GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφύλιες διαμάχες στην ΟΝΝΕΔ..

Από τον Αργύρη Λιάκς Ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος λαμβάνει χώρα εδώ και περίπου 2 μήνες στο διαδίκτυο, με φόντο την ΟΝΝΕΔ αλλά...

Από τον Αργύρη Λιάκς
Ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος λαμβάνει χώρα εδώ και περίπου 2 μήνες στο διαδίκτυο, με φόντο την ΟΝΝΕΔ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα.
Διαδικτυακά, στελέχη που συνδέονται με πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, έχουν βαλθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Οργανωτικό τμήμα της νεολαίας του κόμματος και περαιτέρω στη ΔΑΠ, με πρωταρχικό στόχο την...
 ήττα της στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.
Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρούν, ότι μπορεί να προκύψει θέμα ευθείας αμφισβήτησης του νυν Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παπαμιμίκου, και του τρόπου λειτουργίας της Οργάνωσης.
Για τα παραπάνω είναι ενήμεροι και βασικά στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ. Μουρούτης και Αρβανιτόπουλος, που όμως δεν προβαίνουν σε ενέργειες 'κλεισίματος' της υπόθεσης, παρόλου που έχουν ενδείξεις για το ποιοί κρύβονται πίσω από τις στοχευμένες επιθέσεις.
Μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αν και προς τους συνομιλητές του εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την ΟΝΝΕΔ, χαρακτηρίζοντάς τη ως "το υγειέστερο κομμάτι του κόμματος", εντούτις δείχνει μια ανεκτικότητα, ίσως και λόγω έλλειψης χρόνου.
Όσο όμως συνεχίζεται η παραπάνω κατάσταση, τόσο περισσότερο ελοχεύει ο κίνδυνος 'εμφυλίου' στην ΟΝΝΕΔ, κάτι που θα επηρεάσει και το κόμμα.

5 σχόλια

  1. Τα μαγικά για τον κ. Παπανδρέου τέλειωσαν +

    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ....αν τα καταφέουμε με την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ & ΗΛΙΘΙΟΥ.

    Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά, λέει ο σοφός λαός, αλλά η… σοφή κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό.

    Με την πλάτη στον τοίχο και με την τρόικα να προειδοποιεί ότι δε θα έρθει στην Ελλάδα και θα μπλοκάρει τη δανειοδότηση της χώρας, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, μέχρι αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν συσκέψεις για το πακέτο μέτρων, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ζητούν οι δανειστές μας.
    Από νέες περικοπές μέχρι ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα περιουσίας.

    Πώς όμως να συγκεράσει μια διαλυμένη κυβέρνηση τις απόψεις των στελεχών της ;

    Για το λόγο αυτό υπάρχει και η τρομερή δυσκολία να βρεθούν λύσεις που αφενός θα ικανοποιούν την τρόικα και αφετέρου θα μειώσουν τις αντιδράσεις υπουργών και φυσικά της κοινωνίας.

    Όμως, τα μαγικά για τον κ. Παπανδρέου τέλειωσαν οπότε οι άσοι στο μανίκι δεν υπάρχουν πια. Μόνο το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά γι’ αυτό υπεύθυνος είναι ο ίδιος.

    Έτσι κι αλλιώς, επειδή η τρόικα πιέζει κι επειδή ο πρωθυπουργός δεν είναι τολμηρός να πάει σε ρήξεις και τομές, θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Νέες περικοπές από Παιδεία και Υγεία, ψαλίδι στις ΔΕΚΟ, μείωση μισθών στο δημόσιο με τον νέο μισθολόγιο, αυξήσει φόρων στα ακίνητα, ξεπούλημα όποιων ασημικών έμειναν, δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ και κυρίως ΟΠΑΠ. Κι επειδή τα λεφτά δε βγαίνουν, θα βάλουν χέρι και στα δημόσια ακίνητα.

    Ωστόσο, εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Ποιος υπουργός θα υπογράψει νa ξεπουληθεί μπιρ παρά η κρατική περιουσία ; Ποιος θα συναινέσει στην πώληση π.χ. της ΔΕΗ σε τιμές εξευτελιστικές καθώς η εταιρεία και χαμηλά είναι στο Χρηματιστήριο και τα αποτελέσματά της είναι τραγικά; Η κ. Μπιρμπίλη μπορεί να μην είναι πολιτικός αλλά φοβάται τη χλεύη του κόσμου και φυσικά τα ειδικά δικαστήρια.

    Ποιος επίσης θα συμφωνήσει σε ξεπούλημα ακινήτων φιλέτων σε χαμηλές τιμές καθώς η κτηματαγορά είναι στο ναδίρ ;

    Έτσι, λοιπόν φτάνουμε στο αδιέξοδο το σημερινό, με την τρόικα να παίζει παιχνίδια με το ταξίδι της, την κυβέρνηση αμήχανη να κάνει συσκέψεις τα μεσάνυχτα και όλη την οικονομία να είναι στο γκρεμό.

    Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι το σχέδιο που θα ανακοινωθεί θα είναι τόσο σκληρό που από την ανακοίνωσή του και μόνο θα προκαλέσει συγκρούσεις. Και αυτά είναι πολιτικά αδιέξοδα που μόνο με εκλογές λύνονται.

    Γι’ αυτό μην απορήσετε για τίποτε τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικός, εξαπτέρυγος έρωτας
    Ή ΑΛΛΙΩΣ.
    Η ρουφιανιά σε ιλουστρασιον περιτύλιγμα !


    Πρόταση για την ανάπτυξη ενός πολιτικού διαλόγου, ο οποίος θα έχει και συγκεκριμένη ατζέντα, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς την Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο του κόμματος. Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος χωρίς προκαταλήψεις.

    Πέρα από το ιστορικά πρωτοφανές να παρευρίσκεται ολόκληρος αρχηγός κόμματος και Πρωθυπουργός (μαζί με την κ. Ντόρα και τον κ. Μάνο σημειωτέον) ενός κόμματος που δημοσκοπικά είναι ανύπαρκτο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

    Το πλαίσιο αυτού του γόνιμου διαλόγου, όπως τον παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου περιλαμβάνει τα ακόλουθα.

    1. Σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας. Στο ζήτημα αυτό ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο ζήτημα του ευρωομολόγου και στον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    - Γιατί τι είχε η αραβική κατεύθυνση της χώρας και την αλλάζουμε ;

    2. Αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    - Επίσης της υπνοφοβίας και των κρίσεων πανικού.

    3. Συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών όσον αφορά την χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Κουβέλη για μια μεγάλη εκστρατεία στην ΕΕ, με την συλλογή υπογραφών ώστε να πιεστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις των γειτονικών μας χωρών.

    - Καλύτερα μονογραφές να μην κουράζεται κι ο κόσμος

    4. Αλλαγή του Συντάγματος και των νόμων γίνεται στη βουλή και κατά συνέπεια η συνεργασία των δύο κομμάτων μπορεί να γίνει στο πλαίσιο αυτό. Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης που να προχωρήσει πιο δυνατά και να μην ανέχεται την ατιμωρησία όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι.

    - Η συνεργασία των δύο κομμάτων θα γίνει ασφαλώς σε ισότιμη βάση.....χιχιχιχι..

    5. Προώθηση της Χάρτας κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.

    - Τι να την κάνουμε τη Χάρτα. Σε λίγο θα φύγουμε όλοι μετανάστες.

    6. Ενίσχυση της συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

    - Του Πρωθυπουργικού ;

    7. Προώθηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για την προστασία των αδυνάτων.

    - Και οι εύσωμοι ΠΑΓΚΑΛΟΙ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ-ΛΟΥΚΕΣ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΙΔΕΣ-ΠΕΤΑΛΩΤΗΔΕΣ-ΔΟΛΗΔΕΣ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ..τι θα απογίνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο μηνα και μην ξεχνατε λεφτα υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΟΠΙΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ,ΠΑΛΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΩΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΑΙΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΨΕ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΚΟΜΗ ΤΡΩΕΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι οι δεξιοι πως μπορει να ειστε τοσο αχρηστοι?Απο τον εναν αχρηστο αρχηχο στον αλλο πατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση