GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Υπακοής: Κλείστε τα «περιττά Σχολεία»!!!

Πολλά σχολεία στη χώρα κλείνουν διότι είναι ασύμφορο να λειτουργούν σε εποχή Μνημονίου. Έτσι σχολεία στην ηπειρωτική χώρα παύουν πλέον ν...

Πολλά σχολεία στη χώρα κλείνουν διότι είναι ασύμφορο να λειτουργούν σε εποχή Μνημονίου. Έτσι σχολεία στην ηπειρωτική χώρα παύουν πλέον να υπάρχουν (~50%)διότι το κόστος λειτουργίας είναι δυσανάλογο με τη μόρφωση των ελληνόπαιδων. Πρώτα τα έξοδα και μετά η παιδεία, είναι το θλιβερό σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας και δια Βίου Υπακοής.
 Εάν κ. Πρωθυπουργέ θέλεις να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη να κατασχέσεις τις περιουσίες των λαμογιών που έκλεψαν στο χρηματιστήριο, πήραν μίζες από τη Ζήμενς, κατέκλεψαν και διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα στην υπόθεση των υποβρυχίων κλπ, τότε δε θα κλείσουν τα σχολεία αλλά θα...
 χτίσεις άλλα τόσα με τα χρήματα που θα σου περισσέψουν. Μη ξεχνάς τον παππού σου: Πρώτα η Παιδεία!!!
Διονύσης Στ.

10 σχόλια

  1. Δεκτός ο σταυρός στα σχολεία σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Αποδεκτή έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες, ύστερα από έφεση που άσκησε η κυβέρνηση της Ιταλίας σε προηγούμενη απόφαση του ΕΔΑΔ.

    Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι τα κράτη μέλη της Ευρώπης υποχρεούνται να σέβονται τις...θρησκευτικές πεποιθήσεις γονέων και μαθητών στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ωστόσο η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν εμποδίζει τους αλλόθρησκους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις.

    Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτε επιτελους θα μαθουμε να σκεφτοσαστε και να κανεται οικονομια, μαθεται οτι εχεται χρεοκωπισει! ειστε στο ντιπ, λεφτα γιοκ!
    Οτι ψηφιζαται τοοοσα χρονια, τωρα θα τα πληρωσεται. Ο χαβαλες και η ψευτομαγκια μαλλον τελος!
    Οταν υπαρχει λυκειο με 60 μαθητες και σε αποσταση 8χλμ ενα με 100μαθ δεν ειναι λογικο να μη γινει συνενωση των 2 λυκειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πηγαινουν τα παιδια τοτε στα Φροντιστηρια και να τα κλεισουν ΟΛΑ τα σχολεια
    και τους μισθους των καθηγητων να τους δινουν (χωρις ΙΚΑ, δωρα κλπ) στους γονεις σαν bonus για να ενισχυσουν τα ΕΞΟΔΑ τους στα φροντιστηρια.

    Ετσι:
    1) Οι μαθητες ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
    2) οι δασκαλοι θα ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ αφου θα εργαζονται σε ιδιωτικα σχολεια - φροντιστηρια
    3) Θα εχουν ΕΛΕΥΘΕΡΟ χρονο οι μαθητες ΚΑΙ για παιχνιδι, αφου δεν θα εχουν το πρωι σχολειο το βραδυ φροντιστηριο
    4) το κρατος θα γλυτωσει την μισθοδοσια των καθηγητων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Υφυπουργός Παιδείας Πανάρετος έχρισε οδηγό του μόνιμο

    - Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ζήτησε για οδηγό μόνιμο εκπαιδευτικό αποσπασμένο στο γραφείο του
    - Ο ίδιος απαντά ότι αυτό έγινε μόνο για μία ημέρα
    - Η ίδια η υπουργός έχει καταδικάσει το "φαινόμενο" εκπαιδευτικοί να υπηρετούν στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών

    To Newsit αποκαλύπτει έγγραφο με το οποίο ο Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ζητά να χρίσει οδηγό του, μόνιμο εκπαιδευτικό που έχει αποσπάσει στο γραφείο του.

    Αρχικά η είδηση μας σόκαρε όμως μετά από επικοινωνία που είχαμε με το γραφείου του Υφυπουργού, πληροφορηθήκαμε πως αυτό συνέβη μόνο για μια μέρα και για λόγους διαδικαστικούς και πως τώρα ο κ.Πανάρετος έχει κανονικό οδηγό.

    Σε κάθε περίπτωση προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό η συμπεριφορά του Υφυπουργού ο οποίος έστω και για μια ημέρα θέλησε να κάνει οδηγό έναν εκπαιδευτικό.

    Ερευνώντας περισσότερο το θέμα, γνωστοποιήσαμε το περιοχόμενο του εγγράφου στο Σωματείο Οδηγών της Διεύθυνσης Κρατικών οχημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι και ο φορέας που τροφοδοτεί με οδηγούς το Υπουργικό Συμβούλιο και τις Ξένες αποστολές.

    Εκπρόσωποι των οδηγών μας ενημέρωσαν πως απο τον Οκτώβριο του 2009 που έχει αναλάβει ο κύριος Πανάρετος τα καθήκοντα του υφυπουργού του έχουν στείλει 4 οδηγούς και όλους τους έχει γυρίσει πίσω δίχως να υπάρχει βάσιμη αιτιολογία π.χ. ότι ήταν κακοί οδηγοί.

    Ενα ακόμη ζήτημα που εγείρεται είναι το θέμα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας γεγονός που η ίδια η υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε καταδικάσει και είχε εξαγγείλει πως θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.


    -- Μπορεί απο τους 4 οδηγούς που είχε να μήν του έδωσε κανένας κώλο.
    Οπότε τους γύρισε πίσω μέχρι να βρεί τον κατάλληλο...

    Γιατί ο μέσος πολίτης να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του με ένα μισθό 1000 ευρώ για να πάει στη δουλειά του η ακόμα χειρότερα πληρώνει λεωφορεία με απεργίες περιμένωντας ώρες στη στάση ?
    Ενώ ο κύριος πανάρετος να χρησιμοποιεί οδηγό που τον πληρώνει ο κάθε πολίτης ?

    Πόσο πια πανάρετος ευτός ο κύριος πανΑΣΧΕΤΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Αν πρεπει να κανουμε περικοπες στην παιδεια πρεπει να αρχισουμε απο τους Καθηγητες Πανεπιστημιων που εγιναν με πλαστα πτυχια και προσοντα δηλ. το 50% των Καθηγητων!!

    Επισης η Υπουργος να διωξει απο τις υπηρεσιες του υπουργειου τους μισους υπαλληλους που δεν κανουν τιποτα απλα στελνουν χαρτια ο ενας στον αλλον και να τους στειλει στα σχολεια

    Επισης να κοπουν στο μισο τα διαφορα γραφεια εκπαιδευσης και οι γραμματεις τους, οι σχολικοι Συμβουλοι τοθυ τιποτα


    και να αφησουν τα σχολεια ηρεμα να λειτουργησουν!

    Τελος αλλο Πειραματικο σχολειο που ειναι του Πανεπισρτημιου και αλλο Πρωτυπο που ηταν της χουντας ειπε ο δρ κουτσουκος στην Μηλιωνη ...

    και τονισε πως το Πειραματικο και Προτυπο θα ειναι η "αχιλειος πτερνα" της κ, Διαμαντοπουλου Αννας και ετσι θα την "φανε"...απο Υπουργο συντομα!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΠΟΥ....
    ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη συγχώνευση για παιδαγωγικούς λόγους. Βέβαια συγχώνευση χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις αλλά το μέγεθος στο οποίο θέλουν τα σχολεία είναι εντελώς ακατάλληλο. Θεωρώ πως το καλύτερο σχολείο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το εξαθέσιο και όχι παραπάνω. Σχολεία τύπου "Γκράβας" είναι σίγουρα ακατάλληλα και επικίνδυνα. Αλήθεια έγινε κάποια έρευνα που τα αποτελέσματά τους έδειξαν ποιο είναι το καλύτερο και αποδοτικότερο μέγεθος σχολείου; Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση