αφοσίωση του Προσωπικού της. Πιστοί στις αξίες μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι βασιζόμενοι στις ισχυρές επιχειρησιακές μας δυνατότητες, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις όποιες δυσμενείς συνθήκες, αλλά και προκλήσεις».
    Αντίστοιχα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημήτρης Μαντζούνης ανέφερε πως «Σε μία δύσκολη χρονιά, η οργανική μας κερδοφορία αποτελεί μία θετική εξέλιξη, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Δώσαμε έμφαση στην ενεργό διαχείριση του ισολογισμού μας, με σκοπό να ενισχύσουμε τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση μας. Παράλληλα,
    προσαρμόσαμε το λειτουργικό κόστος μας στις νέες συνθήκες και διατηρήσαμε την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας. Συνεχίζουμε επικεντρώνοντας στις βασικές αυτές προτεραιότητες, δίδοντας βαρύτητα στον εξορθολογισμό των επιχειρησιακών μας λειτουργιών καθώς και στη στοχευμένη ανάπτυξη των εργασιών μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση