GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδικός χάρτης για τη Νέα Γενιά...

Από τον Κωνσταντίνο Σ. Μαργαρίτη  Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από τ...

Από τον Κωνσταντίνο Σ. Μαργαρίτη
 Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Απανωτές συνεδριάσεις υπουργικών συμβουλίων, ανακοινώσεις, φλυαρία και στην ουσία του προβλήματος δεν πλησιάζει κανείς!
Το χρέος αυξάνεται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, οι νέοι οδηγούνται στην ξενιτιά και βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι!!
Τι πιο τραγικό, να στερείς από την νέα γενιά το δικαίωνα στην ελπίδα, στο όνειρο, στην αισιοδοξία.
Η Κυβέρνηση επιλέγει συστηματικά να..
..απαξιώνει τους νέους και σε κανένα σχέδιο που παρουσίασε, στα 2 χρόνια της διακυβέρνησής της, δεν υπάρχει ενότητα για τις προοπτικές και το μέλλον των νέων στη χώρα μας. Τεκμηριωμένες προτάσεις που θα προτρέπουν στην ανάπτυξη και στο ΄΄επιχειρείν΄΄. Να δείχνουν το μέλλον με ΄΄άλλη ματιά΄΄.
Τυχαίο, δεν νομίζω. Να θεωρήσουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδος μας, δεν αφήνουν περιθώρια για οράματα και σχεδιασμούς;
Μα αν αφήσουμε το μέλλον της χώρας να φύγει στο εξωτερικό, είναι σα να υπογράφουμε την ΄΄ουσιαστική πτώχευση΄΄ της Ελλάδας μας.
Θέλω να προσχωρήσω σε ορισμένες προτάσεις μου, που θα δώσουν το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα που θα βασίζεται στη νέα γενιά.
Συνεργασία των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ με ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην απλοποίηση εφαρμογής των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, με επιπλέον ελάφρυνση της φορολογίας και την παροχή κινήτρων για την έναρξη νέων εργασιών.
Οι διαγωνισμοί των υπουργείων, μέχρι του ύψους των 45.000 Ε, να πηγαίνουν με απευθείας αναθέσεις σε ομάδες νέων που έχουν συστήσει ΄΄πειραματικές επιχειρηματικές΄΄.
Να τολμήσουμε την εφαρμογή της ΄΄πειραματικής μονάδας΄΄, που θα αναπτύσσεται σε ορισμένα επίπεδα, θα έχει διευκόλυνση από το κράτος και θα εστιάζεται στη καινοτομία, στην έρευνα και στις νέες τεχνολογίες . Έτσι θα δώσουμε το κίνητρο σε νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες να συνεργασθούν και να μας παρουσιάσουν, σε πιλοτικό επίπεδο, το μέλλον της χώρας στο ΄΄επιχειρείν΄΄.
Η κρίση μας προτρέπει να τολμήσουμε. Να χρησιμοποιήσουμε το e-learning, το e-shop και να βγούμε στις αγορές επιθετικά. Να αξιοποιήσουμε το μυαλό μας που εδώ και αιώνες μας καταξιώνει σ’όλο τον κόσμο, εκτός της χώρας μας.
Να μη φοβηθούμε το Internet, αλλά να επενδύουμε σ’αυτό.
Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης, που θα είναι ακόμη μια πολιτική αποτυχία, είναι άνευρος, δεν έχει έμπνευση και τόλμη.
Ας αποφασίσουν τα πολιτικά κόμματα να επενδύσουν ουσιαστικά στη νέα γενιά και θα δούν μια άλλη Ελλάδα να γεννιέται και να προκαλεί, με θετικό πλέον τρόπο, το ενδιαφέρον των ξένων αγορών.
Το υλικό υπάρχει – νέοι. Ο manager θα βρεθεί;
Τον οδικό χάρτη του μέλλοντος των νέων στην Ελλάδα θα ήθελα να δώ. Σ’αυτή τη διαδρομή θα κριθούν κόμματα, αρχηγοί και προτάσεις! Σ’αυτό το χάρτη επενδύω και θέλω να συμμετάσχω.
Η Ελλάδα της Ευρώπης ανήκει στη Νέα Γενιά.
*Ο Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος

2 σχόλια

  1. ρε σουργελο Κώστα πάλι εδω;;;τους χαρτζιλικώνεις για να σε παίζουν!!!!;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε giorgo de πας να μάθεις πρώτα Ελληνικά που κάνεις και σχόλια;

    Από το δικό σου blog
    "ΒΑΣΙΛΙΑΔΙΣ ΜΕ ΣΚΙ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΙ ΝΑ ΓΙΝΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΟΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ"

    Στο http://giorgos-firma.blogspot.com/

    Είπαμε εμπάθεια, αλλά να κάνουν κριτική και τα ταγάρια δε λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση