GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τοξικά προϊόντα διακινούσε η Deutsche Bank...

Από το kentri.gr Σύμφωνα με το Spiegel online , σε έκθεσή της η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία ερευνά την ευθύνη των τραπ...

Από το kentri.gr
Σύμφωνα με το Spiegel online, σε έκθεσή της η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία ερευνά την ευθύνη των τραπεζών στην παγκόσμια οικονομική κρίση, μεταξύ αυτών κατατάσσει και την Deutsche Bank.
Στην έκθεσή της η επιτροπή της Γερουσίας υποστηρίζει ότι η Deutsche Bank συνέβαλε με τη συμπεριφορά της στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει, ότι, εν γνώσει της, η Deutsche Bank...
διακινούσε προβληματικά προϊόντα με ενυπόθηκα δάνεια τα οποία προσέφερε σε επενδυτές. Η οικονομική κρίση, προκλήθηκε από την κατάρρευση της αγοράς που διαπραγματευόταν αυτά τα τοξικά επενδυτικά προϊόντα, τα γνωστά CDOs.
Από τις συνολικά 639 σελίδες της έκθεσης, 46 σελίδες αναφέρονται αποκλειστικά στις πρακτικές της Deutsche Bank.
Οι συντάκτες της έκθεσης αναλύουν πως η Deutsche Bank, γνωρίζοντας ότι η κατάρρευση της αγοράς υποθηκών βρισκόταν προ των πυλών, δημιούργησε ένα νέο CDO, με τον λαμπερό τίτλο «Gemstone 7», που σημαίνει πολύτιμος λίθος 7.
Αναφέρουν δε ότι το πόσο μεγάλο ρίσκο έκρυβαν τα προϊόντα «Gemstone 7», το γνώριζε ήδη από το 2006 ο υπεύθυνος της Deutsche Bank  για την διακίνηση CDO Greg Lippmann, ο οποίος προειδοποιούσε τους συναδέλφους του για τους πολλαπλούς κινδύνους που περιέκλειε η αγορά των ενυπόθηκων δανείων. Μάλιστα η έκθεση αναφέρεται σε  E-Mails, όπου ο Lippmann, χαρακτήριζε την Deutsche Bank  μηχανή παραγωγής CDOs. Όταν δε η επιτροπή της Γερουσίας κάλεσε σε ακρόαση τον Lippmann, είπε στην επιτροπή ότι χρησιμοποιούσε αυτό τον χαρακτηρισμό για να υπερασπιστεί τη δική του αρνητική θέση απέναντι στην αγορά γι΄αυτό το τοξικό προϊόν.

1 σχόλιο

  1. Ένα ακόμη λιθαράκι των προϊόντων και των πρακτικών του γερμανικού λαού. Αυτού του λαού που με τόσο θράσος , ρατσισμό και φασισμό μίλησαν για τον Ελληνικό Λαό. Είναι ό ίδος λαός των ναζί που αιματικίλησε τον κόσμο.
    Είνια ό ίδος λαός που σήμερα μας κλέβει μιζάροντας και διαφθείροντας προδότες φίλους τους σς κάιριες κρατικές θέσεις. Την δουλειά την ξέρουν καλά , άλλωστε και στο παρελθόν καλά συνεργαζόταν με τους ταγματασφαλίτες και σκότωναν τους αγωνιστές. Τα έκτροπα και ότι έκαναν στα στρατοπεδά τους η ανθρωπότητα δεν θα τα ξεχάσει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση